Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ještěže používám Ryujinx😁

  • Hidden

    A je tu rovnou jeste dalsi aktualizace, odpor Yuzu netrval dlouho a cele to odpiskali a dohodli se, zaplati Nintendu par milionu, rusi emulator, stranku a tak dale. (zdroj)

    • Lukyz

      To je zase pecka tohle 🙄

      No, link sem dávat raději nebudu, ale pokud by někdo sháněl poslední verzi kvůli záloze, tak na archive.org jde dohledat.

  • lito

    Veskoslav zase vysadil medikamenty.😂

  • jediné emulátory co jsem kdysi zkoušel byly SNES a PS1. Myslím že i na PC je tolik her které nestíhám hrát že si vůbec nemusím dělat hlavu s těma konzolovýma. Jediná konzolová hra kterou bych chtěl na PC je asi Bloodborne, a myslím že FromSoft udělá někdy remaster a vydá to na PC. Z Nintenda by mě možná zajímal asi jen Xenoblade Chronicles

    • michaelfoucault

      FromSoft nevlastní na Bloodborne práva (ty má plně Sony), takže spíš ne.

  • redicius

    Věčný brečení lidí, co nemají switch a nadávají na nintendo. Nikdo tady nenapíše, že se nezakračuje nijak na ostatní emulátory nintenda, že máme k dispozici tisíce her na GB, GBA, DS, 3DS, Gamecube a N64 a nevím co ještě a naříklad na  3DS je rovnou aplikace s pirátským online eshopem.

    Mimoto včera vyšel po letech konečně na 3DS emulátor VirtualBoye ve 3D. Nevidím nikde článek, že by Nintento zasahovalo.

    Pokud se emuluje současná konzole, tak to prostě je problém a firma si musí svoje prachy hlídat. Nehledě pokud se na tom hrajou first party hry, který ještě oficiálně nevyšly. To neokecáte. 

    • Veskoslav

      A zde vidíte právě fanatického Nintendo fanouška. Je jedno, že Nintendo v posledních letech vydává furt to samé. Hardware nedokáže udržet ani 30 fps stabilně (Zelda, Mario vs Rabbits se například hezky seká při cutscénách). O kvalitě zpracování samotné konzole a dokovací stanice bych raději ani nic nepsal. 


      Nejspíš tě při tvé zaslepenosti ani nenapadlo, že ne každý, kdo nadává na prasácké Nintendo nevlastní Switch. A ano, už to vidím, jak píšeš, že 60 fps není potřeba, že grafika není potřeba a podobné bláboly. Nejspíš ten samý, co řekne, že poslední díl Pokémonů je naprosto žůžo.

      • medveddd

        Že Nintendo vydává furt to samé, znamená, že to musíš krást? Opravňuje tě k tomu slabý hardware Switche?

        Když se ti nelíbí, že je to od toho prasáckého Nintenda furt to samé a špatně to běží, tak to nehraj, simple as that.

      • lito

        přemýšlel jsi někdy o tom, že ten fanatik  jsi ty? Kolikrát jsi to slovo použil za ty roky v těchto diskuzích?  1000krát? 10000Krát? Co to značí o tobě? Přemýšlel jsi o tom? Pokud ne, myslím si, že bys měl. 

        BTW Final Fantasy Rebirth >Witcher 3.😛

    • toka

      Jakoby... Souhlasím s tebou, Nintendo si to hlídat musí a problém to svým způsobem je. Na druhou stranu tyhle emulátory si vytvořilo Nintendo samo svým postojem. Stejně jako u pirátství, pokud je něco jednodušší stáhnout než koupit, ukazuje to na nedostatečný pochopení chování a potřeb zákazníka. Nemusíme ani chodit daleko, abychom viděli, jak je Nintendo out of touch. Dávno mohli přijít s open-world survivor hrou ze světa Pokémovů, místo toho recyklují ten samý koncept a herní mechanismy už třicet let. No a pak přijde Palword a Nintendo nestíhá utírat slzičky. Dobře jim tak.

      Každopádně moje prachy stejně neuvidí, protože si nehodlám kupovat trošku lepší herní telefon za desítku, abych na tom mohl v 1080p a osekanými detaily hrát jejich exkluzivity. Sony už tak trošku pochopilo, kolik prachů je v PCMR, třeba to časem pochopí i Nintendo. Moc rád si na mým desktopu tu Zeldu koupím a zahraju. A skutečně, než abych kupoval Switch, tak je pro mě jednodušší stáhnout ten emulátor.

      • medveddd

        Já bych to s tím out of touch Nintendem neviděl tak jasně. Určitě je svoje a ty rozhodnutí často nechápeme, ale nic to nemění na tom, že toho svého "lepšího herního telefonu" (který je dneska spíš už horší herní telefon řekl bych :D) prodalo 150 milionů a ze všech třech konzolových hráčů je Nintendo jediné, kdo na svých konzolích od prvního dne vydělává.

        Myslím, že Nintendo naopak moc dobře ví, že jim těch pár milionů prodaných kopií na Steamu za ztrátu exkluzivity a potenciální ztrátu prodejů jejich HW a ekosystému fakt nestojí.

        • toka
          Hele už je to pár let, co jsem vyrostl z názoru, že když korporát něco dělá, tak to asi dělá dobře a že to asi má spočítaný. Myslíš, že Embracer to taky měl všechno spočítaný? :) Korporáty se pletou. A často.

          Nintendo má jedny z nejoddanějších fanoušků, což je vidět na tom abensci inovací v Pokémonech a tomu, že to lidi pořád kupujou. Nintendo hry jsou nenáročný, kreslený a ideální pro malý děti. Naprosto chápu, proč je to obrovsky úspěšná konzole, ale nevěřím tomu, že je to díky exkluzivitám. Je to kvůli ceně, kvůli dostupnosti, kvůli přenositelnosti a hlavně kvůli rodinám. Ale třeba se pletu.

          • 0011

            Já teda konzole od Nintenda kupuju kvůli exkluzivním sériím, které mám rád- FE, Xenoblade,  Mario, Zelda, Pikmin,  Bayonetta,  Fantasy life atd. Sice mám rád hanheldy, protože je to za mě nejzajímavější koncept a dodneška za nejlepší konzoli považuju 3DS, ale i kdyby jejich další konzole byla další nudná krabice pod televizi stejně jí koupím. Za mě je mimo Sony a časovou exkluzivitu považuju za nejvíc anticonsumer věc, když si tak fandí tak ať to vydávají day one na pc jako MS, jenže stejně mají na pc mizerné prodeje. No nic letím nakupovat než se přižene Veskoslav s jeho kecama o fanaticích.

            • toka

              Jak může být časová exkluzivita víc anticonsumer, než trvalá exkluzivita?

              Jinak tohle bych teda za mizerný prodeje na PC fakt neoznačil.

              Horizon Zero Dawn Has Sold Over 3.3 Million Units on Steam, God of War at 2.5 Million
              • 0011

                Reakce na příspěvek:

                úplně jednoduše, kup si naší krabici nebo si počkej pár let a kup si hru na svojí mustard race krabici za stejnou cenu, zatímco na naší krabici bude dávno za její zlomek, navíc si se svojí fyzickou kopií můžu dělat co chci, můžu jí půjčit kamarádovi nebo jí prodat, zatímco hry na klientech na pc, které mám všechny, postupně ztrácí na ceně a ještě mi z nich po čase mažou licencovanou muziku. Porovnáváš taky 2 největší blockbustery, další porty na tom tak slavně nejsou, kromě ještě spidermana, to že navíc ještě tyhle 3 hry považuju za notně přeceňované a jejich pokračování si už nekoupím je další věc. Hodnota značky je důležitější než pár mega prodaných kůsů navíc, kdyby to chápalo Sony tak má svoje maskoty, takhle nemá nic, žádnou identitu značky, jestli chtějí časem skončit jako Sega, jejich volba, za mě a každého kdo rozumí marketingu je to pitomost.

        • Derp_1337

          "ze všech třech konzolových hráčů je Nintendo jediné, kdo na svých konzolích od prvního dne vydělává."

          Co to jako je za argument? To je jako špatně, že konzole je dotováná z prodeje her a příslušeností ?? 

          Myslím si, že obyčejným lidem může být úplně jedno, kde si velký korporát namaže kapsu s velkou marží a kde trochu prodělá.

          • medveddd

            To jsem se asi špatně vyjádřil. Špatně to v žádném případě není - ani jedna varianta.

            Jenom říkám, že Nintendí business model zahrnuje prodávání stovek milionů zařízení, na kterých jsou exkluzivní hry, tak proč by měli vydávat něco na Steamu. Že Nintendo to podle mě chápe naopak moc dobře a bude to mít nejspíš taky moc dobře spočítané.

            • Derp_1337

              Tak jasně, určitě to mají spočítané, jak asi vydělají víc.

              I když klíč k dlouhodobému úspěchu je diverzifikace a mít co nejrůznorodější portfolio. Ale tohle Nintendo nikdy neakceptovalo. Pořád si jedou to své dokola.


              Osobně nemám nic proti tomu, že si Nintendo drží své hry exluzivně na jedné konzoli.

              Vadí mi to, že Nintendo bylo neochotné udělat pokémony v open world světě a místo toho raději rýžovali pořád stejný koncept dokola. Dokonce i velké fanoušky těch her to dost štve. Slyšel jsem stížnosti na poslední verze Pokémonů a jak jsou nudné a ohrané.

              A pak někdo přijde s variantou Pokémonů v open world světě a je to hit. Jenže Nintendo hned Palword žaluje, aby zatrhlo konkurenci.

      • redicius

        můžeš prosím vysvětlit, co to je, že je u nintenda něco "snadnější stáhnout než koupit", aby to nebyla čistá zlodějina? protože pirátství rozumím a nebudu si hrát na lilii, ale zároveň dokážu sám sobě říct, že to prostě je krádež a rodiče mě učili, že krást se nemá - tudíž to, že se N brání mi přijde i tak legitimní ;) a tím spíš co jsem napsal, že 10 systémů prostě neřeší a nebavíme se o hrát ala tetris, ale zrovna všechny historicky nejlepší hry s pokemony najdeš jen a jen mimo switch..

        • toka

          Vysvětlím. Na to, abych si momentálně mohl zahrát Zeldu, tak musím koupit Nintendo Switch, zapojit ho do mého setupu, pravděpodobně vytvořit Nintendo účet, bude mi to tady zabírat místo na stole a ve finále mě ta Zelda bude stát desítku, protože co jinýho bych na tom glorifikovaným mobilu hrál? Kingdome Come, co má na Switch vyjít? Né díky, mám výkonej desktop, nehodlám si kazit zážitek z tak dobrý hry. Ergo, je jednoduší na ten výkoný desktop stáhnout emulátor rovnou i s hrou. Kdyby mi Nintendo poskytlo jednodušší možnost hrát Zeldu na PC a stálo by to klidně 100€, neváhal bych s koupí.

          Já jsem hru neupirátil tak deset let? A i přesto jsem si stáhnul emulátor PS2, abych si na tom mohl zahrát první a druhý God of War. Protože je to jednodušší, než kupovat PS2 a shánět nepoškrábaný CD. To teda bylo ještě v době, než byly ty hry v PS Now. Dneska bych nic nestahoval, protože PS Now je jednodušší.

          Je to naprosto stejný argument, proč bylo před Steamem pirátství jednodušší. Člověk totiž musel tehdy fyzicky do obchodu, digitální distribuce takřka neexistovala. Piráti a torrenty poskytovaly lepší službu.

          Nikde jsem nenapsal, že bránění Nintenda není legitimní, naopak, hned v úvodu jsem psal, že Nintendo dělá dobře, že se brání, je to v jejich zájmu.

          • redicius

            No ať to čtu jak chci, tak je podle tebe prostě jednodušší ukrást než zaplatit, takže nic novýho.

            Aby sis Zeldu zahrál, musíš si to koupit. Tečka. Je to exklusivní hra na konkrétní konzoli. Jediná jiná možnost je, že to koupit nechceš, tak to ukradneš.

            Já neodsuzuju ani nerozporuju,  ale jiná možnost legální není a všechno co píšeše je prostě jen obhajoba, kterou vytvářet nemusíš. Nikdo tě neodsuzuje.

            Pokud to jde koupit - a ty to ukradneš, tak to nemá obhajobu.´, prostě se ti to nechce platit. Nic extra dalšího.

            Pokud to koupit nejde, tak je to bez debat a klidně to ukradnu sám. Viz anime filmy, který po 1989 u nás neměly nejen zasoupení, ale ani ochranu copyrightem, protože tady žádná firma nic takovýho nevymáhala.

            Já mám tisíce arkádových her přes MAME. Čistě proto, že reálně neexistuje možnost to jinak vyzkoušet, natož vlastnit. Stejně tak hry, co vyšly v 10ti kusech a koupit je dneska nejde, to asi se shodnem, že si stáhnem romku. Ale hra, která dneska vyšla a ty ji ukradneš, protože přece nebudeš kvůli ní kupovat konzoli? To myslíš vážně? :D (Řečnická otázka, napsal jsi, že myslíš ;) )

            • toka

              No, ano. :D Co je na tom k nepochopení? Je to jednodušší ukrást, než zaplatit. A proto to lidi budou krást.

              Nicméně, pokud si tu hru koupím a pak si to zahraju na emulátoru, je to snad krádež? Když půjdu fyzicky do obchodu a koupím si tam krabičku s cartridge, podepisuju snad s Nintendo smlouvu o tom, že ta hra je sice moje, ale vlastně s ní nemůžu nijak nakládat a musím ji hrát na Switchi?

              Když si koupím Dooma a portnu si ho na kalkulačku, okradl jsem snad Intel o prodej na CPU? Tady hold hru i konzoli dělá stejná firma. Krádež nejde obhájit, ok. A DRM a nevlastnění her snad ano?

              Možná, že většina lidí si prostě stáhla emulátor, hru a čau. Ale taky tam mohli být lidé, kteří si tu hru prostě koupí a pak hrajou na emulátoru. A ti jsou v plném právu a nikoho neokradli.

              Lézt do zadku korporátům je cringe. Jenom to většinou dělají jablíčkáři no.

    • Dle toho co Nintendo argumentuje by všechny emulátory bez schválení platform holdera měly být postaveny mimo zákon.

      Nintendo je korporátní scum. Snad se ti v tý jejich zádeli dýchá dobře.

      • redicius

        Mám 8 zařízení od Nintenda mimo dva switche. Kompletní stažené knihovny ROMek a spoustu originálů taky.

        Dýchá se mi v té zádeli dobře :)

  • Nintendo je  korporátní scum, snad si tvůrci Yuzu vydělali dost na zaplacení kvalitních právníků

  • frank.horigan

    Popravdě neprosto netuším jak chtějí zamezit hraní Switch her na PC, když může kdokoli odkudkoli kdykoli stáhnout emulátor ( a ne jeden) do offline a mít ho na disku (a šířit na torrentech)  navěky.

    Mohou se pokusit zastavit jeho vývoj - ale to už je sakra pozdě. Zelda i Super Mario Odyssey lítají ve 4k/60fps zcela bez chyby.  

    • Stačí do nové verze firmware přidat něco, co aktuální verze emulátoru nerozdýchá.

      • frank.horigan

        A co má společného firmware v opravdovém Switchi s emulátorem který stáhneš do PC ze stránky "A"  a poté stáhneš hru ze stránky "B".

        Switch tam nehraje žádnou roli. Nevím o tom, že bych odněkud stahoval extra firmware do toho Emulátoru.

        A pokud by něco takového šlo lehce udělat, už to dávno udělali. Ty emulátory jsou plně funkční už roky. 


        • Protože ten emulátor emuluje firmware Switche. Pokud nové hry budou vyžadovat nějakou funkci nové verze firmware, kterou  nikdo do emulátoru nedoprogramuje, prostě na tom ty hry nepojedou. 

          • frank.horigan

            No ale všechny ty stávající pojedou že?

            A víš že je Switch skoro na konci svého života?

            A pořád platí to, že pokud by to ve všech ohledech bylo tak jednoduché, rvali by to tam už dávno. Nintendo má emulátory trápení už delší dobu. A opět podotýkám, Yuzu není jediný plně funkční emulátor Switche.  

            • redicius

              Switch je niceméně skoro na konci svého života už 7 let a furt ne a ne umřít, všiml sis? :D

              • frank.horigan

                Reakce na příspěvek:

                Jo ale ten emulátor zařízli myslím přesně - - 15min po dvanácté. Vše zásadní už vyšlo.

                Switch ať klidně žije dál a jeho brácha Yuzu taky. Pokud si koupím hru a odehraju si ji na PC ve 4k, tak s tím může mít problém opravdu jedině Nintendo. 


  • Tiez som si kupil hru a nasledne ju hral cez emulator na PC. Yuzu preslo dlhou cestou a dnes uz naozaj 60 FPS pri FullHD rozliseni nieje problem. Nehovoriac, ze zopar addonov hru este vizualne vylepsi.

  • Veskoslav

    Když jede hra lépe na emulátoru než na samotné konzoli. Nintendo již brzo předběhne EA v "oblíbenosti". Mají oproti EA ale jednu zásadní výhodu. Naprosto fanatické a oddané fanoušky.

    • Mají taky (často) fantastické hry.. 😀

      Nechci Nintendo moc bránit, pač jsou v dost věcech 10 let pozadu, ale kdyby to byl úplný s*it, tak si to lidi nekupují, ne? 

      "Nintendo" téma neobsáhneme v jedné diskuzi, ale Switch je pro mě stále důkaz, že výpočetní výkon není všechno.. I na té "kalkulačce" je velká spousta naprosto fantastických her. 

      Ale samozřejmě souhlasím, že rigidnost té firmy je občas do nebe volající.. 

  • Tak maji vydat konzoli ktera dokaze bezproblemu rozjet jejich exkluzivni tituly 😀💁‍♂️treba by pak emulator nebyl tolik potreba 

    • redicius

      Který jejich exklusivní hry na switchi nejedou bez problémů? Nějak si nedovedu vybavit a dokážu tvrdit, že mám všechny :D 

      Klidně dej nějakej tip na switch exklusivitu, pobav nás ;)

      • Veskoslav

        Ty si vážně Nintendo fanatik se vším všudy. Naposledy si nová Zelda nedokáže udržet ani stabilní FPS...Tím bych třeba začal...

        • redicius

          Já začínal na XTčkách s Herkulesem a trhal se mi pak i první prince, když už sme ho vůbec na prvních EGA kartách viděli poprvé barevně.. Quake jsme hráli ve zmenšeným okně, protože to na plných 320x200 někdy nejelo dost plynule (10-15 fps)..

          Buď mě hra baví, nebo nebaví. Hrát s konzolí v ruce na gauči nebo ve vlaku není to samý jako na televizi a každej si asi řekne, co chce, ne? A jo, mám steam deck, 2x tak těžší a na výdrž baterka třetinová. Navíc je to macek a do vlaku si radši zase vezmu 3DS nebo switch.

          Jsem nintendo fanatik? Hrál jsi na Switchi něco? Aktuálně jedu sérii Zelda a jsem u Hourglass na DSi. Že to má na tom DSi rozlišení jak z pr*ele? No a co? :D Chlapi to tak tehdy udělali, tak to tak hraju :D

      • Derp_1337

        Jak napsal Adam níže: je jedna věc to hrát na tom malém displeji od konzole. Ale něco úplně jiného je to propojit s TV (přes dokovací stanici). To pak v některých hrách uvidíš ten rozdíl.

        • redicius

          Tak ono píšu na koment, že switch svoje exkluzivní hry nerozjede "bez problémů", otázka co přesně je problém leží ve vzduchu.

          Taky bych si chtěl zahrát na svým kompu Cyberpunk ve 4k s full raytracingem a na 120fps. Ale ta hra je totálně nahouby a měli by za to jít všichni sedět, protože mi tak nejede... 

          Pokud by hry padaly nebo jely pod 30 fps, tak neřeknu. Tvářit se, že switch je konzole, která zvládne dneska nějaký rozlišení, to taky nebudu a některý hry jsou fakt pro srandu (viz už jen Kingdom come trailer). 

          Ale tvrdit, že Nintendo exkluzivity "nejedou bez problémů"? Asi máme každej jinou představu, co je to problém. A v mých 45 letech, ze kterých cca 40 let hraju na kompu bych o PC hraní mohl povídat svoje.

      • Ahoj,
        za mě jsem jel Zelda: Breath Of The Wild na emulatoru (asi ale až třetí playthrough) a prostě na Switchi se to v lese propadalo pod 30 FPS.
        Na emulátoru v pohodě 2k a 60 FPS s 4x vykreslovací vzdáleností, stíny apod. A na velký telce to je opravdu markantní rozdíl a tu hru jsem si mnohem lépe užil.

        Tears Of the Kingdom jsem chtěl hrát hned při vydání, tak jsem si jen přetaktoval Switch, aby to jelo stabilně. 
        Ale že už člověk musí dělat takové psí kusy aby jejich exklusivní tituly rozjel v lepším výkonu je opruz.

    • Ricmont

      Jasně lepší konzole by zamezila šíření emulátoru na PC. A písek se Sahary pomůže zastavit tání ledovců 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit