Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947
    Jsem docela i rad, ze ta WoW ,manie se mi vyhla, mnel sem pred par lety moznost (Non ofiko samozrejmne.) WOW i s datacem no a nak mi to neslo tak jsem se nato vybodl, hle vubec mi to nevadi, nevim co bych delal kdybych byl jako ty tisice lidi co to pari a expi dnem i noci, to snad neni jen hra to maji jako zivot Zaryty zastance SP samozrejmne nejsem ., obcas nakou tu mp dam to ne ze ne kdyz mne zabavi. ( dny a noci u toho travit samozrejmne nehodlam.) Hlavne , by mi vadilo to F2P coz je u hodne her ale tady si clovek bez realnejch penez skoro ani neskrtne.
  • Mno tak to bych nečekal, ale tohle je opravdu povedená záležitost. Pokud by v podobnym stylu chtěl Metzen udělat tu pohádkovou serii, tak pak změnim svůj pohled na věc. Žel to s největší pravděpodobností bude zase další Knaakovina .
  • Jsem docela rád, že jsem utekl z Wow na GW 2 .....Blizzna se začíná jevit jako EA což sice zamrzí ale přijít to muselo :/
    • Tilwaen
      V čem se jeví jako EA? Upřímně WoW nemám kvůli jeho stylizaci vůbec ráda, ale podle všech posledních dostupných informací je právě Blizzard firmou, která o svou komunitu velmi pečuje a leckteré jiné MMO to WoWku může jen závidět.
      • Ja bych rekl ze nepcuje ,ale ryzuje a to je podstatny rozdil
  • Co je vlastně měřítkem kvality u her?.....
    • Lisi se to podle typu her:u mmo se hodnoti pve a pvp.
      u pve zalezi na minimalizaci bugu,zajimave lore,rychlejsi leveling,spousta hracu,
      ahcka,crafting,ale hlavne poradny endgame(tezke raidy se zajimavymi bossy,
      aby kazdy boss nebyl jen tank&spank,world ladder,nabirani guild,guild weby,
      nejlepe i guild towny,pridavani noveho contentu velmi rychle,...
      • Tilwaen
        Zajímavý výčet, rozhodně nesouhlasit ovšem musím u Tvého bodu s rychlejším levelováním - to možná tak pro PvP hráče, kteří chtějí mít co nejdříve max level, aby se mohli mezi sebou začít pořádně řezat. Pro mě jako pro PvE hráče je nejzábavnějším a nejvíce motivujícím prvkem hry právě samotné expení, ona cesta za maximálním levelem. Jakmile už jsem na maximu, tak co potom? Chodit raidy, dungeony, abych měla lepší výbavu? Ale na co bych ji měla, když to na PvP nepoužiju? Abych chodila další dungeony? *4* Zkrátka potom dříve či později ztratím motivaci hrát a buďto to zachrání založení altu, nebo přesun k jiné hře.

        Mimochodem, nedá mi to a musím zde v souvislosti s výše napsaným zmínit nové MMO Neverwinter - tam to mají udělané suprově. Kdo chce, může použít svatyně a všelico pro to, aby mu levely letěly velmi rychle nahoru, kdo ne a je spíš takový ten konzervativní expič, tak ten to zkrátka nepoužije a content mu vydrží déle *4*
        • to levelovani zalezi na cloveku,v dnesni dobe vice lidem vyhovuje rychlejsi leveling,
          hodne tezke raidy,rychle vydavani novych contentu a soutezivost:
          http://www.wowprogress.com/
          To plati pro pve hrace,pro pvp je to zase trochu jine.
  • TheGGG
    Mluvící hydrant tam není?
  • p.s.
    nemluve o tom, že kdo dneska leveluje postavu, tak to dela pres bot programy a on sam je afk.
  • Je trocha úbohé že vymíšľajú datadiky ktoré s warcraftom 3 nemajú nič spoločné.
    Radšej by som bol keby znovu nadviazali na nejakú dejovú linku z W3 pretože neviem ako vám, ale mne k tomu veľkolepému príbehu chýba nejaké poriadne ukončenie.
    • Co to je sakra za blbost? Proč by stále nový obsah se měl točit kolem W3. Celá warcraft sága se přece netočila kolem pár lidi. Je to fantasy! Tak přece mohou vymýšlet další a další hrdiny, kontinenty atkp. Tááák se mi z těch řečí chce zvracet. *6*
    • Lore ve WoWku nehledej, jelikoz tam uz zadne neni, ted uz to je jen vymlatim maximum penez z hracu do doby co to sype a i kdyby byl v dalsim datadisku teletubies tak to porad wowhraci zatim budou kupovat a hrat. Je to sice smutne, ale jeto tak.

      Nicmene az jednou bude WoWKo hrat pod 1 mega tak se to mozna zmeni, ale tyhle casy jsou zatim daleko
      • podle mne to daleko ani moc není, lidi co delaji aktivne raidy moc není, zbytek se logne raz za tyden a udelají LFR a nejakou arenu a je jen otazka času kdy si tito lide uvedomi že uz nema cenu si predplatit account. Navic nekteri lide muzou mit i vic accountu, takže ralny počet hraču wowka, kteri to hrajou fakt aktivne, je podle mne hodne pod milion
  • Wow není kvalitní mmo, jelikož kvalita s prodeji nesouvisí, jak tu lidé tvrdí v jiné diskuzi u jedné nejmenované hry :-P
    • Spi je to jedine kvalitni PVE mmo,jina mmo maji priserne raidy,hromadu bugu.
      Kvalitni PVP mmocka asi budou,ale jsem pve hrac a zadna jina hra nenabizzi takovou kvalitu
      jako wow.
      • Tilwaen
        Co Guild Wars 2? Pro mě jako PvE hráče naprostá pohoda.
        • Me GW2 bavilo 2 tydny a uz sem na to nesahl. Skoda *10*
        • GW2 má (dle mě) strašně stereotypní bojový systém, máte pět skillů od zbraně a pět vyměnitelných/class skillů, tedy těch vyměnitelných je na výběr asi tak 20, ale průměrně jich je použitelných asi tak 5, nehledě na to, že je ta hra strašně lehká. Hnusnější brnění a zbraně jsem v žádné jiné hře neviděl. Bugu je tam plno(dost často se příšery obnovují cca. co 10 sekund), příběh je dost nudný/hloupý/trapný( nemá cenu hrát za charry,norny,asury=zajímavé rasy, jelikož příběh se zaměřuje na lidi,sylvari=divné"nudné/trapné rasy), jelikož všichni s vámi jednají jako by jste byli ti nejlepší a oni byli úplní blbci, hru hrajete asi tak půl hoďky a "legendární postava" se k vám chová jak k největšímu hrdinovi všech dob). Komunita je plná dětí/hlupáků, chovájícich se jako děti.
          • Tilwaen
            S tou stereotypností by se podle mě dalo dost polemizovat - už jen proto, že každá zbraň má jiné skilly a hraje se s ní jinak. Záleží tedy dost na charakteru, který hraješ, samozřejmě, ale třeba u elementalisty, u kterého ještě měníš F1-F4 attunementy a tím pádem i skilly, se o stereotypnosti vůbec nedá mluvit.

            S obtížností musím, bohužel, tak nějak souhlasit - ale opět to vcelku závisí na charakteru, který hraješ. Co do krásy brnění a zbraní je to dost subjektivní - mně se líbí, je to střízlivé i výstřední, podle toho, jak to chceš - narazila jsem jen na pár kusů, které by se mi vyloženě nelíbily (např. sluneční brýle z cash shopu - zabiják všeho lore ve většině MMO).

            Osobně mám rozjeté tři rasy (charr, sylvari, norn), partner má navíc ještě člověka a s výjimkou nornů nikde v příběhu nevidím problém. Ono tedy dost záleží i na Tvých volbách - uvedu příklad, se svou šarmantní "chařicí" jsem šla do Ash legion, partner šel do Blood. Oba dva ty začátky byly naprosto diametrálně odlišné - zatímco v Ash se k Tobě chovali s úctou a prakticky ihned jsi se vyšplhal v žebříčku o pozici výš, v Blood se k Tobě chovali jako k největšímu póvlu a (nepletu-li se? Možná to bylo jen zdání) Tvůj osobní progress na vyšší pozici trval o něco déle. To je i jedna z věcí, která se mi zde celkem líbí - můžeš zvolit stejnou rasu pro dva různé charaktery a osobní příběh může být prakticky 100% odlišný. Otázkou je tedy pouze znovuhratelnost jednotlivých lokací, ale vzhledem k tomu, že na každý level jsou asi 3, tak to potírá i tento problém.

            Co se týče toho, že s Tebou potom jednají jako s největším spasitelem lidstva... Jo, to mě síří také *15* Protože skutky, které na začátku vykonáš (krom nornů) by Ti takový respekt rozhodně přinést neměly. Holt je neštěstí, že většina hlavních NPC jsou takoví vlezdoprdelkové *15*

            A s komunitou osobně já nikdy žádný problém neměla, ale je to jednak o serveru, druhak asi i o guildě, čase, kdy hraješ. Nebo spíš je to taková průměrná komunita MMO, řekla bych (s výjimkou WoT, řadíme-li jej mezi MMO - to je ukázkový případ toho, jak komunita Poláků, idiotů, usmrkanců a Poláků dokáže člověku zkazit den).
            • Tilwaen
              Je fakt, že tam už pak máš volby pouze, jak danou věc provést, žádné zásadní rozhodování už tam není.

              Co se týče toho brnění, tak to asi bude tím, že umožňuje-li to hra, tak hraji vždy za ženské, takže mi to ani tak nepřijde *15*
            • Osobní příběh je jen do 30. lvlu(Tam si dáváš ty volby na začátku), a pak začíná jakýsi "globální" příběh, do kterého volby ze začátku vůbec nezasahují a je úplně orientován na lidi a sylvari, což jsou dvě nejnudnější a nejtrapnější rasy.

              Hrál jsem za engineera, za kterého jak jsem někde četl je to prý nejtěžší, a proto jsem za něj hrál, a bylo to úplně lehounké, a nic nudnějšího jsem nezažil, stačilo si nasadit plamenomet a dokola mačkat 1...

              A u brnění záleží za jakou rasu a pohlaví hraješ, jelikož pokud hraješ za muže jiného pohlaví než charr nebo asura, tak každé lepší těžké brnění vypadá jak pro striptéra, a lehké brnění jsou jak nějaké "buzna-hadry" co nosí dnešní mládež. A střední brnění jsou kapitola samy o sobě, jelikož jsou asi jen tak 4 druhy vzhledu.
      • Zkus LOTRO(Asi nejlepší fantasy mmorpg "na trhu") a pak teprve poznáš kvalitní PVE mmo.
        Proč je podle mne LOTRO nejlepší?
        1. Svět - LOTRO podle mě "prezentuje" Středozem velmi dobře, a některé krajiny jsou vážně nádhera, např.zamrzlý Forochel, tajemná a klaustrofobická Morie, poklidný a přátelský Kraj, kouzelná Roklinka, umírající Angmar( I když ten je krásný svým vlastním způsobem.) a temný, zlověstný, a až strašidelný Jižní Temný Hvozd.
        2. Komunita - Snad žádné mmorpg nemá lepší komunitu než LOTRO, jelikož za celou dobu co jsem to hrál(cca. tři čtvrtě roku) jsem ne narazil na nějaké dítě,teda možná tam nějaké děti byly, ale určitě se tak nechovalo. A raidování s takovou komunitou je vážně, v dnešních mmo, přepych.
        3. Brnění/zbraně - já vím, že je to hloupost, ale musím zmínit, že snad každé brnění vypadá dobře, a tvůrci mají rádi ženy a nechťeji je zabít, jelikož ženské brnění by v realitě vážně poskytovaly ochranu, narozdíl od ostatních "mega" mmorpg. A je třeba zmínit, že tvůrci mají velké přirození , narozdíl od tvůrců ostatních "mega" mmorpg, protože zbraně mají použitelnou velikost.
        4. Legendární zbraně - Možná jsem jediný, ale piplat se s legendárními zbraněmi mě vážně bavilo, jelikož si můžete zvolit její jméno, staty, a zbraň má vlastní zkušenosti.

        A je toho ještě víc, např. dost obtížné raidy(kde můžete komunikovat přes mikrofon přímo ve hře), kde u bosse můžete ztvrdnout na kdo ví kolik hodin, a bugy, tedy snad žádné bugy, za celou dobu hraní jsem dostal jenom jeden, a ten byl dost vtipný, u jednoho bosse, jmenovala se misstres of pestilence, jsem zemřel a propadl se podlahou, a jelikož jsem byl jediný Lupič v partě tak mě minstrelka chtěla oživit, ale jaksi mně nemohla najít.
        • Tilwaen
          LotRO můžu také jedině doporučit, nejen z důvodů, které zde popisuješ. Pro fandy Tokiena je to rozhodně must_have hra. Hlavní příběh je skvěle zakompovaný, s prapůvodním tolkienovským lore se nikterak nebije a člověk má pomalu pocit, jako kdyby zasahoval (ne)přímo do dějů, které jsou popsány i v knihách - jako kdyby ty knihy a příběh samotný pomáhal psát. Na hru, která je podle literární předlohy a ve které nehrajete za hlavní postavu dané knihy, ale nějakého floutka z Horní Dolní (nadsazeně), je to opravdu super a nad veškerá má očekávání.

          Tak, jako na jiné hry platí zejména "tisíckrát nic umořilo osla", zde bych použila spíš "tisíckrát něco udělalo z osla hřebce". Takových drobností, které se všude skrývají... Třeba hraní na hudební nástroje (minstrelova možnost to učit), rybaření (musím se pochlubit, z toho jsem měla svého času všechny achievementy a toho 150kg (pound?) lososa, nebo co to bylo *15* ), kouření dýmky, sezónní festivaly, ... + to vše, co už jsi popsal přede mnou.

          Upřímně nevím, jak je to teď, ale v čase, kdy jsem to hrávala, se zrovna přecházelo na F2P model. Já se zakoupenými krabičkami a předplatným jsem to moc neřešila, ale noví hráči si F2P model velice pochvalovali. Jednak kvůli možnosti získání měny do shopu bez toho, aby do hry člověk musel vrazit "real" peníze (dnes už standartní featura), druhak v cash shopu nebylo nic, co by platící hráče herně zvýhodnilo. Ale jak říkám - ze hry jsem už nějaký ten pátek pryč a nemám přehled o aktuálním dění :) Tímto posílám pozdrav všem Ripákům ze Snowbourne, pokud ještě exitujete.
        • par hodin na bossech neni moc,u nekterych bossu na hc ve wow top world guildy,
          stravi prez 300-500pullu,u finalnich bossu na hc se da stravit i 2mesice.
          • zkosel jsme lotro a raidy jsou vyrazne lehci jak ve wow jsou srovnatelne s normal raidama,
            a to je dost malo.
    • Tak nevím, jestli jsou ty plusy za tu ironickou poznámku, nebo to tak vážně je :-)
  • jedine co im snad este chyba je spravit WOW TV seriu aby presvedcili americanov, ze WOW je historicka epopeja o stredoveku a nie hra co ma vybrakovat ich penazenky...
  • Nahodou je to krasny svet, plny hunatych plysacku, mekouckych cumacku a hebouckych kozisku, vsude je hezky teplo a mekoucko, jak to mame my mazlicci radi..Prijdte si zahrat zalozte si pandu nebo nejakou jinou teletubbies a stante nejvetsim bojovnikem v nasem polstarkovem barvickovem svete
    • hral jsi to vubec, protože jsoum tam treba i taureni a ti vypadaji celkem drsne, vcetne jejich startovni lokace. a tak bych mohl pokracovat dal
      • Tak zrovna ty paladinske uslintane kravy, bych tady moc nezminoval, kdyz uz tak undeadi ci worgeni, ale i tak pandy jsou vysmech celemu wowku a jsou tam jen proto, aby nalakali do hry asiaty, jiny duvod neni
        • možna, ale nahodou novej datadisk je vizualne vazne hezkej a nepusobi infantilne. ja bych se do wowka rad vratil ale uz nevim co bych tam delal, levelovani je nuda a end game content neni pro mne, protože je moc časove narocnej.
          možna si najdu server kde jsou ješte lidi a budu delat gank
          • Pokud ti mohu doporucit nevracej se, je to opravdu ztrata casu, pvp totalne zmrsene, word pvp taktez, a na pve end game nemas cas, takze ve hre prakticky nemas co delata, take je to porad dokola totez datadisk co datadisk, co nejdrive vyexpit max lvl a rychle nabrat zeleny, modry fialovy gear a hura na dalsi postavu ... a pak hura dalsi datadisk a zaciname odznova. a next a next a next vydrzet hrat tohle muzou jen zavislaci, fanatici a masochisti

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit