Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KrPa

    jeste pred vydanim sem si rikal, ze by to mohla byt prvni hra od bethesdy co bych zahral, ale po vsech recenzich a videich je to porad ta sama hneda omacka, nekdy az to bude ve sleve za 10€ mozna 😉 u me vede porad jednoznacne baldursgate3

    • Derp_1337

      Jo, myslím si, že te hra bude někde úplně jinde po roce a víc, kdy se ji bude věnovat moderská komunita. Podobně jako Skyrim. Ale hrát ji jako takovou samotnou není zas až tak velká výhra.

      • KrPa

        asi by mela bethesda zacit vydavat jen editory, kdyz jeji hry nejsou hratelne bez moderu

        • Derp_1337

          Však oni na tom jednou. Bez moderské scény by Bugthesda neměla takový úspěch. Proto se snaží dělat co nejpřívětivější editory.

  • Pan Malchárek měl v článku upozornit, že ta čísla jsou sice úctyhodná, ale že Starfield je k dispozici skrz Gamepass, což žádná jiná hra od Bethesdy předtím nebyla (logicky), takže to nelze takhle srovnávat. Mimochodem když už zmínil Baldur's Gate 3, to "udělalo" skoro devět set tisíc současných hráčů i bez Gamepassu.

    • Tieto porovnania v predajnosti by som vôbec nebral tak vážne. Je to rovnaké ako keď sa Blizz chváli , že Diablo 4 mal najväčší launch, najväčšie predaje, najviac aktivnych hráčov v histórii serie Diablo.

      Až mi smiešne prišlo porovnávať k Diablu 1 kde internet neexistoval, Diablo 2 kde Digi prístupnosť hrách bola v plienkach a Diablu 3, staré cez 13 rokov a memoznostou hrať prvé tri dni. Nehovoriac, že počet hráčov rastie každý rok. 

      Je to len marketing, nič viac ...

    • KrejciPetr

      V článku je na to upozorněno :-)

    • OsamaBinBowlin

      To je přesně ono. Bez PSka, na Xboxu to podle mě drtivá většina má v GP, a velká část PC hráčů taky, zbytek Steam. Štěstí je že to platí Microsoft, těm je to jedno, všechny prachy co jim jdou jsou právě z Gamepassu, né z prodeje her jako takové, takže se Starfieldem nebo bez, je ním to jedno. Teď jde o to jestli ta hra udrží lidi mít předplatné aktivní dlouhou dobu. 

  • Jinimi slovy zdejsi recenze 7/10 se v techhle cislach nijak neodrazi, neboli recenze na games.cz neodrazi realitu. U mensich her to takovy problem neni, tohle je ale hit uz po par dnech a jedna z nejocekavanejsich her

    • ...

    • Derp_1337

      Jak nějaká čísla hrajících hráčů mají souvislost s hodnocením v recenzí? To spolu nesouvisí nijak přímo.

      Kolik revolučních 10/10 her mělo malé tržby, protože vydavatel neinvestoval velké prachy do marketingu a tak většina lidí o té hře ani nevěděla. Jenom samotné recenze nestačí, protože ty čte málokdo. 

      Zatímco kolik (pod)průměrných her mělo masivní tržby jenom díky tomu, že vydavatevatel investoval hodně do marketingu.


      Navíc Starfield je první hra od Bethesdy, která je v GamePassu. GP stojí jenom 200kč. To si určitě může dovolit koupit více lidí než samostatnou verzi za 1700kč. Takže logicky si to zahraje mnohem více lidí.

      Teď je jenom otázkou, kolik lidí ten Starfield bude skutečně hrát až do konce a kolik lidí to jenom vyzkoušelo, protože se to objevilo v GamePassu a nemusí za to nic navíc platit.

      • Opravdu se s tebou nechci prit a taky chapu jak na to nahlizis, i tak si myslim ze znamka 7 je krapet prisna, napr. ted vysla recenze hry rozebirani vraku lodi - taky 7. Ja proste neverim ze tyhle 2 hry nabizi podobnou porci zabavy. Vim ze hodnoceni her je hodne zapeklita problematika, nicmene uz delsi dobu sleduju ze games.cz umi snadno potopit i docela slusnou triple-A hru zatimco kdejake ptakovine co nikdo nehraje nadeli 9/10 nebo i vic. Abys me pochopil spravne: weby jako slovensky sector kde snad vsechny hry maji 8+ se mi vylozene prici a ocenuju spis kritickejsi pristup, i tak mi prijde 7/10 malo za starfield

        • KrPa

          AAA hry se lisi tim, ze 60 a vice procent jde na marketing, ne do hry 

          pak si kupa hlupaku udela preorder 

        • Derp_1337

          "zatimco kdejake ptakovine co nikdo nehraje nadeli 9/10"

          LOL

          Hele, vůbec nechápeš ten princip. To hodnocení není o tom, jak moc hodně lidí si tu hru zahraje. To už je na každém člověku samotném, co si koupí. Klidně si můžeš koupit hru, na kterou není VŮBEC ŽÁDNÁ recenze!

          To hodnocení je o tom, jak moc se ta daná hra líbí recenzentovi. V hodnocení vůbec nehraje žádnou roli, jak velké tržby ta hra nakonec bude mít.

          • Kdyby tu hru recenzoval clovek co psal koment pode mnou tak da te hre 4/10 nebo min. Nebo jeste jinak, rekneme ze tatez osoba je naklonovana 3x v casovych intervalech 10 let. Jako teenager by si starfield hodne uzival protoze je jeste mladej malo kritickej, nema toho mnoho odehrano a nejspis jeste nehral zadnou oodobnou hru od bethesdy a nadeli treba 9/10

            Jako clovek mezi 20 a 30 uz ma neco odehrano, hrani ho zajima min, neni tak pohlcenej hrou a udeli treba 8/10

            Po tricitce uz zdaleka nema tolik casu na hry ktere mu vic a vic lezou hore krkem ( tim spis pokud je recenzent a hrat “musi” ) ,neni schopen si hry uzivat jako kdysi, na to aby si hru umel opravdu uzit musi byt proste vyjimecna, neokoukana a originalni coz se deje jen obcas.

            Kdyby hral starfield clovek ktery zanru vubec nefandi klidne udeli hodnoceni 2/10 protoze jej vubec nebavi,  a i to jen aby se nereklo

            Pak prijde zapaleny teenager na games.cz, precte si recenzi a rekne si 7/10 pro takovy herni narez? Minimum bugu, obrovsky svet, hezka grafika atd atd atd.. co je to za blbej web? rekne si v duchu/Ano hry hrajou nejvic prave teenageri/ Myslim ze ten tvuj slavnej princip celkem chapu, ale ten princip je akorat tak k ***** a cist recenze pak nema moc smysl, a je to spis jen nazor nakyho joudy nez recenze a lepsi kouknout na metacritic. Snaha o maximalni objektivitu je to co muze udelat recenzi kvalitni, co nejvic se odosobnit. Bohuzel tohle umi jen opravdu kvalitni reporteri

            • Jde o to recenzi skutečně číst a ne koukat na číselné hodnocení. Náznak, že jiná hra asi nemůže dostat 7/10 jako SF, protože nemá stejný rozsah a množství obsahu, je zcela mimo. Za mě, i s ohledem na to, kdo SF udělal a jak dlouho na to měl, tak je to naprosto tragická a zaostalá hra. Své fanoušky si to určitě najde a to je v pořádku, ale hodnocení zde mi nepřijde nějak mimo. Zníš spíš jako zhrzený fanboy, kterému prostě vadí, že jeho oblíbená hra nedostala 10/10...

            • Nic jako recenze objektivní pro všechny neexistuje, asi není v silách herního webu aby každý jednotlivý zaměstnanec napsal vlastní recenzi 😅 navíc co jsem četl článek tak alespoň slovní zhodnocení Starfieldu od celé redakce tu je - převážně všichni na něj mají negativní názor.

              Jestli ani toto ti nestačí, tak nevím co chceš víc.

              Osobně se přiznám že si nyní konečně užívám Fallout 4 - díky listu modifikací který je dlouhý jak pracovní týden a má kolem 30gb 🥲

              Se Starfieldem to asi nebude jiné,jakmile vyjdou kvalitní módy tak jej bude radost hrát.

            • tuco

              Teenager kterej cte? lol 

              Pokud vskutku nejaky teenager recenze zde cte, tak bych se nebal, ze si neudela obrazek sam.  

        • michaelfoucault

          loool, já osobně bych té hře nedal ani 5/10. 

          A evidentně nechápeš, co to číselné hodnocení v kontextu recenze znamená. 

    • Proč by to mělo nějak kolidovat? Hra je nadprůměrně dobrá (7/10) a když je to mířené na masy a Bethesda má obří fanouškovskou základnu, tak to pak hraje hodně lidí. Existuje spousta her, které byly recenzemi vychváleny do nebe, fanoušci na ně s láskou vzpomínají i po dvaceti letech, ale neprodávaly se. A naopak, i některé průměrné hry hraje spousta lidí.

  • MalyZeli

    Já to zkusil, začal sem prozkoumávat ten první měsíc na kterém přistanete, prošel sem co šlo, oskenoval sem pár šutráků, květin a hmyzáků, vymlátil pár základen, a znuděně sem to vypnul. Časem si zkusím projít hlavní příběhovou linku a postavit si loď, to mě celkem zajímá, ale kdybych za tohle dal 70-100e, tak bych se asi vrhnul hlavou dolů ze schodů. 

    • lito

      Nerozumím, tys to zpirátil, abys mohl hru na stovky hodin hodnotit na základě jedné planety.? Snad každý hráč ví, jak fungují hry od Bethesdy, dobře vime, že se tam dá zkritizovat kde co, ale máme rádi to, že se ztratíme v jejich světech a děláme vedlejší aktivity typu Temné  bratrstvo. 

      Ty sis přisel jen kopnout a trošku žluče odpustit, protože hra se dá hrát v passu za tři stovky, kdybys opravdu řesil hodnotu hry.

      Jsou tři možnosti, buď jsi šel na Steam s myšlenkou refundu, abys mohl hejtit, druhá možnost je, že jsi kradl, abys vyzkoušel, třetí možnost je, že jsi to ani nehrál a jsi troll.

      • MalyZeli

        Ne, mám zaplacený Gamepass, což je cca 10$, ne 70 a víc, a to sem byl ochoten dát. Takže asi tak. Takže jsou tři možnosti... Né, počkat, jen jedna, si hňup. Skyrim sem hrál snad milion hodin. Hra mě chytla během chvilky, Starfield prostě ne, řekl jsem můj názor, a ne$eru se do lidí kterým se to líbí. Připadáš mi jen jako další ultra fanoušek Bethesdy, kterej nesnese kritiku přehypované hry, a nejspíš má nad postelí plakát Todda.

        • Jarisko84

          Ja  suhlasim bez gamepassu by tie cisla boli  niekde inde tiez by som za to nedal plnu cenu... Napr taky cyberpunk som si kupil 2x raz na ps5 a potom ked som presiel na xbox este raz... hru som presiel 3x spravil uplne vsetky vedlajsie a hlavne q  atd... ta hra ma chytila hned a neposobila tak umelo ako toto...zvuk, grafika, moznosti a story teling je uplne niekde inde ako tu...je tam zmysel pre detajl tu mi to pride tak umelo zlepene vsetko ako by som to uz vsetko niekde videl a hral...Za mna games.cz dali ako jedni z mala dobre hodnotenie s ktorym plne suhlasim...7z10

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit