Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • zajimavy, ze zrovna muj prispevek byl schovan, ale flame tu zustal


    Nahel Merzouk was a 17-year-old adolescent. He was enrolled at the Lycée Louis-Blériot,
    where he attended classes for six months, and then stopped going to
    school. Merzouk worked as a pizza delivery boy in Nanterre. According to a paramedic who knew Merzouk, his father left his mother before Merzouk was born. According to his family's lawyers, Merzouk did not have a criminal record,but he was "known to the police, particularly for resisting arrest", and had been charged with resisting the previous weekend and five times since 2021. His judicial file included 15 recorded
    incidents, including use of false license plates, driving without
    insurance, and for the sale and consumption of drugs.

    takze si to shrnme, grazl v 17!!! letech opustil stredni skolu, aby se zivil rozvozem "pizzy" (nejspis zasterka pro distribuci drog) v mercedesu od amg, 5 krat za dva roky kladl odpor pri zatykani, 15 incidentu vcetne distribuce drog, pak jede nebezpecne mestem a pri kontrole se rozhodne ujet i s poldou oprenym o kapotu a kverem v pohotovosti

    a jeste mi tu nekdo zkuste tvrdit, ze nevinna obet

    • Tanatonaut

      Mě taky něco schovali. Ani to nebylo nic sprostého. Jen mírně sarkastického. Takže klasika tady na G.mes ( píšu to takhle protože zjištuji, co aktivuje pozornost cenzora 😉 )

      Já nechápu lidi, co mají s tímhle případem problém. Už dlouho nebyl jasnější případ oprávněnosti policejního zásahu. Neřeknu, kdyby to byl jeden z těch z USA, kde polda omylem zabije holku s fénem u ní doma, protože si spletl adresu při nájezdu na varnu. Ale tohle ? 

  • sugyn

    Kdyby do Parize pridali dostatek vezi a outpostu co by lidi museli farmit tak by nebyl takovy bordel.

  • Francie by potřebovala nového de Gaulla.

    • Tanatonaut

      Tak daleko bych nešel, on to asi nebyl hodný člověk😐. Ale bordel tam mají

  • Inquisitor

    Šašek

  • kkING

    Problem nejsou hry, ale Policie, ktera tvrde nezakroci pri prvnim naznaku,  ze se deje vice, nez jen protest ...

  • unicz

    Pokud jsem četl, tak nebyl zastřelen při silniční kontrole, ale při ujíždění před policisty, kteří ho zastavili. Ke kontrole ano nedošlo.

    • Bohužel dle videa je fizl absolutní bezmozek. Stal z boku auta a mířil na něj okénkem pistolí. Mladej se rozjel a okamžitě to koupil. Fizlove jsou standardně urvani z řetězu. 

      • tuco

        Je tomu tak. Udajne jde o 13ty takovy pripad za posledni rok. Mne by zajimalo jaky hry hrajou ti policajti. 

      • Já nevím, ale mě kdyby někdo mířil na hlavu pistolí, tak rozhodně neujížím, spíše se pokáknu.

        • Bezesporu, ale to, že zpanikařím a ujedu neznamená, že si zasloužím headshot. Klukovi bylo kolik, 17 let? Navíc teď tomu fízlovi můžou děkovat jeho kolegové, protože poskytl záminku k tomu dělat bordel gaunerům.

          • Tanatonaut

            Nepanikařil. Opakovaně policistům ujel až ho museli nahánět s pistolí. Za mě adekvátní trest.

            - jel v lajně pro busy, velmi rychle, neměl řidičák ( bylo mu 17 a ve FR smíš až od 18 ) měl bůhví proč polskou poznávačku

            - a má 15 záznamů o užívání a prodeji drog nebo o rychlé jízdě (  byť čistý trestní rejstřík což nechápu. Asi protože byl mladiství ?

            Není co řešit.

            • Ano, čekal jsem fízlomilský komentář... bez urážky.

              - překročení rychlosti a jízda v pruhu pro autobus je prosím jak klasifikováno? Jako dopravní přestupek ne? Neznám francouzské právo, ale předpokládám, že zastřelení jako trest v tom zákoně asi nebude. Bude tam něco jako pokuta.

              - ano, správně jsi si odpověděl. Přestupek je přestupek, ne trestný čin. Takže střelba byla rozhodně neadekvátní.

              Představ si, že budeš žít v zemi, kde za tebou vyjmenované přestupky budou fízlové lidi střílet. Ty máš klapky na očích a vidíš přivandrovalce, co má problém se zákonem... ale právo má měřit všem stejně. Víc to rozvádět nebudu, vím že příznivce vycukaných fízlů nepřesvědčím.

              • Tanatonaut

                Reakce na příspěvek:

                Neumřel, protože jel v blbým pruhu, ale protože i přes opakované pokusy o zastavení pelášil autem nebezpečnou rychlostí prostředkem města bez řidičáku. Auto je v takovém případě zbraň. Nepřeju ti to, ale uvidíme jak se budeš tvářit, až ti jeliman v autě sejme třeba těhotnou ženu. Takový jako ty nikdy neprozřou, dokud se jich tyhle věci přímo netýkají. 

                • Reakce na příspěvek:

                  Prostě napiš, že miluješ fízly... to stačí.

              • Reakce na příspěvek:

                policie asi s podobnými má své zkušenosti, těm jak se povolí otěže, tak vznikne naprostá anarchie. S policií se spolupracuje, ne se naschvál porušují zákony, odmítá spolupráce a vzdoruje při zatčení. Je zvláštní že s tímto mají ve velké většina případů problémy jen určité typy lidí.... a pokud někdo v tomto věku má tolik záznamů pak to vše byla jen otázka času. Radši budu žít ve státě kde pilně dozoruje policie, než ve státě kde vládnou pouliční gangy....

                • Reakce na příspěvek:

                  Svatá prostoto... ty o tom, jak fungují fízlové, jaké mají priority a co tam jsou za lidi zjevně nevíš vůbec nic. Někde jsem četl definici, v čem se liší gangsteři od fízlů... jedni mají uniformu a druzí ne. A mimochodem, utáhnout otěže != headshot. Na to, aby byl v zemi pořádek stačí jedno -> vymáhat zákony důsledně tak jak jsou bez výjimky. Ale to neobnáší vraždit lidi.

                  • Reakce na příspěvek:

                    bože co ty jsi za rádoby diskuzního anarchistu, lol. Ty jsi se prostě rozhodl se tu ztrapnit za každou cenu. Už jen to že tady opakuješ termín fízlové mluví samo za sebe. Ne, policie skutečně nejsou gangsteři v uniformě, lol, kolik ti je let? Připomínáš mě jednoho borečka kterého jsem před mnoha a mnoha lety znal na SŠ, nutno říct, že si sice hrál na gangsta z bronxu, ale jinak to nejostřejší tužka v penále nebyl. Jedinou chybou tamní policie je, že nechala činnost gangů přerůst do té míry, že se teď neodváží do některých čtvrtí ani vstoupit. Že tam musí často šahat po zbrani, vzhledem k tomu, jaké sortě lidí čelí se skutečně nelze divit. Nafetovaný psychouš který nereaguje na výzvy policie se dá řešit jen jedním způsobem.

                    • Reakce na příspěvek:

                      Policistů si vážím, to na okraj. Ale je třeba rozlišovat policistu a fízla. Klidně ti to nadefinuji:

                      Policista: osoba, která ctí zákon a vnímá své povolání jako službu veřejnosti. Nebuzeruje slušné lidi, ale řeší drobnou kriminalitu a obecně trable slušných lidí. Neplní jen politické zadání, ale skutečně se snaží být nezávislou výkonnou složkou respektující zákon. Zejména tím, že jej sám dodržuje.

                      fízl: osoba sledující zájmy své a svých nadřízených. Ochotně ohýbá zákon jak se mu hodí a sám jej nerespektuje. Labilní jedinec, který si neuvědomuje, že užití smrtonosné zbraně v zástavbě vedoucí ke smrti účastných osob (ale třeba i kolemjdoucích) je naprosto nepřípustné. Zejména se vyznačuje nedostatkem respektu k ostatním spoluobčanům dle hesla "nevinní neexistují, jen nedostatečně vyšetření".

                      K tomu co se děje ve Francii je úsměvné právě to, že policajti tam dlouhodobě rezignují na vymáhání práva v určitých lokalitách. A teď sklízí, co sami s hloupými politiky zaseli. Stokrát přehlíží kriminalitu, násilí a pak nesmyslně zastřelí kluka za ptákovinu. Mimochodem, nepostřehl jsem že to byl "nafetovaný psychouš", na cizojazyčných serverech se nic takového nepíše. Údajně ani neměl násilnickou minulost.

                      Na rovinu, mě děsí víc lidi jako ty, bez respektu k druhým. Neexistují zatím žádné indicie že užití zbraně bylo nutné, ale ty přesto napíšeš ". Nafetovaný psychouš který nereaguje na výzvy policie se dá řešit jen jedním způsobem." Dle tohoto řešení by asi policajti museli o víkendu vystřílet polovinu nakalených a sjetých puberťáků z diskoték.

                      • Tanatonaut

                        Reakce na příspěvek:

                        Napsal jsem, že má záznam o prodeji drog. Ne že je užíval. Nečteš 😛 Ale psychouš byl. Protože s autem, které nesměl řídit unikal městem před policií.

                        EDIT:  promiň,. Tys reagoval asi na HisResurrection.  Ignoruj 😉

          • Nechci obhajovat toho policajta, tohle opravdu nevypadalo jako regulérní dopravní kontrola. Jenže jak řešit problém nespolupracujícího podezřelého? To, že ujížděl, z něj podezřelého udělalo. Necháš ho jet, případně ho budeš dokonce pronásledovat a on (nebo ty nebo někdo kolem) nezvládne řízení a bude mrtvých ještě víc. Policie na to musí mít přesné postupy. Pokud ten poliš nejednal v souladu s nimi (což je v Evropě dost pravděpodobné), jde prakticky všechna vina za ním včetně toho následného bordelu. Nicméně pokud by to bylo třeba v USA, tak za podobný pokus o ujetí kontrole budeš jako řešeto taky a policajta vyznamenají, protože jednal přesně podle služebních předpisů. Tam každý řidič ví, že když ho zastaví kontrola, tak ruce na volant a žádné rychlé pohyby.

            • Tady jen ocituji naše podmínky:  Policista může použít zbraň, když zakročuje proti nebezpečnému pachateli, když postupuje v rámci nutné obrany nebo aby odvrátil útok či zamezil útěku nebezpečného pachatele…

              Byla splněna některá podmínka? Nemyslím si. Ale to ukáže až vyšetřování.

              • Reakce na příspěvek:

                Pokud jim opravdu ujížděl opakovaně a nebezpečnou jízdou ohrožoval okolí, tak klidně mohlo být použití zbraně adekvátní (což se musí vyšetřit). I u nás se v takovém případě minimálně jednou střílelo. Akorát ten případ, na který si vzpomínám, taky skončil pořádným průšvihem. Ani ne kvůli tomu, že policajt střílel, ale proto, že netrefil řidiče, ale zabil jeho spolujezdkyni.

  • Jevo83

    Mozno by si Macron mal zahrat Europu Universalis alebo Civilizaciu, aby sa naucil predchadzat takymto nepokojom.... musel vidiet uz minimalne poslednych 10 turnov, ze obyvatelstvo je unhappy.... 

  • tuco

    lol

  • zx_spektrum

    No leda by si nakradli herní zařízení při posledním rabování, jinak ta... ehhh... "skupina obyvatel"... není zrovna známá hraním her.

  • Protože za to vůbec nemůže to, ze si Francie nastěhovala domů Afriku.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit