Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tedy že vám do té diskuze vstupuji, ale koukám že je tu dost "inteligentů"
    V herní branži se pohybuji více než 14 let a s hrami laboruji více než 28 let.
    Herní průmysl není automobilový či jiný. Je svůj a má svá specifika.

    Piráti tomu hernímu průmyslu neškodí, tedy jejich škody mají minimální dopad, trochu větší pak už je u těch malinkatých vývojářů. Největší vinu na problémech v herním průmyslu má on sám. Svou neschopnost, alespoň takto může házet na někoho tedy Piráty.
    Se podívejte jaké hry vznikaly před 2000 rokem a jaké dnes. Kolik her od různých autorů se navzájem kopíruje. A tak máme prakticky identickou hru v xxx názvech od xx majitelů, ale je to jen jedna a ta samá hra. Nejlépe vidět na FB či mobilních hrách.
    Pokud se objeví něco opravdu zajímavého je to vypatlaným herním publikem většinou přehlíženo nebo nadáváno na to. Nebo jeho prodejní čísla nejsou zajímavá a taky jak by mohly být zajímavé když, je to přece B titul a ne tzv AAA. Vždyť ani neumí udělat správně a pořádnou neklamavou prezentaci hry?
    Proč myslíte že se tolik rozmáhá indie segment?
    Proč má Chris Roberts takový úspěch na kickstarteru?
    Proč společnosti opustili protipirátskou ochranu, která skutečně fungovala a takto chráněným hrám trvalo mnohem déle než se plně funkční dostali do oběhu mezi piráty?
    • Piráting poškozuje HLAVNě velké vydavatelské domy co pracují s větším rozpočtem.Z toho logicky vyplívá,že utrpí větší finanční škody.Jako expert v herní branži bys toto měl vědět.
      • To je, ale pitomost - poškozují se hlavně sami. Ti velcí jsou akorát čím dál více neschopní a absoludně kostrbatí. EA jeden čas zkoušela sama hru Sims hodit na torrenty a sledovat kolik lidí si to stáhne. Samozřejmě tuto informaci dementovala. Ony torrenty za určitých okolností dokážou i využít pro informace pro obchod.
        Navíc v dnešní době jen blázen půjde a koupí si hru za přemrštěnou cenu aby pak zjistil že ta hra je oničem a nebaví ho ani trochu. Když ji ani vrátit pak nemůže.

        Piráti a pirátství je jen vděčné téma jak odvrátit pozornost od vlastní neschopnosti.
        A ža tím si stojím.

        PS: Proč existuje pár vývojářů, kteří se pirátů nebojí a ani nemají nijak zvlášt velký problém i s tím že někdo jejich hru si nelegálně stáhne?
        • Co říkate nedává absolutně žádný smysl.Nashledanou.
    • Herní trh se příspůsobuje poptávce téhle generace.Serie myst je mrtvá značka,protože existuje velké množství netrpělivých jedinců co se chtějí bavit.jsou konzumní.Aby se originalita prodávala musí být jednoduchá snadno pochopitelná a přístupná.osmiletý.rodiče osmiletého děcka co hraje call of duty nemůže čekat,že v dospělosti bude méně pohodlného myšlení.Inovace originalita to se přesunulo k indie scéně,protože jako AAA titul nemá možnost až na vyjimky oslovit tolik zájemců.Herní trh se přeorientoval v čistou komerci."klonovací technika" jest toho důkazem
      • Ale tak to není, současné hráče si vytvořili sami herní společnosti, tím co produkují, co prosazují a jak to prosazují/propagují.
        Ostatně tupé stádo se přeci jen dá do určité chvíle dobře ovládat a dobře se speněžit, něž ti co používají alespoň trochu mozek. Jenže pak se stane stádečko nekontrolovatelné a pak úpadek.
        Ještě že tu máme rostoucí Indie scénu. Však mě poslední měsíce spíše zabaví nějaká indie hra než ty AAA - či klasické hry. I když to samozřejmě není žádná spása. A Divinity Original Sin a či třeba Star Drive jsou takové milé vyjímky.

        Stejně tak nevidím problém proč by nemohla být hra jednoduchá pokud zabaví, má nápad a štávu. Když se podívám na Android Market tak jen pláču nad tou neskutečnou demencí a komentáři od hráčů.

        Nejen Kickstarter ukazuje, že není málo lidí kteří chtějí kvalitní zábavu a ne kraviny kterými nás velké společnosti převážně zahrnují. A že jsou ochotni i zaplatit předem, i když je to trochu risk.

        Nejvíce mě ale vadí, že dnes většina těch her je na jedno brdo okopírovaná přes kopírák jen na to hodí jiné obrázky a případně něco přidají a pak zjistí že to moc nefunguje a hra padá.
        A když už dostanou nápad a udělají nějaký remake staré legendární hry, tak skoro vždy ji nehorázně sprzní. *9*
      • Něco pro zasmání.

        screen junkies,game trailers

        https://www.youtube.com/channel/UCOpcACMWblDls9Z6GERVi1A

        https://www.youtube.com/watch?https://www.youtube.com/watch?v=yN20Rk__c0U
        annotation_id=annotation_2471010959&feature=iv&index=4&list=PLeImKFecYFCzKacBAZGzcJEVm9OWN1PFZ&src_vid=n0hVwfD_s-g&v=WS4MP4d9j0M
      • kennyB
        Tak to je fakt. Je to vidět snad na všech novejch hrách, kde už jsouhráči líní čekat až projde strážnej (Hitman), řešit puzzle (Tomb Raider, Resident Evil atd.) nebo stíhat někoho v autě (Driver). Dneska je moderní zmáčknout jedno tlačítko a hned vím, kde je nepřítel/přesunu se do nejbližšího auta/otevřu dveře bez přemejšlení. Prostě se jen dostat ze začátku na konec bez toho, aby něco zdržovalo.
  • To je tedy divné ale jsem si jistý, že když si cokoliv stáhnu s netu nikde nikomu nic nechybí nikdo žádnou ztrátu neutrpěl. Dle mého může jít o neoprávněné užití ale krádež je něco úplně jiného.
    Pirát si tu hru-film-hudbu stejně nekoupí tak má firma alspoň reklamu. Třeba Microsoft se ve východním bloku rozšířil hlavně díky pirátům, v 90letech byl poměr 2/98% legální/nelegální dnes je to 60/40 v ČR.
    • Interpretuješ svůj názor jako něco co by společnost měla tolerovat,ale to není pravda.Už jen to že stahuješ porušuješ zákon.Pravda,zákon který lse snadno legislativně obejít a korporace jsou si toho vědomi a s ůsměvem toho využívají.T mobile prodal osobní udaje KB bez našeho svolení.google a kolaborace s čínou atd.Nedivím se lidem co mají radikalní přístup k věci.jak jsem napsal: v obecné terminologii užíváš software za který vývojáři NEDOSTALI ZAPLACENO v momentě co tvuj download ukazuje 100 procent.z pohledu zákona zakoupením fyzické kopie získáváš vlastnické právo užívat software který sis zakoupil.Co znamená morálka nebo etika nedokáže žádný zákon jasně definovat.V přpadě obhajoby,bys je mohl(teoreticky) u soudu napadnout za klamání spotřebitele a jejich kampan označit za dezinformaci.Tvůj právník by se na nic nezmohl.Je tedy dobře že patříš do té druhé kategorie ochutnáváčů.Znám pár lidí co u slova krádež nepocitují žádnou seberreflexi:Ptám se,když utrácíš 5 litrů za debilní hadry,a máš ps3 není ti trapně u stahování toho filmu(na mobil)NE.Těchle lidí není málo.
    • ucho
      získal jsi zadarmo něco, za co bys měl zaplatit, tedy to i k té krádeži přirovnat jde. s tou reklamou je to dvousečná zbraň, která většinou funguje opačně. lidé v dnešní době jsou naučení na všechno nadávat. tedy začnou šířit spíš negativní reklamu a odrazovat ostatní od koupě. řada pirátů tak škodí víc, než si myslí.
  • Kdyby nebylo pirátu tak ty hry co dneska kupujeme tak jsou ještě dražší, tak jim jen děkujte.
    Děkujeme píratí za to, že jste. *14*
    • Naopak, pirati velmi poskodili herni prumysl. Je neskutecne hloupe si myslet, ze nepoctivost je obecne prospesna. Je tomu prave naopak.
      • zisky herniho prumyslu neustale rostou!!! ale roste i mnoho subjektu kteri si z toho herniho kolace ukusuji... takze se nekomu muze zdat ze se zrovna jemu nedari! imho kdyby vsichni ti MOZNA zakaznici utratili svoje penize za hry kde jinde by jich ubylo? v baliku vydaje za potraviny, bydleni,vzdelani? kdyz nekde pridas musis nekde ubrat....(chci tim jen rict ze za zabavu lidi utrati urcity obnos penez a ten je omezeny a presne dany, rozhodne neni nekonecny jak si herni producenti mysli. Proste ikdyby zadne piractvi nebylo herni prumysl by porat vydelaval stejne prachy)
        • Rostou, ale ne diky piratum a take si uvedom kde a za jakou cenu.

          Kde a zda vubec by ty prachy ubyli nevim a neni to podstatne. Jestli by herni prumysl bez piratstvi vydelaval porad stejne prachy nevis a nemuzes vedet.


          Ale i kdyby to tak bylo, tak uz jen to, ze by si vsichni platily za hry by znamenalo, ze poctiva skupina hracu neplati za tu zlodejskou. Pokud by se prodavalo stejne her, byly by nutne levnejsi. Pravdepodobnejsi je, ze by se prodavalo o neco vic her, protoze kradou i ti, kteri by si mohli dovolit zaplatit. Pri stejnem vydelku herniho prumyslu, ktery predpokladas by tak hry byly o to vic levnejsi. A to je prece pozitivni prinos.

          Dalsi prinos by byl, ze bh herni prumysl neutracel nemale prachy za boj s piratstvim, nebylo by nutne hry tlacit umele do online prvku a dalsich ruznych omezeni, ktere dnes hry kvuli piratum provazi. Mozna by se vyplatili zase i dema. Snizil by se i tlak na masovost titulu, ktere dokazi vydelat i navzdory piratstvi. Celkove by to vedlo k vyssi kvalite her. A povaz, nerni prumysl by pri tom ani nemusel vydelavat vic penez i kdyz by pravdepodobne vydelaval.

          Lice by meli pochopit, ze nepoctivosti mozna osobne prijdou k nejakemu profitu, ale systemu jako takovemu to skodi, at je to piratstvim prolezly herni prumysl nebo korupci ceska ekonomika. Ve vysledku se maji vsichni jako celek hur.
    • Kdyby nebylo pirátů, tak hry možná ani nehrajeme *1* A nejen hry:
      Cena DVD a AUDIO by zůstala na úrovni 90. let za CD/VHS, tedy 600kč za 12 písniček nebo 990kč za nový film. Kolik by se s takovou prodalo MP3 přehrávačů, DVD přehrávačů, Blu-ray? Umíte si představit, kolik by stál titul na blu-ray? Rekordéry, ty by zas frčely maximálně. A když zůstaneme u her...jak by šel asi kupředu pokrok, kdyby hra stála v úvodu 2000 a koupilo by si ji jen pár jedinců? Byla by motivace prodávat větší disky, rychlejší procesory, grafiky, paměti mimo korporátní sféru? A takové externí disky, kolik místa potřebují fotky z dovolené? Kolik by dnes stály nové Windows? Asi by se víc žilo na internetu. No svět by vypadal hodně zajímavě.
      • To je pekna hloupost. Stejne tak muzes tvrdit, ze za pokles cen automobilu mohou jejich zlodeji. Nebo bez oslavovat zlodeje v hypermarketech, kteri nam zlevnili potraviny. A to vubec nemluvim o tunelarich, diky nimz spousta podniku tak skvele prosperuje. Piratstvi je negativni jev, ktery poskozuje herni prumysl a ktery vedl k vecem jako drm, online drm, dlc, f2p a podobnym snaham ziskani kontroly a zlepseni monetizace her. Piratstvi ma negativni vliv i na kvalitu her. Kvuli piratstvi skoncila rada vynikajicich hernich studii. Piratstvi je jeden z faktoru, ktery vedl k masovemu zamereni hernich produktu.
        • Hele jejdasek, to by me zajimalo, jak takovej v…ul jako ty zduvodni, nac mas doma 100Mbit pripojku ... na "kradeni"? Protoze neexistuje zadny jiny duvod proc si nevystacit s modemem.

          Jinak je opakovat prokazovano, ze tam, kde se na patenty a autorska prava sere, dochazi k celkovemu ekonomickemu rustu. Ostatne viz Cina. Mimochodem, v Cine se na trznici daji koupit ZCELA LEGALNI widle za $10. Proc asi?
          • Tak za prve nejsem tvuj bracha, za druhe nemam 100Mbit, za treti rychly net je dobry na VPN, cloudove sluzby, digitalni distribuci a jim podobne, ktere pracuji s velkym objemem dat. Chtel bych te videt, jsk s modemem stahujes 40 GB hru ze Steamu, PSN a spol. Zda se mi, ze sis v zivote nic takoveho nekoupil, kdyz mi klades tak hloupe dotazy.

            Jasne, je prokazano, ze ti co kradou se maji lip, ale nepoctive na ukor tech poctivych, ktere nici. Zlodeji jsou paraziti a kdyz se paraziti premnozi, tak sveho hostitele zahubi. Paraziti hernámu prumyslu nepríspávaji, ten je zavisly na tech trubkach, ktere píctáve za hry plati. Bez nich by ti paraziti nemeli co krast.
            • kennyB
              Jj. +1
        • za pokles cen automobilu muzou levnejsi ojetiny = zlodeji.... drm, online drm, dlc to je jen HLOUPI NEFUNKCNI pokus jak si zachovat bezpracne zisky misto dat platicim zakaznikum neco navic je omezime *11*
          • Prodej ojetych aut neni kradez a nestoji za poklesem cen automobilu. A online drm, dlc, f2p je cesta jak bojovat s piratstvim, protoze se jasne ukazuje, ze online prvky her umoznuji mit hrace pod vetsi kontrolou a tim snizuji piratstvi.
      • Dneska to sice kupuješ za míň, ale zase seš ojebanej od OSA na nesmyslných poplatcích, o kterých většina lidí ani netuší. Pokud je pirát zloděj, tak OSA krade ve velkém.
      • presne a na grafu je krasne videt jak neuveritelne roste trh s hrama za posledni roky: http://theeconomist.tumblr.com/post/13978933491/daily-chart-video-games-the-gaming-industry-is
      • kennyB
        Tak to je teda snůška keců *7*
  • Vydavatele nelituji ,jako celé usa která potápí ekonomiky států jako sme my a další a pak se diví že jim nekupujeme hry,filmy,hudbu za cenu kde má třeba 5 členná rodina jídlo na celý víkend ,někdo žije třeba s 1000 kč celý týden ,ale je zábavný číst jak nějaký lemry s měst v čr které pomalu ani nejsou na mapě si myslí že když si koupí hru v akci jednou za 2 měsíce tak jak zachranuje svět a hned nadává na warez a torrenty, a to se řadím k lidem co si hry kupují, ale abych se smál a provokoval lidi co na to nemají jenom proto že mám par korun navíc nechápu, ale co čekat od průměrného občana naší republiky
  • Vy jste nic konstruktivního nepředvedli.Ani ty ani tvůj určitě velice přítulnej kámoššššš.Pak se nediv,že chybí motivace kontrolovat pravopis.Je dobře že jste napsali tolik hovadin,aspon snadno zjistí co jste za debili.pardon registrovaný debili*1*.říkáš to je tvůj názor.Ne názor,přístup.mužete se oba tlemit jako trollové,jenže vám uniká to podstatné.Já mám pravdu a vy s tím nemůžete nic dělat.Styxxi ty si nic inteligentního nevymyslel.Stahnu si co budu chtít a basta.Vy co si myslíte něco jiného jděte do p?dele.
    Tohle je tvé sdělení.Kámo s tímhle přístupem moc kámošů nenajdeš.Podívej se na tuhle diskuzi.No podívej.No vidíš že to jde.hodnej kluk.Vidíš,kromě mne a tady SouSeda na tvůj příspěvek nikdo nereagoval.Nedivím se jim.reaguješ arogatně a pokrytecky.Něco jsem napsal co se ti nelíbilo a nechal ses snadno vyprovokovat.S takovými lidmi nikdo mluvit nechce.Jako styxx a asdqwertz jsi obhajoval to samé téma.Stejná větná vazba.psals to ty tečka.Takže děti to by bylo pro dnešek všechno.než půjdete domů,nezapomentě svačiny abyste neměli hlad a nějaké ty pastelky na hraní.Joůůů to víte že poletíte,vždyt jsem vám to slíbila.Hned zítra tam zavolám aby vás vzali dřív.Pozor matooo,pojd jsem,musíš na nočník.ták.V tom lunaparku se vám bude moc líbit.
    *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1*
    /Chápu tvoji nedůvěru v marketing a byznys jako takový.podívej se na to z jiného ůhlu pohledu.
    Být vývojář je podobně nevděčná práce jako ty ostatní.S marketingem je to stějně jako s ohněm:Dobrý sluha-Zlý pán.Není třeba být paranoidní.Lidé nejsou hloupí a ve spásu marketingu nevěří.Media ti zprostředkují dostatek materialu(Tv-videorecenze,weby,youtube bloggery)aby získal jasnou představu o tom co kupuješ.Samozřejmě časopisy weby a hlavně eshopy sponzorované blogger-recenze budou vždycky nadhodnocenné.-Nikdo nebude hryzat svého živitele.-.jako zdroj postačující.Jiný příklad watch dogs.Uživatelské recenze na metacritic naznačovali,že s WD není něco v pořádku.Recenze v levelu potvrdila "kvality" týhle "hry".Je mi jedno jestli stahuješ jak blesk.Už jen stahovat je projev neůcty k vývojářům,k jejich profesi.

    P.s.Warez je krádež.
    • Tys mi to teda nandal, zamyslel jsem se nad sebou a ode dneška jsem jiný člověk a budu na to mr*at úplně stejně, jako dosud.

      PS: Jestli jseš z domu zvyklý tapetovat zdi ho*nama, tak tady by sis to mohl odpustit. Ani diskuze, ani stěry ti vážně nejdou. Ale na druhou stranu - napiš ještě něco, ať mi to v práci rychleji utíká. A nezapomeň přihodit pár smajlíků, abys dokázal, jak jsi kůůl.
      • *1* *2* *15* *5*
    • Jack1947
      Si tak moc špatný že trollové jsou vedle tebe machři - ps - skonči to dokud je čas. *3*
    • Warez kradez neni.

      PS: Pises jako idiot, za teckou se dela mezera. Navic to jsou sileny zvasty.
      • Jen si to mysli.Velice mne potěšíš. *1*
        • Ta mezera se tam opravdu pise, to neni nic co bych si myslel nebo vymyslel, to je fakt.
  • ten houboslav píše naprostý p?čoviny.
    • Vypada to ze nikoho nezajimas
      • Jen varování.
  • dodnes jsem mel v podstate dilema - tento server nebo bonusweb? nebo neco jineho? recenze mi tady prisly objektivnejsi, clanky ctive. ale po tomhle trapnem a manipulativnim nadpisu, ktery jakoby vypadl z analniho vence demagoga a lhare uz tady nemam co delat :) analyza totiz neukazuje miru kradeni. analyza ukazuje miru piratstvi. timto bych vam chtel moc podekovat za to, ze jste mi usnadnili vyber oblibeneho herniho serveru :)
    sbohem.
    • Sbohem trolle.
    • TheGGG
      si za*ebaná zlodějská s0cka pirátská, tak si to neber osobně.
      • z meho textu nevyplyva, jestli hry kupuju nebo piratim. tzn., ze tve dedukcni schopnosti jsou na nule. gratuluji.
      • Socka je ten, kdo hraje na konzoli kterou mu koupili rodiče. A honí nad tím pérko. *12*
    • kennyB
      Tak to zase trochu přeháníš, když píšeš o manipulativním nadpisu. Mimoto, jakej je rozdíl mezi pirátstvím a kradením??? Podle mě jen ten, že se nikdo za zloděje nepovažuje, jen za internetového piráta *7*
      • Zkus se nad tim zamylset, jakej je rozdil mezi tim, ze ti neco ukradnu, nebo ze si udelam kopii. *5*
        • ucho
          samozřejmě to není přesné označení, ale ve své podstatě to lze zjednodušeně za krádež označit. ono se s tím slovem i lépe pracuje a každý tak nějak chápe, o co jde.
          • jsou tu jiste skupiny, co by chteli, aby to tak chapano bylo, ale kopirovani NENI KRADEZ! pro blby je tady obrazek: http://www.gameproducer.net/images/piracyisnottheft.jpg
            • Kopirovani kradez byt nemusi, kopirovani muze byt i legalni, ale to nelegalni, ktere je laicky oznacovano jako piratstvi je kradezi.
            • ucho
              ano, pokud chceš být přesný, tak kopírování není krádež (jenže tady se mluví o pirátství). svým argumentem se snažíš tvrdit, že na kopírování není naprosto nic špatného a je to zcela v pořádku, protože nikdo o nic nepřišel. tedy snažíš se zveličovat, že někdo něco získává, aniž by za to zaplatil. v podstatě tím chceš říct, že se nic nestalo. jenže stalo. no a místo toho, aby se o tom psalo jako o porušení autorských práv a podobně, druhá strana to nálepkuje srozumitelnějším slovem krádež, což má hlavně ten důraz na to, že se stalo něco špatného. a ono to víceméně k té krádeži přirovnat jde, pokud to vezmeš v tom směru, že někdo něco získal bez placení. jo, názvosloví není přesné, ale myšlenka je poměrně jasná.
              osobně proti stahování a šíření věcí na internetu nic nemám. každý ať si stahuje, co chce. vadí mi ale přístup, který předvádíš ty, když tento problém zveličuješ. lidé by se totiž neměli učit, že takové chování je zcela v pořádku, měli by alespoň částečně tušit, že dělají něco, co úplně v pořádku není a nemělo by se to považovat za něco normálního.
        • rozdiel je v tom ze plateny software tvoria ludia iba z jedneho dovodu a to je predaj kopii (licencii). Potom je to uz len o zakonoch
        • kennyB
          Uděláš si kopii z něčeho, co jsi neměl, tudíž má Chim pravdu *5*
          • A jak se te dotyka jestli mam neco co jsem nemel? Tobe vznikne skoda kdyz budu mit neco co jsem nemel? Zajimave. Takze kdyz si udelam kopii klice, ktery jsem nemel okradu stavebni firmu? *15*
            • Ano, a s clovekem co sam sobe nalhava ze nekdo, koho vubec nezna je pirat nebo zlodej, aniz by to mohl jakkoliv dokazat se da mluvit skvele. Ti je 12 let? Nebo ti nekdo plati za moralfagovani?
            • kennyB
              Free download jsi nikdy neviděl??? Ale dobře, koukám, že s tebou se nedá rozumně mluvit. Dobře, jsi tedy pirát, ne zloděj *7*
            • Copyright je neco uplne ale uplne jinyho a free dovnload jsem v zivote nikde nevidel. Zkus to znovu a lepe.
              Navic pokud nekdo neco dela pro penize, neni absolutne zadna povinnost mu za to platit. Pokud by povinnost byla, mohla by me pekarna zazalovat za to, ze si pecu doma chleba a tim pekarnu okradam.
              Takze stale nevidim nic co by dokazovalo, ze warez je kradez.
              • Reakce na příspěvek:

                Naopak, mas povinnost platit lidem, jejichz praci vyuzivas. Pravo na odmenu za praci je ustavni pravo danne listinou zakladnich orav a svobod, jeho opakem je otroctvi. Upeci si doma chleba je na urovni naprogramovat si doma hru, v tom ti nikdo nebrani. Uzivat si vysledky prace ciziho cloveka bez poskytnuti odmeny, kterou za to vyzaduje je jeho okradeni na stejne urovni, jako kdyz ti zamestnavatel nezaplati za praci, kterou jsi vykonal.
            • kennyB
              Dělat si kopii klíče, který jsi neměl je nesmysl, pokuď tedy nechceš něco vykrást. Jinak je řeč o hrách a filmech, pokuď se nepletu. Pokuď někdo vytvoří něco s tím, že z toho bude mít nějaké peníze, pak se jedná o krádež. Proto máš taky značky copyright. Druhá forma se nazývá free dovnload, kde si beztrestně stáhneš něco, co je vytvořeno s tím, že z toho nikdo žádné procenta mít nebude a ani stím nepočítá *3*
            • Tak to abys honem bezel nahlasit, ze ve vsech domech kde bydli vic lidi byla okradena nejaka stavebni firma. Uz na tebe urcite cekaji, pane moralfagu. *5* A ted se budes muset smirit s tim, ze warez neni kradez, ty korporatni ovce.
              • Reakce na příspěvek:

                Tak ja teda pujdu bydlet k tobe do tveho domu a budu ho s tebou sdilet. Ty o nej neprijdes, tak je nepochybne vsechno v poradku.
              • Chim

                Reakce na příspěvek:

                Samozřejmě po tom co sis o té stavební firmy celý byt i s klíčem koupil a řádně zaplatil, tak není problém si vytvořit pro své vlastní účely kopii.
            • Chim
              Samozřejmě, protože hodnota původního klíče se sníží.
        • Chim
          Žádný?
          • Kradou všichni a všechno tak vo co go ?
          • Rodice byli sourozenci?
            • Clovek, ktery mi tvrdi, ze mezi tim ze mu neco ukradnu a tim ze mu nic nevemu neni rozdil, musi byt minimalne retardovany. To je fakt. Na to neni potreba argument. Tak totiz znela moje otazka. Muj zivot je ok, diky za optani. Nejspis kvuli tomu, ze nejsem demagogicky debilek. *5*
              • Reakce na příspěvek:

                Retardovany je spis clovek, ktery nechape, ze i neopravnenou kopii neco vezme. Piratstvi proto kradez (jako archetyp zlocinneho jednani) je, i kdyz to nechapes.
            • Chim
              Zkus místo urážek použít při diskusi nějaké argumenty. V reálném životě ti to hodně pomůže.

              Řečnická otázka: Co pak nám asi říká pojem "duševní vlastnictví" ?
    • to víš od koho hry dostáváš, toho píseň pěješ... *10*
  • Co demoverzí vyřešíte?Nic.Vezmou tu část co je podle nich nejzábavnější a vydaj to jako demoverzi.demoverze nemaj žádnou výpovídací hodnotu.to situaci neřeší.u lets plajů se musí přemýšlet,abyste zjistili jestli to bude zábavné.pro vás asi problém.protože ste debilové.andělíčkové vy nechceš utrácet svoje penízky.?NO TAK TO NEKUPUJTE.Panebože.ceny rychle klesaj,stačí počkat.vy všichni tady melete uplný nesmysly.Tomb raider u mě není žádná modla trolle,mluvi jsem o qte.a v tom je ten problem.TY.vůl co netoleruje drobnosti.styxxi seš vážně hustej hustej styxxi,podepisuj se laskavě pod svým nickem.si vážně trapný trollking.fascinuje mě jak tady svým chováním glorifykuješ pirátění jako něco normálního.že nevím co od toho čekat?nemáte něco s mozkem?.uvažoval jsem o koupi darksiders 2,mrknul gameplay a měl jasno,narozdíl od někoho.že nechceš hrát sračku až do konce?takže stáhneš 10gb abys to hrál pár minut?hodinu?2 hodiny?.Proto vznikly hodinový gameplay kde si daj záležet a hrajou v pomalém tempu k abys vstřebal informace,které potřebuješ.Digitální krádež je taky krádež při které vzniká škoda.stáhnu třeba dead space,dejme tomu novinka takže 999kč.v obecné terminologii užíváš software za který vývojáři NEDOSTALI ZAPLACENO v momentě co tvuj download ukazuje 100 procent.to je krádež že nedostali peníze ,nikoliv krádež peněz jak napsal nějakej nýmand.Ne všichni totiž mažou.pirátsví je problém nebo spíš neochota platit,ale chápu já taky nejsem bohatý.(trolling s cenou časopisu co stojí 100kč nebudu radši komentovat)panebože mega troll mess man a ještě registrovanej. A ty adolfe ještě cekni a čeká tě výmaz.Na podruhé bys to nemusel přežít.
    • Tyhle blitky se mi ani nechtějí číst. Nevím, co to tu meleš za ho*na o nicku, či co, psal jsem jako styx, nebo po včerejší registraci jako Styxxx. Vztekáš se tu jak harant a nikoho to nezajímá. Vzpamatuj se. Za svojím názorem si stojím a ty si klidně lešti páku u gameplay videí.
    • Jack1947
      "ale chápu já taky nejsem bohatý"

      Nějakou tu pařbu si ale někdy koupíš ne abys podpořil tvé milované vývojáře. *3* *7*
    • Mato1987
      someone has a sand in their vaďžajna *5*
      • Trapných slováků není nikdy dost.Lepší než čučet na telku.
        • Jediný trapák jsi tady ty. Narážky na národnost. Jako by tvoje ho*no smrdělo míň. Děláš tady ze sebe jen debílka. Moment, ty už ho ze sebe dělat nemusíš.
          PS: To dnes dávají mentálům do klecových lůžek PC s internetem? Pojď, utři si sliny a zatleskáme ti spolu.
          • Trochu se zamysli pane logiko.asdqwertz nick ti nic neříka?styl psání jasně souhlásí,napsals to ty.nějak se k tomu nehlásíš?.tvoje reakce sjou teen-age výlevy stupidity a demence.Je mi tě vážně líto.Přeji ti proto všechno dobré a doufám že tě z psychiatrické lečebny brzo propustí.držím palce


            diagnoza:Drzej vzeklej troll co držkuje.mnočetná porucha osobnosti.rozdvojení.arogance.lhář.demence.

            Doporučná lečba.držet hubu a poslouchat.(inteligentnějěí uživatele)
            • Mato1987
              Styxxx: My sme tí Pa a Pi z bláznivej rakety, my sme tá posádka, čo príde sem, my sme tá výprava z mačacej planéty :D
            • Mato1987: radši mu nepiš, nebo se ještě provalí, že ty jsi já a já jsem ty.
            • Aanoo, teď jsi mě odhalil. Mám to fakt zapotřebí ty teen-age výjeve. Proto jsem se registroval, abych předešel podobným "ynteligentňejším uživatelům" jako jsi ty. Bohužel jsem se mýlil. Chyba. Stejně jako je chyba, že tady ztrácím čas s takovým potratem Německého ovčáka a ovce. Běž si radši pustit nějaký lets plej.
            • Mato1987
              "Doporučná lečba.držet hubu a poslouchat.(inteligentnějěí uživatele) "
              ".tvoje reakce sjou teen-age výlevy stupidity a demence"
              Potrebuje niekto viacej dôkazov, že diskusiu jednoducho nezvládaš. Daj si diazepam a voľne dýchaj.
  • A komupak tímto "ukradením" vzinkla konkrétní škoda? Někomu zmizely data z disku? Penízky z účtu? Nebo měl zas nějaký osel vlhký sen, že každý pirát kdyby nepirátil, tak by na 100% tu hru koupil?
    • Je to jako bys přelezl do letního kina přes plot nebo si někomu vlezl do baráku sednul si do jeho křesla a pročítal jeho knížky a pak si šel zaplavat do jeho bazénu. Ten někdo něco vytvořil, je to jeho majetek, do kterýho investoval a stanovil jasný podmínky, za jakých ho mohou ostatní využívat (v tomto případě zakoupení produktu). Stáhnutím ty podmínky porušuješ, sice mu žádný data nezmizí, ale využíváš něco, co patří jemu a ty na to nemáš nejmenší právo.
      • Proč proboha bys lezl přes plot do letního kina, když můžeš v klidu sedět za plotem. *1*
        • Naše lesní kino tam má stromy :-D
  • Jack1947
    Pak že se v USA nepirátí, tahle analýza jest toho důkazem! *3*
    • To snad nikdy nikdo ani netvrdil.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit