Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak co, poradíte mi? Co je lepší pro absolutního začátečníka, který golf simy nikdy nehrál a chtěl by si to zkusit na PC - 2k21 nebo tenhle golfík? Rád bych, aby to bylo pro začátečníka přívětivé a polopatě mu nějaká nápověda vysvětlila co a jak má dělat.

    • nightborne

      Hele... to je dost těžký. Obě hry (budu předpokládat, že mluvíš o 2K23, 2K21 bych teď už nebral) maj dost široký možnosti obtížnosti. V 2K23 si těch asistentů můžeš pozapínat o něco víc a hra je ve výsledku ještě snadnější, ale... stojíš o něco takovýho? Imho je to potom docela nuda, když prakticky jenom ukážeš zaměřovačem a solíš eagly =)).

      Při samotným hraní je to dost rameno na rameni. 2K23 má o fous lepší driving a krátkou záchrannou hru, ale EA PGA zas vede v přihrávkách, normální krátký hře a má mnohem příjemnější puttování. Prezentaci turnajů má taky výrazně lepší a má i oficiální licenci na ty největší, který v 2K23 chyběj. Jinde si prostě Masters nezahraješ =).

      2K23 má úvodní tutorial, EA PGA ne, ale zase má stovky tréninkových výzev, který tě v poklidu nechaj se naučit používat každej druh rány. Neuvědomuju si nicméně, že by některá z her vyloženě vysvětlovala pravidla golfu, ty se nejspíš počítá, že prostě znáš =).

      Já osobně kdybych teď měl chuť hrát golfovou hru, spíš sednu k EA PGA. Jenže... chceš hrát na počítači a, jak už jsme se bavili dole, existujou indicie, že EA PGA na PC není v úplně ideálním stavu. 

      Na druhou stranu si EA PGA můžeš zkusit v rámci EA Play, případně ji i normálně hrát s tou vyšší verzí, která stojí... 15 éček? 2K23, pokud vím, v žádným předplatným není a dáš za ní plnou palbu, tzn. 60e. V tom kontextu bych snad možná poradil pořídit základní EA Play (za 3 éčka, jestli si dobře vzpomínám), dát si ten desetihodinovej trial a od toho se případně odrazit =).

      • A ta 2k23  trpí problémy na  PC? Přiznám se, že podle tvého srovnání jsem jí více nakloněný.

        • nightborne

          Nevím o nich =). Ale aby bylo jasno, v obou případech se bavíme jenom o tom, co vím z doslechu, obě hry jsem recenzoval na PSku.

  • wakorejsek

    To se mi do EA Play Pro asi vloudila nějaká jiná verze, protože tu nehratelnou sra*ku tady v recenzi opravdu nepoznávám.😒

    Asi tomu budu muset dát druhou šanci, ostatně už měli dost času na hromadu oprav, ale že by se toho změnilo tolik, aby si tohle veledílo zasloužilo 8/10? No nevím nevím...🤔

    • nightborne

      A hele, na počítači, nebo konzoli? Na PC verzi byly ty ohlasy mezi lidma dost všelijaký, hlavně ohledně ovládání a optimalizace... na recenzi dorazila kopie na PSko, a ta byla hratelná v pohodě. Ačkoliv optimalizace ani tam není úplně světová.

      Nedávno tam nicméně přidávali three-click-swing, tak by to mělo snad už jít v pohodě i na myši.

      • wakorejsek

        No jo, PC.

        Optimalizace je mému HW volná, ale ovládání, kdy je pro stejnou funkci v různých situacích různé tlačítko (i při použití gamepadu; kdepak jsou ty časy ročníku '08 a jeho fenomenálně intuitivního ovládání švihu pohybem myší), popřípadě nápověda k němu nekoresponduje s realitou, a které se navíc nedá (!) upravit, to je nepřijatelné faux-pas.

        A rádoby kariéra, kde týden po vítězství na prvním amatérském turnaji jedu vyhrát Masters, aby na to na další akci komentátoři jaksi pozapomněli, a kromě odškrtnutí turnaje v bucket listu z toho vlastně nic nemám... To pro mě prostě není zábavné pojetí golfu. 

        O realismu nemluvě.

        • nightborne

          Tak ono vítězové amatérských mistrovství se na Masters opravdu kvalifikujou... a pokud vyhrajou (což se nikdy nestalo), tak z toho vskutku nic nemaj (teda krom zápisu do historie a celoživotního respektu, samozřejmě), protože jako amatéři nemaj nárok na odměnu. Takže zrovna tohle opravdu realistický je =).

          Komentář mezi turnajema občas dělá botu s tim že zapomene, kolik si toho vyhrál, to jo.

          S ovládáním jsem nicméně osobně problém fakt neměl - čistě na gamepadu, tedy. Z hlavy mě takhle ani nenapadá jaká funkce by byla v jiných situacích na jiným tlačítku, připomeň mi nějakej případ =).

          • wakorejsek

            Už je to pár týdnů, ale napadá mě například zoom, který se aktivoval třemi různými způsoby podle toho jestli se hráč chystal k ráně, švihal či už odpálil. Klávesa pro návrat zpět byla z nějakého důvodu buď B nebo R, na čem to záviselo jsem nikdy neodhalil. Technika švihu, na klávesnici neskutečně debilně namapovaná na klávesy Home, End, Del a PgDn, která si občas bez varování odskočila na numerickou.

            Na gamepadu mi to dělalo podobné brikule, včetně random prohazování analogů, ale jelikož jsem to vydržel všehovšudy asi 20 minut, na konkrétní tlačítka si nevzpomenu.


            À propos, poznámka k odměnám z turnajů byla myšlena obecně. Jelikož ve hře nefiguruje nic jako finance či trofeje, jediné co hráč dostane jsou zkušenosti za 4 odehraná kola, které si ovšem může nahnat i mimo samotnou kariéru.

            Jo a ještě otravné nepřeskočitelné animace.🤦‍♂️

            • nightborne

              Hmm, přiblížení je na trojúhelníku, zpět na kolečku, změna druhu rány na bumperech a hole na triggerech, a nevybavuju si situaci, že by to v nějaký chvíli bylo jinak. A stejně tak mě poslouchaly i analogy. 

              Ale že i gamepad v PC verzi funguje divně, taky lze zaslechnout od lidí... zní to, že minimálně ovládání na PC je dost zvláštní a začínám celkem chápat, proč poslali tu PS verzi na recenzi.

              Animace mě zpočátku taky štvaly, ale než jsem dopsal text, přidali quick mód, ve kterým jdou přeskakovat. Naštěstí.


  • Inquisitor

    V televizi mi golf nic neříká, ale hrát mě vždy bavil(virtuálně)

  • Taky jsem nad golfem ohrnoval nos, dokud jsem si kdysi dávno při mém sportu nepotrhal vazy v kotníku a při 10 denní nechodící sádře znuděně klikal co je v telce a SG1 po deváté sérii už nemohl ani vidět. A přitom objevil golf chanel, který mě doslova uchvátil. Za pár dní jsem ovládl komplet žargon a pravidla a fakt je to pecka. A tehdy navíc zrovna běžel Ryder cup, no prostě žrádlo. Na PC jsem to ještě nehrál, tak že bych se hecnul...?

    • nightborne

      Ha, už jsem myslel, že jsem jedinej mentál, co si platí golf channel =D.

      • A přitom je to taková blbost, že? 😎

  • 2K je beztak top :)

    • nightborne

      Já ji mám taky rád =). Ale EA PGA dělá některý věci líp a... Masters!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit