Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • blaiddtom

    tito fanatici, co to stale budu obhajovat do krvi stale nedokazali pochopit tak primitivnu vec.... tak posledny krat: mikrotransakcie by neboli problem, ak by za prve boli dopredu oznamene, za druhe ak by hra bezala bez problemov a mala optimalizaciu odpovedajucu vizualu...ze hra za premiovu cenu vacsine uzivatelov bezi katastrofalne, logicky zvysi kritiku voci funkcnej a zatajenej monetizacii (v podstate predavaju cheaty)

    pre zrovnanie taky avatar vyzera neporovnatelne lepsie a bezi neporovnatelne lepsie(4k, 3080ka, vsetko na ultra s RT 50+fps)... napriek tomu v jednej hre sa tu isiel recenzent zblaznit z technickeho stavu a hadzal hnoj aj na uplne sprostosti, pricom si to neodpustil dat ani do titulku recenzie, v druhom pripade bol technicky stav plne odignorovany... nech ma este niekto presviedca, ze sa nehodnoti podla loga na obale(nezaujima ma, ze to hodnotil niekto iny)

    ine hry boli zvozene pod ciernu zem za monetizaciu, tu sa to z nejakeho dovodu ide obhajovat...niektori su fakt neskutocni pokrytci

    o tom ze hra oproti prvemu dielu nepriniesla prakticky nic nove ani nehovorim, pri inych studiach by tito bieli rytieri hulakali jak paviani o copypastach

    p.s. herne spolocnosti NIE SU vasi kamarati...

    • surlys

      Kde jsi byl, když vyšel Monster Hunter?  Kde jsi byl, když vyšlo první DD? Kde jsi byl, když vyšloDMC5?  Kde jsi byl, když vyšel Street Fighter?

      Každá hra od Capcomu má mikro. Každá! Každá! Takže pokud nejsi úplný ignorant, tak jsi musel vědět, že hra bude mít úplně zbytečné miktrotrnaskace. Tvůrci dostali od Capcomu email, že to tam bude, ovšem jako vždy to byly úplně zbytečné věci, proto to správněi gnorovali. Nikoho to nikdy nezajímalo. Tak se uklidni a začni přemýšlet, že ses stal jako další ovce obětí šíření nesmyslných zpráv a skočil jsi na to.  

      Ty mikro už jsou dávno vyvrácené, že by to byl problém a funguje to jako u předchozí tvorby.

      Ty jsi pokrytec, protože sis nevypisoval srdíčko u předchozí tvorby. Nevypisoval sis srdíčko u Tekkena. Na 99% ty hry hraješ pokrytče§

      • Co je tohle za argument? Dotyčný třeba Tekkena nikdy nehrál, protože ho to nebaví. Ty jsi nějaký fanatický dítě, kterýmu kritizujou oblíbenou hračku, ne?

  • surlys

    https://www.youtube.com/watch?v=4bwddmUOaSY

    Doporučuji tohle video, takhle se šíří fake news. Tenhle člověk měl alespoň sebereflexi a omluvil se.

  • njn, to jsou ty kolaborantsky recenze, davaj nonftp hram vysoky hodnoceni, prestoze pouzivaj nechutnosti typu mikrotransakce a pak se to pochopitelne siri dal

  • surlys

    mezitím Resident 4 se stejnými blbůstky na Steamu 97%(což je i nějaký rekord, ne?), to prostě nepochopím tyhle stádové hysterie. 

    • Derp_1337

      To je špatné srovnání.

      V Resident Evil 4 se ty mikrotransakce přidali v update až 2 týdny po vydání, ne? Za 2 týdny to měla většina nadšenců už dávno (několikrát) dohrané.

      Takže z principu logicky tam v den vydání žádný bojkot na mikrotransakce nemohl být.

      • surlys

        blbost, Gran Turismo  dostalo mikro taky až po vydaní x dnů. takže taky bylo proklikané také až x po vydaní. Ovce reagují na impulz, pokus to to lumíci nepřečtou na internetu, tak neklikají.

        • Derp_1337

          LŽEŠ. 

          Když už něco chceš napsat, tak laskavě nepiš očividné lži. GT7 mělo podobnou situaci jako DD2. Recenzenti dostali verzi bez funkčních mikrotransakcí a MTX se spustili při vydání (day 1).

          Dodnes je GT7 nejhůře hodnocenou hrou v sérii na Metacritic.

          Budu citovat weby zabývající se hrou:

          Gamerant: "Thanks to the prevalence of the game’s microtransactions, the atmosphere surrounding Gran Turismo 7 has undergone a metaphorical u-turn. As it stands right now, the latest entry in the franchise has the all-time lowest user score of any PlayStation first party title on Metacritic. It has to be said that most of the criticism coming Polyphony Digital’s way is more than justified."

          GTplanet: "There were some issues and more than a couple of mis-steps on the way. The first of those came on day one when the game’s microtransactions — which had been unavailable in review copies — were revealed in their ludicrously expensive entirety."

          • surlys

            to není také pravda a LŽEŠ.

            Ta hra startovala na Metacritic úplně v pohodě. Měla úplně stejné nastavení jako Sport. Proklikávali ji jenom Rusáci, protože tam ta hra nefungovala. Ovšem pak přišel patch 1.07, který snížil odměny za závody, v tem moment příšel review bombing. Hra vyšla 4.3 a 1.07 17.3.

            A neargumentuj online hrou. Protože Tekken 8 teď taky dostal mikro... a naklikavání se neděje.

            • Derp_1337

              Hele, běž trollovat někam jinam. Mikrotransakce jsou v GT7 od day 1.

              Jak Denton napsal níž: ty jsi asi mentálně nevyrostl z toho hraní na pískovišti.

              • surlys

                Reakce na příspěvek:

                proč tu opakovaně lžeš a šíříš nepravdy? Já tvrdím, že se stádově naklikává, Gran Turismo mělo miktronsakce, ovšem stádově se začlo naklikávat až po 17.3, dohledej si články, většina je po 17.3, v ten moment přišlo naklikávaní. Stejné je to tady, naklikává se, protože pár panicov si přečetlo na internetu něco, čemu vůbec nerozumí a nemají kontext. Absolutně to nemá nic dělat, jestli to přišlo hned  nebo až 14 dnů po vydání.


                Jinak těch 14 dnů u Residenta je za mě daleko horší praktika, protože už je 90% recenzí venku. 

    • Možná proto, že zároveň to nejelo naprosto katastrofálne. 

      • surlys

        Na Steamu jako ovce x  negativních recenzí s popisem, že to obsahuje mikrotranskace.

        budu citovat jeden komentář z youtube:

        "14 hours in and if it wasn't for YouTube, I'd still have no clue about them." 

        Tohle je tam uměle vytvořené dráma od panicov, že se musím usmívat pod vousy, kteří tihle borci nikdy mít nebudou :).

        https://www.youtube.com/watch?v=6_-B52qop8c&t=7s

        • Derp_1337

          "14 hours in and ... I still have no clue about them"

          To, že někdo něco neví, není zrovna moc dobrý příklad. Jestli by jsi chtěl něco usuzovat z toho, že někdo něco neví, tak jsi totálně mimo realitu.

          Ne jako fakt, často se objeví lidi, kteří klidně i po několika desítkách hodinách hraní objeví nějakou úplně základní herní mechaniku.

          • No, ona to není herní mechanika. Dokupuje se to ve Steamu jako DLCčka. Dokonce je limitováno, kolik kterých můžeč koupit. Je to bizár hlavně v tom ohledu, že si jako DLC kupuješ spotřební zboží. Koukni na stránku hry.

            Nemožnost hru restartovat (bez mazání savů na disku) je další bizár (ale podle posledních vyjádření spíš chyba nebo nedodělek) a vtipné je, že na to narazili i streameři, kteří měli v podmínkách, že před vydáním můžou streamovat jen od začátku. Samozřejmě si před startem streamu soukromě vyzkoušeli, jak se to hraje, a pak nemohli splnit podmínky.

            • Derp_1337

              Jasně, to o těch herních mechanikách byl jenom příklad. Lidi jsou schopní přehlednout i něco, co mají přímo před očima.


              A to je dobrý gól s těma streamerama. 😂

  • dworkin

    "A tato mikrotransakce umožňující změnit klávesové rozložení ovládání představuje usnadnění pro hráče, kterým nevyhovuje základní nastavení zážitku."

    Již brzy u vás doma, protože herní novináři slepě přebírají argumentaci lidí, kteří nás chtějí odrat o co největší množství peněz.

    Ten review bombing je stejnou měrou kritika vydavatele i vaší práce, vážení herní novináři.

  • surlys

    to je zase dráma. Ale panicov mají alespoň co řešit. 

    • blaiddtom

      ti sa skor idu zblaznit obhajovanim korporatu

    • Řekl panicu KRAL....

      • surlys

        to měl být jako stěr asi?  Nech si to na steam nebo na pískoviště, v průměru tam bude podobna inteligence.

        • Mi tak přijde že jsi z toho pískoviště mentálně nikdy nevyrostl.

  • Mikrotransakcie su zle... ale je vtipne ako sa to prevalilo az v DD2, ked capcom ma podobne microtransakcie skoro uplne v kazdej hre, taky Resident evil 4 remake skoro vyhral GOTY, ale ma tam uplne to iste, DMC5, monster hunter a dalsie

    Problem je pre mna hlavne s tym, ze to skryli pred recenzentami

    • Recenzenti by spolu s klíčem ke hře měli dostávat i review guide, kde byly údajně mikrotransakce zmíněny. Jestli skutečně ano potom by měli rezignovat všichni redaktoři co psali recenze a všichni šéfredaktoři, kteří ty recenze pustili ven. Protože jestli to zamlci jeden, tak ok, ale pokud se o tom nezmíní  nikdo, je to evidentní spiknutí proti všem hráčům 😀

      • Marquis-III

        Se mi líbí jak jeden kec o tom, že dlc byly zmíněné v review guide, bez toho aby ten guide někdo viděl, stačí pro to aby lidi idiotsky vyřvávali o rezignování a o spiknutí.

        Řekněme, že v tom guide skutečně něco bylo.

        Jak to bylo podané? Obsahovalo to rozpis všech plánovaných dlc? Obsahovalo tl cenovky? Byl to jen soupis nic neříkajících názvů, nebo to obsahovalo i popis obsahu? Jak byl ten guide dlouhý - mezi čím vším to mohlo být zahrabáno?

        To všechno můžou být relevantní detaily, ale jediné co pokud vím je o tom známo je tweet o tom, ŽE recenzenti dostali review guide.  🙃

      • Vsetci o tom dostali info ale nikto na celom svete to nepovedal v recenzii 😀

  • unicz

    Pokud chápu, lehčí stan je nad rámec herního dosažitelného, čili pay to win.

    Nechápu tak smířlivý pohled na věc od redakce, za takovou prasárnu.

    • Hidden

      Pay to win v singleplayer hre, tak to jo. Jinak ve hre se da koupit jeste lehci camping kit nez byl v Deluxe edici/mikrotransakci.

      Patrik ten clanek napsal dobre. Jak jsem koukal jinde, jak uz to tak byva, prijde mi ze v diskusich predevsim nejvic rvou lidi, co o Dragon's Dogma nemaji ani paru, prvni ani druhy dil nehrali, netusi jak obe hry jsou nastavene, jak funguji a ze davat penize za ty mikrotransakce je naprosto zbytecne (i v prvnim dilu), ale proste zarvat si musi. ;)

      A aby nedoslo k mylce, tim neobhajuju mikrotransakce obecne, podle me by nemely byt v zadne hre, offline nebo online, single nebo multiplayer. Ale hry jsou dnes holt takove.

      • unicz

        Takže lze koupit naopak těžší stran? Tak nevím, jak dobře je ten článek napsaný...🤔😂

        Já nejsem apriori proti InApps, pro kosmetické věci je to super nástroj, např. kvůli dodatečným licencím nebo prostě si jen ozvláštnit základní hru.

        Ale nemají ovlivňovat hratelnost no.

        • Hidden

          Ano, jsou tam i tezsi. Clanek je podle me napsany dobre (i kdyz bych teda mel par vyhrad k nekterym formulacim, ktere bez znalosti hry mohou byt pro ctenare trochu zavadejici) a pointa toho celeho je, ze vsechny ty mikrotransakce jsou uplne zbytecne, nedulezite a nema vubec smysl cokoliv z toho kupovat. Ale proste z nejakeho duvodu je tam Capcom dal, zrejme pro extremne line hrace, jako u ostatnich jejich her. Asi jim to par sestaku navic i tak hodi, nevim. :)

  • Vidlec

    Tento článek je hodně dobrý úlet. Ta hra je normální podvod na hráče

    • Derp_1337

      Nebude rozdíl v tom, že recenzent hrál tu hru kompletně bez mikrotransakcí (byly vypnuté) a normálně se u ní bavil? 

      Bez mikrotransakcí v té hře přežiješ. Takže redaktorovi pak přijdou ty naštvané výkřiky "podvod" trochu přehnané?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit