Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bzzzt! Xzone Edition je tak krásný dárek, že jsem ho koupil, i když nemám vůbec komu ho dát 😅

  • Slavik_Jenda

    Mně strašně láká ten Avatar, nevím proč, ale nějak si neumím pomoct... 

    • Taky mě lákal, dal jsem za něj 15 eur za pronájem a peněz lituju, je to hrozný (ikdyž technicky perfektní).

    • Veskoslav

      Nestojí to za to. Možná ve slevě. 

  • Reeki

    No já Vám místo redakce doporučuji svátky v klidu  se svou rodinou. PS doporučit D4 pod stromeček je asi nějaký vtip. 

  • Veskoslav

    No zrovna BG3 bych pod stromeček nechtěl....Obzvlášť když v Q1 má vyjít luxusní edice za směšný 80 €.

  • Derp_1337

    2 lidi z redakce doporučují Warhammer 40k: Rogue Trader. Znamená to, že se plánuje nějaké recenze?

    • ales.smutny

      Pracuje se na ní....ale jsou to Owlcat, což znamená, že doba dohrání tak 100+ hodin a nejspíš pořád nové a nové prvky v systému :) A recenzovat to z první šedesátky nechceme :D

      • Derp_1337

        Díky za info.

        A to mi připomnělo další věc,co se říká: Owlcat, ti snad ještě nevydali hru bez bugů. 

        Třeba Patfinder WOTR - při vydání doslova bugfest, ale postupně většinu bugů spravili. Aspoň si teda myslím, že spravili většinu bugů, protože jsou občas nějaké zvěsti o starých neopravených chybách u méně populárních tříd.

        • Ja jsem v 1/4 hry a na bugy jsem nenarazil, ale jeste jsem se nedostal do faze managemnetu planet. Hra mi nespadla ani jednou. 

          Ti co tomu rozumi, tak si stezuji hlavne na to, ze nefunguje hodne talentu, nebo ze nefunguji spravne. To se priznam nejsem schopny posoudit, navic nepouzivam zadne obskurni buildy.

          Taky jsem narazil na teorii, ze pokud hra nema zmknute FPS, tak prehriva a shazuje PC. Opet nedokazu potvrdit, protoze mam lock na 60 :)

    • cms.jakub-malcharek

      Recenze je v procesu :)

      • Derp_1337

        Díky.

  • Screenshoty ku hram vam nesedia napr. Last Train home. :-)

  • honcka

    Warhammer Rogue Trader bych doporučil tomu, kdo má angličtinu cca na úrovni toho, že je schopný si přečíst a užít si warhammer knihy v originále, jinak atmosféra bude poloviční (textu je tam brutálně moc)

    • Ta anglictina neni slozita, spis jde o ochotu to mnozstvi textu cist.

      • honcka

        Nemyslel jsem přehnaně těžká, ale třeba pro mě osobně si u čtení knihy v originále to tak neužiju, že pořád nejsem ve stavu kdy by to lezlo do hlavy automaticky a nemusel bych si to překládat. Pak má člověk při tomhle množství tendenci to přeskakovat.

        • To bohuzel ano, proto jsem za cestiny do her rad i v pripade, ze nejsou nekdy uplne kvalitni.

    • mně owlcatí angličtina nijak těžká nepříjde, angličtina Torment Numenera mi přišla horší (ne že bych nerozuměl, ale občas tam byly výrazy které jsem musel hledat). Ale myslím že anglicky umím docela solidně (ke sledování filmů nepotřebuju žádné titulky a rozumím 99.9 procentům mluveného). Mimochodem, abych se dostal do lore, tak jsem začal na youtube poslouchat audio knihu z W40K (Eye of Terror). A pro hru Rogue One i pro Pathfindera doporučuju kanál cRPG Bro - ten borec má fakt talent na různé mechaniky v těchto hrách a tvorbu buildů

      • Veskoslav

        No zrovna Oko Teroru patří k tomu slabšímu, co se dá sehnat/číst a poslouchat:)Pokud chceš rozšířit obzory ve W40k: WesHammer, The Templin Institute (nejenom Warhammer 40k) a Majorkill.

        • díky za tipy, podívám se na to. Eye of Terror jsem zatím asi ve třetině a celkem mě to baví. Je to asi tak na úrovni románů z Forgotten Realms, tj žádná velká literatura, ale příjemná zábava. Alespoň se dozvím něco o chaosu

          • z warhammeru 40k vyšlo asi tak 600+ knížek, některé jsou naprostá bomba, jiné jsou skvělé, dobré, ok, horší, a fakt meh, každopádně pořád je to tu více tu méně akční military scifi literatůra na úrovni různých knih podle her, star wars, star treku, stargate, starfist, lost fleet, ty nejlepší w40k knihy moooožná na úrovni expanze nebo honorverse.

            Hlavně se od toho nesmí čekat nějaká hlubokomyslná umělecká klasika, nebo převratné filozofické scifi.

            • Derp_1337

              Na úrovni knih podle her: Star Wars, Star Trek, Stargate, Starfirst, Lost Fleet?

              To nějak moc nedává smysl. Ty knihy nejsou podle her.


              A jinak souhlasím. Těch knih z Warhammer univerza je fakt hodně. A tomu odpovídá i kvalita. Něco je fakt dobré, něco zbytečná ztráta času. A problém je, že spousta fanoušků se sama nemůže shodnout, co je vlastně "dobré" a co ne. 😂

              • Reakce na příspěvek:

                špatně jsi to pochopil, na úrovni "knih podle her" je jedna kategorie, pak jsem napsal čárku a pokračoval s vypisováním dalších konkrétních frančíz. Abych to tedy napsal ještě jinak:

                ...každopádně pořád je to tu více tu méně akční military scifi literatůra na úrovni různých knih podle her (např. halo, mass effect atd.) (a dále pak), star wars, star treku, stargate,
                starfist, lost fleet, ty nejlepší w40k knihy moooožná na úrovni expanze
                nebo honorverse...

                Jinak v posledních letech se BL s knihami dost zlepšil (respektive i v minulosti měly skvělé knihy, ale teď se mě zdá že kvalita tolik neosciluje) a jsou tady w40k série které jsou obecně považovány za skvělé.

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Aha.

                  Jinak moc nesouhlasím s tím, že dáváš Honorverse na úroveň Expanse. Dle mě je H.H. celkem přeceňovaná. 

                  Osobně si myslím, že Lost Fleet je lepší. A taky některé díly Star Wars. SW opět trpí tím, že vyšlo hodně knih s různou kvalitou (některé jsou super, některé meh).

                  Starfist mě nějak minulo, tak se na to asi mrknu. Dík za tip.


                  A tím BL jsi myslel Black Library?

                  • Reakce na příspěvek:

                    Já honorverse miluju, expanze podle mě trochu začala ztrácet dech někde kolem 4-5 knihy, Lost fleet je taky skvělé, docela se těším na další knížky od Campbella...

                    ale teď mám v plánu jamie sawyera a jeho Lazarovu legii

                    star wars je docela na houpačce, navíc jsem to začál číst dost pozdě a teď nemůžu některé knížky sehnat, ale jak něco píše Zahn, Karpyshyn (nebo jak se to píše), Luceno atd. tak je to obvykle bomba, tedy myšleno EU, disney wars mě moc nebere.

                    BL = black library ano.

                    • Derp_1337

                      Reakce na příspěvek:

                      Jo, ta Expanze byla v posledních knihách trochu slabší. Jakože pořád dobré, ale už to prostě nebylo legendární jako těch pár prvních knih.

                      Slyšel jsem, že se většina čtenářů shodla, že v seriálu to scénaristé dokonce udělali lépe než v knize. Což je fakt velké uznání. 😂


                      A když se ti tak líbí Honorverse, tak četl jsi další knihy od jejího autora Davida Webera?

                      Osobně se mi více líbí Roger MacClintock a Starfire víc než Honorverse.

                      A prequel Vzestup Mantichory se mi líbil více než samotná hlavní dějová linka H.H.

                      • Reakce na příspěvek:

                        od Webera jsem četl jen hlavní sérii o HH a knihy co napsal Zahn, ještě jsem ani nečetl úplně nejnovější díla z různých spin offů atd. nejsem bůh ví jak rychlý čtenář a za rok dám tak 20 knížek max ;D a navíc nikdy nečtu hned po sobě dvě knížky od stejného autora, takže žádný spěch (takže ano, mám to hodně rád, ale ještě jsem nepřečetl úplně vše). Jiné série od Webera co nespadají do HH jsem nečetl a ani je nemám koupené, snad někdy v budoucnu.



        • Majorkill je naprostý šašek, stejně jako většina těchto youtuberů, co buď hatují GW, nebo za každou větou řeknou nějaké neuvěřitelně ohrané meme, to už radši ten templin institute, ale i s nimi mám problémy. Mě docela sedl The Book of Choyer, který alespoň mluví čistě o lore a necpe do každé věty hloupé vtípky.

          Každopádně bych asi radši každému doporučil nějakou knihu přímo od BL, ne něco co přežvýká nějaký youtuber byť třeba ABORDER PRINCE je taky v pohodě.

          Nedávno jsem dočetl Assassinorum: Kingmaker od Roberta Ratha a byla to fakt hodně velká pecka.

          • Veskoslav

            Book of Choyer je takový ten čistý hlas mrtvého Inkvizitora:) A ano, skvělý kanál. U Abordera mi nesedl hlas, ale ano i ten je takový mrtvý kaplan zrádcovké legie.


            Majorkill má ale občas fakt zajímavé videa:) A ano, zejména shorts. Tam mnohdy nestihne říct nějakou hlášku:)

            A:K mi leží v knihovně. Nějak se k tomu nemůžu dokopat. Jsem čím dál línější si to číst v angličtině (byť těch knih budu mít blízko ke 40 v tom anglosaském znění):) A Polaris se snaží, byť vím, že ty český překlad nemusíš:)

            • nevím, co jsem tu napsal v minulosti, protože neustále měním názory, ale polaris překlad mě nijak nevadí a mám od nich všechny knížky z warhammeru/40k i honorverse, u nich ale záleží, kdo zrovna překládá... Princ (ten přeložil i aktuálně vydanéhého Double Eagle a co jsem zatím četl, tak top překlad), Malčíková paráda, pán Hrnčíř, tam už je to bohužel mnohem horší a často přichází s novými překlady pojmů co už byly xkrát přeloženy určitým způsobem v minulých knihách. 

              Každopádně, čtení v AJ sice zvládám skvěle, pokud se mohu takto chlubit, ale pořád mě to vyčerpává o něco víc jak čtení v ČJ, takže překlad toleruji, i když samozřejmě jak u nás vyjde warhammer hra nebo komiks, která má zase naprosto jiný překlad jak to co nastavilo polaris, je to vždy velký opruz a dawn of war jsem pak vždy hrál jen v AJ.

              Jinak Robert Rath se pomalu stává mojím novým favoritem v BL (Abnett, Mitchell a ADB mají seriozní konkurenci) Assassinorum a Infinite and Divine byly obě jedny z nej. knih z w40k co jsem za poslední roky četl. A teď se dost těším až se vrhnu na The Fall of Cadia, až se k tomu tedy konečně dostanu.

              • Veskoslav

                Reakce na příspěvek:

                No na příští rok toho mají už dost naplánované. Teď vyšla sbírka povídej ze světa Duchů a jak jsi psal Double Eagle. K tomu příští rok vypadá dost nadějně, že Malus Temná čepel se po letech konečně dočkám 2., 3 a 4. dílu, co mi chybí:)

                • Reakce na příspěvek:

                  snad toho v příštím roce stihnou co nejvíc, oni některé ty knihy už měli v plánu na tento rok a pak to posunuli.

        • Derp_1337

          Tak nějak mi uniká, jak (audio) knihy Eye of Terror souvisí s nějakýma streamerama na Youtube?

          On očividně chce číst (či poslouchat) knihy a ne poslouchat nějaké random lidi, jak mluví o Warhammer 40K univerzu.

          • Veskoslav

            Napsal, že by se chtěl dostat do lore. Nepsal, že to musí být primárně knihy. Navíc sám dal odkaz na Youtubera.

            • Derp_1337

              Ok.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit