Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Holldir

    Hoši hoši. Warcraft byla sice jedna z těch lepších knižních adaptací, ale přesto to nebyla žádná hitparáda. kdyby scénář psal někdo kdo četl serii bylo by to lepší. Jako udělat z orků ubohý, nečestný opice který neumí držet slovo a neví co je čest a hrdost a praktikující zradu a kudlu do zad tak jakou mají zrovna náladu...to je hodně velká bída. to je jeden ze základních kamenů celé podstaty orků a proto je mají fanoušci tak rádi. 

    Ale to je vedlejší. Co se týče zaklínače...už při první serii jsem měl sakra výtky. Cavil je super herec, ale pro roli geralta naprosto nevhodný stavbou těla. ale ok to jsem překousnul. překousnul jsem i tu spoustu nesrovnalostí v první serii....ale aby ciri ničila monolity, vytvářela nové stvůry nebo je snad přiváděla na svět od někud...zabít eskela (nebo to byl lambert?)...prostě se jen musim ironicky smat se slzami smutku v očích když čtu, že seriál Netflixu čerpá především z knižní předlohy. bože autor tohoto článku nemohl říct snad větší nesmysl...jako pardon, ale tohle je moc. první serii jsem se donutil dokoukat, druhou jsem dal tak dva díly. ani nevím, že to má třetí serii a divím se, že bude mít čtvrtou.

  • No z povinnosti to dokoukám jen abych se nestačil divit co tam zase změní 

  • Doufejme, že čtvrtá řada se na obrazovky nedostane, protože tahle série s každou novou řadou hledá nové dno.

    • Derp_1337

      Bohužel je rozdíl mezi názorem fanoušků série a názorem obyčejného konzumního plebsu (mainstream). 

      Na IMDB ten seriál má celkem vysoké hodnocení. A navzdory stížnostem fanoušků, ten seriál má pořád velkou sledovanost... a to pro Netflix znamená, že nic nebude měnit. Hrajou na jistotu. Nechcou riskovat, že něco změní a bude to ještě horší než ten současný paskvil.

  • frank.horigan

    Ještě nebylo dost? 

    Ještě že hry dostali do pracek Poláci a dopadly jak dopadly, kdyby to nedejbože dělali Amíci, bude to Zaklínač asi jako tento pseudoseriál. 

    • Derp_1337

      Tak americká produkce nutně neznamená fail. Oni vydali spoustu dobrých věcí.

      Bohužel ne vždy se to těm herním studiím podaří a vzejde jim nějaký odpad. Problém je v tom, že to je velká země a mají hodně studií... a tak vzniká iluze, že tam vzniká i hodně odpadu. 😐

  • Holywood udělal ze Zaklínače břečku, ze které by ani pijavice nepila. Pokaždé když vidím, že se bude dělat adaptace dle herní/knižní předlohy tak si představím jak zpackaně dopadla filmová adaptace Warcraftu. Tam bylo všechno špatně již od první minuty.

    • Warcraft byl perfektní film na který se vždycky rád znovu kouknu 😍

      • Derp_1337

        Taky si myslím, že filmový Warcraft byl celkem dobrý.

        • Pro někoho, kdo přečetl všechny knížky a zajímal se o lore to byla katastrofa. Rozumím, že kvůli filmům se musí dělat nějaké ústupky. Ale hromada věcí tam byla naprosto nesmyslná. Například hned na počátku filmu jsou Draenei v klecích. Což je nesmysl, protože ty Orkové až na pár výjimek, kterým se podařilo schovat a Velenovi, který s hrstkou uprch tam žádní nebyly, proto se pak začali kmeny zabíjet mezi sebou. K otevření portálu použil Ghuldan, duši jiných orků a jako jiskru magie Draenei holčičku, které podřízl hrdlo. Pochopil bych, že by kvůli koreknosti tam tohle nebylo a byl by tam místo něj dospělý Draenei. Každopádně doporučuji si přečíst knížky, jsou opravdu skvěle napsané. Takových nesmyslných změn je ve filmu pěkná hromada. A sám scénárista to okomentoval tím, že to chtěl "zjednodušit", aby to pochopili i lidé kteří nejsou fanouškové Warcraft univerza. Což je paradox, protože za prvé změny o kterých mluvím neměli se zjednodušením nic společného a hlavně přidali zmatení pro ty, které film nadchl a chtěli by se do světa Warcraftu ponořit.  

          • Derp_1337

            Tvoje stížnosti na Warcraft jsou v jádru jenom o tom "že to je jinak než v knihách". Ale důležité je to, že co to tam změnili, pořád dává smysl. 

            99,9% procentům lidí je úplně jedno, jestli Gul'dan pro otevření portálu použil nějaké duše či něco jiného.

            A zmatení se světem Warcraftu ani nemluv. Za většinu zmatků může sám Blizzard, který s každým novým větším datadiskem překopal půlku lore a ukázalo se, že vše bylo jinak. Film na tom byl ještě dobře.


            Zatímco Zaklínač je prakticky celý změněný. Problém je ale v tom, že je to plné blbostí, které prostě nedávají smysl, když se nad tím zamyslíš.

            Máme tady třeba schopného mága Vilgefortze, kterého úplně vyřídí nějaký obyčejný smrtelník, rytíř Cahir. Což vůbec nedává smysl, protože celý ten svět je postavený na tom, že schopní mágové se dokážou vypořádat s hromadou rytířů. A tohle byla jenom drobnost, ten seriál je plný mnohem větších nesmyslů.

            • Povídáš mi tu o rozdílech v seriálovém Zaklínači, ale kdyby jsi znal lore Warcraftu od prvního etapy před a po otevření portálu, tak by jsi věděl že tam nebyly jenom "maličkosti", ale opravdu nesmysly. Jinak zde nadáváš nad Zaklínačem, že změny nedávají smysl oproti předloze. S čímž plně souhlasím, ale u Warcraftu je to totéž. Od přítomnosti Draenei, vztah Garony s Lotharem, boj Khadgara s avatarem Sargerase a mohl bych pokračovat dál. Jsme na stejné straně, s tvým přístupem bych teď mohl napsat, že 99% lidí je jedno jestli Fringillu Vigo ztvárnila čenoška. Ano, lidem co nezají Zaklínače budou změny oproti předloze jedno, ale jde mi o princip.

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                Hele, tohle jsi buď nepochopil, nebo překroutil.

                Mě je jedno, jestli seriálový Zaklínač není přesně podle knih. Je mi jedno, kdo hrál Fringillu. Já jen chci, ať to dává smysl. 

                A v seriálovém Zaklínači spousta věcí vůbec nedává smysl, když použiješ trochu mozku a zamyslíš se nad tím. Např. jak rytíř Cahir rozdrtil mága Vilgefortze. To prostě v kontextu seriálu nedává smysl, protože čarodějové jsou super silní a stačí jedno kouzlo a je po rytíři.

                Zatímco u Warcraftu něco změnili, ale smysl to pořád dávalo. Proč by Garona nemohla mít vztah s Lotharem?

            • sugyn

              K wowu, jako odstrasujici priklad by se mel pouzivat trailer k Shadowlands https://youtu.be/s4gBChg6AII?si=yRp_iVrW0Hg1Ryd-

              BTW: Co za knizky by jste doporucili? Ja cetl neco o Deathwingu ale bylo to strasne davno a nemuzu si vzpomenout.

              • Reakce na příspěvek:

                Osobně bych šel chronologicky, knížky na sebe částečně navazují. Například pokud by jsi začal s Válkou prastarých jak ti doporučuje Derp tak by jsi nemusel vědět, celý příběh Rhonina. Začal bych osobně Zrod Hordy, Příliv Temnoty, Za Temným portálem, Vládce Klanů, Kruh Nenávisti, Den Draka a pak až trilogii Válku prastarých, následně Arthas, Noc Draka a Stormrage. A skvělá, jenom nevím jestli už je přeložená je Illidan. Pak jich je ještě pár, ale tu už nejsou podle mého názoru tak dobře napsané. Snad jsem nepopletl pořadí, už je to pár let co jsem je četl. Každopádně můžeš asi začíst jakou knížkou chceš, pokud znáš alespoň hrubě časovou linií Warcraftu tak se zorijentuješ.

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                Jo, Shadowlands je typický příklad toho, jak Blizzard opět totálně překopal Lore. Super neporazitelný Lich King je najednou totálně poražen jedním svým bývalým průměrným poskokem. Prostě úplně běžný obrat o 180 stupňů od Blizzardu. 😬

                Ke knihám: Ono je toho strašně hodně. Jestli jsi toho moc nečetl, tak je těžké doporučit, kde začít.

                Osobně bych na tvém místě začal číst trilogii The War of the Ancients (The Well of Eternity, The Demon Souls, The Sundering). Je to dostatečně odtrhnuté od hlavních dějových linek klasického Warcraftu a WoW, aby tě to nemáhlo. A navíc se tam člověk dozví dost o původu světa Warcraft, je to prequel o pár tisíc let dřív. Navíc to spousta lidí považuje za to nejlepší ze světa Warcraftu.

  • jurb83

    Cely serial bol velmi slaby, Cavill to sice miestami zachranoval, ale aj tak za mna slabych 6/10

    • Chtěl jsi říct -6/10

      • jurb83

        asi tak nejak. ale aby som len nekydal, tak zopar akcnych scen bolo dobrych.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit