Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Shaker:
    Zkoušel jsem airsoft, mám to prostě ve svojí zbabělé povaze pořád ty "výklony" střídat, protože se bojím ^_^. A samozřejmě že v reálu netrénovaný člověk (a to jsem) v maximální možné míře pálí "napůl naslepo" a vůbec se chová jinak, včetně jiného způsobu palby z krytu. Ano, na tom se shodneme.

    A shodneme se doufám taky na jednoduchém faktu, že lhát v reklamě zákazníkům je nemorální a mělo by se to promítnout i do hodnocení. Protože když se toto porovnání slibů a výsledku nepromítne do hodnocení, tak se této lživé reklamy pravěpodobně dočkáme znovu a to pro mne (zákazníka) opravdu není výhodné.

    Závěrem, možná že při hraní je rozdíl vidět, ale z pozice diváka jsem zaznamenal pouze zřetelný rozdíl ve výdrži mezi polonahým chuligánem a policistou/žoldákem v neprůstřelné vestě. Umělá mi přišla implicitní pro všechny soupeře, akorát policejní/paravojenské složky mívají skriptovaný organizovaný příchod na scénu. To ale není evoluce A.I., to je standard současné TPS tvorby.
  • MickeyMutant
    Puška má "funkcionalistický design"? Le Corbusier Magnum!
  • Kompletně shlédnuto na YT. Moje hodnocení po takovém shlédnutí: 8/10, pokud nebude zlobit ovládání. Vymazlené prostředí, téměř vše je rozstřelitelné nebo alespoň poškoditelné. Zejména v chudinských částech je v prostředí rozházena spousta předmětů které nejsou "přilepené", ale reagují na palbu a výbuchy. A u některých částí hry si může Grifus a spol. spokojeně oddechnout: "Jo jo, masová nespokojenost se někdy vyplácí." Respekt Rockstaru, jak se s vypořádal s látkou a navázal na předchozí děj.

    Minimálně půl bodu dolů je za scény z druhé poloviny hry, kdy Maxovi v některých scénách jde po krku naráz snad polovina místní vojenské junty. Jsou pro moje oko zbytečně nadsazené, soupeřů vypadá že je naráz příliš moc než a by to jeden člověk přežil. Tím se pro mne vytrácí (z pozice diváka) prvek vtáhnutí do situace, tyto scény je na můj vkus příliš přepálené.

    Další půl bod dolů je celkově za druhou polovinu hry. Skoro jako kdyby si dílo vývojáři rozdělili - první část je podle shlédnutí excelentní a nutí koukat (potažmo hrát) dál a dál. Ale zároveň se svými vlasy Max jakoby odloží i atmosféru a ze hry se podle mne stává spíš řemeslně dobře zpracovaná střílečka ze slumu. Škoda.

    Jeden celý bod dolů za lživou reklamu. Žádná "evoluce A.I." se nekoná. Standardní kačenky na střelnici řízené pár základními skripty. A to jsem si dal práci a našel i videozáznam někoho, kdo už hru rozehrál na odemykatelnou Hardcore obtížnost. Žádná změna v chování A.I., akorát zranění hráče od soupeřů je násobené cirka dvěma nebo dvěma a půl, takže ve výše zmíněné druhé části hry se díky opakovaným nesmyslným přesilám oponentů asi bude chcípat ostošest; není to však ten druh obtížnosti, ze kterého bych osobně byl nějak nadšený. Ale najdou se i světlé momenty A.I., například post mortem palba některých soupeřů. Nicméně, to bylo pokud vím už ve starém Medal of Honor na PSX.

    Takže celkově se mi tato hra velice zamlouvá a kdyby Rockstar nelhal zákazníkům, tak bych byl ještě spokojenější.
    • ZvacA
      Inteligence protivníků se nezdá sice na žádný terno, ale rozhodně se nedá mluvit o nějakém průšvihu. Nejspíše záleží na prostoru a druhu protivníka a taky na hráči, jak dlouhou příležitost jim dá se projevit, ale je zde vidět, že se pokouší hráče obcházet, jednak se s ním přestřelovat a dle možnosti jdou přímo na steč, což by se sice dalo považovat za jejich pitomost, ale vzhledem k tomu, že se s tím člověk setká převážně u lépe vyzbrojených a vystrojených skupin by z toho mohl vyvodit jakési " manévry ". Jsou to sice terče s primárem efektně pobavit hráče, ale nejsou to vyloženě paka a naopak dokáží slušně zatopit a je s nima sranda. Sám bych jim přidal podobný status, jaký měli paňácové z předchozích Payne dílů. Nicméně, vzhledem ke kecům R* je to pravda nízký výsledek...
      • A.I. je troufám si říct dle sledování možná i lehce nadprůměrná (sporadicky se objevují situace, kde jakoby jeden střelec kryje přesun svého spolubojovníka). Nicméně Rockstar zasel, Rockstar sklidil. Nebudu papouškovat jak má MP3 skvělou A.I., jenom protože tuto informaci někdo oficiální pustil do světa. Nemá. Jak jsem měl tu čest sledovat po dobrých deset hodin záznamu, v převážné většině se jedná o standardní kachničky.

        Tu máš flintu, tu máš svůj cover node, když vyprší časovač a hráč není vidět, jdi směr hráčova pozice. Když je hráč moc blízko tvého cover nodu, jdi směr jiný cover node a střílej na hráče. Z nového cover nodu se pak zase nehýbej pryč (žádný taktický přesun), ledaže by hráč zase přišel blízko.
        • ZvacA
          Yep, samozřejmě mluvit tu o "evoluci" je blbost. Každopádně je určitě na místě podotknout, že ve výsledku svůj účel plní - sic nejsou extra herní výzvou, ale člověk si s nimi obstojně zastřílí a jejich postavení i chování ve hře stále vyvolává onu Paynovskou typičnost, kdy sebelépe ukecanější, vyzbrojenější a odhodlanější nepřátelé zkrátka nemohou čelit maníkovi s bullet timem. Nicméně dokáží i překvapit a to dokonce na blízko, což byl takový speciální deficit protivníků zejména ve druhém Maxovi. Setkal jsem se s momentem, kdy jeden ze žoldáků při čelním střetu bez váhání přetáhl Paynovi pažbu po hubě a ten šel k zemi. Je sice pravdou, že hra okamžitě předala hráči iniciativu v podobě " last man standing " režimu s možností kompenzovat to, ale celková situace působila dohromady překvapivě i zajímavě a přestože to ani neznačí nějaký "evoluční AI systém " dává alespoň tušit, že nepřátelé nejsou zase takovou nereagujíci masou při blízkých kontaktech, kteří by svou kůži dávali lacino. :)
          • A přesně proto nikde nepíšu, že je A.I. špatná ale naopak, že je možná i nadprůměrná. Tahle celá šaráda se zakládá na prohlášeních Rockstaru, kdy hodnotím produkt optikou jejich vlastních slibů.

            Nehraju žádnou hru "však je to hype před vydáním, kdo by tomu věřil?". Ne. Slíbili, dobře, počkáme na výsledek. Když není, zahrnout do hodnocení produktu. Kdyby to tak dělali ve většině i profesionální recenzenti, taky by podle mne nejedno marketingové oddělení přestalo hráčskou veřejnost krmit polopravdami a účelovými prohlášeními.
        • Miserius
          A ted mi rekni, co bys chtel aby teda delali? Aby za krytem udelali Rubikovu kostku? Jak myslis ze to je v realu? Clovek se snazi prezit, kryje se a kdyz si mysli ze je kryty strili na protivnika, kdyz neni kryty snazi se vyhledat kryti, pokud je ohrozen snazi se ohrozeni utect. Pokud je spojencu vice nez protivniku, snazite se nepritele budto vyhnat z krytu, nebo ho zneskodnit primo v krytu... Pokud cekas ze nepratele budou behat ulicema a lustit sudoku, jeste si pockas...
          • "A ted mi rekni, co bys chtel aby teda delali?" Třeba přesně to, co píšeš (bez Rubikovy kostky a bez sudoku ^_^), to by bohatě stačilo. Jenomže tato podle reklamy "evoluční A.I." neumí ani variace na výklony z krytu nebo posuny v rámci jedoho krytu. Když vystřelí a skryje se, tak na 95% víš kam dát kurzor tak, abys v příštích sekundách bez větší námahy komusi proděravěl hlavu.

            Taky by ses po dávce a následém krytu vykláněl znovu na to samé místo, o kterém jsi dal všem jasně vědět? Osobně bych se snažil vyklonit jakkoliv jinak a pokud to jde tak se trochu přemísti tak, abych nebyl na ráně naprosto hned.

            Jak jsem napsal - Rockstar zasel, Rockstar sklidil. Když si příště odpustí lhaní zákazníkům, tak bude vše v naprostém pořádku.
            • Shaker
              to si rikas ted v klidu, ale zkus to nekdy ve stresu... bez si nekdy zahrat paintball nebo airsoft a sam uvidis, kolik kravin udelas blbe a sam si to pak uvedomis, na takovyhle veci je treba trening a to opravdu dobrej a vstipit si to do hlavy. Sorry, ale asi se tu shodnem na tom, ze typek, co se zivi varenim fetu a obcas si sam trosku slehne, tak asi nebude moc takticky zdatnej... krome toho v realu neni save/load a vsadim se, ze bys urcite neystrkoval kebuli a koncetiny byt se zbranema takovym stylem, jako to delas ve hre. AI musi bejt udelana tak, aby dokazala zabavit, ale zaroven, aby mel clovek sanci vyhrat, jinak se ze hry stava sice vetsi realita, ale pro vetsinu lidi frustrujici zalezitost... Me by spis zajimalo, jestli je fakt rozdil mezi AI fetackych buranu a policejnich jednotek, protoze tam by bejt mel.
            • Mechwarrior_bw
              súhlas ale málokto sa nad tým takto zamýšla... niečomu takému však nepraje doba, ono súčasné hry sú na strelbe na kečenky založené a lepšia AI znamená nie len viac práce ale i to, že veľká časť z ich casual klientely by akosi mala problémy hrou vôbec prejsť. Tak radšej to vyriešia väčším počtom nepriatelov, tonami scriptov a v závyslosti na obtiažnosti sa meniacimi parametrami DMG zbraní. Jednoduché riešenia pre masy.
    • Tak to seš dobrej moula jestli se koukaš na celé hry na YT .to už ani pak nema cenu kupovat když nepocitam multak.
      • Ale věř že má. Multiplayer mne u Maxe příliš nezajímá, ale zato chci vědět (není demo), stojí-li produkt za koupi nebo ne. A na to už mám něco nahráno, abych měl jakýs-takýs odhad. Samozřejmě že například ovládání tímto způsobem sotva posoudím, ale na to už jsou jiné informační kanály.
  • DarkHawk
    Výborné video. 22.5. vyjde Alan Wake a jeho noční mura a hned za pár dní tu bude Max Payne 3. Dobře to vychází. *3*
  • Miserius
    Teda ja uz se tesim, kor kdyz vidim recenze, temer vsechny nad 90% (az na gametrailers, ale ty u me skoncili kdyz dali MW3 96%)... A stejna hraci doba jako Diablo 3... Shut up and take my money!
    • jindra.veliky
      ja videl jen dve a obe 7/10 takze to takovej zazrak neni... *7*
      • EuroSamurai
        7/10 je velice dobrý hodnocení, počkat já zapomněl jak hra nemá 9/10 tak je to nehratelnej odpad a to lidi ohrnujou nos i nad 8/10.
        • jindra.veliky
          jeste takovy popichnuti: lidi ohrnujou nos nad hrama s devitkama a desitkama protoze jsou taky casto nadhodnocene *15*
        • jindra.veliky
          prsim najdi prispevek doe me kde pisu ze to bude nehratelny odpad. napsal jsem ze to nebude takovy zazrak...a to ze je hra neuveritelne prehypovana mi nikdo nezapre. MP2 je super ale uprime, ale trojka na mě pusobi jako normalni strilecka....uvidime v cervnu *4*
      • ZvacA
        Ono to bude, ostatně jako u jiných titulů, velmi subjektivní záležitost každýho jednotlivce, jak vysoká čísla by si měl MP3 od kritiky odnášet. I kdyby se hra nepyšnila devítkami, i kdyby se na hru neskládaly oslavné ódy, i kdyby měl mít průměr " jen " kolem sedmého stupně, z toho co jsem měl možnost vidět si dovolím tvrdit, že třetí Payne je rozhodně ve svým rámci kvalitka a má svý místo v sérii , ačkoli se na tom nepochybně neshodne ani fanouškovská komunita. Ovšem za sebe pro třetí díl zvedám palec, ale i tak jsem zvědavý na místní verdikt. :)
      • Miserius
        Tak mrkni na Metacritic, prumer na x360 87% z 33 recenzi, 90% z 5 na ps3, a dal nekomentuj ty mistni Otíku :)
        • jindra.veliky
          koukam ze nazory na metacritics se meni podle dany hry?! kdyz se jedna o CoD tak je to cely merde a najednou super sluzba ktera ma pravdu *14* *14*
      • už jich je přez 30 a jen dvě nejsou tak pozitivní .podivej na metacritic
        • jindra.veliky
          hale...radsi uverim dvoum s nizsim ratingem nez 28 se skvelym verdiktem *3*
          • Shaker
            tak to zni logicky... ne pockat, nezni!
  • Stěma videjkama už to teda přehaněj *15*
  • Ten váš přehrávač je děsný... V HD se to seká a když HD vypnu tak to nejede vůbec. Nemůžete sem radši házet odkazy z youtube? Mimochodem ty reklamy jsou už taky tak trošku na nervy.

    A ne - není to mým internetovým připojením!
    • Porid si rychlejsi internet a pokud mas tak poradny Pc....nevim co se na tom v HD seka :-))))
    • Lord_Blackadder
      This domain is only subject to medium term investment withdrawn by Dignity s.r.o. as possession used in purpose of retrieving and utilizing asset's value, advertisement used is only working as an instrument of gathering more in total profit, it has nothing to do with editors. If you find these restrictions painful, head off.

      Yours faithfully, Grand Admiral of the Dark Segment and Lord of the High Slung Bottoms of Zob - Lord Blackadder
    • ales.smutny
      Šlo by sem napsat prohlížeč a detaily? Většina už nemá s přehrávačem problémy.
      http://diskuse.tiscali.cz/games/redakce/pripominky-namety-bugy-1/

      Jinak reklamy nás živí, ono to jaksi bez nich nejde...
      • Mám Operu a 25mbit net a video mi načítava pomaly.
      • Já to chápu... ale nešly by ty reklamy nějak střídat? Protože kdy 10x denně slyším "co kdyby vám mohla vaše televize splnit..." tak už mlátím hlavou o stůl *1*

        A jinak to už jede v pohodě. Ono to bylo asi přetížené - nový článek a všichni se chtěli podívat. *3*
        • Lord_Blackadder
          I recommend you to use ad blocker, international proxy server and self made browser scripts if needed.
          • DavRed
            Do you really think, that you're so cool, when writing in English? *3*
            • Lord_Blackadder
              Why would you dare to rot in the national principle of irrelevant imaginative passion for being passive?
      • Samozrejme kazdy chape ze reklama je potreba a neco vas musi zivit. Ale praktiky typu: ...spodni popup reklamy vyskoci kazdych par vterin i kdyz ji odstrelim (popripade pri kazdem pretaceni), nebo nacpat reklamu prez button zapinajici fulscreen je imo neskutecne otravne a zbytecne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit