Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak Xboxu se nedari delat dobre 1st party a proto prestane delat konzole. Sony za dobu veleuspesneho PS5 vydalo “3” hry, zbytek predelavky z PS3/4 doby, letos nevydaji vubec nic ale Sony jede 🤣 

    • mr.clayman

      Vůbec nic? Za měsíc je tu Stellar Blade, který se rýsuje docela dobře.

      • Jak pisu nize, vztahoval jsem na 1st party tituly a ty opravdu na PS5 spocitam na prstech 1 ruky

        • Derp_1337

          Ratchet and Clank: Rift Apart, God of War: Rangnarok, Marvel's Spider-man 2, Helldivers 2, Horizon 2 Forbidden West, Nioh 2, Returnal, Sackboy: A Big Adventure

          To jsem vyjmenoval ty slavnější/úspěšnější hry z first party produkce Sony. K tomu si připočti další hry, které byly "méně slavné" (jako třeba MLB The Show. Je to hra pro fanoušky baseballu, která vychází každý rok.)

          Pleteš se. Na prstech jedné ruky to nedáš.


          PS: Ale jak napsal Stalin níž, je smutné, že tak malé množství her stačilo k tomu, aby PS převálcovalo Xbox. Phill Spencer pohnojil, co se dalo.

          • A ted kdyz z toho seznamu vymazes hry co vysly i na PS4 tak fakt ty AAA 1st party tituly ciste pro PS5 na jedne ruce spoctes. Proste kdyz porovnam s erou PS4 tak je aktualni PS5 era opravdu bida, to se clovek tesil co behem roku vyjde za pecky a ted informace zadne a kdyz tak o necem multiplayerovem (a vicemene zrusenem) a poradna single player hra v nedohlednu. 

            A pak cloveka muze nastvat, jak zminis MLB, za ktere na PSko das 2 litry a v Gamepassu je to v den vydani “zadarmo” 

            PSko nehejtim, mam doma jak PS5, Xko tak Switch ale Psko v posledni dobe zapinam pouze abych prehral nejaky z remastru TLOU nebo Uncharted.  GoW, Spider man ani Horizon se nemuzu donutit dohrat a multaky nejsou muj salek kavy. 

            Proste mi ted chybi nejaky WOW titul nejlepe od ND ktery by PS5 poradne vyzdimal.

            • Derp_1337

              PS4 se prodalo přes 100 miliónů kusů. Žádná normální firma nepřestane vydávat hry pro PS4 jenom aby někdo měl "lepší pocit" , že má "exluzivitu" na PS5. Prachy jsou prachy.

              A jinak taky moc nehraju mutiplayer hry, ale Helldivers 2 můžu vřele doporučit. Je to fakt skvělá a zábavná řežba. Dlouho jsem se tak u MP hry nebavil.

              • Reakce na příspěvek:

                jj kuj zelezo dokud je zhave 👍 to je pravda

                Asi jde i o to ze clovek nebyl zvykly na cross gen 1st party hry ale jak pises 100M konzoli ignorovat uplne nepujde i kdyz  otazka, jak se do toho zamotal covid a nedostupnost PS5. mit zakladnu 20-30Mio konzoli u “vernych” fanousku co si kupuji hry, asi by te netrapilo vydat pouze na jednu konzoli.

                Na Helldivers kouknu diky za tip 👍

    • J.V.Stalin

      Jo, je smutný že tak málo stačí ke zválcování celýho X-Boxu a moc se mi taková anihilace konkurence nelíbí, protože jak znám Sony tak jim  v příští generaci z nabitého náskoku zase rupne v bedně a začnou dělat blbosti.

      Jinak bych asi neřekl že nic nevydali. Pokud vím, tak letos mají Helldivers II (u kterého i sám Phill říkal, že je škoda že není na X-Box), nedávno Final Fantasy, Rise of The Ronin a blíží se Stellar Blade. Zase jako takový nic mi to nepřijde.

      • Spatne formulovano, myslel jsem 1st party tituly Sony, tam je to zatim bida

        • J.V.Stalin

          Tak Sony žádný 1st party tituly ani nedělá. Jen je produkují ze studií, který vlastní, případně si na ně udělají smlouvu (jako třeba teď Rise of The Ronin).

          • Derp_1337

            V herním průmyslu se všeobecně uznává, že "1st party vývojové studio" je synonymem pro vývojáře, kteří jsou vlastněni nějakým výrobcem konzolí. (Např. je vlastní Sony).

          • A co si vlastně představuješ pod pojmem 1st party titul, když ne hry, které vytváří studia, které Sony vlastní?

      • CHROCHT

        Jo, z toho není nadšenej nikdo. Philla měli dávno vyrazit. Nechápu co tam ještě dělá...

        • XXDarthVaderXX

          Není tvůj strýc Bobby Kotick? Tohle přesně jeho mentalita. 

          • CHROCHT

            Nevím co konkrétně tím myslíš. Že bych vyhodil člověka co v podstatě projel celou generaci i když měl na startovní čáře výhodu obřích zdrojů z MS, kterej ale musel dlouhodobě dotovat  i ztrátovej gamepass?

            Tady si o tom něco přečti. Jediný co mu jde dobře je ukazovat chyby kdekoliv jinde než u sebe...

            • XXDarthVaderXX

              Chyby? Takže ve ztrátě, co se týče konzolí bude i Sony, trošku špatný argument, ale vezmu to popořadě. Co má PS5 navíc? Exkluzivity (zase tak moc jich není, ale má), ovladač. Jinak je na tom series X po všech směrech lépe, takže konzolí to asi nebude, že? Lepší zpracování vnitřností, chlazení, design konzole, která nenarušuje ráz, mého, moderně za řízeného bytu. Teď přejdu k chybám. Nemít exkluzivity v pravém slova smyslu(snaha se domluvit se Sony, aby se kašlalo na exkluzivity). To byla velká chyba. Tady máš odpověď, proč ta investice do Ac/Bzz.Exkluzivní tituly by byly, ale politika, kdy, to hned dám na PC je prostě špatná. Tady by měl jít Stalker třeba první rok jen na konzoli a pak PC. 

              Ovladač: jak standardní provedení vylepšit, tak hlavně nový elite.Vydat současně X a S. Nebyly součástky, ale prodat konzoli co je mnohem levnější a pak brzdí vývojáře nebyl dobrý nápad. Tohle by se nemělo příště opakovat. MS má poprvé prezentace pro lidi co se o to zajímají, ale normální smrtelník, pořádně ani neví co bude a přitom MS prezentace umí, ale pořádně o nich nevíš. Kde je reklama? Spolupráce? Spíš než Spencera bych vyhodil vedení marketingu. 

              Game Pass? Tady bych problém nehledal. 

              Co do budoucna? 

              Series X2... Výkon up, ponechat podobný design, Ovladač zlepšit(baterie, tišší chod tlačítek, lepší provedení. Disk se 3 TB + 2 sloty na rozšíření. Podpora více aplikací třetích stran(všechny streamovací služby, drbací místnosti a více se zaměřit na budování komunity). Marketing řešit třeba i tak, že dám o konferenci vědět, informují o tom co bude a i když nebude komunita největší, budu pořádat různé eventy, setkání a podobné ptákoviny. Vlastní designová televize? To je jasné. Pořádné ozvučení, pro nejlepší herní zážitek? Taky cesta. Hned tam hodit VR? Ale ano. Rovnou přidat handheld? Jasnačka.

              Televize tak 20 až 60 tis dle velikosti. Ozvučení 15 tis, VR 20 - 25 tis. Drahé? Možná, ale takhle se dojí zákazník, ne něčím jako series S. Že by si třeba aparaturu nikdo nekoupil? Když dám vývojářům možnost, aby to plně využili a hráči ukážu, že těch cca 15 tis za to fakt stojí, tak i sebevětší brebta si to koupí. Prodeje 100% konzole, 65 - 70% audio, TV 20%, VR 10%Sony bych nedohnal, ale díky prodeji věcí okolo a pomocí pořádného marketingu bych to dostal do plusu. Odstavce... Boha jeho! 

            • sugyn

              Zlatej Don Mattrick a jeho tv tv tv co?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit