Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ta moře jsou asi všude stejná. Snad se zkvalitnily služby. Fakt je, že jsem z rodiči býval na chatě. Byla tam dobrá parta, dělaly se olympiády nás děcek,maškarní bály,"bobříci odvahy". Rodiče na nás měli víc času a lidé měli k sobě blíž. Kamarádství z mládí přetrvává. Lidé měli k sobě blíž. Nebyly takové sociální odstupy. Dnes je osada poloprázdná, každý si jezdí po svém do zahraničí a "dobré vztahy" jsou založeny na tom, že se každý chlubí,kde byl a co viděl. Ale když se jich zeptáte,zda byli v "Jizerkách" "na Mácháči" nebo v Českosaském švýcarsku, ani neví kde to je. Spolužití podlehlo tvrdé komerci.
  • Se mě zdá, že jak komunistům nabíhají preference, tak se začínají tahat negatíva z jejich doby. Vím ,že cestování bylo složitější, devizový příslib, povolení vojenské správy, zaměsnavatele, ROH a toto bylo všechno otázka vyřizování na půl roku.
    Dnes všichni víme, že i když nám budou vládnout komouši, už se to nikdy nevráti. Bude to fungovet jako te´d, bez železných opon. Třeba nakonec budou úspěšnější, než tato verbež, co to tady systematicky likviduje. Nesnáším KSČM , ale chci při volbách zkusit i tuto možnost a nebojím se návratů starých časů.
  • Ubohý článeček,oblbující mladé.To může napsat jen blbec který o tom nic neví. *1*
    • Ty jsi pěkný ocas a o té době prd víš.
  • Je proto třeba si této skutečnosti vážit a poznávat svět, dokavaď nám to politický systém, finance, zdraví a věk dovolí.

    Hezkej zvast nakonec, aneb bububu komunistama. Vzdycky je to o penezich. Obzvlast ted, kdyz nekteri nemaji penize na zakladni potreby, cestovani po te vasi vysnene Evrope nekoho zajima. Nejvtipnejsi jsou ti radoby svetaci, co se chlubi pravidelnym navstevovanim Chorvatska nebo Alp, ale pritom ani neznaji Jeseniky nebo Krkonose, ktery maji doma za pr.eli...
    • Cisi z Vas ignorance, zatrpklost
      a snad i zavist.
  • Jo, to máte pravdu - do Východního Německa vykoupat se ve studeném Baltském moři.
    Ale přesto na tyhle 14 denní až měsíční rekreační pobyty za babku na Rujaně či u Berlína vzpomínám daleko raději, než dnes např. na Mnichov. Byl to prostě zážitek s cestami na kolech podle pobřeží a hlavně bez nebezpečí, že na vas někdo vyjukne s kudlou.
    A zkuste si dnes pobyt na Rujaně. Měsíční plat vám zaručeně nepostačí, nehledě k tomu, že vrstevníky z vaší socialní a ekonomické sféry tam už nenajdete - a to je jen chladej sever.
    A o Rusku se vůbec nebavím, tam dnes bez víz a opět dávky financí ani nenakouknete.
    Tím neříkám, že si nevážím otevřenejch hranic v EU. Nejlíp, kdyby byly otevřený jeko ve středověku a kamkoliv. Nese to ovšem i tu druhou stranu - na vlastní nebezpečí. A ono je ho dnes všude dost, řekl bych ví, než v době železný opony....
    • Máte pravdu také jsem tam jezdil a věděl,kdy, takže voda byla jako tady a slunce kolem i 32.Nemluvě o kvalitní hygieně,jídlu a láci a hlavně kvalitnímu zboží,které mám dosud.Však také řada přátel z NDR na ty doby vzpomíná.A i s tím nebezpečím máte pravdu.Vše nedomyšlené,proto Francie i Německo chce opět pasy a ani se jim nedivím.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit