Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  •  jestly někdo trví že mu hra na pc bězí v poho tak netuší o čem mluví  :) shader compilation stutter a traversal stutter má uplně každej na pc je jedno co ma za sestavu

    https://www.youtube.com/watch?v=uI6eAVvvmg0&t=11s&ab_channel=DigitalFoundry

  • Vývoj netrval dlouho proto hru na PC vydali ve stavu jakém ji vydali a má steamu už to dostávají od komunity pěkně sežrat. 

  • Sallvator

    Bohuzel se potvrzuje to co se uz delsi dobu septa v eteru, nove konzole maj k dispozici 14gb VRAM a tak nove hry budou mit velke naroky na VRAM ale bohuzel Nvidia se svym dlouhodobým pristupem "vydelat a na hrace srat" si dovoli i v roce 2023 vydavat GPU co maj 8gb VRAM. Kdo nema 12gb+ (coz nema prakticky zadnej soucasnej nvidia model) tak muze na nove hry zapomenout.  

    • Presne tohle ted resim. Chtel sem letos nejak vyhodneji koupit a prejit z 2070s na 4070 (Ti), ale vydrzi mi 12 GB VRAM pristich 4-5 let, kdyz uz ted je to minimum? 4060 s 8 GB VRAM bych se nedotkl ani klackem. Za 4080 uz 30k+ nedam. AMD nechci, ani ne kvuli DLSS a frame generation, ale kvuli mizerny podpore VR.

      Ta 2070s zatim na 1440p celkem staci, nizsi fps & detaily, takze asi pockam na dalsi generaci karet od nvidie a tyhle hry si proste zahraju v plny parade se spozdenim.

      • Veskoslav

        A můžeš mi říct, jak si to na to s AMD přišel? Kolega měl 2070 a šel do 6700XT a nárůst tak o 50% ve VR hrách. Nebo sis to někde našel na netu? Osobní zkušenost?

  • proc to vydavaj v tomhle stavu? otestovat pc verzi ne ale pridat denuvo to hodne lidi udela radost lol 

  • Veskoslav

    Mám za sebou dvě planety. Cca 5,5 hodiny hraní. Nehraji na 4k a ani s RT. Mám "pouze" 6700XT kartu. Přesto mi to jede dobře, možná dělám něco "špatně". Hra přesto není ideálně optimalizované. GPU v první planetě jelo necelých 80%. Druhá planeta ale už žere téměř 98% GPU a 11,1 GB VRAM. K tomu cca 17, místy až 19 GB. 

    1. planeta (nebudu psát jaká, nechci kazit ostatním hru) - 58 fps avg nakonec, 1% fps 34 a 0,1% bohužel 16 fps. Jinak nastavení Epic s FSR.

    2. planeta - 74 fps avg, 1% fps 48 a 0,1% zůstává stejné, tedy 16 fps. 


    Hra rozhodně není nějaká rozmazaná nebo špatně vypadající. Naopak. Ale co tak pozoruji, tak většinou mají problémy vlastníci Nvidií a když je jich většina, tak i většina lidí je negativních. Kolega ve 4K s 6950 na epic s FSR jede podobně jako já na 1440. Zkoušel jsem to i na prastaré 1060 6 GB a kupodivu na normal nastavení v 1080 to jede "krasných" 35 avg fps. 

    Jinak minimálně 3 roky vývoje mi nepřijde jako krátká doba. Ale asi každý máme jiný standart. Mimochodem DS II a DS III jsou od sebe pouze dva roky, například. 

    Pro porovnání, první díl mi jede na nějakých 80-90 fps avg s maximálním nastavení na 1440p.

    • OsamaBinBowlin

      Jestli je 35fps fajn v tomhle vizuálu, tak teda nevím. Fallen Order nebyl nijak zvlášť dobře optimalizován, ale vypadal skvěle. Tohle vypadá hůř, jede několikanásobně hůř, a stojí 70 éček. Kdyby se mi chtělo, udělám video kolik animací blblo, divoká zvěř, jako třeba"netopýři" v jeskyni se objevili z ničeho nic jako naksryptovaná událost, grafické nastavení nemá vliv na plynulost hry, na 2. planetě detaily levelu v dálce se dají srovnat s detaily her na ps2, Cal v běhu vypadá jako negramotný id*ot... Mezi 1 a 2 planetou byly ukázky na videu toho co se dělo mezi jednotlivými členy posádky z Fallen Orderu, a ty vypadaly jako cutscény z Fallen Orderu, a vypadaly lépe než Survivor. Prostě děs. Jsem veliký fanoušek SW, ale prostě nejsem dost blbej na to abych zhltnul všechno a nedokázal poznat shite.

      • 35 fps na 7 let staré kartě střední třídy ti přijde málo? Kolik bys čekal? 50-60?:)

        • Vsadim se, ze D4 pojede podstatne lip

          • Veskoslav

            Nepojede. Testováno u manželky. 40 fps ve městě, když se snažíš. Navíc srovnáváš dvě naprosto rozdílné hry. A takové PoE také neběží kdo ví jak skvěle na 1060. Přes 50 fps na normal se nedostaneš. A to je X let starý engine a hra.

            • jo ja se prehlid a cetl 1660 i kdyz ta je lepsi jen o nejakych 15% mozna 20%

  • Ano, hráči PC verze mohou potvrdit, že by to chtělo ještě chvilku vývoje... 😎

  • MalyZeli

    Tak sem si prosel zacatek hry az po prvniho "velkeho" bose. Hra jede strasne, jedno jake nastaveni date, GPU sedi nevyuzita a hra je rada kdyz drzi 40 fps, ikdyz uplny zacatek hry vypadal nadejne a par minut to vyuzivalo plne a jelo to na Epic detaily, ve 4K s RTX bez hnusneho AMD FSR 70-80 (4090)... pak to padlo. Ve filmeckach hra pouziva ohraniceni obrazu ala RDR2, coz nechapu a je to strasne. Celkove hra vypada proste hur nez Fallen Order vizualne, rozmazane textury, detaily, i v menu se to hur ovlada. Gameplay je sranda, je to proste jak FO, coz me hrozne bavilo. Zatim strasne zklamani, v pribehu jsem nepostoupil vubec, takze nemuzu komentovat. Je videt ze vyvoj netrval dlouho, a delali co mohli at rychle neco vypusti, a doufam ze se jim to pekne vrati s peknym uderem do rypaku.

    • Tady je blbý, že když se jim to vrátí třeba v rámci malých prodejů, tak bych se nedivil , kdyby EA zatrhla třeba jejich další SP produkt ze světa SW , kvůli tomu , že se hra nezaplatila ,což by byla škoda. 

      • MalyZeli

        To je bohužel dost možné, ale Respawn musí vědět co udělal. Já pořád nesu špatně zrušení 1313, ale než mít tuhle nehratelnou hrůzu, tak radši nic. Ale zase když hra byla jakž takž hratelná, tak prodeje EA přesvědčilo že lidi pořád chtějí sp hry s kvalitním příběhem. To bude prostě za začarovaný kruh, něco se povede, pak EA zasáhne, zničí to, pár let na to se něco zase povede, a tak to půjde do nekonečna, stačí se podívat na SW The Force Unleashed, jak rychle vydali druhý díl, který to zabil. Je to škoda.

    • Už se těším až dorazí Frank s tím že tohle není vůbec pravda že hra jede v pohodě i když jsou toho plné fora a youtube a že hru nemáš hrát když se ti nelíbí (:

      • sugyn

        Jeste ti poradi ze na ty 4090 mas malo VRAM proto ti to jede blbe.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit