Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Johny666

    kdyby nam na pc vydali 2. a 3. dil gears... tak jeste vydelaj.. ale nechtej, nechtej...

  • Upřímnost až za hrob. 😂

  • Peca

    Někde jsem četl, že strategie Microsoftu na vysoké úrovni je, že Xbox a Windows bude jeden ekosystém. Absence exkluzivit je pak toho přímým důsledkem, s kterým šéf XBOXu prostě nemůže nic dělat. Tak si to přiznal, a to je od něj hezké :-)

  • iSpirit

    Za mě je to škoda, Sony je extrémně neinspirativní  v posledních letech, hry jsou jak přes kopírák. Tohle nerad slyším, doufal jsem, že Sony bude muset něco dělat, takhle to vypadá, že konkurence ani v této generaci nebude.

    • medveddd

      Já jsem tedy s hrami na PS zatím spoko, ale máš naprostou pravdu, že konkurence je potřeba. A tou Microsoft fakt není - je leda tak inspirací k hloupým předplatným podporujícím shovelware.

  • Damn, takovej rant na Starfield ještě ani nevyšel 😂 No, Sony má (měla?) opačný problém s dostupností nové generace konzolí...exkluzivek sice mají několik, ale vesměs také nic o čem by měl člověk psát domů - výjimkou snad Horizon, ale ten se nejspíš postupem času také podívá na PC 😏 Obecně je situace s AAA hrami spíše špatná.

  • Zadne hazeni zbrane do zita, realne zhodnoceni situace. Mozna je z rozhovoru citit trochu problemy s akvizici activisionblizzard coz by prave melo foukat virt do plachet xboxu

  • Lukyz

    Tak šup šup Arkane hodit pokračování Dishonored nebo Prey, Obsidianu Fallout 

  • Na Xbox hry lidi maji PC, takze logicky kdyz jeste chteji konzoli, tak vemou PS. 

    • Derp_1337

      Tak zase nebuď naivní. Kolik lidí má doma zároveň konzoli a počítač? Moc ne.

      • Troufnu si říct, že počítač má doma téměř každý majitel konzole. A to slove "téměř" uvádím jen pro čisté svědomí, protože takových případů bude úplně zanedbatelné množství.

        • Derp_1337

          Tak soudíš dle našich sociálních poměrů a tvého okolí. Ale nezapomeň na fakt, že většina světa není na tom stejně. Konzole je velmi laciná forma zábavy, stačí ji připojit k televizi a jede.

          Zatímco herní PC vyžaduje podstatně větší finanční investici.


          Tvoje tvrzení prostě neodpovídá realitě. Nejen z finančního hlediska, ale z pohledu trhu. Ročně se dohromady prodá víc různých druhů konzolí než kolik se prodá PC. Takže těžko každý konzolista bude mít doma PC.

          • Záleží jak definuje "herní PC". Protože pokud jako high end zařízení pro HC hráče, které rozjede nejnáročnější hry bez kompromisů, tak máš samozřejmě pravda. Ale realita je taková, že naprostá většina her "herní pc" nevyžaduje a lze je pustit na "neherních šunkách". A tím nemyslím jen nějaké web browser hry, ale i ty vyloženě nejhranější hry.

            Říkáš, že hodnotím podle svého okolí. Ty ve svém okolí znáš někoho, kdo má konzoli, ale nemá doma PC?

            • Derp_1337

              Jo, ve svém okolí mám dost lidí, co mají doma konzoli a nemají herní PC. Ti lidé mají pracovní notebook. Na jejich integrované grafice si graficky náročné hry moc nezahraješ. Maximálně tak nějaké starší hry.


              A jinak já mluvil o okolí všeobecně v naší zemi. U nás je taková životní úroveň, že kdo má prachy na hraní her si dokáže koupit konzoli a i PC. Ale to není celosvětový standart.

              Navíc spousta zemí má různé zvyky. I v tak rozvinutém Japonsku není běžné vlastnit herní PC. Tam to berou tak, že na hraní mají konzole. PC či notebooky používají hlavně k práci (popř. hraní vizuálních novel, které mají tak v oblibě).

            • Je fakt, že se člověk občas diví, na čem se relativně nové hry dají rozjet. Minulý rok jsem hrál Shadow of the Tomb Raider ještě na GTX 680 a podobně starém procesoru (jo, je to pod oficiálně minimálními nároky). Ale nejsem si tak úplně jistý, jestli bych to rozjel na svém novém kancelářském notebooku s integrovanou grafikou, který je na práci (negrafickou) velmi slušný a za PC bych ho rozhodně považoval. Podobných a i horších bude po domácnostech většina a hrát se na tom dají jen hodně staré hry (nic proti nim, hraju většinou takové).

      • vonTossis

        Já mám třeba komplet - herní PC, Xbox, Switch a PS5 i s VR. Ideální kombinace, aby člověk nemusel řešit nějaké fans války. :-) Každopádně Spencerovi moc fandím. 

        • Derp_1337

          V tom případě blahopřeji, že máš dostatek času hrát na všech herních zařízeních. 😉

          Já osobně na to nemám čas. Jsem rád, že si týdně najdu několik hodin na to, abych si v klidu něco zahrál. Proto by pro mě ani nemělo smysl kupovat víc herních zařízení.

          • vonTossis

            Bohužel nemám. Kéž bych měl. Občas leží tohle,  občas zase něco jiného. Jen si můžu vybírat bez omezení. 

  • MalyZeli

    Phil Spencer je celkem solidni borec, ale chtelo by to prestat vymyslet 3.14coviny a donutit studia co maji udelat poradne hry ktere nejsou jen vypln pro Game Pass... ja sice chapu ze PS Plus a GP jsou hlavni zisky z konzoli, ale neni to lakadlo pro lidi jako poradna AAA hra.

  • No jo no. Si to kdysi podělali vymýšlením hloupostí. A jak platforma ztratí důvěru, je dost těžké si to získat.

    Měli našlápnuto dobře. X360/PS3 jasně kralovali. Lepší grafika, více exluzivních her (i když se třeba časem ukázalo, že jen dočasně), tak prostě mít jen na své platformě věci jako Mass Effect nebo DLC do GTAčka, to byla velká věc. A od konkurence se jim podařilo přetáhnout hry i k sobě a tím Sony ztratila dost exkluzivek... to že na nějaké Microsoftí platformě vycházely věci jako Katamari, Metal Gear a že i JRPG tvorba tam byla bohadší než u Sony byl imho úspěch jako prase. Kdo chtěl pořádně hrát a nebyl kovaný PS2 fanboy co musí mít PS3 z principu a setrvačnosti, tak neměl co řešit.

    Jenže pak přišel X1. A z nějakého důvodu tam začali investovat do kravin jako cloudové hraní ("s každým xboxem si díky cloudu kupujete výkon čtyř xboxů") s tím spojené always online i pro single hry (které až do poslední chvíle "nešlo vypnout, protože na tom byla celá platforma postavené", ale pak se ukázalo, že to vypnout šlo) a zaměření na to aby to nebyla jen herní konzole, ale multiplatformové centrum. No a Sony se v té době podařilo naopak vyhrabat z s****ek a vydat platofrmu na kterou se vyvíjí snadněji a cpát prachy do velkých her, které měly úspěch a do nedávna nikde jinde hrát nešlo.

    MS se to snažil zachránit gamepassem. Ale jak se třeba u Redfallu ukazuje - hra, kterou už vyvíjíte s tím, že ji dáte "zadara" a zisk není přímo úměrný počtu hráčů, tak prostě nemůže mít budget jako hra co se prodává za dva litry za kus. Tam ta ekonomika funguje nekompromisně. Takže když už něco vyjde, tak je to spíš k smíchu a není to konkurenceschopné.

    A MS se od té doby veze... ač skupuje studia a slibuje hry, tak pořád skutek utek a když něco vyjde, je to spíš průšvih.

    Jenže co s tím? Řešení je asi "snadné", ale drahé, tak asi nejde protlačit. Zaplatit vývoj pár fakt velkých her o kvalitě TLoU či GoW (což budou v součtu za x her nižší miliardy usd), vyprdnout se na gamepass a začít je normálně prodávat aby to na sebe mohlo vydělat, vydat je jen na Xbox (ne i na PC), což je další obrovská finanční rána, a doufat, že to přitáhne postupně hráče a tím se časem tahle investice vrátí :-/ "Laciná" řešení low budget multiplatformovek v gamepassu tu platformu nespasí.

    • iSpirit

      spousty nesmyslů jsi napsal. O nějakém kralovaní absolutně nemůže být řeč, byl to vyrovnaný boj, proto jsme z toho mohli těžit všichni.

      Teď k faktům:

      PS3 vyšla o rok později, proto měla horší start, nakonec si jich prodalo stejně více. Takže ve finále v prodejích byla úspěšnější PS3.

      Lepší grafika? Tohle je opět subjektivní nesmysl. Na Xbox se lépe optimalizovalo, jinak výkonově HW byl jasně na straně PS3, pokud se povedla optimalizace, tak z PS3 šlo vytáhnout více. Obecně PS3 trpěla horší optimalizaci než Xbox, některé hry byly místy nehratelné - Dragon's Dogma, Skyrim, Bayonetta. Pokud se ovšem optimalizace povedla, tak lepší grafika byla jasně na straně PS3. 

      Když jsme u JRPG, tak PS3 na tom byla mnohem lépe než teď na PS5.  Jediný nový Metal Gear v té éře byl čtvrtý díl a ten vyšel jen na PS3. 

      Tím vším neříkám, že Xbox byl, nebo je špatný, ale tyhle polopravdy jsou fakt mimo. 

      Lost Odyssey byl imho super.
    • dworkin

      Nekoupím si novej Xbox kvůli exkluzivním hrám a je mi jedno, kolik jich bude a jak moc budou dobrý.

      Podle mě mají možnosti dvě:

      a) přijít do další generace s technologickou peckou, která nechá PS5 v prachu, a/nebo

      b) masivně dotovat konzoli tak, aby ji mohli nabízet jako levný doplněk a inzerovat to tak, že je přece cool a normální mít PS i Xbox.

      • "Nekoupím si novej Xbox kvůli exkluzivním hrám a je mi jedno, kolik jich bude a jak moc budou dobrý."

        No ty možná ne. Ale něco mi říká, že pro většinu lidí je nabídka her na herní konzoli to zásadní. A pokud jedna nabízí navíc hry, které toho člověka navíc fakt lákají, tak to pro většinu lidí bude rozhodující faktor. Myslíš, že když by GoW, TLoU, Uncharted, Ratchet, Horizon, Gran Turismo apod vůbec nevyšlo na PS, ale bylo by jen na Xboxu (a dlouho ani ne na PC), že by PS vedla na Xboxem? Lidi, včetně mě, by šli raději koupit Xbox.

        • dworkin

          Napsal jsem to v kontextu článku, že si v Microsoftu nechali ujet vlak a zákaznictvo už je rozparcelované. Čili pro větší srozumitelnost bych do té citované věty doplnil "Jako majitel PS5 a knihovny her na ni".

          Nicméně i pokud bych dosud konzoli neměl, hodnotil bych celou řadu faktorů, včetně hlučnosti (!), možnosti přehrávat/streamovat multimédia, integrace do domácího ekosystému apod. Ale exkluzivní hry by určitě nějakou váhu měly., to jo.

          • No jo. Ale zase když se nebudeme dívat jen na to, jak to máš ty, tak hodně lidí má i víc platforem, když jim to dává smysl. A ten smysl jim to začne dávat, když jim at konzole přinese zajímavé hry navíc. Takže i majitelé PS5 by si imho rádi ten Xbox postupně přikoupili, když by tam měli co hrát. Třeba ne hned, protože ty exkluzivní hry naskakují postupně a někomu jich stačí pět, nebo by čekal až  jich tam bude patnáct a konzole bude v black friday akci, aby se mu to vyplatilo.  Ale ty hry by zákazníky postupně přitáhly. Se podívej kolik lidi vlastní třeba k PS5 Switch, protože tam postupně přibývají nové hry (třeba teď Zelda, která vypadá dost možná na hru roku) a bez ohledu na výkon nebo grafiku si rádi zahrají hry i z téhle nabídky. U xboxu by to nebylo jiné, když by tam někdo do pořádný her zainvestoval.

            • dworkin

              Však teď už píšeš to, co já. Když bude konzole levnější a zároveň budou mít dobré exkluzivky, začnu o ní uvažovat.

              Za plnou palbu ale ne.

          • sugyn

            Souhlas, plus se obmenila generace hracu. Hry co vychazeli tehdy, v soucasnosti uz podstate nikdo nechce hrat, lidem se libi interaktivni filmy od Sony viz treba uspech God of War relaunch.

            Nejvetsi faul MS pri prezentaci X1 bylo uvedeni jako multimedialniho centra pro celou  rodinu misto poradne gamerske konzoli kterou vsichni chteli. (TV TV TV je porad meme https://youtu.be/nULp0pGKCS8) Plus malickost, ze musel jsi koupit kinect nez im doslo jaka blbost to je.

            Xbox Go Home 

          • 0011

            Hele já si třeba koupil series x v době, kdy bylo levnější koupit si pc od alienware než postavit nové, ale pořád je ta konzole výhodná koupě. Všechny exkluzivní značky co mě zajímají vlastní Nintendo a na multiplatformní mám xbox, který používám i na přehrávání filmů co mám na bluray a starfield budu hrát na ní taky, na ostatní multimédia a starší hry používám stařičké pc propojené s tv i monitorem. Co se týče hlučnosti konzole tak si v podstatě není na co stěžovat, a to třeba i u her jako rdr2, která sice vypadá nádherně, nicméně mě naneštěstí strašně nebaví, ale to není chyba konzole. Nintendo je v podstatě jediný z 3 hlavních hráčů, kdo má opravdové exkluzivní hry protože Sony exkluzivity z posledních let jsou defacto časové. Pak tu máš lidi, co hrají jenom mainstream multiplatformy a řeší hlavně cenu. Pro mě osobně bylo rozhodování mezi xboxem a playstationem téměř 50/50 a nakonec to převážil právě starfield, na který se těším jako kdysi na star citizen aka forever betatest scam

    • Slavik_Jenda

      V době PS3, měli lepší začátek, ale nakonec dopadli podobně... Pro Xbox to byl samozřejmě úspěch, protože se dotáhli na velkého favorita, ale jednoznačné vítězství to nebylo...

      • Derp_1337

        Tak za ten lepší začátek mohla nižší cena X360. PS3 mělo sice přelomovou BluRay mechaniku, ale v té době byly BluRay filmy spíš vyjímkou, takže to člověk moc nevyužil.

        V té době koupili PS3 především jen ti lidé, kteří chtěli laciný BluRay přehrávač (v té době samostatný BluRay přehrávač stál 40k a víc). Pro hráče bylo PS3 dražší a ani nebylo dostatek dobrých "exluzivních" her zpočátku životnosti konzole.

        Až časem, kdy se staly BluRay filmy dostupnější, vyšlo dostatek dobrých her na PS3 a cena PS3 se srovnala s X360, se ta situace začala obracet v prospěch PS3.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit