Crusader Kings III: Roads to Power – recenze nového rozšíření
-
Tak nám CK3 pěkně bobtná a vytváří podhoubí pro možné budoucí mody. Zatím jsem jsem za potulného lapku a jeho bandičku nahrál jen pár hodin a neměl jsem možnost prověřit všechny záškodnické akce, ale je fakt, že měšec už mám naditý víc než kdejaký monarcha. Nastavení hodnot a generování bohatství je celkově hodně roztříštěné, ale u CK to bylo vždy na vedlejší koleji. Viktorku z toho asi nikdo dělat nebude.
Úprava systémů v Byzanci byla jen otázkou času a pokud to dopadlo jak píšeš, tak to je jedině dobře.
Co se týče obtížnosti, tak to byl v CK vždy trochu problém obzvlášť, když stabilita říše stojí a padá na jediném prvku a tím je persona vládce. AI má bohužel velké problémy to za slabé vládce (hlavně děti) celé ukočírovat, takže si stačí jen počkat.
Obtížnost trochu vylepšuje mod "More Interactive Vassals". Ten umožňuje vazalům se zapojit do válek, ve kterých by mohli tratit a nebo získat.
Jinak slušná recenze. Díky
-
Jen bych dodal, ze ty skriptovane udalosti pro nektere vychozi dobrodruhy nejsou zrovna moc extra a mohou skoncit i nezdarem, aniz by hrac delal neco apriori spatne (treba Hasan Sabbah, zabrani Alamut a hnuti Asasinu). Neni to neco jako bohata questova linie, ktera provede zivotem dane postavy jak jsem doufal, ale obcas jen nejake rozhodnuti a popostrceni, pokud delate veci, ktere se ocekavaji (ergo se hodi mit nejakou predbeznou znalost o tom, co dana postava realne delala). A je to skoda, protoze z tohoto se dalo vytezit mnohem vice.
-
Dobrá recenze, po dlouhé době jsem se o DLC konečně něco dozvěděl a to docela zábavnou formou...
-
"Richard si už brousí meč, aby se mohl stát krevní pumpou velikánské kočičky" Made my day:D
-
Číst po dlouhé době recenzi od Vaška je pro mě pohlazení na duši. Díky ❤️