Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Marines

    No, jako vždy dobrý.  Dojde to tak daleko, že když nějakou hru nebudeš hrát alespoň dva měsíce v roce, tak o ni přijdeš. Moc hezkej je ten digitální socialismus, stačí si přečíst jakékoliv SW podmínky....

  • Jenom to zapadá do obrazu plíživého pronikání digitální diktatury do společnosti. Spolu s tím, jak se rojí tendenční články na zrušení hotovosti mě to ani nepřekvapuje. Za chvíli nám nebude reálně patřit nic. V segmentu aplikací a SW je to zatím nejdále, stačí si přečíst libovolné smluvní podmínky k kdejakému kusu SW. Není to moc radostná budoucnost.

    • Však už se to tlačí třeba i do aut. Chceš mít vyhřívanou sedačku? Je to služba, kterou budeš platit měsíčně... Chyby je, že lidi na to přistupují, jinak by to samozřejmě nedělali... 

  • Jevo83

    Podla mna to je uplne normalna aktivita. Pokial sa 4 roky neaktivny uzivatel ani po zaslani (urcite viacnasobnej) ziadosti o prihlasenie neaktivuje, tak je to uplne normalne. Suvisi to naviac aj s bezpecnostou, kde cez rozne stare accounty bez MFA mozu utocnici lahsie preniknut do sukromneho konta.

    Mali by to povinne robit vsetci spravcovia zakaznickych uctov, lebo by sa tym vyriesil problem kadejakych prastarych registracii uz ani panboh netusi kde.


    • put_your_name_here

      Normální to je když to smažou tam, kde je to o tom, že když se registrujes znovu, tak jsi o nic nepřišel. Třeba účet na Spotify nebo Netflix. Ale ne, když ti smažou účet, který má nejakou hodnotu. 

      Navíc chápu mazání účtu, který zabírá obrovské množství dat - videa/fotky/..., ale když tam budou primárně vazby uživatel x zakoupena hra. I kdyby těch her měl někdo 1000, kolik jim to může ukrást z DB místa?

      Je to zkrátka dost blbý. Asi jsou zoufalý a chtěj aby to občas někdo zapnul no

    • twicer

      Při těch stovkách různých promo akcí je přehlédnutí jednoho nebo pár emailů upozorňující na smazání účtu dost jednoduchá záležitost. 

      Přijde mi naprosto ujetý, že někdo natlačí tísíce korun do nějakého herního účtu a ještě mu přijde normální, když mu vše po 4letech smažou skrz neaktivitu.

      • Jevo83

        Otazka je, ci poslu mail jeden, alebo napriklad 3, vacsinou sa to pri odobrati prav na pristup robi cez 3 notifikacie. A mozes mat predsa kludne ten ucet neaktivny aj nadalej, jedno prihlasenie (aj s resetom hesla, ktore po 4 rokoch uz asi malokto vie) bude trvat tak 3 minuty.

        Stale si vela uzivatelov neuvedomuje, ze dnesny internet a digitalny svet je jedno velke bezpecnostne bojisko a je nevyhnutne mat upratane databazy, mfa, biometriu, piny.... legacy accounty s passwordami (casto typu "ubisoft123") su bezpecnostne diery.

        Pokial budes mat schranku na baraku prepchatu letakmi a nevsimnes si medzi nimi oznamenie o baliku na poste, tiez ho tam nebudu drzat dlhsie nez je lehota pre odber🤷‍♂️😁

        • twicer

          Záleží na situaci. U ubisoftu bych si toho třeba všiml, ale u steamu, bnetu, gogu, epicu etc mám tisíce emailů, které automaticky filtruju do svých kategorií a úplně s klidem si dovedu představit, že podobné emaily bych nepostřehl ikdyby jich bylo 5. Ano, je to moje chyba.

          Když se budeme bavit o bezpečnosti, tak se přece může účet zdeaktivovat stím, že se znovu nepříhlásíš dokud neprovedeš aktualizaci hesla.

          Za schránku na letáky jsem nezaplatil 10 000 a tak nějak beru, že vyšší cena her oproti fyzické kopii je právě to, že příplácím za to, že ty data (seznam vlastněných her, profily, uložené pozice) musí někde spravovat. 



    • ZOLLINO

      nie nie je to normalne, pretoze ak Ubisoft vyda raz za 4 roky zaujmavu ktoru si kupim a 4 roky vydava samu nudu, tak nemam preco ten ucet vyuzivat. To vsak neznamena, ze o 4roky+1den nevyjde opat zaujimava hra alebo si nechcem zahrat tu jednu zaujmavu ktoru vydal... Normalne to urcite nie je a mal by odoslat aspon email, kde obycajnym kliknutim sa account refreshne.

      • Jevo83

        No ved ale tak sa to aj robi. Poslu ti mail, kde ti povedia, ze cau kamarat, prihlas sa do svojho uctu, lebo inac bude zmazany pre neaktivitu. Tu je link na web stranku.


  • Nekupujte sakra ten Ubisoft, lidi...

  • frank.horigan

    Už před časem jsem hlásil, že v případě některých her a softwaru je nutné uchýlit se ke staré dobré "archivaci" offline tak, jak ji známe z devadesátek. 

    Už teď mám pár zakoupených her, kde je z nějakého důvodu problém je používat v "aktuální" verzi, kterou vám stáhne třeba Steam.  

    • Derp_1337

      Jo, třeba Vampire The Masquerade - Bloodlines je ve verzi na Steamu úplně nehratelný. Člověk musí modovat o stošest, aby to vůbec rozjel.

  • celoush

    "Představa, že si hru koupíte, odehrajete, pak se k ní 4 roky nevrátíte a můžete o ni nadobro přijít... "
    Tahle věta mi nepřijde šťastně vyřčená. Celou dobu se píše o neaktivnosti celého profilu, nikoliv neaktivnosti hraní nějaké hry.

    • MalyZeli

      Je to tak. Mluví se o celém účtu. Člověk opravdu musí několik let vynechat jakoukoliv interakci s jejich clientem, a pak ještě rozesílají varování. Nesouhlasím s tím, a je to prostě to čeho se lidi "bojí" v souvislosti s digitálním prodejem, ale určitě to není zatím takový bubák.

      • Bubak to je. Znam osobne cloveka ktery dostal ban na ps ucet za to ze si dal postavu anime do avataru. Postava byla oblecena ale mela velky prsa. Bum a prisel o vsechny sve zajoupene digitalni kopie her.

        • MalyZeli

          To je neco jineho. Nemluvim o ztrate pristupu kvuli necemu takovyhlemu. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit