Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    Resident evil4 byl moje vůbec první setkání s touhle sérií tehdy na pS2, no nedohrál jsem ze začátku pecka, poté mě to nějak pustilo navíc, jsem možná na to neměl tolik vlohy ? ostatně je to už dost let a já byl teprve na základce :D to takové Vice city nebo San Andreas mě tehdá ve stejném roce chytlo podstatně více 😉😜( No chvíli jsem hrál, ale právě ta otravná sebevražedná Ashley mě myslím dost odradila) třeba takové RE5 jsem dojel celé - ale jak říkám může to dost souviset s věkem 🤔

    ...POté jsem hrál port na pc  po letech kde jsem tu nechvalně známou scénu  s maniakem s motorovkou nějakým bugem přeskočil... 😮 aléé remake si zapařím rád už taky proto že jsem nedávno dopařil RE Village SHadow of rose DLC a to mě celkem bavilo^^

    • Jsi spis na akcni hry dle toho popisu :) Resident 1 a 2 je ten pravej a ten jsem poznal ja na Playstation 1 a to bylo uplne jinde :)

  • rudysakal

    Já si to koupil a asi zbytečně. Ještě jsem to nerozbalil, né a né se odtrhnout od Death Stranding 😀

  • RE4 jsem nikdy nehrál, ale hrál jsem Evil Within (taky od Mikamiho) a to je jeden z mých nejoblíbenějších hororů. Má to luxusní příběh, je to takový mix RE a Silent Hillu a na Akumu obtížnost je to dle mnohých mnohem větší výzva než kterékoliv Dark Souls. RE4 snad časem zkusím a porovnám s Evil Within. 

    • J.V.Stalin

      No ona hlavně Akumu obtížnost je ale bohužel spíš boj se hrou samotnou, protože některý desingový rozhodnutí byly spíš proti hráči. Takže ano, byla to větší výzva než Dark Souls, ale bylo to proto, že Soulsy byly aspoň hratelnostně vypilovaný a hráči neházely klacky pod nohy. Evil Within spíše ano. A to říkám jako blázen co to na Akumu opravdu dohrál (a dodnes si říkám proč, za toho boxera to fakt nestálo 😂).

      • Pravda nektere Souls hry meli spis bugy, takze hraci spis pomohli napr Bloodborne. Tam se da postava levelovat az na 30 level hned na zacatku na PS. Da se tam nalakat vlkodlaky do dveri, kde se zaseknou a pak je umlatit :D


    • Pavel Makal

      První Evil Within miluju, je to fantastický oldschool návrat ke kořenům. Ale musím upozornit, že jak po stránce hororu, tak co do obtížnosti mi přijde oproti RE4 mnohem drsnější.

  • andre_4k

    Dobry den pane Makale, bylo by mozne, aby vase recenze neobsahovaly reseni situaci, na ktere hrac ve hre narazi? To patri do navodu. Diky

    • Pavel Makal

      Pokud jde o popis získání jednoho z pokladů, jedná se o drobnou marginálii na ploše rozsáhlé hry, na které ilustruji přístup autorů. Takže ne, nebylo.

      • To je právě problém recenzí. Vždycky se časem objeví názor, že recenze nepotřebují číselné hodnocení, že hodnocení je v textu. Minimálně 99 procent recenzí, ale obsahuje spoilery. U recenze proto koukám nejdříve pouze na číslo. Recenze mi už zkazili mnoho her, ale chápu, že něco se tam napsat musí. Naopak často si je rád přečtu až po dohrání nebo v pokročilé fázy hraní. 

  • JohnyTheZik

    Na RE4 se fakt těšim, ale někdy bych si hrozně rád vyslechl nějakou filozofickou debatu na téma gamepad :D

    "Tou největší předností je nicméně naprosto skvělý pocit ze střelby, za který hra zčásti vděčí možnostem ovladače DualSense."

    DualSense je skvělej ovladač, haptickej feedback i responzivní triggery jsou supr, ale zas taková hitparáda to podle mě taky neni, aby mě to překvapovalo 3 roky od uvedení. Returnal jsem hrál na PS i na PC a je to prostě úplná drobnost, kterou člověk přestane vnímat po 10 minutách hraní. Rozdíl mezi K+M a gamepad je za mě nulovej.

    To tu nechci vůbec nijak zmenšovat, ale fakt by mě zajímalo, jestli to Pavel i po takový době pořád tak moc vnímá.

    • Jevo83

      Ja som kvoli PSkovemu dual sense odisiel z xboxu a aj po 2 rokoch je to pre mna game changer a na PC uz hram iba strategie


    • Pavel Makal

      Mě to pořád baví. Když to hra umí pořádně využít, tak si to užívám, viz třeba pulzní puška v Dead Space. Je to pro mě dokonce důvod, proč, když mám tu možnost, hraju multiplatformní hry radši na PS než ma Xboxu. Ale zároveň naprosto chápu, že to pro někoho nehraje roli.

      • JohnyTheZik

        Fair enough, zrovna PS Xbox v tomhle ohledu chápu a souhlas, asi bych si taky vybral DualSense. Já to spíš vnímám tak, že podobně jako svýho času haptika u iPhone tlačítka, mi to prostě přijde fajn, ale po chvíli to přestanu vnímat a ten rozdíl je ve výsledku pro mě asi fakt dost miniaturní.

        Každopádně cháputvůj pohled a díky za vysvětlení :)

        • CHROCHT

          To je ale normální, že si na něco zvykneš tak, že už to později přestaneš vnímat. Ale jakmile to později vyzkoušíš bez oné funkce, najednou zjistíš, že ti chybí. To je jako když si například koupíš novou TV, která je ve všem lepší než ta stará, tak první dny jsou plné nadšení a později už ti to přijde normální a neuvědomíš si to do chvíle než by sis zase pustil něco na té staré.

          A tak je to i s DualSense. Taky je nejprve šok, jak je to všechno super, ale když ho máš každý den v ruce, tak se z toho stane samozřejmost, ale až do chvíle, než si vezmeš do ruky ten z minulé generace, nebo X-Boxový.

          • JohnyTheZik

            Proto jsem se ale ptal - já na xboxovým ovladači čas od času hraju, takže vím, že mi ta věc nijak nechybí. Stejně jako haptika u iPhone tlačítek. Pro mě je to prostě jen sranda navíc, ale rozhodně ne nic, co by mi zásadně zlepšovalo zážitek z hraní.

            • Derp_1337

              Ono taky záleží na hrách. Některé hry to využívají víc, některé méně a některé vůbec. Takže u spousty her ti to fakt nebude chybět.

              • JohnyTheZik

                Reakce na příspěvek:

                Hele trochu jo, ale zároveň třeba teď hraju Returnal, kterej by měl mít velký využití haptiky/triggerů, a reálně je mi úplně jedno, jestli to hraju k+m/xbox/dualsense. Dokonce to došlo do stádia, že pokud mám zrovna k PC připojenej nějakej gamepad, tak s nim hraju. Proto jsem tu otázku vznesl, nijak tu kvalitu gamepadu nesnižuju, jen mě zajímalo jestli to fakt někdo tak moc vnímá.

                • Reakce na příspěvek:

                  Mam to stejne, taky mi to neprijde tak top ten DualSense. Mozna tak u hry Astro :D Lepsi je to na PC, uz proto ze i ten Returnal nebo jinou hru mas v lepsi kvalite, te kvalite nejaka konzole nedosahuje. Ja treba spustim Cyberpunk 2077, Returnal v nativni 4K. O tom si u hodne her muze nechat jen konzole zdat. Navic ma orezane ruzne stinovani, dohled a tak textury doskakuji. Treba Resident Evil Village kdyz je video nebo neco ze hry, vypada na PC lepsi. RE 4 to stejne. Mam to vedle sebe tj mam RE  4 na PS5 a vedle na PC. Vyhraje samozrejme PC s Xbox gamepadem a na DualSense zapomenu.

                • uher

                  Reakce na příspěvek:

                  Ano.

  • MalyZeli

    Už aby to tu bylo, škoda že až příští týden... Krásně by to sedlo na tenhle víkend.

    • uher

      Tak to sedne na ten příští no... 😀

      • MalyZeli

        Já mám právě příští víkend plno, proto to říkám 😐.

        • frank.horigan

          Venku bude pěkně - po půl roce 😇

          • J.V.Stalin

            Spíš pěkně hnusně. Má být teplo a slunečno. Podělaný jaro zase klepe na dveře a já budu mít akorát deprese 😠

            Už aby byl říjen...

            • Neměls utíkat z mauzolea, tam bys měl temno a zimu celej rok.

            • Alespoň to léto nám laskavě neber. Když ti vadí, můžeš se odstěhovat do Moskvy. 

            • No jozefe..

              • J.V.Stalin

                Reakce na příspěvek:

                Ano?

                • Reakce na příspěvek:

                  Som prekvapený,  nemôžem s tebou v tomto nesúhlasiť! 

                  • J.V.Stalin

                    Reakce na příspěvek:

                    Rád vyvádím slepé z údolí temnoty 😉

                    • Reakce na příspěvek:

                      Proste si to nemohol nechať tak a nezhovadiť sa😂

                      Good job! 

                      • J.V.Stalin

                        Reakce na příspěvek:

                        No... čekal jsem od tebe něco uvědomělejšího a konstruktivnějšího.


                        Škoda, možná příště...

                        • Reakce na příspěvek:

                          Vážne? A na základe čohou prosím ťa? 😂

                          • J.V.Stalin

                            Reakce na příspěvek:

                            Dřív to bylo ve víře v tvojí inteligenci a schopnost normálně komunikovat, ale teď? Popravdě už sám nevím...

                            • frank.horigan

                              Reakce na příspěvek:

                              Jo fajn hláška pro znalce s kult filmu, plusové body jsou, ale teď už je třeba jít ven... :)

                              • J.V.Stalin

                                Reakce na příspěvek:

                                Velmi zajímavé, žel bohu nevím o jaký film se jedná.

                                • frank.horigan

                                  Reakce na příspěvek:

                                  Mělo tam být "slabé", ne "slepé"...

                                  """Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby. Požehnán buď ten, kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty. Neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí. A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny, kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry. A když uvalím svou mstu na tebe, seznáš, že jméno mé je BŮH."""

                                  • J.V.Stalin

                                    Reakce na příspěvek:

                                    Ach tak. Můžu tě ujistit, že jsem tohle vědomě necitoval. Osobně nemám rád prznění biblických textů a tím pádem ani nemiluji tento patvar.

  • SlavicBes

    Akoze nedat chybajucu kampan s Adou Wong ako minus je troska divne... Capcom sa vyjadril, ze hra bude mat vsetko, plus viac nez original hra.

    Ak Separate Ways vyjde ako DLC tak to bude fail, ak to DLC nebude o dost viac prepracovanejsie, co by ospravedlnovalo separatne vydanie.

    • iSpirit

      Tak v tomto případě Capcom nelhal, originál neměl kampaň s Adou.

      • J.V.Stalin

        A hlavně bylo dost vidět jak je ta kampaň nuceně nalepená na dění v originále. Strašně z toho řvala snaha něco do hry přidat.

        Pokud se tahle kampaň dočká poctivého přepracování, rád za ni zaplatím.

        • iSpirit

          Souhlasím a podepisuji.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit