Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Obdivuhodné? Jistě ano. Ale z podstaty fungování AI budou vždy průměrné, generické. Vždy bude potřeba zásah vývojáře, který tomu dodá něco navíc.

  • Ano, umělá inteligence může být v něčem užitečná, ale není to žádná inteligence, jsou to naprosto hloupé a predikovatelné algoritmy, stroje, které dokáží usnadnit práci. Nevěřím že AI sama o sobě dokáže napsat zajímavou knihu a nevěřím že dokáže vytvořit zajímavou hru. Osobně se jakýmkoliv "procedurálně generovaným" hrám vyhýbám, protože preferuju hru, nad kterou se zamyslel člověk.

    AI is not creative


    • Pořád ale dokáže vytvořit dost šedého balastu, aby se v tom množství ztratily zajímavé kousky šikovných lidí…


      • přesně to se stane a přesně to už se děje, a nejen v oblasti umění, ale i v oblasti informací. To je i princip ruské informační války - zahltit informační prostor informačním balastem - teoriema, konspiracema, desinformacema - takže se většina lidí nevyzná kde je vlastně pravda. Dnes žijeme zahlcení digitálním bordelem a bude to horší a horší

        • ZOLLINO

          Myslim ze to neni obmedzene len na Rusko. Riedenie pravdivej informacie alternativnymi verziami tejto informacie je znama praktika spravodajskych sluzieb uz desatrocia na zapade aj na vychode.    Napr o tom kto a ako odpalil Nord Stream 2 som pocul z mainstreamovych medii (zapadne, ziadne rusko) tri verzie, kazda bola zarucena a kazda bola klamstvo.  Hoci pravda je uplne inde a nikto neprizna tu pravdu, lebo sa "nehodi do propagandy"


          Ale ano, bude tazsie sa dopatrat k pravde.

        • Inquisitor

          Tak hlavně, že má každý tu svojí:)

    • Urcite uz dnes ani neexistuje hra ktora by nepouzivala proceduralne generovanie. Myslis, ze grafik modeluje kazdy 1cm zeme ? Kazdy oblacik na oblohe ? Nikto nebude platit cloveka za nieco co dokaze program vygenerovat za par sekund.

      Neviem co si podstavujes pod pojmom "procedularne generovanie" ale fakt je taky, ze sa pouziva od pociatku vzniku pocitacovej grafiky.

    • Houdini

      Zatiaľ to tak je. Ale čo je to vlastne kreativita? Tiež nemáme nekonečné množstvo vstupných informácii. Sme v podstate bio-stroje. Spájame veci, s ktorými sme prišli do styku. Vôbec by som vývoj AI nepodceňoval.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit