Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • bodmrazu

Tuhle konzoli si asi vsichni nekoupi, takze na ni asi nebudou hned externi studia delat specialni verze her.

Steam prodava Steam Decky jako rohliky a naproti tomu jde Sony s timto exkluzivnim produktem.

Jiste si to hodne youtuberu koupi a budou o tom delat videa, ale myslim si ze normalni lidi pujdou po levnejsi verzi.

• 0011

Jako rohlíky prej 😂 chceš  se vsadit že PS5Pro prodá víc kusů za rok než Valve Steamdecků? Protože nemáme přesná čísla, ale odhady jsou 3 miliony prodaných SD, jakože za celou dobu, to je teda špatná pekárna 

• lito

určitě budou dělat vylepšené verze(hry prodávají hw a určitě bude nějaká dohoda mezi Sony a vývojáři) a jak to tak bývá, původní verze na tom bude ještě hůře než na tom byla doposud. Rekord zatím drží Starfield na XSS a to užasných 436p při 60FPS. Ani bych se nedivil, kdybychom viděli podobné rozlišení i na základní PS5 časem. 

• No je to docela pálka, to už je skoro polovina dobrého PC, a tam už snad stojí za to si radši počkat jednu výplatu a rovnou si to PC koupit.
    Zatím hlavně nevidím moc těch exklusivit, kvůli kterým by mělo smysl PS pro kupovat. Toto má smysl asi jen pro lidi jako můj kámoš, co současnou generaci kompletně ignoroval a doháněl resty ještě někde na PS3 a PS4 a teď je hladový po nejlepší možné nové konzoli.

Obecně ale čekám na nějakou wau sony exklusivitu a zatím mě nic nedostalo, snad brzo ukáží ghost of tsushima 2, či něco podobného.

• Veskoslav

Za stejné peníze si postavíš PC na M5 s 6800 jako GPU.....Za 50 hadrů postavíš PC s 4080 Super s 7800X3D a nic lepšího teď na hry není (4090 člověk nemůže brát "vážně, pro to 1% šílenců, co to koupí).

• Doporucujem pozriet Steam statistiky. 4090 ma vacsi podiel ako 4080. Zjavne hraci nemaju problem zaplatit za TOP TIER.

Preto ocakavam , ze 5090 este porastie na cene, obzvlast ked 4090 ani za 2 roky nezlacnela ani o 10%.

• ty ocakavas ze 5xxx rada porastie na cene? to je tusim uz oficialne ohlasene ze ceny pojdu hore :D

• Nie niesu. NVIDIA neohlásila ani len predstavenie novej generácie ale ty už máš zdroje že cena pôjde hore.

• ocakavaju sa koncom tohto roka alebo zaciatkom buduceho roka, a kedze nviia s kazdou novou radou pridava nove fukncie +planuju tam osadit nove GDDR pamate tak silne ale silne sa da pochybovat zeby sa drzali povedzme na uroni cien 40rady. +Kukni co si dovolilo SOYN a par desiatkami percent u PS PRO, si myslis ze nvidia sa uskromni? HAHA, ceny celosvetovo vo vseobecnosti idu hore momentalne (krom mozno ropy, co je z vacsej casti nasledok najma slabej Cinskej ekonomiky)

samozrejme ako potencionaly zakaznik (aj ked na moje ako take hranie mi staci nateraz aj 4070ka) by ma ustalenie ceny medzi generaciami potesilo, ako realista to zial tak nevidim. Ale uvidime pak ked to vydaju :)

• Veskoslav

No tak musíš sčítat 4080+4080 Super. 4090 kdyby měla alternativu v podobě Ti nebo Super verze, tak by taky měla nižší číslo rozdělené mezi dva modely:)

• Som za digital, je to buducnost. Nepochybujem, ze u nas je stale mechanika popularnejsia. No napriek tomu je tato cena ulet. Nieje co hrat a oni pridaju toto...

Cena konzol ma ist dole a nie rapidne hore. V USA aj gamepad zdrazel. Toto su darceky na 30 vyrocie ? 

• Veskoslav

A pán je masochista a rád utrácí i o 100% větší částky v PS store, co?:)

• Tento rok som kupil Astrobot. Minuly rok to boli dve hry. Ten digital ma veru nezrujnuje.

• Veskoslav

Tak pro sváteční hráče to možná má nějaký smysl, byť pořád zaplatíš více. Ale pro kohokoliv, kdo kupuje pravidelně je 30% přirážka brutální.

• Presne tak. Ja kupuju rocne minimalne 10 her a nevidim duvod davat prachy sonyza nic.

• Dokud bude PS store předražený tak se to nevyplatí. Za hru která se v obchodě prodává za 1500 si v PS storu účtovat 1800-1900 je otřesné.  Třeba Final Fantasy 16 v ps storu 1.900 ale disková verze je v obchodech za 900.  FF7 rebirth ps store 1.900 a disková verze je za 1300 a je to tak u každé hry.

• No nějak se musí obrovská ztráta na Concordu zaplatit...

• Koukám že někomu v Sony pěkně hráblo.  20 tisíc za tohle?

• spoock

800€ a vše bude nádhernější 😍

• Veskoslav

Takže s mechanikou kolik? 25? Nevím, za to postavím PC s 6800, 7600 jako CPU, B650, 32 GB RAM a 1 TB diskem pomalu.

Přijde mi, že ta cena je už naprosto šílená. Já jsem PS4 Pro kupoval v edici Monster Haunter za 10 490.....A to tam byla hra zdarma😂

• frank.horigan

Tohle není pro lidi co chcou stavět PC, takže je cena PC vs PS5pro prostě ani nezajímá katipo?

• Veskoslav

A pro jaké lidi je konzole za téměř 25 hadrů?

• frank.horigan

Pro ty co nechnou stavět komp, řešit ovladače a nastavení grafiky a hrát za stolem. 

Chápu že je to jen těžko uvěřitelné, ale existují i jiné sociální bubliny než ta tvoje. (nebo moje) 

• Beep_Beep_I_am_Jeep

Prosím Tě, tohle jsou už jen argumenty z roku 2010.

1. Počítač stavět nemusíš, postaví ho za Tebe.
            2. Ovladače se stahují v 90% na pozadí, stejně jako aktualizují. Jednou za měsíc nainstaluješ nové od Nvidie/AMD. Nic víc.
            3. Věříš tomu, že mám počítač pod stolem a nehraji za stolem, ale na gauči? Víš, že má PC BT a máš bezdrátovou myš, klávesnici i ovladač?

To jen reakce na ten nesmysl ohledně argumentů. Mám i konzoli a čas mi to zabere stejný jako zapnout PC a hrát (to PC je dokonce rychlejší).

• Reálně mám doma PS5, měl jsem PS4 i PS3 (tam jsem začínal) a ten komfort je prostě vs PC nesrovnatelný.
              Profesí jsem vývojář a sedím u PC celý den a doma je fakt tisíckrát pohodlnější zvednout ovladač, zmáčknou na něm tlačítko, čímž to celé zapnu.
              Zmáčknout další tlačítko na výběr hry a jsem ve hře - na gauči, pohodlně a s pohodlným ovladačem.

Ano, jak píšeš v bodu 3, PC se dá zapojit k televizi, všechno ovládat bezdrátově atd.

Vlastně pár roků zpět jsem si chtěl konzolo-PC postavit a zjistil jsem, že to vlastně není skoro možné. 
              Požadavky:
              - malé
              - málo hlučné
              - výkonné
              - zapnutí a kompletní ovládání pouze bezdrátovým gamepadem

Už první 3 požadavky jdou krutě proti sobě a vlastně potom zjistíš, že to PSko je levnější varianta.

Zatím nejlepší PC-konzole mi přijde SteamDeck, který mám. Tam je to opravdu vyladěné a snaží se z toho dělat konzole experience.

• frank.horigan

1) Jo tohle ale lidi (Amíci) co měli celý život konzoli neví. Třeba jen nevěří Alze a chtějí, aby jim počítač sestavili v SONY.

2)  Jo a tohle lid (Amíci) co měli celý život konzoli rovněž neví. A možná ani nechtějí. Já to vím :)

3) A věříš že to mám úplně stejně??  akorát nemám klapky na očích jako kůň, nečumim dopředu výsečí 10stupňů a umím pochopit, že jsou lidi s jinými prioritami než mám já sám.. Zas takové drama to pochopit není.

Prosímtě PC/konzolové války už nechme být, to se fakt řešilo před 20roky u PS2/Wii.  Myslím že všechny argumenty jsou všem dávno jasné :)

Pokud by těch PS5pro neprodalo alespoň 10mil, věř mi, že v SONY představili tvůj vysněný herní počítač.

• Veskoslav

Stojánek za 28 € a mechanika za 120 €. Špica:)

• A nie je to jedno? Ci uz nebudu hry na Xbox Series S a PS4 a uz budu navrhnute pre “next gen” a naplno budu vyuzivat aspon moznosti PS5 a Series X? Pretoze vela som ich takych nevidel.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit