Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    Tak Fortnite má nějaké události a Apex zatím z toho nemá nic... dejme tomu čas a ono se to vyrovná 😉

  • patr

    Nechapem ako to moze niekoho bavit sa pozerat na fortnite, to chaoticke, psychopaticke stavanie prekazok a preskakovanie medzi nimi.  

    • Jack1947

      Lol ... jako je to dost komické když nějaké děcko staví ostošest dokud mu nedojde dřevo aby ho potom picly po jedné plance!

  • Nez se tu zas rozjedou hadky typu: "Streamers WUT? Radsi si zahraju sam", jednoduchy priklad pro ty, co krouti hlavou: V mladi jsem hral u kamarada hry, no a kdyz jsme zrovna nehrali Tekkena, tak jsem se proste dival pres rameno, jak pari Need for Speed a stejne me to bavilo. Streamovani je podobna zalezitost a to, ze vas to (ne)bavi, je naprosto v poradku, tak jako nekoho (ne)bavilo cucet kamaradovi pres rameno :)

    • patr

      Tak je to dobre ked zorganizuju nejaky kvalitny turnaj. Ja nechapem a nikdy v zivote nepochopim jedinu vec. 

      Fortnite.

      Proste mozu to okecavat ze stavanie pridava skill do hry apod, premna je to absolutne nechutna podivana. Nabuduce co daju do akcnej hry ?  Mazanie prostredia ? Ze budete pod sebou mazat teren dokym sa nevyjbete z mapy ?


      Najprjebanejsia hra v historii herneho priemyslu



    • Jenže tenkrát byl ten počítač jen jeden a u něj pár kamarádů. Každý chtěl spíš hrát než koukat. To koukání bylo jen nutné zlo, než se dostal na řadu. Dneska má doma PC nebo konzoli pomalu každý, takže místo svého hraní koukat na PC jak hraje někdo jiný je prostě pořád úlet. Jediný smysl vidím v příapdě zákysu nebo pokud zvažuju koupi a koukám jak to vypadá v pohybu.

      • patr

        Tazko povedat. Zas su streameri ako dr. Disrespect a ten uz robi naozaj vybornu show z jeho charakterom a viem si uplne v pohode predstavit ze ochvilu bude mat svoju velku tv show alebo film.

        Dalsi ako shroud apod su zas cisti skilleri a mnohi ich sleduju mozno aj kvoli tomu ze sa chcu v hre zlepsit.  Dalsia vec su zas kvalitne turnaje.  Proste to mas rovnako ako so sportom. Tiez si zahras futbal zo srandy s kamaratmi, ale sledovat profesionalov je nieco ine.  


        Ako bezne streamy sledovat to je dost strata casu. Obcas sa pozrem na disrespecta, ten je fakt vyborny. Skor by som privitam viac profesionalnych turnajov a lig.  Na to sa fakt dobre pozera.  


      • A nebo je proste hrani her tak moc nebavi, ale koukani nejakym zahadnym zpusobem jo, clovek je proste zvlastni bytost. Ostatne, vetsina hracu, co sleduje streamy, ten cas nejak deli mezi jejich vlastni hrani a toho streamera a nebo delaji oboji zaroven.

        • tuco

          Dalším faktorem je, že Twitch na je na rozdíl od klasické TV interaktivní a má sociální rozměr.  Podle mě  je Twitch fenomén hodný zpracování v PhD tezi, podobně jako ostatní sociální sítě, jednoduše proto, že jde o fenomény nové, dříve nezkoumané.

  • tuco

    Hádám, že sledovanost je zejména určena tím co nejoblíbenější streameři hrají. V tomto případě Shroud (kolem 40k+ diváků), DrDisrespect (30k), TimTheTatman (20k) a další. Otázkou zůstává, proč hrají to co hrají.  

    • Je to prakticky jen jiná forma propagace, ale bohužel v tom tu propagaci málokdo vidí. Typickým příkladem je ukázka jen části hry, chválení a ignorování nebo přecházení chyb a očividných nesmyslů nebo nedokonalostí hry. Cíl jasný, nalákat ke hraní/koupi. Oni ze samtoných shlédnutí nemají tolik jako za placenou propagaci od nějaké firmy. Jestli je to kosmetika nebo hry už jen záleží na cílovce.

      • tuco

        Pokud bych si mohl vybrat mezi výše zmíněnou reklamou a reklamou řekněme klasickou, tak bych dal přednost výše zmíněné z několika důvodů které zde nebudu rozvádět. Uvidíme jestli a kam se marketing posune, nicméně pro mě je důležitá tzv intelektuální upřímnost. Pokud někdo hraje nějakou hru a je za to placen/a, tak bych to rád věděl. Nemusím vědět kolik bylo zaplaceno, pouze tu skutečnost, že jde o placené, a nejen spontání, hraní. 

      • patr

        Tak jasne.  Vidiet to na novych hrach.  Ninja, timtatman, courage apod 2 tyzdne si ficia na call of duty, apexe, battlefield a ked vyprsi dohodnuty termin vsetci su spat na fortnite.


        Jaj jak ja neznasam tu hru.  Hocico ine apex, cod, bfV, pubg, roe ale ne hentu pcovinu

        • twicer

          takže to vlastně asi nebude hrou, ale tebou :) To se tak stane, člověk nemusí chápat všechno.

  • Mart9

    Prý diváků :D :D Tak to už je na mě moc.

    • patr

      No pozor.  Chlapci maju zaber worldwide a niesu obmedzeni na jednu krajinu.

      Zas tak srandu by som si z toho nerobil ked chlapcovi daju milion dolarov aby 2 tyzdne propagoval tu hru.

      No zrejme ho niekto sleduje ak mu daju taku sumicku ktoru ty nezarobis za cely zivot

    • Tak nás obdař svou logikou a vnímáním světa... jak bys je nazval Ty?

      • Mart9

        Nejde o to, jak bych je nazval. Jde o to, že se řeší diváci u hry. To je opravdu zvrácené.

        • člověk, který se dívá na cokoli... cokoli... je divák.

    • tuco

      Jen pro zajímavost ..  Amazon's streaming service Twitch is pulling in as many viewers as CNN and MSNBC - https://www.businessinsider.com/twitch-is-bigger-than-cnn-msnbc-2018-2


      no a že ti co sledují jsou diváci, o tom netřeba polemizovat. Osobně se na TV už skoro nedívám a dávám přednost obsahu tvořenému uživateli. Twitch už nějakou dobu není jen platforma pro streamování her.

  • KrejciPetr

    I kdyby hra za rok umřela, tak se zaplatí a zaplácla spoustě lidem stovky hodin. Nevidím problém :D

  • malachi

    ako...strácať čas pri hraní ok..ak je to dobrá hra  zíde sa občas odreagovať..ale aby som hru len pozeral???..a s priblblím komentárom ako bonusom???.netvrdím že som si pár videí nepozrel nejakej hry ked chcem vedieť ako to vyzerá/hýbe sa apod...ked tak...hádam je lepšie ked tú hru niekto hrá ako keby sa 😀mali len pozerať všetci...zvláštna doba...ešte aby ju zrušili lebo ju pozerá málo ludí...😂

    • patr

      Neviem.  Napr dr Disrespect robi naozaj skor TV show, a dokaze ta rozosmiat.

      Proste vystupuje ako charakter, herna postava, majster N, Mistr Bean hocico. V jeho pripade by som to nenazval len akymsi pozeranim gameplaya s priblblym komentarom ale normalnou show velakrat lepsou ako vidis v tv. Spominal ze uz podpisal aj kontrakt s hollywoodskou agenturou, takze mozno ho raz uvidis aj v kine, nielen na twitchi.

      Lebo samotny gameplay, napatie a princip battleroyalu kedy sa kruh zmensuje, napatie stupa a vyhra sa priblizuje.  Vsetky tie atributy davaju predpoklad pre dobru zabavu aj pri sledovani a ked sa raz najde talent ako dr. Disrespect tak to moze posunut na iny level.

      A ked hraju nejaky turnaj a dari sa im a postupuju dalej tak to je velakrat paradna podivana.  Proste ako v sporte, chyby, napatie, zvraty, paradne akcie, vyhry.

      Napr velakrat je tazke sa aj so znamymi, kamosmi vobec na niecom dohodnut.  Jedneho nebavi cod, druheho zas apex, dalsi len cs go apod. Jeden sa namota na overwatch, dalsi traja povedia to je pcovina lebo maju radi realnejsie hry atd.   Proste hier je take mnozstvo ze je velakrat aj problem si zahrat s rovnakymi ludmi a zohrat sa ako tym.


      A vtedy sa radsej pozres na zohranych hracov, lebo su tam krasne akcie.  Lebo ty si tak zahrat jednoducho ani nevies

    • Napadlo mě přesně to samé.. kdy vlastně začal ten svět upadat do takové míry, že už u her nejde o to, kolik lidí je hraje, ale o to, kolik lidí kouká na někoho jiného, jak hraje. Tím spíš u Free to play hry. Celá ta éra youtuberů, streamerů a influencerů mě začíná lehce znechucovat a bojím se doby, až moje děti dorostou do věku, kdy by je mohli podobní duševní mrzáci zajímat. Bohužel děcka se jimi nechají tak snadno zmanipulovat, že potom chtějí celý den koukat na ty svoje hrdiny a konzumací jimi vyprodukované odpadu místo toho, aby si něco zahráli sami. Ale zase z čeho by ti chudácí potom žili, že.. a když na něj budu poctivě koukat, tak on se za odměnu časem pochlubí, že si koupil nové auto. A já nemám to srdce mu na něj nepřispět, i když mrhám vlastním časem. Ale každý svého štěstí strůjcem.

      • když nemáš kámoše, se kterými bys sdílel nadšení z nějaké hry, natožpak by sis s nimi i zahrál, tak pak radši koukáš na stream a máš nějaký pocit, že děláš něco s mnoha lidmi zároveň. když na to koukáš přes stream, tak tě baví nějaké meme, blbosti a kecy, co ten streamer dělá. když to pak hraješ sám, tak to prostě už není tak vtipné. navíc, když ti ta hra ani tak nejde a brzo umíráš.

        • Aha tak to asi každý vnímá jinak no. I když jsem hrál třeba wow a neměl jsem zrovna dobrou partu, stejně by mě nikdy nenapadlo koukat na stream nějaké guildy, jak jdou raid, který já bez party jíž nemůžu. Prostě když tu postavu neovládám já a rozhodnutí za mě dělá někdo jiný, tak pro mě hra ztrácí kouzlo. A hlavně mi chybí ta odměna.. ten pocit, že jsem to prošel.. nebo to, že mi něco padlo.. nebo alespoň expy nebo achievement.. tedy jakákoliv forma motivace tu hru hrát. Jasně podívám se třeba na nějaký tutorial nebo hru, kterou hrát nemůžu (ještě nevyšla, exkluzivita na konzole), ale i tak to nevydržím víc než 5 minut. A to jen za podmínky, kdy do toho nikdo nemluví a část obrazovky nezabírá jeho obličej. 

          • tak já samozřemě taky radši hraju, ale třeba zrovna na wow sem tam kouknu na naguru, když progresujou nějaký raid, protože já nemám tolik času a prostoru, abych se věnoval raidění. to samé mythic+. během toho si třeba hraju svoje věci ve wowku, pokud jsem subnutý. a stejně tak to mám s ostatními hrami. koukám třeba na hearthstone, páč vím, že nikdy nebudu mít čas tolik grindit, abych měl všechny karty a došel do legend ranku. pro mě jsou streamy kulisa místo třeba telky nebo hudby. sleduju lidi, kteří mi přijdou zajímaví, nikterak hloupí, vtipní a prostě fajn. můžu od streamu kdykoliv odejít, oproti hře, které se musím naplno věnovat. ale to je můj přístup a někdy žádný stream nezapnu hodně dlouho. mnozí na to určitě koukají stejně intenzivně, jak by to třeba hráli. a jsou z těch influencerů zblbnutí, jak píšete výš.

            • "Třeba já nemám mašinu na to, abych tu hru hrál.. natož pak kamarády se stejným herním zaměřením (ti si většinou jedou Heroes of the Storm, nebo Fallout 74). Battle Royal jsem nikdy nehrál, ale samotný jeho koncept se mi líbí už od doby stejnojmenného filmu a vždycky jsem si chtěl něco podobného zahrát. Že je tu kolem toho teď hrozný boom a lidem to leze na nervy, je věc uplně jiná. Nebo alespoň tak ji vnímám já. Protože teda nemůžu hru hrát, s radostí si ve chvíli volna pustím někoho, kdo hru hrát umí a je mi jako člověk příjemný. Většinou jsou to menší streameři, se kterýma si člověk i trochu přes chatpokeca, protože se jeho message board neni zadrbaná heftama typu "omegalul" apod. a neztratí se jeho otázka v tsunami "notice me senpai" zpráv.

              "kdy vlastně začal ten svět upadat do takové míry, že už u her nejde o to, kolik lidí je hraje, ale o to, kolik lidí kouká" ... tohle třeba nechápu. Jaký je rozdíl mezi sledováním kompetitivní počítačové hry jako je právě Apex (nebo Fortnite, nebo PUBG, nebo Starcraft... a vlastně třeba i nekompetitivní hra jako je Stardew Valley?) a čuměním na hokej, nebo na fotbal? Taky nemám rád golf, nebo curling, ale nikde si nestěžuju, kam jsme to dospěli, když tohle někdo sleduje.

              • patr

                Reakce na příspěvek:

                Presne tak.


                V dnesnej dobe je obrovsky problem aby sa stretli viaceri pri jednej hre, hrali ju castejsie a boli zohrani.

                A prave vtedy ta kompetitivna hra dostava ten spravny naboj.  Kedy je komunikacia k veci, rychla, navzajom sa kryjete a vznikaju krasne akcie.

                Proste rovnako ako sa nevieme zohrat vo futbale, hokeji a velakrat sa pozrieme radsej na paradne akcie profesionalov  Takisto je to aj s hrami

              • Reakce na příspěvek:

                No pokud bych neměl mašinu na to, abych si to zahrál sám, tak bych ten čas věnovaný koukáním na stream spíš strávil nějak užitečně, abych si za vydělané peníze tu mašinu koupil.


                Jinak já ten rozdíl hlavně vnímám v tom, že hokej a fotbal se primárně hraje právě kvůli těm divákům, zatímco hry primárně vznikají kvůli tomu, aby si je koupilo a hrálo co nejvíc lidí, ne? Nějak si nejsem jistý, jestli trhu pomůže to, že spousta lidí místo toho, aby si hru koupili a hráli, podporují někoho, kdo tu hru hraje. Takže sice bohatne streamer, ale o to míň se prodá kopií té hry. Protože očividně spoustě lidí stačí koukat na někoho, kdo to hraje "za ně". A ještě to je "zadarmo", no neber to.


                Ale zase máš pravdu, že stačí na to prostě nekoukat. Nemá smysl moralizovat či se snažit někoho přesvědčit o mé pravdě. Každý ať se svým životem nakládá jak uzná za vhodné.

                • patr

                  Reakce na příspěvek:

                  Nechapes zakladnu vec.

                  Dnes je taka doba ze hier je hrozne vela a aj dobri kamarati sa casom jednoducho  rozidu a je obrovsky problem pre mnohych aby hravali v 5, 4 clennom tyme castejsie a boli slusne zohrani.

                  Jednoducho sa dnes v zaplave vsetkych tych titulov, internetu nevedia tak zist ako kedysi pri cs 1.6, alebo call of duty 1.


                  A vtedy sa obcas fakt radsej pozries na zohrane tymy ako hrat hru s random hracmi.  Ja som hral apex, nejaky manik so 14 killmi si tam hral svoju nahanacku na fragy, behal si tam sam, absolutne ho netrapil tym, bol naskillovany, totalna nuda aj ked sme vyhrali

                • Reakce na příspěvek:

                  "Čas věnovaný koukáním na stream spíš strávil nějak užitečně, abych si za vydělané peníze tu mašinu koupil." ... si asi myslíš, že jsem teenager, který nechodí do práce, co? 


                  Ber to i tak, že na to hraní, třeba v mém případě, není tolik času, tak mi nestojí za to si kvůli Apexu pořizovat herní PC. Vystačím si s tím co mám, protože jsem to stejně všěechno ještě nedohrál (a ani nedohraju). Rád se ale podívám na nejaký ten kompetetivní zápas.

                  • patr

                    Reakce na příspěvek:

                    Vies co, konzola.  

                    Ja mam pc ale teraz som si kupil aj ps4pro lebo pc nemam so sebou.

                    Pre teba idealne.  Lacne, paradna cena na to co si na tom zahras. Ak ani nechces prilis vela do hier investovat, stiahnes celkom slusne free to play hry ako apex, fortnite, world of warships, world of tanks.  Uplne v pohode.

                    A apex na tom fici ako na mojom pc za 1700 eur. Jasne, neni to tak vymaxovane na detaily a textury, fps tiez nebude 120 ale plynulost je zarucena.  A cely playstation stal menej ako grafika do pc strednej vyssej triedy. a velakrat tam maju hry ovela vacsiu hracsku zakladnu cize napr v call of duty nevyckavas tolko v lobby

                • malachi

                  Reakce na příspěvek:

                  presne ..zrovnávať s týmto napr.sledovanie hokeja je mimo mysu...hru si môže predsa zahrať každý-stačí mať PC alebo konzolu..ale zahrať si napr. hokej??? naživo...povedz to niekomu napr.  na vozíčku alebo inak telesne postihnutému ,tak taký je rozdiel v sledovaní hier a športu.ale ako vravíš dnes je svet iný ako býval..aj mládež..a som celkom zvedavý kam to až zájde a čo z toho vyrastie😀

                  • patr

                    Reakce na příspěvek:

                    O com pises.  Hokej si tiez moze zahrat kazdy ktory nema naozaj velky hendikep.

                    Kludne len s hokejkou a loptickou.

                    Lenze presne v tom je to uplne rovnake. Ze ty ten hokej hras zo srandy ako amater presne ako tu hru a obcas sa rad pozres na profikov a paradne akcie.  A hry su rychle a napinave a vznikaju tam tiez krasne akcie, napatie a zvraty.


                    Ako hej, sledovat streamera pri beznom hrani je ako sledovat treningovy zapas. Ale turnaje to uz je paradna podivana velakrat uplne porovnatelna so sportom.

                    A battleroyale praveze ma este ovela vacsi turnajovy potencial, lebo disponuje vybornou atmosferou kedy sa tempo hry a napatie s ubudajucim priestorom zvysuje.

              • species

                Reakce na příspěvek:

                Jestli mas kamarady co hrajou fallout 76, je na case najit si novy kamarady

                • Reakce na příspěvek:

                  s tímhle jejich rozhodnutím taky nejsem uplně na jedné vlně... ale proti gustu. 

                  • patr

                    Reakce na příspěvek:

                    A presne o tomto to je.  To neni ako pred 20 rokmi ked bolo hier podstatne menej a vsetci sa stretli okolo jednej popularnej hry.


                    Dnes jedneho bavi overwatch, druhy je radsej na realnejsie pubg, dalsi traja hraju dokola dust2 uz 20 rokov, treti zas fortnite, stvrty ich vsetkych vyfakuje lebo neznasa uz len z principu battleroyale, dalsi dvaja behaju v dungeonoch v mmorpg, jeden je otraveny z tych vsetkych online hier a zahra si radsej pribehove rpg, adventuru atd

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit