Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nejdřív jsem si říkal, že další hru na Unreal Engine vynechám, nelíbí se mi grafika. No nakonec jsem vyměkl a za ty snížené prachy ji koupil. 

    Jak tu někdo hlásil, že se hra cuká, tak mě ne. Ale fps do výšin člověk nedostane. 

  • Peca

    Upřímně, moje první žádost o vrácení peněz vůbec:

    - Mám docela ok PC (4090 RTX, 128G RAM, 5950x) ale pořád se to nějak cuká, takže port* na PC dle mně nezdařený. Chápu, že EA se teď najednou začala snažit, ale nelíbí se mi tento přístup, to vypadá jako by to snad ani jednou nespustili testeři. 

    *nebo ochrana, nevím

    - Díky DENUVO to vyžaduje být pořád offline, ale EA servery jsou momentálně offline takže hra se prostě vůbec nespustí. Přitom je to single player, takže není žádný důvod. Tohle považuji za hodně zlé, buď tam nedávám tento typ ochrany, nebo mám redundanci na serverech, ale ne že pak nemůžu hrát zakoupený produkt v single playeru. 

    - Grafika paráda, to určitě jo. Těšil jsem se že to bude jako KOTOR2 který mně hrozně chytl, ale souboje jsou celé nějaké zmatené a nezábavné, pořád za váma někde něco bouchá nebo skáče, systém odemykání "zkratek" a waypointů ala recyklace prostředí mi taky nesedl. A hlavně mně je hlavní postava úplně u zádele a prakticky jediný loot jsou skiny. 

    Celkem mně to mrzí, mělo to velký potenciál. 

  • sankuri

    Po odehranych cca 30ti hodinach klikam na uninstall. Hru mam zdarma k novemu CPU. Zminovat se tu o tom ze je hra spatne optimalizovana asi nema smysl I na mem novem a velmi vykonnem PC musely jit detaily znacne dolu aby byla hratelna alespon na tech 40-50fps.

    Priznam se ze me Fallen Order uplne minul, takze tohle pro me byla nova hra. Jakozto Star Wars pozitivni osobu mne ukazky nadchly. O to vetsi bylo nasledne zklamani. Pribeh docela ujde ale mimo nej.. Ano scenerie jsou moc hezke. Z dalky. Kdyz prijdete bliz jsou ty lokace prazdne s tu a tam opakujici se (nudnou) aktivitou, navic jsou to vsechno spise koridory tvarici se jako otevreny svet. O neprehlednosti a ovladani naprosto tragicke holomapy by se dala napsat kniha. Nepamatuji si hru, kde by byla horsi mapa. Ovsem nejvetsi frustrace prichazi s vsudypritomnym a ve vetsine pripadu zcela zbytecnym platformingem. Samozrejme jen po presne oznacenych stenach, protoze v EA ocividne nejsou schopni ani po letech okopirovat technologii lezeni po kazdem povrchu jako napr v novych Assassins Creedech.

    Pak je tu combat, ktery me k teto hre vlastne pritahnul jako prvni. Ve vysledku je to chaos. Blocky a parry funguji tak nejak podivne, stejne tak evade. Teleportujici se telegrafy, stunlocky.. Zvlast boje proti vetsim skupinkam jsou velmi nezabavne. 

    Pokracovat v tom jak je ta hra vlastne spatna by se dalo jeste dlouho. Priserne kobzolove UI, mizerna customizace, podivna kamera,.. Vpodstate kazdy aspekt je necim iritujici.

    Za me 4/10 a to jen proto ze me nechali pobihat s lightsaberem, jesteze me nenapadlo si to koupit.

    • Thanquol

      Zbytecnejsi komentář jsem ještě neviděl. 

      jestli jsi to hrál 30 hodin. tedy 3 dny a včetně celého pátku nonstop s přestávkami na záchod, ikdyz jsi nemusel, nedal jsi za to ani korunu, přestože tě to vyloženě irituje a absolutně to není tvůj šálek čaje, ale přesto jsi 3 cely dny volná nedělal nic jiného, to máš asi hodně smutnej život. 


      • Carnage666

        Furt lepší odehrát 30 hodin a říct že to nebylo moc dobrý než odehrát 3 hodiny a říct to stejný. Náhodou takový názor respektuju.

      • iSpirit

        hezká sebereflexe s tím zbytečným komentářem.

        No, profilovat někoho život na základě jednoho prodlouženého víkendu a jedné hry, tleskám.


        Jen doporučuji, nebuďte pokrytci, neříkejte, že se Vám nestalo, že jste hráli hru, docela jste se bavili, strávili jste tam x hodin a ve výsledku po dohrání to za ten čas nestálo. Určité spektrum her dokáže hráče pohltit, zabavit, ale nakonec nedá absolutně přidanou hodnotu, kterou hledáte a zůstane pachuť.  Já tady nebudu jmenovat hry, u kterých jsem to měl, ale nějaké by se našly a to já osobně hodně profiluji, do čeho budu čas investovat, ale i tak jsem se dokázal spálit.

      • sankuri

        Taky jsem jeste zbytecnejsi komentar nevidela

    • Veskoslav

      Fakt by me zajímalo, jestli mám neskutečné štěstí, ale epic, 1440p a nejdu pod 60 fps. Pouze první planeta byla na tom tak mizerně, že to šlo na 54 fps. 30 hodin? Hra vyšla v pátek. Předpokládám, že pracuješ nebo chodíš do školy. A nebo řekněme, že jsi nezaměstnaný. máš dovolenou nebo si se vykašlal na školu. Musel bys tedy v pátek odehrát 12 hodin, v sobotu také 12 hodin a dneska stihnout ještě dalších 6 hodin, abys měl těch svých cca 30 hodin. 


      Navíc hrát druhý díl bez prvního dílu a ještě hrát něco, co tě nebaví a 30 hodin? Něco tu smrdí:) Mapa je prakticky stejná jako v Doomovi a nebyl žádný problém. Není to AC, abys lozil všude a chtít po tom stejnou mechaniku je naprosto nesmysl, když je na tom založený level design. To je jako vyčítat CoD, že neumíš přeskočit 20 cm zeď, když vedle jsi přeskočil pomalu řeku. Mizerná customizace? Proč proboha lžeš? Co bys ještě chtěl víc ještě upravovat? První díl měl mizernou customizaci, tady sotva...


      Já mám zatím 10 hodin, první planeta na "objevování" nějakých 38% objeveno a 2. planeta necelých 8 %. Můžeš hodit screen z EA Play na těch 30 hodin?:) Nebo Steam, je to jedno, kde to máš.

      • sankuri

        Haha, Fanboy Obecny, to se dneska jen tak nevidi. zvlast u EA.

        No jiste. Ty jsi snad nikdy nehral vic jak 12 hodin v kuse, zvlast u cerstveho titulu? To jsi tedy slabsi kousek.

        Takze hrani prvniho dilu me melo nejak pripravit, nebo mi vysvetlit proc je ta hra vlastne tak nudne podprumerna a spatne optimalizovana? To mas recht, fakt to smrdi. Fanboyem. 

        • twicer

          Jen malá technická, EA to jen vydává.

          PS: Vítej ve zdejším hnojništi, díky za alespoň jeden věcný komentář.

        • Veskoslav

          Hrál, ale ta hra mě bavila, proto jsem ji hrál tak dlouho. Ty si ji dal 4/10 a stěžuješ si úplně na všechno. Takže si buď masochista, co hrál 30 hodin něco, co ho nebavilo nebo lhář:) Nic jiného to být nemůže. A prosím Tě, nemel něco, že po 12 hodinách si nezjistil, že tě to nebaví....

          • sankuri

            Mam ve zvyku dat kazde hre sanci a to zejmena tem, ktere mne na prvni pohled nezaujmou, protoze se mi uz mnohokrat stalo ze se z na prvni pohled nemastneho, neslaneho titulu vyklubala dobra hra. Zde se tak nestalo, naopak.

            Apropos tady je ten screen, bez ktereho dnes zda se neusnes: https://imgur.com/a/AKKeTDy

            • Veskoslav

              Dekuji. A proc bych to neunesl. Jsem rikal, ze jsou jenom dve moznosti. Masochista nebo lhar. A lhar nejsi😉


              Ale 30 hodin je vazne obdivuhodne ale zaroven i dost divne. Neznam nikoho, koho by hra nebavila a porad ji daval sanci.

  • Krásný příklad hodnocení her na games.cz

    8/10? Vtip.

    Hra je na RTX4090 nehratelná, jak je špatně udělaná. Je toho plný internet. Zmiňuje to autor ve své "recenzi"? Nezmiňuje. Autoři hry se ohánění na sociálních sítích omluvami, zmiňuje to autor ve své "recenzi"? Nezmiňuje. 

    Je games.cz web pro konzolisty? Pokud ano, dejte si to prosím do názvu.

    • skaven

      hra na rtx4090 je hratelna, len jej vlastnici kvicia, ze hoci si kupili kartu za 2000+€, maju v konecnom dosledku hracsku skusenost ako ludia, ktori si kupili karty o 50percent lacnejsie :)

      skvelo investovane prachy, co viac povedat


    • Derp_1337

      Hele, já teda nevím jak ty, ale mě nějaké omluvy autorů na sociálních sítí ABSOLUTNĚ nezajímají. Kdybych si chtěl přečíst nějaké PR kecy, tak jdu na jejich stránky. A už vůbec o tom nechci číst v recenzi.

      V recenzi by měli být jenom informace o zábavnosti a kvalitách hry.


      Navíc už jsem trošku zkušený člověk a tudíž předpokládám, že hra při dni vydání může mít hromady bugů a nebude hratelná. Proto počkám až se všechno opraví a pak teprve zvážím koupi. Není potřeba se kvůli tomu stresovat.

      Bohužel poslední roky různí vydavatelé vypouštějí do světa hry plné bugů. Je potřeba s tím počítat a v žádném případě nedávat nějaké předobjednávky na nedokončenou hru. Jediné na co vydavatelé slyší jsou peníze. A pokud se budou lidé chovat zodpovědně a nebudou kupovat nedodělané hry, tak si podobné chování nikdo nedovolí. Pláč někde v diskuzích nic nezmění. Celé je to jenom o penězích.

    • Ježíš, ty jsi kastrát. Najdi si ve výkladovým slovníku slovo "recenze".

  • rudysakal

    Může si člověk vytvořit vlastní postavu? Tak jako to šlo ve hře Mass Effect, popřípadě Jedi Knight: Jedi Academy

    • iSpirit

      to je za mě asi největší problém téhle série. Respawn vytvořili svět, který opravdu dýchá SW, ale chybí mi tam  postava, se kterou bych se více vžil, ať už vlastně vytvořená či někdo jako Kyle Katarn. Bylo by fajn i nějaké rozhodovaní mezi světlou či temnou stranou síly. 

      • Carnage666

        Možná nechtěli lézt remaku Knights of The Old Republic do zelí. I když těžko říct jestli se dočkáme.

    • Veskoslav

      Ne. Je to podobné jako Zaklínač. Navíc je to 2. díl:)

      • rudysakal

        Tak ... Nexusmods to vyřešil 😀 , teda aspoň s prvním dílem. Než se něco tase nachystá na Survivor

        • Veskoslav

          Jako jo. Moderska obec se vyradi🙂

  • iSpirit

    https://www.youtube.com/watch?v=8pccDb9QEIs


    tady recenze PC verze, dal bych si na hru fest pozor a počkal bych...

    • Veskoslav

      Problém je, že ten stejný člověk doporučoval CP2077, když vyšla:) A ne, tím neobahuji Survivor i když s ním mám štěstí a běží mi dobře:)

      • iSpirit

        mně nejde ani o ten obsah recenze ale o ten ten rozbor technické stránky, jasně tam ukazuje, že i když dáš detaily na úplné minimum, tak to nemá vliv na výkon.  

        Jinak ten combat, co se divám, oni se vykašlali na to parry ve stylu Sekira z jedničky? To je docela škoda.

        • Veskoslav

          Přiznám se, že nejsem tak daleko, takže ti to nemůžu ani potvrdit nebo vyvrátit:)

  • iSpirit

    Steam 34% zatím. Jinak hra nemá funkční ani HDR. Za tohle chtít 2100Kč? 


    • Veskoslav

      I nejdražší PS5 stojí 1899. Kdes vzal těch 2100?

      • iSpirit

        digital samozřejmě. Na disky už jsem starý a liný.

        • Veskoslav

          Solidně to Sony holí, ani se nedivím, že se jim nechtělo do diskové verze PS5...Jako u mě je to zatím nejdražší PC hra, co jsem kdy koupil (Diablo II v 99 nepočítám) a stejně mě stála "jenom" 1 649. A ano, je to krabička s digitálním kódem. Takže o 25% levnější než PS5 verze...

          • iSpirit

            no, já jsem jim ještě nedal ani jednou přes 2 litry. Za mě nedražší teď Resi 4 Remake za 1849Kč. 

            • Veskoslav

              Nad tím jsem chvíli uvažoval, ale mě nebavila ani původní RE4, tak možná počkám na nějakém slevičku. 

  • Veskoslav

    Zatím mám ve hře dvě hodiny. A už první level je designově něco, co v původní hře v takovém rozsahu nebylo. Jenom škoda, že tehdy 1313 nevyšla, ten svět je fakt až děsivě nádherný:)

    Ale k samotné hře, jak běží:

    Sestava je 6700XT Nitro+, 5700X, 32 GB RAM. Hra jako taková žere cca 11 GB VRAM a nedostal jsem se přes 17 GB RAM. Bohužel vytíženost GPu je pouze kolem 85% FPS, takže to není ideálně optimalizované.

    1440p, ultra všechno (Blur a podobné kraviny samozřejmě vypnuté) s FSR na quality. Výsledek je 65 fps avg, 41 fps 1% a 15 fps 0,1%. Hra ani jednou nespadla, venkovní lokace fakt není problém a ani cutscény nepadly pod 40 fps.

    Pro srovnání původní první díl na té stejné sestavě, stejné grafické nastavení i rozlišení a jede 85 fps avg, 60 fps 1% a 45 fps 0,1%. Vytíženost pak 99% u GPU.  Ale lokace se fakt nedají absolutně srovnávat. A zatím je rekord useknuté dvě nohy a ruka u jednoho vojáka. Jinak většina případů vždy pouze jedna "část".

  • Jedničku jsem začal hrát až po roce od vydání a nelitoval jsem, dojel jsem to na platinu. Pro SW fandy povinnost. Snad tam bude nějaký podobný moment, když na scénu nastoupil Darth Vader, to byla filmovka, super atmosféra. Dvojka je rozšíření původního a to mi stačí. Těším se. 

  • Vypada to na dalsi skvele optimalizovanou hru na PC 😉 https://www.youtube.com/watch?v=oH0UkA7eoCk Uvidime zitra

    • frank.horigan

      Pozor tyto videa co vznikli PŘED "day zero patchem" jsou zcela mimo realitu.

      Tady je video z verze se distribuuje pro zákazníky. Záměrně dávám odkaz na slabou sestavu. 

      https://www.youtube.com/watch?v=Ao_a-966HOw&ab_channel=GAMINJA


      • Jenže problém je, že to takhle jede na 1060 (plus týpek na videu má 32gb ram) stejně jako na 3080. Zase se tady najdou šéfové co to budou obhajovat, že máš bottleneck procesoru, že máš 16gb ram. Akorát trochu zapomínají, že všechny tyhle sra*koidní porty mají denuvo a jejich vývojáři prostě nejsou schopný tu hru normálně optimalizovat. Rok 2023 je fakt rok optimalizace tvle. A připomenu tady místním bojovníkům za práva AAA korporací: TOHLE JE PŘÍMO NA EA WEBU:

        STAR WARS Jedi: Survivor™ PC Minimum System Requirements
        • OS: Windows 10 64-bit
        • RAM: 8Gb
        • CPU Features: 4 core / 8 threads
        • CPU* AMD: Ryzen 5 1400
        • GPU** AMD: Radeon RX 580
        • GPU Features: DX12, 8Gb VRAM
        • Storage: 155Gb
        • *CPU alternate: Intel Core i7-7700
        • **GPU alternate: Nvidia GTX 1070











        STAR WARS Jedi: Survivor™ PC Recommended System Requirements
        • OS: Windows 10 64-bit
        • RAM: 16Gb
        • CPU Features: 4 core / 8 threads
        • CPU* AMD: Ryzen 5 5600X
        • GPU** AMD: RX 6700 XT
        • GPU Features: DX12, 8Gb VRAM
        • Storage: 155Gb SSD
        • *CPU alternate: Intel Core i5 11600K
        • **GPU alternate: Nvidia RTX2070
        • frank.horigan

          jj nejede to ideálně, ale to video gamestaru je nesmysl. To už teď jedno, internet je již plný relevantních videí.  

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit