Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zloděj řve "chyťte zloděje!". To je kouzelné...

    • Derp_1337

      No tak on je trochu rozdíl mezi tím, jestli nějaké grafické (či hudební) prvky ve hře jsou podobné a nebo jestli někdo přímo používá jméno jejich hry.

      Ony ty "podobné" prvky najdeš prakticky ve všem. I staré filmy často kopírovali scénáře, postavy či kulisy.

      • Sorry ale jak už tady v diskusi bylo řečeno, tak oni byli líní udělat krávě 3 čárky se zubama a zkopírovali to ze Snorlaxe...to je uplně na palicu a je toho plná hra. Je rozdíl mezi inspirací, kdy vidím hustýho vlka, tak si do hry udělam vlastního hustýho vlka a tímhle....

        • Derp_1337

          Pár podobných zvířat tam je. To nikdo nepopírá. 

          Ale jedna věc je zkopírovat nějaké grafické assety a jiná věc je zkopírovat většinu hry i s názvem a vydávat se za "oficiální" port na mobil.


          Já třeba osobně mám rád sérii Resident Evil, ale proti Capcomu byli vzneseny nějaké žaloby, že při tvorbě hry okopírovali nějaké grafické prvky z něčeho jiného. Je to trochu někde jinde.

    • Nintento nema "patent" ani prava na hry, kde clovek chyta "minionov", ktory maju kreslenu grafiku. V com presne je to klon ? Doteraz takych hier clovek najde na steame aj na mobile stovky.

      Pokemoni su len upravene zvierata z nasho sveta. To, ze si niekto vytvori svoje "priserky" neznamena, ze kradne nieco Nintendu.

      • Zase. Bože mějte alespoň ponětí o čem píšete. Ta hra nevykrada koncepty, ale přímo části modelů a hudbu. Her kde chystáš příšery je spousta, jen jejich tvůrci než ji začnou prodávat, tak prokáží nějakou autorskou snahu. Číst ty vaše snahy o obranu té hry, kdy melete pořád dokola to stejné a ani si nezjistite, kde je problém, který je zřejmý od prvního traileru...


        Jen dodám, že sami autoři se chytají za nos a začínají do světa vypouštět oznámení, že grafika hry je jen placeholder...proč s tím asi najednou přišli že. Protože si jsou sami vědomi toho co udělali. Ale klauni je budou bránit do roztrhání těla pořád stejnou pohádkou, která ani neřeší onen problém. 


        Edit: u toho svoje jsou ty uvozovky dosti podstatné. 

    • Stormangels

      Co to meleš? :D a co vývojáři Palworldu přesně ukradli? Četl jsi vůbec článek?

      • Hudbu a modely. Já článek četl a ty jsi tu hru alespoň viděl, že se tak hloupě ptáš? 

        • Stormangels

          A ohledně hudby jsi na to přišel jak? Mě nic  podobného nepřišlo, a ani na googlu jsem nenašel nic o tom, že by se tam řešilo to, že je hudba ukradnutá od pokemonů.

          • Já nikde nezmínil hudbu z Pokémonů. To je jen důkaz, že se bavíme o něčem o čem nemáš ponětí. Hudbu a efekty si "půjčili" ze Zeldy. A modely jen 2? No určitě. Oni tam udělají krávu na kterou nalepí obličej Snorlaxe, jen mu otočí zuby a je to v pohodě, protože tobě to po 50 hodinách nepřijde. Támhle ti projde elektabuzz s obličejem gengara, támhle ti proletí Latias kterej opravdu není žádné zvíře z našeho světa, vedle ti kempí žlutej Lucario (to teď dávám z hlavy, zbytek si lehce dohledáš sám) a já ti mám dávat důkazy, protože ti to tak nepřijde. Máš je přímo ve hře. :) 


            • Stormangels

              Aha,  ok, uznávám že nevím o tom že by tam byla hudba ze Zeldy. Obličeje? 3 čáry a 2 zuby od Snorlaxe je fakt krádež :D A co třeba Galarian Meowth? Tam zas Nintendo ukradlo obličej od kocoura z Alenky v říši divů :D A to nikdo taky neřeší. To jsou prostě inspirace a podobnosti. Taky dělá hodně to, že jsou to Japonci. Hromada anime má skoro stejné postavy a charaktery.

              • Reakce na příspěvek:

                https://ibb.co/ZfFC09V


                No díky za přihrávku. A zde tuto konverzaci z mé strany končím, dal jsem do ní více úsilí, než jsem měl v plánu. 

                • Stormangels

                  Reakce na příspěvek:

                  Já o té kočce  vím :D Právě proto jsem to napsal.

        • Stormangels

          50+ hodin mám ve hře, cca 2 Palowé mi přijdou modelem podobní pokemonům :D , a taky ohledně tech modelů , tak jeden Modder, který obvinil Palworld z používání 3D modelů z her Pokémon, přiznává, že všechno zfalšoval. Jinak mi dej 100% důkaz o krádeži. To jsou furt jen samé spekulace a dohady.

          • Že bys byl krásný příklad rčení vrána k vrane sedá? Zloděj obhajuje zloděje ? Doufám že že je Nintendo pošle do totální exekuce a následně se zaměří na ty co to obhajují. 

            • Stormangels

              Tak určitě, nikdy jsem nic neukradl, jen filmy, muziku či hry jak 90% populace, A víš co? Je mi jedno zda tvurci Parlworldu něco ukradli nebo ne, nemění to nic na tom že se jim to podařilo a hra je pro fanoušky pokemonu zábavná i když není dokonalá a že mě ta hra baví. I kdyby studio zkrachovalo, nic to nemění na tom, že je to podporované modama a že jsem za tu krásnou cenu cca 29 Euro tam už nechal 50 hodin a ještě to hrát budu. Mám Switch a u všech pokemonů taky 70+ hodin . A je v plánu že si koupím i Switch 2 a budoucí pokemony. A mám rád tenhle typ her. Seru na vás, jdu domů.

          • 0011

            Ne, nepřiznává.  Jejich předchozí hry jsou kopírka Hollow Knight, Breath of the Wild z Wishe a hra udělaná pomocí AI, ale tentokrát je to zcela originální koncept.... my ass.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit