Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ta hra vysla kdy? Ted, nebo pred 30 lety? A na jakou platformu, to vypada na Amigu.

  • Corvus

    ...a svět se točí dál! :-) Co si kdo myslí o hrách, nedej bože o mě, čtyřicátníkovi, co denně paří, je mi úplně u pééérdele :-) A číst lidovky? Raději knihu! :-)

  • ripper

    To by mě fakt zajímalo, jak by moje babička zvládla do telefonu přečíst "Tonight We Riot" tak, abych tomu porozuměl... :-)

    • Corvus

      Co to je za komentář? Ty máš pravděpodobně pro kategorii "babička" rovnítko "senilní 90letý senior s alzheimerem, který už se neumí pořádně ani vyjádřit v češtině, natož anglicky". Nebo jak? Ne každé babičce je nutně přes 50 a ne každá babka skáče pro pírko přes plot aneb doby fěrtochů a buchet jsou dávno pryč. Česká moderní bábrdle může úplně vklidu umět i anglicky...

      • Ripper ale mluví o svojí babičce, nevykládá širší společenský rozbor.

        Má mamka by z toho taky určitě vyplodila zajímavý patvar, a to rozhodně není "senilní 90letý senior s alzheimerem"

        • Tak by to precetla po cesku, jak se to pise. Tomu snad kazdy, kdo neni pozer, porozumi. Spise mne zajimalo, ze novinari, kteri by snad mohli mit prehled o tom, co je to pocitacova hra a jak to vypada, pisou o teto prastare vykopavce a vubec si nevsimnou, ze to uz od pohledu je minulost. To jako dat fotku fordu T a popiskem "nove vyrabeny automobil".

  • Coffin.Corner

    Média, potažmo novináři, byť se snaží prezentovat jako elita národa a hlídací psi demokracie, jen odrážejí stav národa. A národ ve většině stále žije v předsudcích, jak jsou hry škodlivé a odvádějí děti od "něčeho pořádného".


    Bohužel nesouhlasím s názorem v článku, že se Česká televize staví ke hrám mnohem vstřícněji. Během karantény bylo úplně slyšet skřípání zubů ve studiu, když museli sportovní redaktoři v nastálém suchu informovat o sportovních kláních provozovaných virtuálně, prostřednictvím her jako F1 2020, nebo FIFA.

    Dokonce si jeden redaktor neodpustil jízlivou poznámku že: "...sedět u počítače nemusí být taková ztráta času..."

    To jenom dokládá stav tzv. veřejnoprávního média, který stále srdnatě a naplno ignoruje scénu elektronického sportu. A bohužel se nezdá, že by na tom Covid 19 něco změnil... 


    • I pokud bych přistoupil na myšlenku, že sedět u kompu je ztráta času, vzhledem k interaktivitě je furt menší, než sedět u bedny a čumět na fotbal...

    • Já se úplně těším na to, až mě k oslavě ducha a těla bude dáván za vzor rachitický vyblikanec. Kdo by prudil s real světem, když tu máme Matrix. ... tak hele, já hraju už skoro 33 let, ale nikdy bych nebyl tak šílený abych ztratil smysl pro realitu a soudnost. Sport a esport mají základ pouze v shluku písmen v názvu. Jinak nic.

  • Hidden

    Netusim, jak jinak pise autor inkriminovaneho clanku v Lidovkach, ale jak bylo receno - clanek je neskutecne povrchni, zavadejici a zbytecny. Radil bych ho do kategorie clanku: "Jak ma clickbait titulek, muze tam byt jakakoliv slatanina".

    Chapu, ze novinari nemuzou byt zbehli ve vsech oborech, o kterych pisou, ale meli by mit alespon tolik ucty ke svemu ctenari, aby si o danem tematu neco poctive nastudovali a hlavne meli alespon zakladni rozhled. Bohuzel, casto i ten zakladni rozhled chybi a tezko rici, jestli je to dusledek jevu co se nedavno diskutoval i ve Fightclubu (tj. clanky online se proste musi vydavat rychle a pomalu za kazdou cenu) a nebo proste lenost autora.

  • LessPh

    Nedočetl jsem... skončil jsem někde v polovině, ale samo názor mám:D

    Mně je víceméně jedno co si moje rodiče a prarodiče myslí o videohrách, protože já vím co je core topic a jsem v driving seatu a já ovlivňuji věci, které se dějí okolo mě, takže rozhodně se nenechám ovlivňovat druhými v jejich krátkozrakosti.

    Hovoříce o dopadu na herní průmysl.. herní průmysl je žumpa, co si budeme nalhávat. A s aktuálními čísly v branži bych neměl obavy, že to nějak s herním průmyslem zahýbe, navíc od čtenářů lidovek nebo podobných médií, kteří stejně nejsou zákazníci. A pokud ty čtenáři mají náhodou děti, tak ty si svůj xbox stejně vyřvou, nehledě na jakýkoli články... tam totiž fungují jiný páky..

    Ale co se týká CZ médií jsem rád, že na games začínám konečně vidět články s přidanou hodnotou a ne jen překlady zahraničních webů nebo kopírky článků v bleskovkách, což oceňuji, ale je potřeba na tom ještě makat. 


  • Tohle démonizování tu bylo a určitě ještě bude. Nejvíc je patrné z TV, protože pro ně je PC do značné míry konkurence. Kolik lidí si jde ve svém volném čase radši něco zahrát nebo dá přednost Ulici nebo jinému nekonečnému seriálu z podobném produkce.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit