Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hlavny problem dnesnej ekonomiky neni ubidok kvalitnych ludi alebo dane, ci ulavy ale skor pristup firiem. Vsetky firmy sa snazia hajit zaujmy svojich akcionarov viac ako vsetko ostatne, co ma za nasledok upadok v kvalite vyrobku (hry, auta atd) a tak isto upadok kvalitnych ludi, alebo fluktuovanie ci odchod kvalitnych ludi tam kde si ich viac vazia. Keby sa bral ohlad na firmu ako taku a nie len na zisky akcionarov...tak by aj ekonomika fungovala lepsie...zial bohaty chcu viac...chudobny sa s tym co maju vedia zmierit. Len pre info, pracujem pre Medzinarodnu firmu so zastupenim vo vacsine krajin sveta...a tiez vidim ako v niektorych krajinach osieraju zamestnancov ze kriza kriza, nemozme zvysovat..ale na druhej strane vsade vidi clovek ako akcie rastu a akcionarom sa len plnia vacky....ale Ty ktori im tie vacky plnia su natom stale rovnako.
    • Kapitalizmus narazil na svoje hranice, lidem nakonec na celym světě rupne v kouli a odírat už se nenechají. Pak tu bude nová říjnová... a přijde novej Lenin a hned se svět zazelená.
      • Napriklad Cinske Embargo na Vzacne Kovy je prvy incident s mnohych dalsich, kedy si krajiny 3 sveta uvedomia aku maju moc na vyspelimi krajinami Zapadu ako je US etc.....kedze vsetka vyroba sa presuva prave do tychto krajin kvoli lacnej pracovnej sile....a ked Ty raz zavelia ako Cina...tak Zapad padnu na hubu a bude sa s toho zviechat dalsiu dekadu abo dve. *1* *1* *1*
  • A proč vůbec platit daně?
  • Ve všech odvětvích se platí daně, tak nevím, proč by ten herní měl mít nějakou úlevu. *5* A mínuskujte si, jak chcete.
    • Ne ty opravdu nevis, pobidky se nerusi ve vsech odvetvich a vsude jen nekde. Uz v clanku ti pisou ze treba v cine je maj tak aspon ten clanek by sis mohl precist nez zacnes psat nesmysly :)
    • Když nevíš o čem mluvíš, tak o tom nemluv.. Daňový úlevy a investiční pobídky existujou snad ve všech odvětvích, tak nevim, proč by zrovna u herního průmyslu neměly existovat..
      • Jediný kdo neví, jsi ty. Všechny daňové pobídky ve všech odvětvích se kvůli ekonomické situaci ruší. Netěší to nikoho, brečí jen někteří.
  • Nejhorší z toho je, že na to dojedou akorát zaměstnanci. :(
    • Ale zase na tom vydělají programátoři třeba v Kambodži, kde si Activision založí nové studio, díky pobídkám. Škoda, že jedinej , kdo na tom nevydělá, bude Activision *1*
  • Tak zrovna Activision potrebuje danove ulevy, humus. Nenazranci jedni, kez by krachnout se jim zachtelo...
    • ales.smutny
      Ono jde v tomhle případě spíše o čistý byznys a čísla. Pokud existuje prostředí, které nabízí výrazně lepší finanční podmínky, je povinnosti společnosti (vůči akcionářům) využít jich. A tento krok povede k odlivu daných specialistů z Británie, nejen Activisionu. Ačkoliv nejsem Kotickův fanoušek (ehm...kchm), v tomhle případě pojmenoval narůstající problém herního průmyslu ve Velké Británii.
      • Nesmysl, není to problém herního průmyslu. Je to všeobecný problém. A že se firma žene ze co nejvyššími zisky? Jejich problém, podle mě si tím spíš uškodí. Ztratí odborníky s praxí, ti si založí nová studia a rozhodně už je nebude Activision zajímat ani jako distributor.
        • GZ, právě jsi získal cenu největšího ekonomického primitiva na tiscali.
        • ales.smutny
          Je to problém herního průmyslu z toho důvodu, že pobídky byly určeny pro něj. Stejně na tom je třeba filmový a jiná tvůrčí odvětví. Je to specifický rys jímž se lákají zahraniční investoři. Proto existují daňové pobídky, proto se u nás před lety točilo o stošest a po jejich zrišení se všechna americká produkce hledající levnější exteriéry přesunula do Maďarska. Na finančním přísunu se to bohužel značně projevilo...
          Activision na tom netratí, klíčové lidi si společnosti převádí do nového působiště. Tratí na tom UK a "jejich" vývojáři, kteří tímto přijdou o realizaci a velká část opět zkusí odejít jinam. Je to mnohem složitější, než že by zlý Activision šel jen po penězích.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit