Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tohle je proste nizsi vyvojovy stupen. Neudelas nic. Komu neni z hury dano v apatice nekoupi.

  • unicz

    @redakce Je nadpis správně? Říká, že leaker půjde za mříže, ale dle všeho půjde za mříže zloděj, ne?

    Vždyť neměl žádnou smlouvu s vydavatelem, tedy ji nemohl ani porušit.

    • Jevo83

      Podla mna pojde za mreze nielen leaker a zlodej, ale este aj blbec, nestyda a skladnik. ;)

      • uher

        A to že je skladník nějak snižuje je společenský status?

        Nechápej to špatně, souhlasím s tím co píšeš, akorát toho skladníka tam nechápu.

        • Jevo83

          Ahoj, dik za pripomienku - urcite neznizuje, ale moze to tak posobit vzhladom na ostatne jeho role, ktore su negativne. Takze for the record: Skladnik je tam len pre rozsirenie poctu, nie ako negativny obraz povolania skladnik. 

          • uher

            Ok, beru.

    • Jeho zaměstnavatel měl podepsané embargo, což se vztahuje na jeho zaměstnance. Odstavce o embargu má většina lidí v nějaké podobě přímo v pracovní smlouvě.

      • unicz

        Jako že se skladník pravidelně updatuje v tom, co je a co není pod embargem...? Ale no tak 😉😄

        • V systému zboží to má určitě napsané. Každopádně ať už tu informaci dostal ústně nebo písemně tak si opravdu myslíš, že firma nebude mít právně ošetřeno porušení embarga zlobivým zaměstnancem za kterého bude muset zaplatit pokutu v řádech miliónů dolarů a ještě k tomu utržet pověstní šrám? Opravdu? Opravdu?! 

          • unicz

            No nevím. Přijde mi to divné. Aby skladník apod. podléhal takovým podmínkám, když nemá s davům subjektem (dodavatel-vydavatel) žádný právní rámec.

            • Derp_1337

              Ve vztahu zaměstnanec-zaměstnavatel je celkem běžným jevem nějaká forma NDA (Non disclosure agreeement - dohoda o mlčenlivosti).

              Dokonce to nemusí být samostatná forma NDA, ale úplně stačí do pracovní smlouvy přidat nějaký dodatek o mlčenlivosti. 

              Nezáleží na tom, že zaměstnanec nemá právní vztah s daným vydavatelem. Stačí když ty informace můžou ovlivnit podnikání jeho zaměstnavatele (provalení embarga určitě nebude mít pozitivní vliv na jeho zaměstnavatele).

  • zanek.s

    Jak to vlastně funguje a je možné že mohl zloděj hrát (a že hrají vybraní novináři) když servery pojedou až od prvního? Hru lze spustit jak za starých časů offline z DVD? (si těžko). Jsem doposud myslel že novináři mají nějaký speciální klíč na speciální server, nebo tak něco... 

    • Kdyz hra neni Always online tak muzes hrat offline. Nepotrebujes zady server na ktery se budes hlasit. Kdyz pak budes online tak se pochvaly atd synchronizuje samo.

      • zanek.s

        Jo to jo. Na Steamu taky můžu hrát offline. Ale myslím aktivaci hry. Jak ji zloděj aktivoval, když by to mělo jít až od prvního? 

        • Carnage666

          Konzole. Co vim tak ty hry jdou normálně nainstalovat a zapnout z bluray disku. Sice bez day one patche atd. Ale normálně jí zapneš. Tam to nijak ošetřený není, vždycky někde na redditu vidim že někdo získal hru třeba od kámoše co dělá v Gamestopu o týden dřív a už hraje.

          • zanek.s

            Zajímavé. Díky. To by ale mohl kdejaký anonymní prodejce takto dřív leaknout a je s podivem že se to neděje, když nemají aktivace hry před embargem ošéfované

            • Derp_1337

              Nebuď naivní, samozřejmě že to mají nějak "ošéfované". 

              Akurát nikoho nebude zajímat 5 ukradených kopií, když hru hrají tisícovky novinářů po celém světě. Kdyby ten hlupák neleaknul video ze hry a neprolomil tím embargo, tak to nikoho nezajímá.

              Ale kdyby to ten sklad leaknul ve velkém (stovky či tisícovky kopií), tak si můžeš být jistý, že by si toho někdo všimnul a řešilo by se to.

              • Reakce na příspěvek:

                Osefovane to nemaji protoze rozdalinklice redaktorum atd a tim padem nejsou  schopni urcit odkud ten ping na server jde. Resp asi by to bylischopni urcit ale jelikoz s tim nepocitaji ze to nekdo takhle ukradne tak to ani neresi.

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Hele, ono není vůbec žádný problém, zjistit odkud se kdo připojuje. Nedělej si žádné iluze. Šmíruje se, kde se dá.

                  Tady jde o princip, že nikoho nezajímá nějakých pár odcizených kopií. Vynaložená práce na to, dostat zloděje těch několika kusů, je až přilíš velká a neefektivní. 

                  Jak jsem dřív napsal, kdyby neprolomil embargo, tak to nikoho nezajímá.

  • XXDarthVaderXX

    Nadpis jak z Blesku. On zloděj půjde ASI za katry. Fakt? No nekeke XD

    • Hidden

      Asi, protoze odsouzeny zatim jeste nebyl, tudiz se stoprocentni urcitosti nelze tvrdit nic. Co je na tom divneho?

  • Jevo83

    Tak Phil uz 15ty krat za 200 hodin prechadza nezmernymi svety...  to skoro znie tak, ze relevantny obsah ma cca 15 hodin a zvysok je proceduralne generovany balast😁

    Ale aj tak som na hru zvedavy

    • Corvus

      Chápu, že je děsně cool si do Bethesdy kopnout. Ale je to bohužel pro tebe jinak. Osobně jsem procházel early access Baldur's Gate 3 také s každým masivním patchem zcela znovu od začátku (čili minimálně 8x). Spencer to měl úplně stejně se Starfieldem. Když byl zbrusu nový, masivní build hry, rozehrál hru znovu. Což je naprosto logické. Navíc řekl, že věří, že se současnou verzí buildu dojede Starfield až do konce.

      Chápu, že řada lidí by si MOC přála (hlavně jistá konzolová komunita, která se již chystá na review bombing, protože jim Starfield na jejich konzole nevyjde vůbec) aby se nejlépe o Starfieldu vůbec nepsalo a nebo aby to byl prů*er, ale smůla. Stejně jako o KAŽDÉ hře Bethesdy, tak i o Starfieldu se bude psát následujících 15+ let. Stačí se podívat na prodeje her Bethesdy a jak se do dnes neustále píše o Skyrimu/Oblivionu/Falloutech a to je Starfield nepoměrně ve všech ohledech mnohem dál a větší než všechny vyjmenované kousky.

      Je to holt pešek, že? Všichni ti rozumbradové se svými vysmátými emoji, co je sázejí na sockách, budou 6. září PRVNÍ kdo budou Starfield instalovat, dychtivě číst recenze (na konci srpna) a přát si od maminky a tatínka, aby jim ježíšek Starfield letos nadělil :-D Prostě i kdyby jste navalili tuny špíny a očerňovali Howarda + Spenecera, Bethesda a hráči Starfieldu, co se těší na tuhle sci-fi IP, z toho vylezou jako ti spokojenější. My si radost zkazit nenecháme. Musí to být šíleně demotivující se každé ráno probírat s touto myšlenkou, že? No nic, jako majitel sběratelky 1. září mířím ke hvězdám. Zdar! Supra et Ultra!

      • "Stejně jako o KAŽDÉ hře Bethesdy, tak i o Starfieldu se bude psát následujících 15+ let." pak vyvstává myšlenka jestli je dobře aby se dalších 15 let psalo o hře s tunou generického obsahu a tuctového příběhu - minimálně u Skyrimu bylo obojí, budu rád když to bude u Starfieldu jinak. 

        Skyrim byl prostě fajn sandbox a žil/žije z přehršele módů protože co se Bethesdě opravdu povedlo bylo vytvořit krásný svět který byla radost prozkoumávat (i přes generický obsah a tuctový hlavní příběh, některé sidequesty byly fajn...neříkám že všechno byl balast) a ty ostatní věci dodá moderská komunita. Je smutné že většina hráčů má laťku takto nízko, ale každý dle svého gusta.

        Strašně rád se budu mýlit, doufám že se poučili z chyb Fallout 4 jelikož ta hra byla prů*er jak mraky - pro hráče kteří mají rádi Fallout New Vegas a první dva (ba i trojku) to byl plivanec do obličeje.

        Celou dobu se nebavím o bugách, pouze o obsahu, příběhu a gamedesignu. Z těchto všech věcí umí Bethesda perfektně pouze to zpracování svých světů.

      • 0011

        Máš tu se smartwatch? Já o ní uvažoval, ale protože už smartwatch mám tak taky budu hrát od prvního ale mám jenom digitální.

      • Jevo83

        Prilis to prezivas, este dva odstavce a mas kratku poviedku ;)

        Tvoj text pracuje s tolkymi assumptions, ze je tazke na to reagovat, ale skusim.

        Vsetky doterajsie videa bohuzial vypovedaju iba o tom, ze ta hra je velka (pises to aj ty) a ma to atmosferu ... ale bude to repetitivny grind. Este aj ten zber surovin trva o 2 sekundy dlhsie nez by mal. Myslim si, ze to bude wow efekt titul a po 3 dnoch hrania budem rad, ze to mam free v Ultimate Passe. Este aj ta collectors edition je podivna a vcelku stroha, za 300 dolarov steelbook, nasivka a "funkcne" digitalky? Davam tam uvodzovky kvoli vyrobcovi.

        Rad sa necham usvedcit z omylu, ked to vyjde - uz to mam predinstalovane na xbox sx. Vzdy ked si do SF kopnem tak k tomu dodam aj to, ze rad sa budem mylit. ;)

    • Kompost

      alebo to hra jak deb*l...

  • Hidden

    Tak letmo jsem situaci sledoval a byl to opravdu veliky myslitel, protoze po tom leaku se dal natacel a publikoval videa vcetne sveho obliceje, sjety, s ukradenyma mnoha kopiema hry a tak dale. V podstate velice ochotne a dobrovolne poskytl policii spoustu materialu. Takze zadne velke prekvapeni. :)

    • Gulivera84

      Ja sem pak jeste projizdel na redittu ten odkaz, kde policie z Tennessee, dava zatceny osoby, jako to je zradlo....., zlata Morava 😬

      https://recentlybooked.com/TN/Shelby/DARIN-HARRIS~3187_23111016

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit