Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak jak se mi nelíbí, když někdo bez vážného důvodu do lesa jezdí na motorce, nebo autem, tak se mi nelíbí hry co k takovejmhle kravinám vybízejí. Paradox je, že takovej Legendary stone nejspíš postavili lidi před 5 tisíci lety, bez techniky, ale tady vidíme borce co prostě neumí vylízt z auta a musí si k tomu dojet a "objevit" to. Tam je prostě špatně úplně všechno. Ano, herně to vypadá celkem zábavně, ale vím že ani Mudrunner ani Snowrunner mě nebavili, za mě pass.

    • Naprosto souhlasím s tím, že jezdit bez závažného důvodu do lesa s motorovou obludou by se nemělo. Ale kritizování her, které to zobrazují, kvůli "nabádání k tomu," mi nepřijde úplně na místě. Ve spoustě her (řekl bych dokonce ve většině) se herní postava věnuje něčemu, co je v reálném životě nepřípustné nebo alespoň morálně pochybné. Od lovu vzácných zvířat, přes kapsářství, vykrádání domů, vraždy až po genocidní války. Vyjíždění hlubokých kolejí v bahně na cestě ke starověkému nebo přírodnímu monumentu mi oproti tomu přijde ještě jako relativně slabá káva. Jediný problém je v tom, že to někteří nepovažují za až tak špatné jako třeba vyloupení banky a opravdu by se v tom mohli vzlédnout.

      • Mně vlastně nejvíc pálí to, že ta hra vymýšlí absurdní nesmysly jen proto, aby tam to auto mělo důvod jet. A z mých zkušeností jsem se právě u motonadšenců s tímhle často setkával, že chtějí někam do terénu jet i když k tomu vlastně nemají jiný důvod než si vyzkoušet, jestli to zvládnou (oni a jejich milášek). Ostatně, internet je videí z jejich pokusů plný. 

        Přijde mi, že jsme jako lidi sami pro sebe tak velicí, že nám už prostě nezáleží na tom, že projedeme autem potokem, že tam rozryjeme ekosystém co tam vznikal třeba desítky let, že pod kamenem se krčí mláďata raka co se ještě bojí pustit do proudu a zachránit se tak, že tam je nalepený chrostík a to ani nemluvím o všem co může žít ve dně... Jasně, pokud to je nezbytně nutné (záchranka) nebo jde vážně o nějak objevnou expedici, dá se tu bavit o nějakých ústupcích. Ale jestli nám jednoduše přestalo záležet na tom, že ublížíme něčemu co se neumí bránit, jen proto že je to malý a nevěnujeme tomu pozornost, na tom mi nepřijde cool vůbec nic. Nejsem ani biolog ani ekolog, jen mi to celý přijde postavený na hlavu, v obecné rovině.

      • kovadlinka

        Upřímně chtěl bych vidět jak se někdo trmácí stovky kilometrů Aljaškou nebo Sibiří a nejede na takové místo specializovaným vozidlem, nebo aspoň poblíž... Tenhle názor co máte je velmi podivný... 

        • Otázkou je, proč tam jedeš. Jestli proto, aby ses tam vyfotil na Instagram, tak mi to nepřipadá jako úcta k přírodě a objektu, za kterým jedeš. Pokud máš tým, který by to chtěl regulérně prozkoumat nebo odtamtud někoho zachraňuješ, tak pár terénních aut nebo vrtulník mi přijdou adekvátní.

          • kovadlinka

            Tak tady se jedná o průzkum pro výzkumné účely (archeologie třeba)... O tom samé ale i tahle hra je...

  • To je Dead Stranding

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit