Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Měl bych pár dotazů na Pavla. Recenze sice zmiňuje, že je tam super soundtrack, ale jinde zároveň jedním dechem dodávají, že jinak zvuky jsou udělané špatně a při pohybu v prostoru vůbec nepomáhají (robot napadne postavu ze zadu aniž by šlo poznat z jaké strany se robot blíží)

    Co mě pak hodně zaujalo je údajně velmi špatně vybalancovaná obtížnost. To co je na nejlehčí level super easy může být na střední level často až skoro neřešitelný souboj. Vnímal to Pavel podobně?

    No a pak mě tedy zaráží hodnocení. Hra, kde je brutální zásek, který vlastně bez nahrání starší pozice znemožní hru dohrát má na to dostat 8 ? Nezlobte se na mě, ale za 8 si představuju hru s menšími bugy spíše glitchi, ale jinak bez chyb. A ne hru, kde se nejen mohu fatálně zaseknout ale, kde taky můžu dělat quest desítky minut jinde než bych měl, protože je tam chybná navigace.

    • Pavel Makal

      Zvuky mi rozhodně nepřišly udělané špatně, hrál jsem jak na soundbaru, tak i v noci s headsetem a co se kvality týče, nemám si na co stěžovat, spíš naopak. Fakt je, že zrovna na zachycování pozice robotů jsem se do detailu nezaměřoval, ale rozhodně na mě kvalita zvuku nepůsobila nějak rušivě nebo negativně.

      Co se týče obtížnosti, hrál jsem jako obvykle na Normal a zpravidla jsem neměl výraznější problémy, ani v soubojích s bossy. Výjimku tvoří mnou popisované situace v otevřeném světě, kdy se na člověka může otravně sesypat větší množství nepřátel, ale tomu se dá vyhnout/utéct.

      A ten game breaking bug stál Atomic Heart devítku, jinak se mi ta hra skutečně moc líbila a její technická stránka naopak překonala moje očekávání. 

      • děkuju za odpovědi

  • KrPa

    takzepoliticky se rozhodlo, ze se recenze napise? a ja myslel, ze tenhle web se zivi tim, ze pise clanky, ktere ctenari ctou a pak dostavaji penize za reklamu

    😉

    v dnesni dobe asi staci mit jen spravne politicke mysleni a dotace vas uzivi

    no nic, to zas bude banan na mesic, mejte se famfarove!

    • Je to herní web, ne politický. Pro lidi kteří chtějí ve všem hledat politiku napsal tuším Pavel celkem jasný první odstavec této recenze. Naprosto rozumím důvodu že někdo bude hru bojkotovat, upřímně si za to vývojáři mohou sami tím že se dostatečně nevyjádřili k invazi Ruska na Ukrajinu. Hru beru jako formu umění a pochybuji že výdělek z ní půjde přímo do Kremlu 🙃 Jak už jsem říkal, problém vidím v ruské politice, lidech jako jsou Putin, Medveděv, a i další oligarchové. Obyčejní lidé jsou víceméně z obliga.

      • "Obyčejní lidé jsou víceméně z obliga".... akorát že vůbec. Ono ty spouště a tlačítka na frontě totiž mačkají právě ti "obyčejní lidé". Stejně jako za Hitlera všichni obyčejní lidé jen dělali svou práci. Tady jeden jenom procházel rodné listy a členil na hromádku "Židy". Tenhle zase jenom tu hromádku papírů nosil na služebnu SS. Tadyhle mašinfíra jen dělal svou práci a jezdil vláčkem od Osvětimi. Tenhle jednom dělal ve fabrice na zbraně... samí obyčejní lidi. Akorát že dohromady tvořili pekelný stroj, kde se na výstupu topilo lidmi v kamnech. 

        Nediv se, že lidi tady řeší válku (ne POLITIKU, VÁLKU), která je za rohem. Až si rusácko vymyslí, že potáhne dál, bude se to týkat i tebe.

        • A co s tím mají ti obyčejní lidé podle Vás dělat? Zůstat v Rusku kde by jim za nenarukování hrozila smrt? Dezertovat všichni asi stěží můžou, ano, ti rozumnější utekli, ale ne každý si to může dovolit a určitě na Ruské dezertéry všichni čekají v zahraničí s otevřenou náručí - stačí mi vidět jak se někteří naši spoluobčani vyjadřují k Ukrajincům které tu máme a kteří prchli aby si zachránili holé životy. A jestli si myslíte že se Rusové někdy proti jejich režimu vzbouří tak se mýlíte, každý se prostě bojí o svůj život. Jednotlivec neudělá nic, jakmile by se jich vzbouřilo statisíce tak už nějaká šance je - proti cílenému shromažďování takto uvažujících lidí ale bohužel zdárně funguje ruská tajná služba KGB a podobné organizace. Takže státní převrat u nich opravdu není tak jednoduchý jak se může zdát - i kdyby většina z nich chtěla.

          • "A co s tím mají ti obyčejní lidé podle Vás dělat?"... nemačkat spoušť a tlačítko. Tenhle Váš elaborát je samozřejmě vlhký sen všech lidí typu "já nic, to oni". Leda H...o. Ty mačkáš, ty neseš odpovědnost. Je mi líto, ale tak jednoduché to je.

            • Ale když nezmáčknou spoušť tak ji zmáčkne někdo jiný proti nim. Je mi líto, ale tak jednoduché to je. 😂😅

    • Jevo83

      Ja ti to vysvetlim. Redakcia z dovodu aktualnej situacie vo svete transparentne komunikovala svoju uvahu, ako pristupit k recenzii. Pavel to vysvetlil v prvych 3 odstavcoch.

      Nemas zac :)

    • ales.smutny

      Absolutně netuším, co ta změť slov chce říct, protože si asi třikrát protiřečí, ale rozhodování zda vůbec budeme Atomic Heart recenzovat nikdy nebylo na stole.

    • medveddd

      Já to asi nějak nechápu, co je přesně za problém?

      (Nerejpu, skutečně tomu nerozumím.)

  • dworkin

    Rád si hru koupím, až Rusové vypadnou z Ukrajiny. Nehodlám je podporovat ani takto zprostředkovaně, za to, že si nechali zemi proměnit na totalitní diktaturu, nesou svůj díl viny.

    • Thanquol

      Nu. Souhlas. 

    • 2 Dworkin

      Tušil jsem, že se určitě najde někdo, kdo bude mít niternou potřebu na herním, víceméně !apolitickém! diskuzním fóru řešit okupaci suverenního státu Ukrajina. Dworkine, když už tu tedy vytahuješ offtopic a zákonitě víříš vášně, dovol(te), abych se neudržel a i já přispěl svým subjektivním názorem k tomu hnusu, co se na Ukrajině děje.

      Jsem líný psát přímo tobě, tak překopíruji text, kterým jsem odpovídal zde na Games.cz pod článkem k Skladatel hudby v Atomic Heart věnuje svůj honorář Ukrajině na komentář Stratta, který mi napsal "To si jako fakt myslis ze Nato bude utocit na jadernou velmoc? Vzdyt to by byla sebevrazda ... "

      a já odpověděl:

      Jak se to vezme. Postupným ohlodáváním (například v podobě vyprovokovaných barevných revolucí - Ukrajina a první oranžová revoluce v roce  2005) Dále neuspěšné snahy o převrat - Bělorusko před zahájením Ruské anexe Ukrajiny. Střední východ - Gruzie, Azerbajdžán. Pokud by tyto západem vyprovokované pokusy o převrat do puntíku vyšly, pak by měly USA a NATO velmi dobrý nástupní prostor pro zahájení vojenských operací.

      Rusko je anglosasům trnem v oku od nepaměti. To obrovské území a nerostné bohatství v rukou jednoho státu, považte, to je přeci strašne nespravedlivé vůči zbytku světa...

      "Westernizace" Ukrajiny je pro Rusko obrovské bezpečnostní riziko. Náš český veřejný názor na okupaci Ukrajiny je irelevantní. Jde o geopolitiku. Ukrajina měla ve vlastním zájmu zůstat neutrální. Naopak, postupně (díky obřím západním investicím od roku 1991) docházelo k pozvolné (západem očekávané) westernizaci = zákaz Ruštiny jako úředního jazyka, občanská válka (ta přišla už kolem roku 2012, Majdan v roce 2014 to pouze exponenciálně urychlil)Ta válka je hnusná, ale hnusné byly i války minulé. Destabilizace celého středního východu, Afghanistánu, Severní Afriky. To bylo všem srdečně u p***ele. V televizi přeci říkali, že bojujeme s teroristy....Tak teď, podle ruské propagandy oni bojují taky s teroristy. Princip pro zbytek světa stejný (pro zbytek světa bez západu). "Nás" je cca 1 miliarda, ale třeba taková Indie, Čína atd. atd., to máš dalších minimálně 6 miliard lidí, kteří jsou k západnímu zpravodajství víceméně hluší. A ty státy postupně bohatnou, a my Západ, postupně chudneme. Ta spirála se začiná roztáčet dost rychle.

      Takhle na to Dworkine koukám třeba já. Dost nekoretní názor, dalo by se říct, není-liž pravda?

      • yeniczek

        Jeden kec vedle druheho prevzaty z Parlamentek. Vsechno jde vyvratit a bylo tak ucineno asi tisickrat, ztratili bychom tim cas a ty bys jen pokrcil rameny. Takze asi tak.

      • dworkin

        Tak tohle nebudu zadarmo ve svém volném čase ani číst, sorry. Takový tapety.

        • Jo, omezuj se na hesla a krátké nadpisy novinových článků, jako drtivá většina společnosti. Utvářej si z toho názory a ty prosazuj!

          • dworkin

            Už z toho tady někdo udělal TL;DR a jen mi potvrdil to, co jsem si o těch tapetách myslel. Svůj čas tomu věnovat nebudu. To přežiješ, neboj.

            • Jo, fakt to nemá cenu číst. Typické bláboly plné fabulací, které tady budeme vyvracet hodinu, jen aby pak napsal, že  nesmíme věřit co se oficiálně píše a tím to celé zabil.

      • Jevo83

        A co branilo Rusku, aby namiesto Zapadu priniesli Ukrajine viziu bohatsej buducnosti oni? Mali na to desiatky rokov.... namiesto koncentracie bohatstva do ruk oligarchov mali investovat do rozvoja a infrastruktury a mozno by USA odisli s dlhym nosom uz pred 20 rokmi

      • iSpirit

        ach jo. 

      • Jsi uplne mimo ty prevrate, proste nechapes, ze lidi nechteji zit v te ruske bide.

        • Ale já to chápu moc dobře, tuhle tisíckrát omletou mantru lepšího života na západě. Ty zase pochop, že Rusové si budují na Ukrajině nárazníkové pásmo. Právě proto, že se ukrajinci jak píšu "westernizují". Co je na tom k nepochopení? Vztekat se můžeme jak chceme. Ukrajina bohužel kvůli své poloze neměla na výběr - neutralita, nebo budoucí návrat k Rusku...nebo cesta na západ. Pak ale počítejme s vysokou pravděpodobností s postupnou eskalací konfliktu. Tohle může přerůst ve světovou válku. Ukrajinská cesta za svobodou. 

          • Nárazníkové pásmo je jen eufemismus pro "Máme málo území, chceme a máme právo na víc" (od největší, ale řídce osídlené země světa).

            "Západ" mohl Rusko obsadit už několikrát (nechat Němcům, využít rozpadu SSSR, nebo vlastně i teď, když se obávaná ruská armáda ukázala v plné nahotě). Ani jednou to neudělal (protože by to byla blbost a nedokázal by ho udržet), dokonce Rusko/SSSR dvakrát podpořil, když na tom bylo nejhůř. Tohle navíc ruské vedení moc dobře ví a útoku ze západu se neobává (ruské základny na hranicích se vyprázdnily, i když ty za západní straně posílily). Nicméně pro ovládání davů byla představa krutého nepřítele vždycky účinná.

            Ukrajina žádnou neutralitu na výběr neměla. Neutralita znamená svobodu, samostatnost, možnost se kdykoliv rozhodnout, s kým budu ekonomicky spolupracovat a silnou armádu, protože se nemůžu spolehnout na spojence. Nic z toho Rusko Ukrajině dopřát nechtělo, chtělo z ní mít loutkový stát tak jako byla do roku 2005. Pokud někdo přijme smlouvu "Budu neutrální, aby mě tamten nenapadl," tak není neutrální, ale je poskok "tamtoho". Neutralita musí jít zevnitř, vnucená zvenku, není neutralita. Sám píšeš, že ukrajinská cesta za svobodou může přerůst ve třetí světovou, takže jen dokazuješ, že Ukrajině svobodu dopřát nechceš a považuješ ji za ruskou kolonii.

            • Západ neměl reálnou možnost obsadit Rusko. Jak si na to přišel? v roce 1945 byla Rudá armáda rozlezlá prakticky v celé Střední Evropě, velké části Německa, v Dánsku, sbory měl i ve Skandinávii. V té době by byl pochod na východ nereálný - B-29 s atomem navzdory. Pak přišla Studená válka, společnost dobře pamatovala na hrůzy 2. světové, tak nebylo v ničím zájmu rozpoutat další globální konflikt. Obě mocnosti se omezili na lokální válčení a podporu svých vazalů. Máš na mysli 90. roky 20. století? Rusko bylo sice v totálním marasmu, ale jaderná triáda zůstala stále akceschopná, i kdyby jen částečně, znamenalo by to pro všechny zůčastněné i nezůčastněné armagedon. Spojené státy se tak zaměřily na rozšiřování sfér vlivu na Blízkém a Středním východě. Dnes již víme, že bez trvalého úspěchu na změnu režimu.

              Smaugu, dle mého, v 90. letech by bylo společensky zcela nepřípustné, aby někdo (veřejně, hromadně) podporoval vstup Ukrajiny do EU/NATO. Společnost byla ještě vycepovaná z různých strategií "MAD", chápali, kde má která země své zájmové oblasti.

              Dnes máme rok 2023 a společnost hromadně podporuje vstup Ukrajiny do EU a NATO. Namítneš "doba se změnila a Rusko to vyprovokovalo!". Já oponuji, že se doba vůbec nezměnila, že pouze dnešní třicátníci zapomněli, co jejich otcové dobře věděli. Pokud se zase začneme cpát na východ, zase to pro nás nedopadne dobře. Z území Východní Ukrajiny je bohužel až příliž blízko do Mosky. Já jsem čech, takže mi to je vcelku buřt, ale ruská generalita udělá vše pro to, aby rozšíření USA/NATO dále na východ zabránila. Všemi dostupnými prostředky, bude-li třeba. 

              • Reakce na příspěvek:

                Nemluvím o roce 1945, ale 1942 a 1943, kdy do SSSR putovaly obrovské dodávky surovin, zbraní, techniky, oblečení a potravin z USA, bez kterých Německo nejspíš dorazilo až k Uralu.

                Jak správně píšeš, jaderná triáda zůstala v 90. letech akceschopná a zůstává pořád. Tak čeho se sakra bojí? Ničeho, vědí, že se nic nestane, jen s tím straší obyvatele.

                Důvod, proč nikdo nechtěl Ukrajinu v NATO v 90. letech byl, že byla ruským vazalem (toho v NATO nechceš ani kdyby všichni kolem souhlasili). Když se z toho vazalství vymanila, už to mohlo přijít na stůl, ale nepřišlo by, pokud by Rusko nezaútočilo. Ale i tak, vidíš, jaké tanečky jsou kolem přijetí Švédska a Finska? Ty Rusku údajně nevadí, i když nejsou o moc dál od Moskvy než Ukrajina nebo Lotyšsko. Tak jaképak "všemi prostředky", když se nezmůžou ani na projev nesouhlasu. Ukrajinu by před válkou v NATO nepodpořila ani polovina členů a ani teď podle mého není šance, aby pro vstup hlasovali všichni (nehledě na další podmínky, které může Rusko velmi snadno ovlivnit).

                Prostě neuznáváš Ukrajinu za samostatný stát a má být kontrolovaná Ruskem, místo aby si sama zvolila, kam chce patřit.

                • Reakce na příspěvek:

                  2 Smaug

                  když jsem byl malý chlapec, taky jsem na základě pár článků a dokumentů z YT usoudil, že bez Lend&Lease by SSSR prohrál. Dnes už to tak jednoznačně nevidím. Podívej se, kde leží Arkchangelsk a Murmansk, zjisti si, jak dlouho trval přesun z těchto severských oblastí na frontu, vzdálenou 2.500km a pak mudruj o Matildách a Airacobrach.

                  Materiální pomoc pro SSSR to byla obrovská, účelná a nutná. Bez ní by spojenci neměli jistotu, že Němce sevřou do kleští z východu i západu. Nicméně ty povídačky o tom, že konvoje jako takové zajistili přežití SSSR, jsou řekl bych liché. K podobným závěrům ovšem dojde každý, kdo se spokojí s vícucem z wiki na pár A4.

                  Pamatuj, že do NATO nesmělo ani Rusko v 90. letech, jednání probíhala (1992, pak to znovu otevřel Putin v roce 2000 tuším) Ovšem, kdyby bylo v NATO Rusko, k čemu by pak NATO bylo, že? Tak tam postupně nasáčkovali bývalé země východního bloku. U Ukrajiny se přepočítali, holt to tentokrát nezůstalo bez odezvy. Odbočím - pamatuj, že Rusku měla dojít munice a MRE cca v březnu 2022, ekonomický kolaps Ruska měl být jasně patrný nejpozději po 6 měsících. Tolik ve stručnosti k našim massmediím.

              • Reakce na příspěvek:

                S hranicemi NATO to nema nic spolecneho. V dobe, kdy maji Rusove 1k atomovek, je NIKDO nenapadne. Tady jde jen a pouze o nerostne suroviny a o strach, ze by UA mohla zacit Rusku konkurovat a stat se casem moderni a ekonomicky vyspelou zemi. Vsechny ty reci o NATU, jsou jen povidacka pro domaci publikum. Ostatne dokud Rusove nezacali blbnout tak NATO rok za rokem pomalu upadalo. K tomu vsemu jeste Putinova predstava o velkem Rusku.

                • Reakce na příspěvek:

                  2 skl111

                  nesdílím tvůj názor, mám pocit, že na věc pohlížíš neobjektivně.

                  Polsko - 1999, Maďarsko 1999, Česká republika 1999, Lotyšsko 2004, Litva 2004,Estonsko 2004, Rumunsko 2004, Bulharsko 2004, Slovensko 2004, Slovinsko 2004, Chorvatsko 2009, Albánie 2009, Černá hora 2017, Severní Makedonie 2020...a možná další, které jsem v rychlosti opomněl. 

                  Tobě přijde, že NATO slábne a ztrácí sféry vlivu? Opravdu? Demagogii v podobě silné, konkurující Ukrajiny si nech od cesty. Ten stát měl po skončení Studené války nejlepší podmínky pro perfektní restart. Průmysl, zemědělství na špičkové úrovni. A jak to dopadlo? co se nerozkradlo, to se rozpadlo. V průběhu 90. let proběhl exodus obyvatel do Západní Evropy, levná pracovní síla. Nevím o ruských uklízečkách a ruských dělnících, těch je minimum. Za to bulharů, rumunů, ukrajinců, těch jsou plné pangejty u dálnic.

                  • Reakce na příspěvek:

                    Uvedom si, ze ty zeme, ktere jsi vypsal utekly do NATO ze strachu z Ruska a ne ze snahy ho napadnout. Takze tvuj pohled je presne opacny, nez jaka je skutecnost. Dale se podivej v jakem rozkladu jsou - byly armady zemi NATO krome USA. Nemecko, Francie, GB ... totalni rozklad, ktery se ukázal po zacatku valky.  Tohle vsechno svou agresi Rusko pohrbilo, zeme NATO zbroji v nevidane mire o rozsireni NATO o Finsko a Svedsko ani nemluvim.

                    Co se tyka moderni UA, tak jestli mel nekdo nejlepsi podminky pro rozvoj bylo hlavne samotne Rusko. A jestli si myslis, ze po odtrzeni byla UA mimo sferu ruskeho vlivu, tak jsi na tezkem omylu. Rusaci ,,investovali,, nekonecne prachy, aby UA byla ,,ruska,,. Desitky proruskych politickych stran, cirkev napojena na Rusko, neomezene uplatky pro UA politiky. Tak se nediv, ze podobny srab jako v Rusku byl i na UA. Ono se staci podivat na nasi zemi, která je mimo dosah Ruska mnohem vice nez UA a stejne je tady hmatatelny jeho vliv dokonce v nejvyssich patrech politiky. Jenze i ta UA by se pomalicku dostala na zapad a z toho mel RU nejvetsi strach.

          • Jevo83

            Rusi si zacali budovat naraznikove pasmo nielen na Ukrajine. Trolie farmy a investicie do hybridnej vojny v krajinach byvaleho ZSSR - daj si to do kontextu Putinovho sna o vrateni Europy do stavu pred r. 1995 - mas pocit ze tu ide iba o Ukrajinu? Putin dobre vie, ze nemoze zautocit na krajiny NATO v tejto chvili...preto sa nas snazi rozlozit politicky zvnutra. Je to tiez akt vojny. 

          • owny

            Lepší život na západě je fakt. Když chtěl Rusák nárazníkové pásmo, tak se měl víc snažit. Teď nevím přesně, o co se snaží, ale budováním bych to nenazval.

      • Čo tu robí táto proruská propaganda, zmes lží a poloprávd?

    • ravux

      Pouzivas mobilni telefon? Jezdis autem, autobusem, taxikem? Chodis obleceny? Pokud jsi aspon jednou odpovedel ano, tak podporujes nedemokraticke rezimy, detskou praci, at uz tezbu drahych kovu nebo v kambodzskych dilnach, devastaci planety, atd. V podstate pokud vubec zijes a neco si kupujes, tak v dnesni globalizovane dobe prispivas nebo podporujes nejake zlo. A ti vyvojari nekoho napadli? Nebo v tomto pripade aplikujes kolektivni vinu? Fakt nechapes, jak trapne a prazdne, kavarensky akademicke a prakticky pokrytecke tohle pozerstvi je? 

      • dworkin

        Snažím se ty věci podporovat co nejmíň to jde. Přístup "všechno nebo nic, jinak seš pokrytec" je de*ilní, to je jako říct, že když nemůžu zachránit všech 10 lidí z autonehody, nemá smysl zachraňovat ani jednoho. Reakce jako je tvoje přichází od lidí, kteří si všelijak omlouvají, že v tomto směru nedělají nic (typicky tak, že to stejně nemá vůbec žádný smysl). To si ovšem ve skutečnosti nepovídáš se mnou, ale se svým svědomím. Z toho mě vynech.

        • ravux

          Rozdil je v tom, ze kdyz zachranis aspon jednoho cloveka, tak jsi realne neco zmenil. A to dost zasadne, vzhledem k absolutni hodnote lidskeho zivota. Tim se to lisi od prazdneho pozerstvi, nebot tim, ze si nekoupis Atomic Heart, nezmenis VUBEC NIC. Tudiz to tve srovnani nedava absolutne zadny smysl. Jenom se mozna budes citit lepsi nebo moralnejsi nez pred tim. Takze o tom, kdo tady ve skutecnosti resi sve svedomi, by se dalo celkem polemizovat ;) A vynechat nas z toho muzes ty, tim, ze tyhle sve prazdne radobymoralni pozy nebude psat na herni web, ale nechas si je hezky pro sebe.

          • dworkin

            Uvedl jsem schválně příklad, kde se pozitivní efekt neskládá ze spousty malých přírůstků, protože je tom líp vidět ten princip. Stejně jsi to nepochopil. Nevadí.

            Kdybys neřešil svoje svědomí, tak bys na mě tímhle způsobem nereagoval. Prostě bys ten příspěvek přešel.

            Cítit se jako dobrý člověk je pro mě vysoká hodnota, to máš pravdu.

            Pokud někdo tu hru chce koupit a hrát, ať si ji koupí a hraje. Já mám svoje hard lines úplně jinde. Sám si hru nekoupím, z důvodů, které jsem uvedl, ale koupi fakt nestavím na roveň topení koťátek.

            Je vtipné, jak lidi jako seš ty používají slova jako "rádoby" nebo "pseudo". Je to obranný mechanismus.

            • ravux

              Ja to prave pochopil, proto mi neni jasne, jaky smysl ma uvadet priklad nebo paralelu, ktera je uplne mimo. Tudiz z toho nemuzes zadny princip extrahovat, protoze to nema spolecnou podstatu, nebot srovnavas realnou hodnotu a prazdne gesto. Ale jestli ti prazdna gesta pomahaji citit se jako dobry clovek a potrebujes to kvuli tomu davat najevo verejne, tak budiz. 

      • Človek predsa nemusí byt 100% zásadový ci nejaká dokonala bytosť aby povedal toto sa mi nepaci a preto nepodporím vývojárov kúpou tejto hry…strapnujes sa akurát ty ze potrebuješ mu napísať do akej škatuľky si ho zaradil

        • ravux

          To ale vubec neni pointa. A to, co se mu nepaci, nema s temi vyvojari vubec nic spolecneho. Tohle je naprosto prazdne gesto na zaklade kolektivni viny a je pokrytecke, protoze v rade jinych veci tak zasadovy jiste neni, a to ne proto, ze by nebylo na vyber, ale protoze "moralnejsi" alternativa by byla drazsi, nebo mene pohodlna. Proste by bolela, narozdil on toho, ze si proste nekoupis nejakou hru. Proto se mi tohle lacine pokrytectvi hnusi. 

          • Nie nepochopil si ani ty mna.. jeho názor nemusí byt logicky, jeho správanie nemusí byt dokonale a argument v súvislosti. Veď blbosti mas tu plnú diskusiu. Ja píšem tebe konkrétne a to ze nerad ľudí do škatuliek ( kaviarenské, akademické, pokrytecké). Načo je to dobre

          • medveddd

            Takže je to podle tebe všechno nebo nic?

            Podle mě máme každý nějakou hranici komfortu, kterou jsme ochotni obětovat ve jménu pomoci druhým. Někdo obětuje veškeré své jmění na charitu a někdo nechce nákupem hry podporovat autoritářský režim jiné země.

            O tom, že se člověk A je větší světec, se s tebou samozřejmě dohadovat nebudu, ale automaticky to z člověka B nedělá pokrytce.

            • ravux

              Jak konkretne nakupem te hry podporujes autoritarsky rezim v Rusku?

              A tohle prece neni zadna obet, naopak, usetril jsi 50 euro ;)


              • medveddd

                Reakce na příspěvek:

                Předpokládám, že ti developeři platí v Rusku daně.


                • ravux

                  Reakce na příspěvek:

                  Predpokladas spatne. Plati je na Kypru. Co tam mas dal?

        • medveddd

          Přesně tak. Ukázkový whataboutismus.

          "Nechodíš nahatej? Ne? Tak na co si tu hraješ?"

          • ravux

            Takove slovo pro nazorovou konzistenci jsem neznal, diky.

            • Nehřeš ústy ani sluchem. 

    • MalyZeli

      To jim ukáže!

      • dworkin

        Dělám to pro hlavně pro sebe. Už mi v tom zahučel ranec, docela dost lidem jsem myslím i celkem pomohl, ale pořád mám pocit, že nedělám dost. Když pomyslím na všechny ty chudáky tam, co nemůžou žít svoje životy jako my tady, protože agresivní dobytek se zapomněl v 19. století, tak cítím bezmoc, lítost a vztek. Hlavně ten vztek. Hodně vzteku.

        • ravux

          Dojemny speech, kdybys byl krasna zena, mohl bys ses s tim prihlasit do souteze Miss CR. Rikas si to nekdy nahlas pred zrcadlem, aby ses tim poradne dojal? Zkus to. A hlavne to sem napis jeste 10x!

          • Opravdu inteligentní člověk pozná, kdy má ještě co říci k tématu. Popř. pozná, že v diskusi tahá za kratší konec. Nebo nazná, že oponentovi nestačí... to není žádná ostuda a je to OK. Jen trouba ale bude furt pokračovat v blábolení. Když na to nemáš, jdi od toho.

            • ravux

              Ja si zase myslim, ze i podprumerne inteligentni clovek pozna, ze diskutuje na HERNIM webu a pokud mluvis o tematu, tak tematem jsou zde hry. Nikoliv politika nebo tahle dworkinova moralni exhibice a sebemrskacstvi typu "ach, jak se souzim, ze nedelam dost!" Abych parafrazoval tvoji posledni vetu - chces diskutovat o politice a moralce? Odejdi na server k tomu tematicky vhodnejsi. Ja si zde chci cist o hrach, nikoliv retardovane uvahy, jak koupi nejake hry podporujes Putina, protoze "vyvojari plati v Rusku dane".

              • Reakce na příspěvek:

                Tak to nečti a nereaguj... kašpare :-D

                • ravux

                  Reakce na příspěvek:

                  Muzes jit prikladem ;)

                  • Reakce na příspěvek:

                    Proč, já tedy nebrečím jak děcko něco o herním webu, kde se nesmí politika...já diskutuji rád, zejména s lidmi tvého typu. Sice je to jako šikanovat děti, ale co už.

                    • ravux

                      Reakce na příspěvek:

                      Verim, ze se sikanovanim deti mas sve zkusenosti, a tak jiste vis, o cem mluvis. A co mas rad me vubec nezajima a ponekud se tim vzdaluje od tematu, tak bys mozna v duchu sveho puvodniho prispevku mel sklapnout, abys nebyl za blbce (jeste vetsiho).

                      • Reakce na příspěvek:

                        Kámo, fakt toho nech... je mi za tebe stydno.

          • dworkin

            Víš co, Sašo?

      • medveddd

        Nesouhlasím teda úplně s prohlášením "že si nechali zemi proměnit na totalitní diktaturu, nesou svůj díl viny", ne každý má odvahu na to být v Rusku politickým aktivistou, ale zase nevím, proč ho zesměšňuješ za to, že ten režim nechce podpořit. Pokud vím, ten developer je ruský a asi platí v Rusku daně.

        Zmiňovanou glorifikaci sovětů, která (i když je třeba trošku tongue-in-cheek) není podle mě dneska extra vkusná, ani neřeším.

        • ravux

          "Pokud vím, ten developer je ruský a asi platí v Rusku daně." Ty toho asi moc nevis. To neni zadny jeden rusky developer. To je tym mnoha narodnosti, vcetne Australanu, Americanu nebo Izraelcu a company je registrovana na Kypru.

          • medveddd

            Vím toho dost na to, aby mi bylo jasné, že to nebude tak jednoduché.

            https://www.pcgamer.com/why-are-people-arguing-about-atomic-heart


        • Protože je to klaun. Nikoho nezajímá jestli hru koupí či nikoliv. Asi nějaký nový trend alá "Jsem vegan!".

          • medveddd

            Taky mě samozřejmě nezajímá, jestli si hru koupí zrovna dworkin (sorry dworkine :D), debata o moralitě koupě této hry obecně mi ale přijde zajímavá.

            • dworkin

              Sorry, omylem jsem tvůj příspěvek nahlásil. Nebyla to pomsta za tvůj nezájem o moje spotřebitelské návyky! 😀

              • medveddd

                Reakce na příspěvek:

                :D Taky už se mi to tu párkrát stalo, nebylo by špatné, kdyby tam bylo ještě nějaké potvrzení, nebo kdyby to bylo aspoň víc graficky odlišené od toho "reagovat".

  • Komentáře o tom že je to Ruský odpad a proto si nezaslouží takto vysoké hodnocení za 3...2...1 🙃

    • iSpirit

      naopak, pokud opravdu parodují SSSR, jak se píše na BW, tak si to zaslouží jenom podporu.

      • To je sice pravda, ale je trochu škoda že se k invazi na Ukrajinu nepostavili trochu aktivněji a alespoň nenaznačili že je to špatně, když už ji třeba z jakéhokoliv důvodu nemohli odsoudit. Každopádně hra jako taková vypadá dobře, jestli je tam feeling starého prvního BioShocku tak se na to strašně těším 😌

      • Mezi parodií a oslavou SSSR může být velmi tenká hranice ;-) Dokonce bych řekl, že to může i splývat. Čímž nechci říct, že je to případ této hry, kterou jsem nehrál.

        • iSpirit

          to máš pravdu!

      • LessPh

        Bonusweb jeste existuje?😂😅

  • KronosDeret

    Mocná fobie z transhumanismu a jiných forem inteligence. A mačo chlápek co všechno zvráceně odlišné roztříská. Hmmm...

  • MalyZeli

    Me tohle opravdu moc zajima, je to na Game Passu, uz to mam stazene. Beru to jako hru a chujoviny okolo me nezajimaji. 

    • celoush

      Chujoviny? Ok, takže když vyjde simulátor koncentračního tábora tak do toho taky půjdeš?

      • MalyZeli

        Ne, protoze koncentracni tabor me moc nezajima.

        • celoush

          Ok, takže jedeš jen zajímá/nezajímá
          Přijde mi to trošku povrchní, ale chápu, že to prostě u her někdo neřeší.

  • ripper

    Pěkný úvodník ke hře. Rusku teď peníze nesypat.

    • kolik % z prodeje pudje do kremlu? 20% 30%? 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit