Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak backeri z kickstarteru už SSR hrajou. Pro ně vyšla Backer Beta v pátek. A je to teda pecka. 

    Ale nebude to super komerční úspěch. Je to opravdu SS tak jak jsem ho hrál jako před dvěma lety. Nekompromisní a náročný. Pro blbce, rozuměj pro 60% populace,  ta hra bude utrpení. Nevede za ručičku, neexistuje úkolníček, deníček, object point, nic. Člověk musí číst a dávat pozor. 

    • Že tam hrozí zákysy, asi nebude v éře googlu zas tak velký problém, ne? Pravda, je spousta fanoušků dvojky, která byla lineárnější a jedničku nehráli a spousta těch, co o legendě jen slyšeli a chtějí ji zkusit. Ale je to retro hra a ta z principu nikdy není pro všechny. Nebo kolik existuje jiných věrných remaků (ne pokračování) z takto dávné doby, co se staly prodejními hity? Autoři to určitě vědí. Nicméně pokud se dobrý stav potvrdí, po hodně dlouhé době jsem ochoten zaplatit plnou cenu.

      • Já souhlasím, že se hra dá dohrát. Ale kolik průměrných hráčů, kteří se chtějí nechat vést za ručičku, bude googlit, co má dělat? Nemluvě o tom, že jakmile zjistí, že bude muset zase zpět několik pater, tak to odloží. 

        Například, hrál jsi Thief 1/2? Nebo třeba nový Prey? Ani to Prey nemá takový komerční úspěch. A přitom je to po SS jedna z nejlepších her. 

        Se podívej, v Evropě trhá rekordy Hogwards... 🤦‍♂️

        • Prodejní rekordy nedávno trhal i Elden Ring. A na druhé straně FIFA ...nebo Hogwards Legacy. Nepředjímal bych, ale jak jsem psal, autoři nejspíš s nižším výdělkem počítají, protože nevím o žádném veleúspěšném remaku z první poloviny devadesátek. Jde o titul pro nostalgiky, to nemůžeš srovnávat s masovkou jako Hogwarts Legacy.

          Nic z toho seznamu jsem nehrál (i když Thiefa bych někdy dal a mám ho i koupeného). Nicméně jsem hrál oba System Shocky a i ta obtížnější (a dle mého názoru i herně lepší) jednička nebyla nijak hrozná. Úkolů je jen pár a ke každému dostaneš vždycky celkem detailní zadání, které si můžeš kdykoliv znovu přehrát (i to s tím níže diskutovaným kódem). Navíc levelů je jen pár (9) a nijak rozsáhlých (na dnešní poměry). Oběhnout všechna čísla kódu nezabere déle než pět minut, i když tě zdrží pár respawnovaných potvor. Plus automapa s minimapou a možností psaní poznámek promítaných do pohledu (nevím, jestli to v remaku zachovali). Oproti jiným hrám z té doby nevídaný luxus. Navíc s možností si z toho nastavením nízké obtížnosti udělat walking simulator (to taky nevím, jestli zachovali).

    • tak existuji navody na stary SS1 ne  ?

      • Jj, to jo. Ale co se týče třeba toho hlavního kódu, tak se ve starým ss1 generoval náhodně, aby jsi si nemohl najít návod a vyhrát hned na začátku 😊 Nevím, jak to bude teď v SSR, ale myslím si, že to bude podobné.

  • MalyZeli

    Tak na Residenta se těším moc. 4ku jsem hrál jen jednou kdysi dávno, a to byl nějaký hrozný emulovaný pirát na PC. Ovšem vzpomínky na to mám pěkné 😉. Na trailery nekoukám, sice znám příběh, ale přece jenom čím míň detailů si připomenu, tím líp.

  • KrPa

    jsem na SS zvedav

  • lito

    Resident 4. Po dlouhééééé době koupí one day nějakou hru. Naposledy před rokem Elden Ring. 

    Snad vyjde v rámci kvalit i System Shock, tam tomu remaku pořád moc nevěřím.

    • uher

      Pokud máš rád survival horrory, tak i s Dead Space by si nešláp vedle.

      • lito

        chystám se, chystám se.  Jen jsem neakceptoval cenu, za co se to prodává na PS store. Resi je za 1800Kč, Dead Space za 2100kč. Navíc   má hra dosti technické problémy v rámci stínovaní apod, co jsem viděl na Digital Foundry, za takový stav jim tu dvojku nedám. Navíc nerozumím tomu, proč tunel jeden při 1440p a 30FPS, když tunel Demon Souls při lepší grafice jede ve 1440p v 60FPS. 

        • MalyZeli

          Je to smutný ta cena na PS. Na steamu jsem to měl za 1480. Ale teda Demon Souls nemá hezčí vizual... Ani náhodou.

          • lito

            Demon Souls vypadá místy jako CGI. Viděl jsem všemožné rozbory, Dead Space se nechyta.

            Demon Souls je první a poslední hra, která na PS5 vypadá jako slibováný next- gen.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit