Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kompost

    Diablo IV nema fyzicku kopiu, takze Alan neni prva vlastovka

    edit: vlastne do tej miery ze "zberatelka" ani neobsahuje hru a clovek si ju musi kupit zvlast v digitalnej forme

    • Tak na PC už to funguje nějakou dobu, že většina her vůbec nemá fyzickou kopii a nevšiml jsem si, že by to byl nějaký problém.

      • Kompost

        netvrdim ze je to problem, len som podotkol ze trend uz nejaky cas existuje

  • Hidden

    Proc ne, co jsem videl nejaky report minuly rok, na PC jsou udajne krabicovky jen par procent z celkovych prodeju, na konzolich asi ctvrtina, takze se jim tento krok muze i financne vyplatit pro nulove naklady spojene s fyzickymi kopiemi, distribuci, atp.

  • Digitální budoucnost ve stylu gog by byla ok. Ovšem v podání Steamu?  Bude to peklo  :(

    • Tak pokud se bavíme o PC, tak tam už je fyzická distribuce roky mrtvá, protože si stejně musíš stáhnout steam/origin/uplay a jediné k čemu ti to pomůže je, že možná zachráníš pár GB stahování v den vydání, nicméně stejně ti rychle přijdou aktualizace. Tj. placka ti je bez internetu a těchto služeb na nic, tak k čemu ji mít. Poslední ntb (5 let) už mám bez mechaniky a vůbec mi nechybí. Teď jsem stavěl ITX a to už také s mechanikou vůbec nepočítá. Okna nainstaluješ z USB flashky a zbytek postahuješ.

      • Já už neměl v ruce optický disk ani nepamatuju. Paradoxně jsem měl nedávno v ruce disketu, protože máme v práci prastarý, ale pořád plně funkční a kvalitní měřící přístroj, který ji potřebuje pro obnovu systému.

    • MalyZeli

      Ale prosimtě. Jediné co se může stát je že Steam skončí, a to by musela být nukleární válka a to už nikoho nebude zajímat jestli si může zahrát zaklínače. Digitální éra už je tady několik let, fyzické kopie hry upadají, drtivá většina prodejů je digitálně, a tak se dá pochopit že nechtějí "zbytečně" utrácet za fyzické média. Radši bych se vyhnul kupovat hry na Epycu, tam mnohem větší šance že to padne... Bohužel Alan tam bude mít exkluzivitu.

      • JohnyTheZik

        Že by Steam skončil jen s nukleární válkou je samozřejmě trochu naivní představa, nicméně i v případě krachujícího Valve by do hry určitě vstoupil nějakej gigant např. MS, kterej by to odkoupil. Stejně tak se nemusíš v nejbližší době obávat ani krachu Epicu.

        • Krach celého Epicu bych taky nečekal, ale ten obchod je pro něj v zásadě bokovka, která mu až tak moc nevynáší. Spíš bych se bál, že to v případě problémů zavřou proto, že to není perspektivní a budou se věnovat tomu, co vynáší víc (momentálně Fortnite a licencování Unreal enginu). Ostatně nebyli by první, kdo zavřel online herní obchod. Pro Valve je Steam dojnou krávou, tam se dá v případě problémů očekávat odkup někým jiným i s tím obchodem, jak píšeš.

        • MalyZeli

          To sem samozřejmě myslel jako vtip, nebo nevím jestli se to dá nazvat hyperbolou.... Prostě je to velmi nepravděpodobné.

          • Kdo říká, že mluvím o konci Steamu?  Mě třeba vadí, že jsem nucenej mít hry aktualizované, i když je to ryze SP hra. Obecně s tímhle mám problém, některé hry dostaly update, který mi prostě vadí a já nemůžu nic dělat.

            • MalyZeli

              Nemusíš. Můžeš si zakázat aktualizace a hrát starší verze, např speedrunneři to dělají běžně, nebo si rovnou instalují starší verze.

              • OsamaBinBowlin

                Reakce na příspěvek:

                To sice jo, ale není to úplně jednoduché, některé hry možná jdou snadněji? Nejsem si jistý, ale u některých je to trochu porod, a chce to trochu pogooglovat. Ikdyž, nestačí vlastně pustit Steam v offline verzi, a vypnout auto updaty pro danou hru aby se to nezaktualizovalo když pustíte Steam online?

    • Peklo to je akorat v podani PS network. Zadny refund, nova hra za cca 90 Euro, digital deluxe za 115. Fakt nevim, kde se podelo to vsude omylane zdrazeni z 60 na 70, kdyz Sony si dovoluje v Evrope toto.

      • OsamaBinBowlin

        Nejhorší je že to ukazuje cenu 70e, ale jestli si dovoluji v Evropě ukazovat cenu bez DPH, tak nevím. Nedávno jsem to viděl u Jedi Survivor, na PS cena 70e, v košíku se to přepočítalo na cca 2100 Kč, cca 90e, na Steamu částka 70e, zaplaceno 1650 Kč. Nechutnost. Zlatej Steam.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit