Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Wolfcastle

    Asi nejsem dost masochista na te hre se mi libila jen ta cast ala Comandos, rizeni spravy vlaku je jen otrava no proto jsem si dal tu nejlehci obtiznost a chtel si uzivat mise no bohuzel automaticka sprava vlaku se tyka jen lokomotivy, takze se vratite se zmrzacenou skupinou do vlaku a oni nejsou schopny se sami ulozit na osetrovnu nebo se najist proste jako o lokomotivu se starat nemusim ale dalsi veci ve vlaku vsechno resit je to otravne vlak plny jidla a zdravotnickeho materialu a voni vam tam umrou hlady a po 4 dnech jizdy jsou nevyspali pac jste je nedali odpocinout mne to fakt nebavi/ jsem totalni noob a neumim tu hru ovladat, ale hardcore masochistu co chce 2 hodiny resit blbosti a pak si uzit 5minut mise je to super strategie

  • Tanatonaut

    Tak to konečně hraju. A nechápu ono vysoké hodnocení. Hratelnost je hóóódně mělká. I druhý commandos byli náročnější a měli násobně hlubší gameplay. Vemu 2 průzkumníky a vyzabíjím celou mapu jako nic. Stopy v blátě ?  Mrtvá těla ? Nekonečné zásoby kamenů na házení ? Všechno je zjednodušené na kost. Staty nic neznamenají. AI neexistuje.

    Ale nejvíc mě zklamal příběh. Takový strašně jednoduchý. Proč je sto let stará Banner Sága o tolik lepší ? Zatím žádné těžké volby. Morální šeď nikde. Protože legionáři určitě udělali spoustu hnusných věcí. Byla to banda zubožených unavených lidí co se chtěla dostat domů !!  Eventy umí být občas cool ale taky nic moc.

    Rudí = zlí ( ano byli. Ale to bílý taky. Né-li víc. Zastupovali genocidní monarchii a vesničany masakrovali úplně stejně. Několikrát jsou dokonce ve hře prezentování jako ti lepší v ruském konfliktu. Monarchisti...........z úst demokratů ! ?

     

  • No tak tu máme Commandos z jiného úhlu s trochu té logistické strategie. Příběh neoslní/neurazí. Jsem někde za Omskem a zatím jedu jak horkej nůž máslem.

    Bojové mise jsou no řekněme jednodušší - berete si někdo vůbec obyčejné střelce nebo zdravotníky? U mě 90% situace řeší skupinka průzkumníků podpořená skupinkou kulometčíků a na velké snafu dva granátníci.
    V poslední misi jsem se poprvé potkal s tankem. Polní dělo na zadek mu prakticky nic neudělalo = loading a hezky jsem ho obešel.

    PS: čichám nerf průzkumáků.

    PPS: Hráno na doporučené obtížnosti (tuším kapitán).

  • KIMCID

    Já se těšil .Nevim zda to osloví lidi co naše dějiny a dějiny ruské občanské valky neznají.

  • Na vortex.cz o neco strizlivejsi hodnoceni 7/10

    Realita se ukaze casem na metacritic

    • Veskoslav

      Jo, ti samí dali novému Skylines 8/10, to samé Starfield nebo Hogu 9/10. Takže bych to taky bral krapet s mírou:)


      A na Meta se nic neukáže. Dokud dovolí účtům okamžitě hodnotit. Hodnotit stylem dám dvacet nul všemu a své oblíbené 10/10, tak to nebude mít absolutně žádnou výpovídající hodnotu.

      • medveddd

        Jo, uživatelská hodnocení na Meta jsou výsměch, ale agregát těch "profi" docela vypovídající bývá, řekl bych :)

        Jinak Hogwarts za devět je dobrý maso.. :D Ale tak recenze je subjektivní, holt se to asi autorovi hodně líbilo, ale pro mě by to byla jasná známka, že máme asi hodně jiný vkus.

      • Hele ja nerikam ze to je spatna hra to vubec ne, koneckoncu jako hrac RTS si to rozhodne poridim a zahraju

        Jen rikam kolik dal vortex

  • Historicky nepresne, repetetivni, bez hloubky vztahu mezi lidmi. Ale vypada tonpekne tak dame 9. Velky nesluhlas. 9 je pro takrka dokonale hry coz tohle rozhodne neni ani hidtoricky ani herně. Sorry ale tohle hodnoceni je sakra ustrel. Jsem moc zvedav na MT hodnoceni od hracu.

    • To je podobně ujetý koment jako ty o Kingdom Come - "totálně nerealistické, můžeš tam vypít léčivý lektvar a za pět minut jsi zdravý!"

      Někteří lidé prostě nechápou, že hry jsou od slova "hra". Jestli chceš stoprocentní historickou přesnost, přečti si nějakou odbornou knihu.

    • Veskoslav

      A jak tohle víš? 

      • kovadlinka

        Asi viděl video z YouTube kanálu Historický dobrodruh, který se podílel na natáčení filmových trailerů... Ale budiž historický přesné to být až do puntíku nemusí, aby to byla zábava... 

  • Jediný čísla na kterých fakt záleží, jsou ty z prodeje.

    • tuco

      Je to tak. Nicmene, o cem prodeje svedci? Rekneme o oblibenosti. O pomyslne kvalite, ktera se predpokladam hodnoti, ne nutne. 

      • svědčí to hlavně o bytí a nebytí studia

        • tuco

          To je ocividne.

          Nicmene existuji umelci, kteri netvori primarne pro zisk a dokonce ani pro uznani, jejichz dila maji - alespon pro ty kteri se hodnocenim umeni zabyvaji - vysokou hodnotu. Napr. dnes svetoznamy Franz Kafka, ktery psal do supliku.

          Mne, jako spotrebiteli, treba na prodejich absolutne nezalezi, pricemz nazor odborniku, za ktery zdejsi recenzenty povazuju, je pro mne urcitym voditkem.

          Jediny cisla na kterych fakt zalezi jsou prodeje .. neni ani objevne a ani objektivni. Jisteze prodeje jsou pro prodejce dulezity. Na to nemusim mit snad ani zakladni skolu.

          • Jde mi o ty lidi, kteří ve studiu pracujou. Ashborne patří Embraceru a ten propouští zprava zleva. Pokud nebude mit hra prodeje, bude se sekat, nebo uplně zavírat. Teď se zbavili padesáti lidí ve Fishlabs. To je drtivá většina Ashbornu... tý hře přeju jenom úspěch, nebylo ale asi uplně moudré, vydávat hru během Steam Sales. Vubec neni na main page vidět. Stačí se podívat na prodeje Last Oricru, kterej má za celou dobu jen nějak 330 recenzí. Možná i ten Bzzt, třebaže jde o indie. Skvělá hra, ale zasloužila by si víc než 166 recenzí. Nevim, co s tímhle má společnýho Kafka, ten svoje věci pálil jak Snoop Dogg zakázaný cigarety a po svý smrti chtěl, aby zbytek spálil jeho kamarád. Až ten to musel vydat... Podle mě se umění dneska dělá v obyváku a  ne v korporátu, čest výjimkám. Proto říkám, že jde o  hlavně o prodeje, myslel jsem na ty lidi a neměl jsem potřebu to nijak okecávat. Ale jsem rád, že tomu rozumíš i s vysokou školou 😉

            • Teď to na titulce Steamu vidím. Jak v karuselu nahoře tak jako první v záložce New & Trending. Na GoGu je to podobné. Uvidíme. Samozřejmě to schytává negativní kritiku i za to, že se tam zabíjejí bolševici.

  • Recenze pěkná, na hru se těším. Sice rts už moc nehraji ale tady se do toho znova položím. A jsem moc rád, že to tvůrcům vyšlo. Téma je silné a neprávem opomíjené. Rozhodně by si to zasloužilo i film.

  • swens

    Hre fandim, tesim sa az si ju aj ja zahram. Ale uprimne, nie je 9/10 prehnane bias? Rovnake skore dostali svojho casu Mafia 1, Horizon, Elden Ring, Uncharted, Bioshock, atd. Je to naozaj take "WOW"? Uvidime co na to zahranicni kritici.

    • scream

      ale prosim ta .. si to precitaj a zistis preco to dostalo 9 a nepytaj sa tu ci je to wow. 

      • swens

        Pred pisanim komentara som si recenziu samozrejme celu precital a dokonca som si aj zahral to demo co maju na Steame. Kludne to zopakujem - hre velmi fandim, sam sa tesim na full experience. 

        Podla popisu z clanku https://games.tiscali.cz/tema/jak-hodnotime-hry-na-games_cz-56776 by malo 9/10 "Devítkové hry vynikají nad konkurenci svým technickým zpracováním, kvalitou obsahu, absencí chyb a nedodělků a nezřídka se pokouší o novátorské postupy."

        Preto sa pytam - je to naozaj tak? Alebo je tam lahka prichut "fanboy" bias?

        • Já mám zatím nahráno nějakých 6 hodin a zatím je to pro mě mezi osmičkou a devítkou. Je to fakt zábavná a dobře udělaná hra. A k devítce bych se možná přiklonil za ten neotřelý námět a zasazení.

    • medveddd

      Ma Metacriticu má hra zatím 83, a tam jsou to, pokud vím, samé zahraniční weby, protože z našich je tam jen Games.cz.

      Jsou to tam samé devítky a osmičky, jedna šestka.

      • Výše hodnocení je fajn (i ta šestka v zásadě vyznívala pozitivně), ale je jich tam nějak málo. Kromě Rock, Paper, Shotgun spíš jen menší weby. Nějaké určitě ještě přijdou (ostatně ani ta zdejší tam ještě neprobublala), ale i tak to značí relativně malý zájem herních médií.

    • Ajeje další vezkoslaf

  • To je příjemné překvapení. Po pravdě jsem byl vůči tomuto projektu dost skeptický. Gameplay vypadá opravdu dobře.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit