Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • hm, vidim tam ezio v zakladu a ezio uz s novym oblecenim. to bude zase ziskavani a kupovani predmetu a obleceni. docela blbost kdyz uz sem to vse nakoupil v predchozim dilu, skoda ze ty hry (ac 2, ac 3) nejdou propojit jako v v mass effect 2 se savama,ze bych mel vse
    • Hairy_Ass
      1) Jsou tam záběry i z AC2, a 2) se tam objevuje i Altair z AC1
      • no, mozna to je altair. ale stejne tipuju ze budu muset zase od znova ziskavat lepsi zbroj a zbrane
        • Jams
          Znovuzískávání zbraní a zbroje mi zrovna moc nevadilo. Co by to mělo za smysl, kdyby měl hráč od začátku ty nejlepší kusy zbroje a zbraně, což by se automaticky rovnalo neporazitelnosti. Tedy alespoň na začátku. Sice mě v Brotherhoodu trochu mrzela ztráta Altairova brnění a následné získání jeho ekvivalentu - Brutovy zbroje, jenž byla podle mě příšerná, ale i tak mi to moc nevadilo.
  • muze mi nekdo vysvetlit co je tohle vlastne za žánr? bojovka, adventura, nebo stealth? Kdysi jsem sledoval prvni dil když se to vyvijelo a čekal neco jako hitmana, pak vyšlo najevo že to podelali a ja tuhle serii zavrhl.
    • Původní záměr byl stealth a první díl byl před vydáním v trailerech prezentován jako hra za tajemného zabijáka z mystického bratrstva na blízkém východě, jehož krédo je být nespatřen a zasáhnout nečekaně.

      Nicméně protože $$$ musí být tak počínaje druhým dílem se nejedná o stealth žánr ale spíše o velice snadnou akční adventuru s lehkou příměsí RPG prvků, ušitou na míru většinovému publiku (čti "poskytující nulovou výzvu").
      • Jednička a dvojka se co se týče obtížnosti neliší. Hra tě nijak nenutí být neviděn. Sem tam si někdy větší bitku dám, ale jinak se snažím zabíjet nespatřen a když se mi to nepovede, nechám se zabít. Ale je pravda, že trailery novějších a novějších dílů mne odpuzují právě svojí akčností a celkově odklonem od jedničky. Je to AAA hra tak co bys čekal. Svět dementní, viz. film Absurdistán. Ale AC v tomhle není nejhorší. To je CoD, nebo NFS HP 2011, nebo to co se chystají udělat (byť jen jednou) s Brothers in Arms. Kupodivu NHL a FIFA je čím dál tím těžší. A Shifty jsou taky větší výzva. Jen tak dál EA a doufám, že se NFS Run bude Hot Pursuit podobat co nejmíň.
      • Skutečnost, že druhý díl patří po scénáristické stránce k tomu nejlepšímu od první Mafie jsi jaksi zapomněl. Osobně jsem rád, že Ubisoft nešel cestou Hitmana, ale vytvořil si témět vlastní odvětví (ne nadarmo je dvojka nejlepší), kde je kladen důraz v prvé řadě na příběh, posavy a mytologii.

        Škoda, že toto Brotherhood pohnojilo (z těch 18 hodin pouze 2 byly, co se do hutnosti týče, příběhově rovné dvojce), ale stále to nemění nic na faktu, že tahle série se už nyní zapsala do historie (minimálně díky svému inovativnímu přístupu k dějinám).
        • Nezapomněl, ale v tomto vláknu se věnujeme hratelnosti a žánrovému zařazení. Ne, AC není žádné nové odvětví, to je pouze dnešní móda tvrdit, že každá trochu lepší hra určitě definuje vlastní žánr. Pokud mám zhodnotit hlavní rys (hry série AC obsahují prvky více žánrů), tak Assassin's Creed je akční adventura v otevřeném prostředí, kde je ruku v ruce se sandboxovou volností vymezen prostor pro poutavý příběh.
          • A co je tak špatného na sandboxových hrách? Uznávám, že herní (celkově celý zábavní průmysl) pomalu, ale jistě, zdegeneroval do monopolu velkých korporací, jenž jedou na jistotu (viz. všechna ta pokračování, remake, sequely, prequely). Právě už jen proto je zrovna druhý AC, byť na poměry těch kdož zažili dobu před Activision, i přes svou lehkou nadprůměrnost hotový poklad. Ano, jedná se stále o mainstream, ale narozdíl od 90% ostatní AAA tvorby se snaží(l) přijít alespoň s troškou originality a to se v dnešní době cenní. Házet to do jednoho pytle s třeba posledním Princem je rouhání (to si alespoň představím pod $$$).
            • Reakce na Tanbou:
              Víž, že křesťani taky nejsou žádní svatoušci (viz. křížové výpravy). Já bych náboženství zakázal úplně. Nejvíc lidí zemřelo nepřirozeně právě kvůli náboženství. Pryš s islámem i křesťanstvím. A nejen s nimi.
            • Na sandboxových hrách není vůbec nic špatného, je to způsob pojetí digitální zábavy. AC2 je rozhodně řemeslně velmi dobře zpracovaný produkt a integrace hostorických dat spolu s pokusem o restaurování pamětihodných míst doby renesance výtečný nápad.

              Ale je to hra, ne dokument. Hratelnostně vidím mix Tenchu, písečné série Prince of Persia a Šifry Mistra Leonarda.

              Narozdíl od Tenchu jsou nepřátelské jednotky hloupé, poddimenzované a útčí zásadně jedna po druhé, tudíž nepředstavují výzvu. Tím paradoxně hra velmi trpí i z hlediska výpravy (tam by přece nižší obtížnost měla zajistit plynulý požitek), protože kvůli takovému nastavení A.I. není důvod k použití 4/5 předmětů, které hra nabízí. Stačí counterkill s dýkou a holé pěsti.

              Narozdíl od Prince of Persia je téměř nemožné zemřít pádem z výšky a HP se regeneruje s časem automaticky, tedy mizí další z prvků prvků sžití hráče s postavou. Postava není reprezentace bytosti ke které si má hráč utvořit vztah. Postava je jenom mechanický avatar, jehož cílem je neobtěžovat hráče při jeho zážitku z hraní.

              Šifra mistra Leonarda a následná vla konspiračních teorií je zajisté lechtivé téma, nicméně to není důvod k diskreditaci křeťanské církve a představení jejích principů jako negativních pro osobní život jednotlivce. Apropo je zajímavé, proč nebyl Ubisoft originální a neopřel se například do Islámu. Jestli to nebude tím, že by neradi, aby jim v kancelářích hořely zápalné lahve. Nebo do buddhismu, to by taky bylo neotřelé a ti by jim určite nic neudělali.
        • Hairy_Ass
          Taky mám sérii AC rád, ale co je tak inovativního v přístupu k dějinám? Vždyť je to ve své podstatě jen další hra o konspiračních společnostech, která se veze na momentální vlně zájmu o údajný konec světa v roce 2012.
          • Kolik znáš dalších her, jenž dokázali zachytit atmosféru renesance?
            • Hairy_Ass
              Jo, aha ty si to myslel takhle? To opravdu není těžké, když her z tématem renesance zas tolik není. Ale když si psal o novém přístupu k dějinám, tak tohle jsem si tedy pod tím nepředstavoval - po příběhové stránce to inovace není, klasický příběh dozrávání mladého hrdiny, kterého pohání pomsta + inovace je maximálně to propojení minulosti s budoucností.
    • Podle me je Assassin cistokrevna akcni adventura, i kdyz k cemu skatulkovani ;)
  • Vím že me tady za to asi hodně lidí ukamenuje, ale chci aby Assasin už skončil.
    A teď prosím čtěte dále než začnete nadávat.
    Chci to proto, že čím víc se prodlužuje nějaká série, tím pak upadá, nemusí třeba teď, ale jednou upadne. A já chci aby měl Assasin Creed konečně nějakej pořádnej, rozuzlující konec, chci už vědět jak to všechno je, ale hlavně Důstojnej konec a ne aby pak přišel někdo a řekl "bude to takle a takle" a tím to odrovná. Vím, že UBISOFT ví, že je to silná značka a nedovolili by si ji nějak odrovnat, ale Bůh ví co se může a nemusí stát.
    Tak jako tak prostě byh rád už věděl naprosto vše ze příběhu a šmitec.

    Tááák se do mě pusťte vlci.
    • tak to bud v pohodě... ted vyjde ACR, příští rok vyjde AC 3, a tím končím celkovej příběh Desmonda... tím vše skončí... pak se na další AC hru bude nějakou dobu čekat a vše bude od začátku, absolutně vše...
      • Ona bude AC3 jo? sakra...ja doufal ze toto bude uz finale.
    • Hraju Brotherhood a s cistym svedomim muzu rict, ze co novy dil, tim zase o fous lepsi hra.
      Ze Assassins Creed skonci s 2012 se uz myslim vi...
    • Já myslim, že pokud radikálně změní prostředí i období, tak z toho ještě několik skvělých dílů vyvaří (jak jsem psal níže). Ale arabská města už prosím ne, těch už bylo dost.
      • Pistoli s tlumicem, termovizi a jedem dal *1*
  • Conceptt
    ať už je to tady !
    • Guide
      Také se už těším jako fanda AC až to konečně vyleze z inkubátoru na svět :)
  • ja bych sel do batmana :D
  • Jako by to bylo včera, co jsem zmlátil Vieri Pazziho a celou jeho partu na mostě *4* a teď aby se člověk vypravoval na Eziovo poslední pouť... asi bych měl co nejdřív začít hrát Brotherhood abych to měl kompletní před Revelations...
    • ano, umlatit deset lidi na moste kvuli 200 zlatakum a pak jit zpivat pod okno o lasce - aneb nejvetsi debilita v pocitacove hre.... postal hadr
      • Jazz
        No, strašná debilita, debílku!
        • hm, chytry, to jsi vymyslel cely den?
          • Jazz
            Ne, promiň něco dělám narozdíl od tebe, co má furt prrdel doma...
            • ja sfouknu prach, tobe rupne cevka .. *2*
            • Jazz
              Jo, teď jsi mě utřel chlapče...
              Zas nějakej kretének, co musí mít všechno vystavený na poličce jinak přes to nejede vlak, co ?
              Hodně štěstí s dýcháním prachu a doufám, že se pak udusíš *14*
            • čuník se steamem? pozor aby ses nemusel sehnout pro cedecko.. :)
      • a jeste , kdyz se v teto ´epicke´ hre rozhodnete, ze ty sympaticky typky proste umlatit nechcete, hra vas nepusti dal...aneb kretenem se stanes at chces nebo nechces ....
        • Hairy_Ass
          Nevím, jestli je umlácení to správné slovo, prostě došlo k bitce, kdy se kumpáni konkurenční bandy odebrali do říše snů.
          • :) To mesto je uzasne vymodelovany a bavilo me v nem behat asi tyden, takze zas az tak vyhozeny penize to nebyly. (Preci jen Portal 2 mi vydrzel hodin 5 za mnohem vyssi cenu - tam uz to hranici s podvodem). Ale ten pribeh se nedal hrat. Dobre pomineme, ze vedkyne s vesmirnym kreslem nevypada jako po 60letem vyzkumu kvan. fyziky, ale jako modelka o 3 roky mladsi nez ten hlavni metrous (co by se chtel stat hašašinem), ale pokud me hra postavi do role super hajzla (jako ze fakt zmasakrujes pro par centu x renesancnich sympataku) a vzpeti ze me dela sentimentalniho rytire?
            • ano dnes je bezne, ze vyvojari her delaji z hracu idioty (..zmasit pár srandistů pro pár peněz je naprosto běžná praxe) tak .. kdyz se vam to libi, a jeste jste ochotni takovy kraviny obhajovat ...
            • dulezite je, ze rozpory v logice nepozorujes, hra je tedy presne urcena pro tebe... a 20lety vedkyne s vesmirnym kreslem?..to je leda tak tvuj mokry sen...lol
            • Víš, ono někteří lidi, jako třeba ta "vědkyně s vesmírným křeslem," mají obrovské znalosti svého oboru už v mladém věku. To, že ty se mezi ně nepočítáš je sice smutné, ale naprosto běžné. A že mám na začátku zmasit pár srandistů pro pár peněz je naprosto běžná praxe ve většině akčních her.
    • Kinet1c
      nie asi, ale urcite, neodkladaj to ako ja, ze ale ved ma to cas, a potom ked som to hral, som sa nevedel cudovat, kde som nechal rozum, je to fakt tak, co diel to lepsie a lepsie, takze nevahaj a hraj
  • Amylee.Anderson
    Uííáásakrahustýnámrdšmarja! *14* *14* Taky už mám na Vánoce jasno :D *husina*
  • Jams
    Nemůžu se dočkat! Věřím, že to bude epické zakončení Eziova příběhu!
    • Táto slečna v klobúku má pravdu!
  • Mne vždycky AC zklamou.. Trošku bych čekal nějakou hloubku když už to je v tak pěkném historickém prostředí... Ale ono všechno vybuchuje nebo krvací... Trošku nějaký drama! tajemno! Ne adventurku typu Indiana Jones
    • Hrál jsem AC jen první díl. A hodně jsem koupě litoval, pro mě to bylo hrozný zklamání a velká nuda. Asi nebude moc hráčů co se mnou souhlasí, podle toho co tu čtu, ale no tak co. Mínuska sem.
    • Si asi upad ne? Assassins Creed zaprve neni zadna adventura typu Indiana Jones (i kdyz ty jsou super!) a jestli Assassins Creed hry neco jsou, tak prave neuveritelne vypravne a po pribehove strance do detailu promakane hry, ktere v AAA prodkuci prakticky nemaji obdoby. Jestli je nejaka kvalita v komercnich hrach, tak je to predne Assassins Creed, to jsou jedny z nejlepsich her soucasnosti!
      • kostejnesmrtelny
        Svět se v prrdel obrací... *13*
      • Hairy_Ass
        Klid, zhluboka dýchej. *2*
    • Presne taky bol AC1. AC2 a Brotherhood uz su viac take "hollywoodske klise" kde Ezio sam vybije cele mesto znici 5 lodi 13 vozov s konmi a podpali vsetky veze v meste.Proste to uz prehanaju
  • To je dilema..... *1* Arkham City nebo Revelations ? Ježíšku řaď ! *1*
    • Guide
      A nebo na to jít šalamounsky, Ježíška zaúkolovat nákupem Revelations a svoje prasátko nákupem grafiky od Nvidie (pokud plánuješ upgrade nebo z nějakého důvodu vyměnu), kde teď k nim dávají kupón na Batmana. *1*
    • Kinet1c
      ked si hral predchadzajuce diely, rozhodne ACR, batmana neskor (aj ked prvy batman bol skvely, bavil som sa)
    • ehm....Raď *1*
      • DarkHawk
        Batman bude taky dobrý, ale když jen jednu tak ber AC.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit