Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nechápu proč v dnešní době hrát origo HL když tu existuje Black Mesa. A souhlas že HL byl míle napřed před bezduchým Doomem a Wolfensteinem. Doom mě nikdy nebavil protože to bylo najdi žlutý klíček k žlutým dveřím a modrý klíček k modrým dveřím. Naproti tomu HL měl příběh, logiku, promyšlený svět, podobně jako System Shock nebo Jedi Outcast

    • jurb83

      Black Mesa napriklad TRAGICKY pokazila AI protivnikov. 

      • A taky ma nejtragictejsi svitilnu co jsem kdy videl, az atmosferu zabijejici bych rekl

        • jurb83

          Ked uz tu hejtujeme Black Mesa, aj ked som ju zlupol aj s navijakom, tak oproti klasickemu HL tej hre chyba presne "ta" atmosfera, ze prvy raz to hras a nevies, co bude dalej. Takze pre prvohracov HL moze byt zazitok z BM tiez taka ista supa. Ale napr. ja, co som hl uz dal neviemkolkorazy ma " zo zidle " nedvihla. Este tak Xen, prvych par minut.

    • Origo HL se vyplatí hrát proto, že je to origo HL. Stejně jako stojí za to si zahrát origo System Shock, i když je tu celkem povedený remake. Ponořit se do atmosféry té doby a zkusit si, jaké to tehdy bylo. Tohle remakem nenahradíš.

      A pokud jde o bezduchého Dooma... Jo, no, ale právě díky tomu, že nemá žádný extra příběh, ale přesto má atmosféru a skvělý gameplay, vzniklo pro Dooma nespočet modifikací a uživatelských map, které originál mnohonásobně překonávají v mnohých ohledech. Přitom většinou používají stejnou sestavu nepřátel i zbraní. A i tady je fajn si občas pustit ty původní staré úrovně, kterými to všechno začalo.

      • Derp_1337

        To máš fakt hodně silné růžové brýle, nostalgickou náladu či masochistické choutky. Hrát původního starého Dooma či System Shock (nebo HL) jenom aby ses "ponořil do atmosféry". LOL

        Ty hry jsou na dnešní dobu doslova utrpení. Je tam pousta zastaralých a otravných herních mechanik. Třeba u SS mě strašně štve GUI, který zabírá 70% obrazovky.

        • Taky si rad zahraju staryho original dooma, quake 1 a 2, half life a nekolik dalsich. Temer kazdy rok neco z toho

          Prave jedu 25th anniversary Half life

          Zadne utrpeni se nekona

          • Derp_1337

            Jo, tak HL je z těch 3 her asi ta nejlepší a dá se hrát i dnes. To jsem asi trochu přehnal.

        • U System Shocku si to gui můžeš přizpůsobit dle libosti. Dá se zprůhlednit nebo i skoro celé vypnout a hrát full screen. Že to streamují troglodyti, co o tom neví, není problém hry. Problém je spíš chybějící mouselook, ale i to se dá přežít (nebo nainstalovat extended verzi). https://medium.com/@SixFootTurkey_/this-game-in-history-system-shock-1994-e807e2839b04

          Doom je v pohodě až na zmršený "mouselook" který místo pohledu nahoru/dolů udělá pohyb dopředu dozadu. Dá se na to trochu zvyknout, ale zbaví tě toho libovolný sourceport nebo modifikace citlivosti Y osy myši.

          Half-Life je v pohodě až na poměrně velké množství bugů, z nichž většina tam přiskákala pozdějšími updaty.

          • Derp_1337

            Tak ten HL je z těch 3 her asi nejlepší. Tam máš pravdu a trochu jsem to přehnal.

            A ano, ta absence myši a otáčení na šipkách je další otravná věc.

  • triptich

    druhý diel s oboma epizódami je za mrzkých 2,39€ (cca 59,0CZK). Ak je
    tu mladší ročník, ktorý nehral a nevlastní tento klenot, tu už niet o čom rozmýšľať, len
    kúpiť a hrať.
    a malý postreh... na webovej stránke venovanej tomuto výročiu, je možné vziať páčidlo a zabiť ním zombíka a
    headcraba, za čo obdržíte achievement. drobnosť, ale pobaví :)

    • medveddd

      Díky za tip, na stránce jsem předtím byl, ale easter egg jsem neodhalil. Roztomilé! :)

      Za ty prachy je fakt nesmysl si tu dvojku nezahrát, je to skutečně kus herní historie, co se dobře hraje a vypadá i dnes.

      Jinak v pořádné slevě je i Alyx a určitě bych se nebál říct, že ta hra je stejně pokroková jako první dva díly a jednou bude stejným dílem historie jako 1 a 2.


      • twicer

        Ten Alyx to ale chce ve VR, 

        jinak je to hodně slabý a krátký vývárek s pár nepřáteli.

        • medveddd

          No jasně, tak je to VR hra.

          Stáhnout si non-VR mod a zahrát si to bez VR je jako nechat si převyprávět příběh filmu místo toho se na něj podívat. Úplně k ničemu :)

          • twicer

            Jj je to tak, trochu mi to tak právě vyznělo, cena samotné hry je mizivá ve srovnání stím co dáš za VR set, takže je to taková okrajová záležitost kterou si zahraje naprostý zlomek fanoušků halfa. Bohužel.

  • Kompost

    jo, stale sa tu na mna usmieva original CD. doteraz ked sa nanho pozrem mi bezi hlavou zvuk sireny na zaciatku instalacie...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit