Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nechapu proč by si mel kupovat iPhone když se daji koupit telefony s vykonejsim procesorem, fotakem, displayem a za min
    • medvidek88
      Já byl zástáncem Androidu přes 4 roky, vždycky jsem měl nejnovější edici NEXUSu (tedy opravdu čistý Android) a před půl rokem jsem si pořídil iPhone 5 a to se prostě nedá srovnat :) Na Android nenadávám, ale bohužel svojí otevřeností trpí (je opravdu neskutečně pomalej na jakékoliv konfiguraci, občasný pád, restart a ty odezvy jsou děs). Takže jsem vyměnil možnost upravit si v telefonu cokoliv za spolehlivý provoz. Co opravdu nechápu, tak je cenová politika Applu. U telefonu tu cenu ještě chápu, přeci jen je to opravdu odladěné a kupuju si tak trošku jistotu, ale nechápu, proč musim za obyčejnej kabel platit 500,-
      Ale jinak spokojenost, už asi nejsem ve věku, kdy musim mít ve třídě v telefonu nejvíce jader, největší displej a nejvíce Mpix u foťáku *4* Navíc mi nedělá problém za aplikace platit, takže odpadává všelijaký root telefonu a instalace ze zavirovaných zdrojů *3*
      • No jo, ale co si měl za Nexus? Pořád musíš porovnávat telefony ve stejné cenové relaci. IPhone je hodně drahý, takže když chceš iPhone srovnávat s něčím s Androidem, musí to být top Android telefon. A tyhle telefony jsou už opravdu na velmi dobré úrovni a v mnoha ohledech překonávají iPhone. Na druhou stranu si iPhone drží hodnotu, takže je snazší ho prodat.

        IPhone v českých podmínkách za české ceny vůbec nedává smysl. Není tu dobrý servis, není tu dobré obchodní zastoupení a ta cena není odpovídající. V USA vyjde mnohem levněji + je tam veškerý servis a služby. Tam to smysl má a tam bych naopak nekupoval Androidí přístroj.
        • Jack1947
          Pro ně je to stejnej šunt jako lowlendy tady, myslím že zato zase může UNIE s těmi jejich posranými cenovími politikou.
          • To sotva. IPhony nejsou v USA vnímány jako šunty. Jsou to ale podstatně dostupnější telefony než u nás. V USA jsou Androidí telefony pořád více prodávané než ty s IOS. Je tam ale daleko zajímavější konkurence a lidi mají tak větší svobodu si vybrat podle toho, co jim více vyhovuje. Faktem ale je, že Apple produkty tam mají jisté výsadní postavení. Minimálně reklam a obchodů s Apple produkty jsou tam převažující.
            • Jack1947
              Tak mne to tak připadá, když oproti našm cenám nový ufoun za 5k a u nás nejlevnější sotva 15k. I když minimální mzda (jestli se tomu tak tam dá říkat) jiné věci jsou fakt trochu jinde.
    • Jack1947
      Naopak, až Iphone6 se dokázal vymanit ze standardu, z 3,5" displeje atp... jinak to nebylo nic moc ale zase se ten systém bez (jailbreaku což bylo nákladné a moc lidí to radši ani nedělalo) byl celkem čistý android se zaseká snadno. Ipad je v pohodě ale radši bych NV Shield tedy jestli tam bude hodně her - nestojí moc i když nemá karty no.
    • Nechapu kdo ti tvrdi, ze si ho mas kupovat. Typicky cechacek. Nekdo si koupi drahou vec, tak musime nadavat u piva. *15*
  • Apple je reklama na americkou demenci. Proc kupovat levnejsi a kvalitnejsi od konkurence kdyz za plnou cenu mate vosmel od pana vydriducha . Z tehle spolecnosti uz se mi chce zvracet hodne dlouho. Ja byt bohac tak to koupim a zavru.
    • U nás jsou Apple produkty předražené a je nesmysl je kupovat. Koupí to člověk, který chce být členem exkluzivní skupiny lidí, co na to mají (platí pouze pro neamerický trh). V USA jsou to běžné telefony s dobrým servisem a službami. Tam to smysl má. V některých zemích se nové iPhony prodávají za nějakých deset tisíc Kč v přepočtu. *1* Kdo by to pak nekoupil, že?
      • Jack1947
        Taky to není pro každého bud Jailbreak (což je risk i když se ručí cenou zařízení) nebo holt nákup mají spoustu věci zdarma ale Gplay je v tomhle zase lepší. 1Je že neexistuje to že by nebyli kopmatibilní , což u Androidu je jako pc prostě hodně mobilů a není možné zaručit kompatibilitu a také je důležité si mobil měnit tedy jak pc... ty ceny jsou přepálené to i přesto nakolik je Ipad dobrý. + Hrát se zase dá ale chceto gamepad pro normálního člověka stačí výkonný shield co se dá sehnat nejlevněji pod 10klacků. Snad bude i větší podpora než tomu byla a hlavně delší u PS mobile.
        • Neznám jedinou dobrou hru na mobilní zařízení (tablet, mobil). Jsou to hříčky pro občasné zabavení ale nic pořádnýho. Anebo porty...
          • Jack1947
            Hele, takhle bych to zas nebral ... některé hry mne bavily vím že to nebylo nic moc ale snaha vidět byla a budou lepší časem. NV má bneskutečný potenciál teda SHIELD (což mne mrzí že ta gamepadová verze se u nás neprodává)

            Porty? hele zahrát si klasiku z PSX na mobilu je parádní nemyslíš jaké pak porty. Hříčky to rozhodně nejsou, já bych si NV Shield pořídil. Pak třeba gamepad a myslím že to je ok. Ty hry se furt vyvijí grafika atp a vem si že shield je nejvýkonější zařízení ale zase hlavně herně ostatní věci tolik nestojí za zmínku a nestojí moc.

            Dohrál jsem docela dost her, minulé generace androidů a zabavily a nebyli to jen hříčky ale když má každý svůj názor brát ti ho nebudu. Na cesty je to třeba super a i doma se to dá...
            • Jack1947
              Což o to technologie je parádní, akorát hrami si moc jistý nejsem no... řikáš že jich moc není mobilní hry nesleduji. Stále ale platí že tam pofrčí i ty normální hry nejen shieldové - na streaming by byla u mně až poslední možnost.
            • Však bych kupoval nějaký Shield až ve chvíli, kdy bude aspoň několik opravdu dobrých her a až jim technologie bude fungovat, jak slibovali. *4*
            • Jack1947
              No s těmi hrami to je možná už horší ale nevím myslím že budou ne... jinak by to smysl nemělo.
            • Koukám, že si tě nVidia najala jako propagátora jejich Shieldu. *1*

              Ten tablet vypadá zajímavě, ale nejsem si jistý, jestli je vůbec využitelný. Streamování hry z vlastního PC je fakt dobrý jen tehdy, když chci hrát nikoli na plné detaily nějakou větší hru v leže v posteli. Nevím, jestli jim vůbec funguje vzdálený streaming, jak slibovali. Mám dost pochyby - v ČR chybí dostatečně dobré mobilní pokrytí na něco takovýho. Bojím se, že lagy ve hře budou neúnosné.

              Oni to myslí dobře a jsou pokrokoví. Jenže ještě tu není doba, kdy má domácnost jedno velké centrální zařízení, které pak v podstatě utáhne ostatní malá. Snad za pár let.

              To využití chápu, že třeba když mám 3 děti a jeden jediný PC/konzoli, tak dám dětem 3 shieldy (což mě vyjde na necelých 30 tisíc, takže přecijenom o fous levněji než více konzolí/PC), zaonu streaming 3 her na 3 zařízení a každý dítě si může hrát ve svým pokojíčku, takže se vyhnu hádkám, kdo je na řadě s hraním. Jenže tohle není pro běžnou domácnost ale pro nějaké technické nadšence a těch je málo.

              Na druhou stranu, pokud chceš nejvýkonější tablet na trhu, je Shield jasná volba. Ale proč ho chtít, když nejsou hry?
            • Jack1947
              No nevím některé hry jsou dohratelné i za několik hodin. Pak si zvyýšíš obtížnost a hle jede se o dalších pár hodinek déle pak tu máme mp. Holt evoluci nezastavíme he *3*

              Hrál jsem naposled SC:Conviction a to je pravda že jsem dohrál za jeden večer asi cca 4-6hodin. ( Njn, doháněl jsem resty) to byla zas taková né o moclepší hra ale jiné jsou delší ano. Mikrotransakce souhlas, + reklamy které v plné (koupené) verzi zas nejsou... někde tě fakt natlačí ke koupi dost násilně že to radši než abys zkazil hraní vzdáš jindy se to dá. Pokud nezvítězí tato politika nemám problém. Gplay mi nabídlo zadarmo spoustu her, které mne i bavily a např NV SHIELD má vlastní market s optimilizovanými hrami.

              Máš málo času přesto hříčky jsou pro tebe nudné, hmm no a některé hříčky jsou i zábavné.
            • Mám málo času, proto hraju většinou jen velké hry. Hříčky si zahraju jen občas, když někam jedu. Ale i tak většinou na cestách raději poslouchám různé podcasty a tak. Hraní na mobilech mě prostě vůbec neuspokojuje a k tomu ty reklamy apod. *7* Pořád čekám, že se začne dělat něco pořádnýho - bez reklam, bez mikrotransakcí - prostě koupím a mám plnohodnotnou hru, kterou nemám dohradnou za jednu cestu autobusem. *4*
    • Dejme tomu ze mas pravdu. Proc pak ale nadavas te firme a ne tem lidem co to kupuji?
    • Jack1947
      Lol, jenže právě v USa je cokoli s IOS jen levný šmejd, je to reklama na "naší" demenci... Evropskou perotože tady to je předražené.
    • Nezavid a misto psani debilnich komentaru zkus vydelat nejaky kacky, at si to muzes taky poridit *3*
  • homeles8
    yeah! A když lev zabije antilopu, tak za to můžou hry.
    • Apple logic
  • *15* klasické řešení americkým stylem.

    Někde je problém, tak co asi tak uděláme? Všem ostatním zakážeme o tom problému nějak informovat a budeme se tvářit, že se nic něje. Ono se to nějak vyřeší... Klasika. Ženská uvidí jak doma chodí nahý chlap a informuje policii, že jí mravně kazí namísto aby se otočila. Pivo není možné mít v ruce ale v sáčku aby to náhou nikoho nezkazilo ale paradoxně, každý ví co pijete protože limodády se v sáčku pít nemusí...

    Tedy v applu storu není možné prodávat hry 18+ a lákat na 18+ obsah? To prostě není možne a je to platforma pouze pro děti?
    Argument, že i děti se mohou dostat na hru 18 a vidět nějaké to střevo přes jejich 6 palcový apple za 20.000 Kč je špatný. To lze řešit (ano řešit) lehce. Nutnotou registrací kde se vyplní věk anebo nutnosti odsouhlasení 18+ při kliknutí na nějakou tu zajímavější hru. Tím to je vyřešeno a tečka. Problém toho haranta, že si tam dal věk 58. Nás nikdo také takto šíleně nechránil a naši rodiče žijí naprosto normálně a to třeba bylo běžné, že kuchali zvířata na vesnici! To je hrůza, že?

    Ale americký styl je přátelé jiný! Zakážem to všem a naštvem tak všechny!

    Kdo by se snad bál, že tento pořádek do ČR nedorazí a tedy vaše dítě, uvidí pistol u hry tak se bát nemusí. 1656987768,468468 úředniků maká na nových hovadinách a tohle se tam určitě oběví. Časem i policité budou nosti pistol tak aby nebylo vidět, že mají pistol. Následkem toho zde bude vysněná populace která neuvidí nic nepříjemného a jakmile se něco nepříjemného stane tak se podělají, dostanou infarkt a chcípnout. *11*
    • nečetl článek = nezná problém = píše blbosti
    • klasické české pojímání čehokoliv: velkohubá demagogie, argumentační fauly a klenoty typu "oběví" *7*
      • vzpomeněl si na demagogii jakmile se tohle zavede v ČR. I když jak tak koukám, možná za to to ještě budeš rád a ideální společnost kde nic nesmí ani náznakem někoho potencionálně urazit, morálně ohrozit zde bude krásně sluníčkově fungovat *3*

        Jakoby by nebyla pravda, že se firmy v USA často bojí a raději upraví pravidla pro všechny než aby se soudily, kde nelogicky prohrát velké prachy.
        • flash789
          pro gregora..nevim co je lepsi, nekdo kdo projevi svůj názor, nebo další iddiot co hleda pravopisne chyby. me spis zajima neci názor, nez po milionkrat opakovane vochomurkovstvi o pravopisu.
          • dobrý, no. mě zase v prvé řadě zajímá, jestli je ten názor relevantní vzhledem k tématu a situaci a jestli se za ním neskrývá jen kupička předpojatostí, polopravd a argumentačních ojebů. to je první krok k tomu, abych o názoru mohl vůbec uvažovat. a nevidím na tom nic idiotského *3*

            takže Karlův názor mi třeba cizí není, ale způsob, kterým ho prezentuje, je mi proti srsti. stejně jako třeba to, jak se ty snažíš můj příspěvek zredukovat na blbej pravopis...
  • Četl vůbec někdo ten článek? Je to velmi jednoduché: Apple má už dávno v podmínkách, že se nesmí u prezentace aplikace (tj. např. ikona ve storu, ukázky z aplikací) objevit násilí a symbol násilí. Toto pravidlo existuje proto, že si obsah může procházet každý - tedy i malé dítě.

    Každý vývojář si jistě přečetl podmínky, za kterých může dávat své produkty do Store. Proto je chybou vývojářů, že je nerespektovali a že je musí dosud benevolentní Apple upozorňovat na porušení podmínek.

    Pokud jde o výrobu v chudých zemí a zneužívání chudoby, tak tohle bohužel dělají velké mezinárodní firmy běžně a Apple není výjimkou.

    A hry s násilným obsahem opravdu nemají být přístupné dětem a to za žádných okolností. Když už se to náhodou stane, že člověk pustí dítě k násilným hrám a filmům, musí si být člověk jistý, že to dítě není narušení a že dobře chápe, že je to jen jako a že násilí je vždy špatné. Hrát Call of Duty pod dohledem rodiče tak může být neškodné, ale když ho dítě hraje samo bez dalšího vysvětlení, je to vždy špatně.
    • A proto se podle tvé logiky omezí něco pro všechny. Namísto registrace a checku věku apod.... Schválně kolik lidí se zbláznilo poté co vidělo na obrázku nějakou drsnou hru. Takové tam ani nejsou...Studie které tohle přímo potvrzují také nejsou.

      Podle této logiky by v ČR museli být samí šílenci. GTA 1 se zde hrálo a rozhodně 18+ nikomu nebylo. To samé další hry. Tedy dopad násilné hry je přeceňovaný. A lepší jak jít cestou omezení pro všechny, je lepší zachoval svobodu a hlídat dané jedince u kterých může být problém.

      Strašný jak lidi prosazují takové šílené restrikce pro všechy a předním zde bojovali za svobodu. Kontroloval to lze různě (jestli to je tak nutné) a vybral jsi ten nejhorší způsob. Zákaz všem.

      A "Pokud jde o výrobu v chudých zemí a zneužívání chudoby, tak tohle bohužel dělají velké mezinárodní firmy běžně a Apple není výjimkou." To přeci neznamená, že to musí dělat také. Franta využívá chudé a Pepa to udělá také a vše je morálně OK (když již řešíš morálku dětí). Vždy si mohou vybral jinak a to neudělali.
      • Dopad zobrazení násilí ve filmech a hrách na lidi je velmi subjektivní. Ratingy ale mají smysl, protože každý průměrně vzdělaný člověk chápe, že děti vnímají věci zjednodušeně a není dobré je krmit taky dosti jednoduchými násilnými hrami a filmy.

        Právě protože nelze ověřit věk návštěvníka Obchodu, proto platí restrikce pro všechny. Nevidím v tom problém.

        Svoboda a demokracie neznamená, že bychom neměli vůbec regulovat. Já bych reguloval podstatně více.
    • Jo u Applu tam do ted sedel nekdo normalni, kdo tyhle neskodne veci ignoroval a dohlizel na to, aby tam nebyl nejaky ocividny prr..ser. Ted zrejme nastoupil nejaky zm..d, ktery se chce zviditelnit a zacal menit pistole za palky.

      A co se tyka deti vs nasili...pohadky jsou nasili plne, takze podle tebe je nejhorsi, kdyz si dite cte samo pohadku co ? Nedejboze, aby dite cetlo treba takovou Kytici - to z nej tuplem sadistickeho vraha.
      • nebo o jenickovy a marence jak deti zaziva upali starou pani co ma jen jednu vadu ze je lidojed
        • Tyhle pohádky jen straší děti a ukazují jim, že násilí je špatné a že se ho mají bát. Jedna věc je, když jasně vykreslená zlá čarodějnice žere malý děti a druhá věc je, když parta sympatických mladíků mlátí lidi do palice pálkou... V pohádkách je zlo a dobro většinou vykresleno jasně a má děti spíše strašit.

          V Jeničkovi a Mařence tu bábu strčí do pece a je hotovo. Kdyby byla v tý knížce celá kapitola o tom, jak se tam bába škvaří, jak se Jeníček s Mařeknou u toho náramně baví a pak bábu sežerou, tak je to asi blbý. Jenže tam nic takovýho není. Je tam klasický pohádkový konec - prostě zlo rychle odstraněno a hotovo. *3*

          Kromě toho filmy a hry často velmi naturalisticky vykreslují násilí a malým dětem kolikrát jednoduše nedojde, že je to jen jako a že není bezva nápad střílet do lidí. Děti myslí úplně jinak než dospelí. Proto se v civilizovaných státech děti nesoudí za vraždy apod.

          PS Dítě si definuju jako člověk do věku maximálně 12 let.
          • no vidis...dle applu je parta sympatickych mladiku s palkou neskodna
            • Že by si šli zahrát baseball? *3*
  • Apple by měl pořádně narazit, vymýšlí kraviny...
  • takze misto mireni pistoli na cloveka dite uvidi, jak se ho nekdo snazi sundat baseballovou palkou...to uz na nej spatny vliv mit nebude, jo?
    • ja bych rekl ze bude kdiz sem byl malej tak sem v telce videl pofatku uz nevim jakou vypravela mito mama ze sem pak sel brachovi kterej spal a prastil sem ho kladivkem na maso bohuzel sito nepamatuju
    • Je velká chyba, že největší sw firmy jsou z USA.

      Jak je vidět, jsou tam naprosto podělaný z jejich často šílených nařízení a možnosti se soudit o to, že tvůj bědar mi způsopil šok...Pak něco zakáží a dopadne to na všechny. Kdyby to dopadlo pouze na americké ip ale ne. Každý se musí sklonit a brát tu nejvíce nízkou laťku.
  • Ta vymenena oranzova plastova pistolka za tu cernou realnou baseballovou palku je ale stejne nejlepsi :D fakt to mohl schvalit jenom pulmozek.
  • začalo to tím že zakazali zabíjet male deti a co bude dál? ted když chce nekdo ubližovat druhým pomalu nema jak *13*
  • To je tak smutné, že tyhle naprosto úchylné zákony a pravidla někdo s půlkou mozku může zavést...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit