Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nechápu nutkání některých herních novinářů omlouvat mikrotransakce v prémiovejch singleplayer hrách za 65 eur. Prostě to nechápu. Nemá to tam co dělat. Pokud chce Capcom lidem umožnit čítovat, maj tam naimplementovat cheaty. Nebo lehčí obtížnost. Ne tenhle odpad. Tečka.

  • Mikrotransakce nemají v single player hře nic dělat... tečka

  • Jaký přehnaně? Začněte dávat normalni známky(ne jen vy,) ve kterých bude promitnutý všechno. Takhle jste akorát za klauny a ne za seriózní, nezávislý novináře. Technickej stav je úplnej základ, když hra jede jako hnůj a ještě na to ani nevypadá, je úplně jedno jak je v jádru dobrá. Jak kdybyste natočili Kmotra na mobil, občas tam vypadl zvuk a tvrdili, že jinak je to super film. Hra, která v roce 2024 litá z pod 30 do 60, spawnujou se před váma npc, prolínají se štíty s oblečením, jsou do ni po vydání přidávány mikrotransakce prostě nemůže dostat 9. Tečka 😏

    • Na tom něco bude. Recenzent, co za hru nezaplatil ani korunu, tady bude moralizovat. Když někteří hráči ztrácejí soudnost, tak co už, ale ve chvíli, kdy se nechá odborný kritik unášet emocemi a ztrácí logický úsudek, tak je zcela určitě někde chyba.

    • Když jsem tu psal podobný názor pod recenzi tak mě fanboys DD div neukamenovali 🥲 je holt těžké přijmout objektivní kritiku hry (série) kterou máte opravdu rádi. Takový Stockholmský syndrom 😄 záměrně přehlížíte chyby a naopak vyzdvihujete nepodstatné drobnosti. To zdaleka není případ pouze DD ale mnoha dalších her, stejně tak například BG3 tu dostalo plné hodnocení přestože prostě nemělo 😄

      • BG3 neběžela ve městech pod 30 FPS. Měla svoje chyby, ale byla to geniální hra v obrovským měřítku, která taky všude možně vyhrála hru roku a další ocenění.
        DD2 má svoje dobré nápady a inovace, který oceňuju, ale taky má dost jedinečný přístup k hráči. Podobně jako třeba KCD. Proto rozumím recenzentům, kteří hře dávají jak 10 nebo 9 bodů, tak taky 7 nebo 6. Chápu oba tábory a je to v pohodě. 
        Přestaňte pořád všem recenzentům cpát svůj názor a udělejte si svůj vlastní. Tak jako na dobrý film, seriál nebo knihu.

        • surlys

          to máš pravdu, jela pod 20FPS alespoň na PS5 několik měsíců než to opravili na nějakých 28FPS.  Lariani ještě odporně tvrdili, že mají plynulých 60FPS na PS5.

          Tak se nenech vysmát. Ta hra byla místy komplet broken.

        • Jinak osobně v poslední době považuji za relevantní právě recenze hráčů na Steamu kde má DD2 nelichotivých 40% 🤔

        • "DD2 má svoje dobré nápady a inovace"....o jaké se jedná ? Nerýpu, zajímá mě to abych si udělal úsudek jestli si mám DD2 dát do wishlistu a ve slevě koupit, nebo počkat na titul který mi bude bližší.

  • Marquis-III
    Tak se na to podívejme:

    "Jedna z dokoupitelných položek vám akorát umožní změnit vzhled postavy
    (nicméně ne rasu a typ stavby těla), ale to je celé. Navíc téměř všechny
    mikrotransakce se týkají předmětů, které můžete ve hře najít nebo si je
    zakoupit za herní měnu."
    - takže není možné zcela si upravit postavu (včetně rasy a typu těla) bez zaplacení

    "Můžete si například přikoupit takzvaný Wakestone, tedy kámen, který vás
    zachrání před smrtí (během svých 30+ hodin ve hře jsem jich našel kolem
    deseti a použil možná tak 2-3)."
    - to je moc pěkné pane Hajdo, že pro vás je hra dostatečně jednoduchá. Možná si ale neuvědomujete, že hráči jsou různí. Různých věků, různých zkušeností a herních schopností. Pro vás možná hra byla "lehká", ale pro jiného může být těžší a více frustrující. A právě takový hráč může být cílem těchto mikrotransakcí.

    A člověk by neměl být tlačen k tomu, aby za hru platil víc, jen proto, že v ní není dobrý.

    "Zkrátka a dobře jsou mikrotransakce pouhým usnadněními pro hráče, kterým nevyhovuje základní nastavení zážitku." - což je něco co by ve hře za cenu DD2 mělo být automaticky a ne za příplatek

    "Nebo si můžete koupit jednorázový klíč, který odemkne libovolné mříže
    vězení (hraním jsem jich opět našel několik a používal jen sporadicky).
    Lákavé může být přikoupení Portcrystalu, tedy přenosného teleportačního
    bodu, který si můžete položit kamkoliv a s použitím Ferrystonu se k němu
    odkudkoliv vracet."  -
    pokud jsou dané předměty ve hře lehce sehnatelné, tak nemají být prodávané jako dlc - takto jsou jenom snahou podvést hráče, kteří buďto ještě nevědí jak obvyklé ty předměty jsou nebo zneužít hráče neschopné je najít.

    Pokud jsou dané předměty ve hře hůře sehnatelné, nabízí se otázka jak moc jejich přítomnost v mikrotransakčích dodatcích ovlivňuje jejich dosažitelnost ve hře.

    Tak jako tak je to špatně. Plně singleplayerová hra za 65-75 EUR nemá k sobě tyhle prasárny vůbec mít.

    • Hidden

      Proc snahou podvest hrace? K NPC co prodava veci na zmenu vizualu nebo inclination dorazis velice brzo na zacatku hry, Rift crystaly se na tebe sypou kazdou chvili od zacatku hry, Wakestone shardy dostavas treba i z pawn questu a tak dale. To co je v mikrotransakcich je jen nejake usnadneni, pokud je hrac opravdu hodne hodne liny, ale hra v zadnem pripadne nenuti cokoliv z toho kupovat, neni to vubec potreba a krome jedne polozky v menu s odkazem na shop ti ani nerika, ze se takove veci daji koupit.

      Jasne, vypada to opticky blbe, ale pro normalni hrani existence nebo neexistence tech koupitelnych predmetu je naprosto zanedbatelna. Napriklad nekosmeticke armory a zbrane co se daly za realne penize koupit v AC: Valhalla mi prisly vetsi prusvih a nevsiml jsem si, ze by kvuli nim nekdo takhle rval.

      • blaiddtom

        problem nie su mikrotransakcie ako take...problem je ze o nich mlcali az do vydania a nevedeli o nich ani recenzenti...mikrostransakcia za fast travel je uz vylozene obludnost

        este vacsi problem problem je ale otrasny technicky stav...ked dam za hru, ktora ledva bezi 70euro, ale ma od prveho dna funkcnu monetizaciu, tak asi nebudem nadseny a logicky to len vyeskaluje tu kritiku

        ze recenzenti zamerne technicky stav odignorovali, uz len vypoveda o hodnote recenzii...

        a brnenia vo valhalle boli cista kozmetika za prve, za druhe sa o nich vedelo dopredu...navyse do hry ani nepasuju a staty nedavaju ziadnu vyhodu oproti tym v hre....a hlavne sa tiez daju ziskat hranim...valhalla ale az na par bugov bezala solidne aj na slabsich zostavach od prveho dna

        • Hidden

          Vzhledem k obsahu mikrotransakci DD2 a jejich nevyznamnosti pro hru by na skore recenzi nemely stejne vliv. Fast travel za realne penize neni (ferrystone se neprodava jako mikrotransakce), portcrystal slouzi jen k oznaceni cilove destinace a bez ferrystone, ktery ziskas hranim je sam o sobe k nicemu.

          O technickem stavu zadna pre, skutecne by mohl byt vyrazne lepsi, zejmena co se vytizeni CPU tyce.

          Brneni a zbrane ze store ve Valhalle jsou plne funkcni, tedy ne ciste kosmetika. Ano, velka cast z nich (ale tusim ne vsechny) se daji ziskat hranim, ale to se daji i veci v DD2. Technicky stav hry a mikrostransakce jsou dve naprosto rozdilne veci, nelze tvrdit, ze "hra X mela sice taky mikrotransakce, ale alespon bezela dobre" ve smyslu omluvy dane monetizace (tak tva veta alespon vyznela, i kdyz mozna byla minena jinak). ;)

          • blaiddtom

            ja mikrotransakcie nechcem absolutne nijak ospravedlnovat v ziadnej hre...len narazam na to, ze ak by hra bezala poriadne, tak vacsinu ludi tie mikrotansakcie nestvu...a samozrejme keby ich oznamili dopredu...na obranu ubisoftu je tam maximalne ze potom pridali mnoho obsahu zdarma a mikrotransakcie tam zivili "live service", co sa v DD urcite nestane...stale tam ale nemaju co hladat

            • Hidden

              Zcela souhlasim, nebyt vykonovych problemu hry, o tech mikrotransakcich by pravdepodobne ani pes nestekl, stejne jako u jejich jinych her.

    • blaiddtom

      este by mohli predavat DLC na lepsi performance

  • Sir_Emental

    Můj původní komentář byl smazán, zkusím to tedy znovu a jinak: Je to politováníhodná monetizace, bídný přístup studia a o celé věci je zde pojednáváno poněkud nešťastně.

    • uher

      Proč byl tvůj původní komentář smazán?

      • Jsi na Games. Skryté příspěvky a bary jsou takoví místní folklór.

  • blaiddtom

    aha takze ideme obhajovat v 70 eurovej hre, ktora bezi otrasne, mikrotransakcie pridane na poslednu chvilu za veci, ktore maju byt priamo v hre ?? sorry ale ta kritika je maximalne opravnena...

    znova.. mat taketo mikrotransakcie napr ubisoft tak, by tu bol cisty shitstorm...ten dostal nalozene aj len za kozmeticke veci

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit