Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • drasta

    Sorry ale jak muzou bejt u hry co ma vyjit za 5 let znamy platformy? :D

    • Derp_1337

      Tak není to žádné velké tajemství, že výrobci konzolí sdílí s vývojáři některé neveřejné informace, tak aby se mohli vývojáři připravit dopředu.

      Nová generace konzolí se plánuje dopředu několik let. Není to jen tak něco, co se by se objevila ze dne na den. Byl by to obrovský fail, kdyby se vydala nová konzole a nebyly pro ni žádné nové hry.

    • Inquisitor

      Asi vědí, že ty současný krámy tady budou ještě za pět let.

  • Já tomu moc nerozumím - maj jednu z největších - ne počkat, největší IP open world RPG a nevydávají v ní hry. Ubi těží blbý asasíně jak dojnici před večerem, ale Todd si dá pauzu 20 let a mezitím vymýšlí kraviny. Z toho co jsem viděl ze Starfieldu to bude propadák, strašně rád bych se pletl, ale gunplay jak v Destiny á la healthbar a půl zásobníku do týpka, zero recoil, nuda nuda šeď šeď, milion generickejch planet(ek) bez smyslu (a) života, a kolik že těch vedlejších questů, který prý všichni tak moc chceme? říkali tisíc..? :D AAA věci už prostě vznikaj jen pro peníze, a jestli se k tomu dřív dostali kreativci, tak dnes už prostě ne. Jsme oběti zprůmyslovatění, a jednou budeme vnoučatům vyprávět, jaký to tehdy bylo. Jen nevím, jestli nebudeme na všechno koukat přes brýle nostalgie, a jestli to děcka budou chtít slyšet.

    • Derp_1337

      Tak už je to vskutku hromada let od té doby, co vyšel poslední Elder Scrolls. Ale oni pořád z toho rýžují prachy, protože dodnes vydávají nové edice. A jak řekl Todd, tak dlouho dokud to lidi budou kupovat, tak dlouho budou vydávat nové edice Skyrim. 😐

    • Bethesda má těch IP s otevřenými světy víc než jen jednu. Spolu se Starfieldem jsou 3. U něj se vývoj protáhl nejspíš i kvůli tomu, že jde o novou IP. Ano, platí to podobně i o Ubi a ti zvládají vydávat nové díly rychleji. Pokud se ale starší díly pořád prodávají (třeba když je trochu přeleští, vydají na nové platformy a udělají tomu reklamu), tak to finančně vyjde mnohem výhodněji než vývoj jedné hry ročně. Ubi tohle neumí, proto má finanční problémy.

      Jinak seznam Bethesdích openworldů s roky od toho předchozího: Oblivion (4 od Morrowindu), Fallout 3 (2), Skyrim (3), Fallout 4 (4), Fallout 76 (3), Starfield (5), TES6 (5?). Tedy žádný extrémní exces. Vývoj velkých her se obecně prodražuje a protahuje. Taky k tomu přistoupil i fakt, že mezi dva TES nacpali dva Fallouty a ještě Starfield.

      Samotnému mně to vlastně nevadí. Her vychází tolik, že nemám šanci si zahrát ani ty, co by mě opravdu zajímaly. Sice by bylo fajn vidět, jak se svět TES promění v dalším dílu, ale když nebude, bude něco jiného od někoho jiného.

      Starfield nejspíš propadák nebude. Aspoň ne po finanční stránce. Když člověk vykoukne za hranice games.cz, tak zjistí, že je na to spousta lidí neuvěřitelně natěšená a to nedávné velké představení všeho možného (které mě nijak zvlášť neoslovilo), je ještě víc nahypovalo.

    • medveddd

      Nebudou, zrovna tak jako já nechci slyšet že za komančů bylo líp.

      Zkus si ty brýle nostalgie možná na chvíli sundat a zjistíš, že vychází takový množství úžasných her, že není co hrát dřív - teda aspoň já to nestíhám.

      Pokud bys měl vyloženě problém s AAA věcma (mezi kterýma ale taky není těžký najít úžasný díla), AA hry i některý indie dneska vypadají jako dřív vypadaly AAA hry.

      Ano, vychází hromada špatně optimalizovaných blbin, ale vychází toho celkově tak strašně moc, že mezi tím fakt není problém najít skvělý věci.

      Na jednu stranu si stěžuješ že jsou velký značky už jenom továrna na peníze a na druhou stranu si stěžuješ že Bethesda nefluše hru za hrou jako Ubisoft. Chtěl by ses teď těšít na po desátý stejný Elder Scrolls 17?

      A k tomu gunplayi ve Starfieldu - vypadá podstatně líp než ve Falloutech 3, New Vegas, i 4. To byly taky propadáky?

      • Já budu moc rád za doporučení něčeho dobrýho! Poslední co se mi líbilo byl Elden Ring. A právě v tom ohromným množství balastu mám problém dobrý věci najít. 

        Jí si vůbec nestěžuju, že Bethesda "nefluše hru za hrou" ale lol mít mezi dvouma dílama jedné série 20 LET to je trošku něco jinýho než vymaštěnej Ubi ne ? :D

        gunplay ve Starfieldu - to je asi věc vkusu - na mě to působí jak generická blbina, vlastně nechápu že potom, co vyjdou věci jako Insurgency (hlavně Sandstorm teda) prostě studio jako Bethesda nemůže okopčit to co už někde existuje a udělat to stejně dobře. Zvlášť při jejich penězích. Fallout 4 za mě propadák byl, a ač to fanoušci neradi slyší, tak New Vegas taky, ale je to neobjektivní. Nemám rád urbanisticky zasazený hry.

        • Taronyu

          Nauč sa aspoň čo znamená slovo prepadák. Prepadák je niečo vtedy, keď to finančne neuspeje(prepadne). Teda keď sa vývojárovi nevráti to, čo do toho dal a skončí v mínuse. To je prepadák. A nie že tebe sa subjektívne niečo nepáči a tak je to prepadák 😂

          • Promiň, rád hodnotím umění (filmy, knihy, hry) podle toho, jestli se mi líbí nebo ne, ne podle toho kolik vydělali peněz. To pro mě není žádným způsobem relevantní. Na Avengers se taky chodí do kina, a co to je za odpad.

        • medveddd

          Asi ti nedoporučím žádný hidden gems, nejsem moc na indie, ale co mě za poslední roky (nevím, jak moc mám jít do minulosti) zaujalo, je Cyberpunk, Read Dead 2, God of War 1 a 2 (teda 4 a 5, ale rozumíme si), The Last Of Us:Part 2, Deathloop, Death Stranding, Disco Elysium, Plague Tale Innocence (Requiem jsem ještě nehrál).

          Lidi pak hodně cení Ghost of Tsushima, který mně přišel spíš ok, ale úžasnej konec, Spidermana, který je fajn, ale taky tam osobně tu úžasnost nevidím.

          Pokud máš VR headset, Half Life Alyx naprosto skvělej zážitek.

          Taky jsme v zajímavý éře fakt dobře zpracovaných remaků, vypíchnul bych hlavně Resident Evil 2 a Demon's Souls.

          Aktuálně mám na ToDo listu asi tak 20 her s tím, že teď vyšlo Final Fantasy XVI, v srpnu Baldurs Gate 3, v září Starfield a někdy pak nový Spiderman.... mám na hry čas zhruba tak 5-8 hodin týdně a absolutně to nestíhám. Asi se to se mnou potáhne do důchodu, jinak to nevidím.

          • Díky, to mám všechno přehrané, kromě GoW a TLoU a Plague Tale, to mě nechytlo. Naopak Disco Elysium bylo fakt skvělý, jedna z mých asi top 10ti her ever. Spiderman mě bavil jen chvilku, Ghost of Tsushima nedám protože nehraju konzole, VR taky ne ale zrovna Alyx bych vyzkoušel, to zvážím. Demon's Souls bych strašně chtěl dát, ale jak nejsem zvyklej na ovladač tak mám strach že bych se s tím trápil, všechny soulsy sem hrál na PC.. 

            A na Baldura se těším moc, to je srdcovka. doufám, že to dobře dopadne, ale vypadá to že jo. A teda jsem zvědavej, co se stane s restartem Life is Feudal, to bych si moc přál aby bylo dobrý, ale nevim nevim.

  • Inquisitor

    Já si počkám na gold, až vychytají většinu much.

  • KIMCID

    Ach jo :(

  • Už teď je třeba vybavovat domovy důchodců kvalitními herními zařízeními, aby jsme tam mohli svitky za 30 let hrát... dříve to nevidím. 

    • ravux

      Doufam, ze se do te doby odnaucis psat "aby jsme".

      • Budiž, ale když mě mistruje ignorant diakritiky, působí to trochu směšně. 

        • ravux

          Diakritika a gramatika jsou dve zcela odlisne veci.

          • Budiž, ale když mě mistruje ignorant diakritiky, působí to trochu směšně. 

  • jurb83

    Uz sa tesim do dochodku, hadam to dovtedy aj vyde...

  • Asi testují AI dialogy s NPC , jak říkal p. Vávra v jednom podkastu 😀

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit