Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Každé hodnocení je věcí subjektivní o tom žádná a 100 lidí 100 názorů. 

    Nicméně udělat výběr TOP 3 strategií bez Victoria 3 a zároveň bez Mario + Rabbids Sparks of Hope ukazuje především na to, že sem nemá smysl už chodit pro mainstreamové tituly nebo prostě běžné tituly, protože na ty se už tady vůbec nemyslí respektive autoři webu mají takové mentální rozpoložení, že čím více je hra Indee a alternativní tím lépe. 

    To, že se do výčtu TOP 3 strategií dostalo Midnight Sun, což je absolutní směsice žánrů a i zde na Games je hra vedená jako AKČNÍ nikoli jako STRATEGIE je potom skutečně na úvahu, zda sem hra patří.

    • Tak zrovna Vic3 moc nezazarila. Zatim spus docela bida

    • Derp_1337

      S tou Victoria 3 jsi to přehnal. Zas tak dobrá strategie to není. Za dobrou strategii to považuje jenom velmi malá skupina hráčů, která holduje grand strategiemi od Paradoxu. U všech ostatních lidí se Vic3 setká s nepochopením.


      A Mario + Rabbids Sparks of Hope si možná to umístění zasloužil. Ale ono je to takový mix strategie a akční adventury, takže kdo ví? Třeba si to redakce šetří do kategorie akčních adventur.

      Ono v posledních letech není jednoduché klasifikovat žánr her. Hry čím dál tím více prolínají více žánrů. Viz. třeba tebou zmíněný Midnight Sun.

      • Ani bych neřekl, že Vic3 holduje hráčům Paradox her,  a to obzvlášť těm co hráli Vic2, která je ve všech směrech lepší.

    • Přijde mi, že vybrali jednu AAA, jednu menší a jednu nezávislou. Vlastně se mi takový přístup celkem líbí, ale jako žebříček je to trochu divné, když není explicitně popsaný způsob výběru. V3 i M&R: SoH byly v recenzích hodnocené taky dobře, redakce na ně myslela a věnovala jim dost času.

      MMS je všechno možné, ale akční fakt ne. To se musel v redakci někdo uklepnout.

      • cms.sarka-tmejova

        Způsob výběru letos slíbit můžeme ve formě videa, jen nechceme předčasně vyzradit ostatní kategorie.

  • KrPa

    to druhe mistro je proste tahove rpg, i dle steamu...

    s 1. souhlasim, druhe misto mam Starship Troopers: Terran Command a treti Dune: Spice Wars

    • kdybys aspon nekecal

      na steamu jsou stejne jako treba u darkest dungeon tagy rpg, strategicke

      a vsichni vime, ze darkest dungeon je vic strategie/taktika nez rpg

      • KrPa

        ja povazuji za strategii cokoliv, kde ovladas desity az stovky jednotek

        ne jakoukoliv hru, kde musis premyslet, to snad u kazde

        • Hrám, kde ovládáš menší počet bojovníků na detailnějším bojišti se říká taktické a většina lidí to považuje za podkategorii strategií. Třeba XCOM (starý i nový) Jagged Alliance (i když dvojka má tolik RPG prvků. že je řazena i mezi nejlepší RPG), Fallout Tactics, FTL (to taky někdo považuje za RPG a neberu mu to), ze superhrdinských pak třeba Freedom force.

          Pokud někdo považuje příslušnou část hry (u MMS taktické boje) za hodnou ocenění a dovede to obhájit, tak nevidím důvod, proč hru do dané kategorie nezařadit. Doom Ethernal asi těžko někdo zařadí mezi strategie, ale pokud by ho chtěl ocenit za platforming, tak proč by to nemohla být kromě FPS i plošinkovka?

      • 0011

        Proto existuje žánr SRPG, ale dneska jsou ty hry takový mišmaš všeho možného, že bych o midnight suns řekl, že je to karetní hra s pár extra kroky navíc a taky budu mít pravdu.

    • Tahové RPG možná odpovídá trochu víc kvůli tomu vykecávání se, ale stejně to moc nesedí. Ty souboje připomínají spíš něco jako Into the Breach nebo Fight in Tight Spaces, což jsou tak trochu strategie a tak trochu logické hry. Na Opatství je to zase spíš vizuální novela. Dohromady to může trochu připomínat JRPG, ale pořád je to daleko.

      V každém případě před autory klobouk dolů za odvahu udělat něco mimo standardní škatulky, i když riskovali, že to dost lidí nepochopí. Škatulky RPG ze Steamu i strategie z Games jsou podle mě obě tak trochu nouzové.

  • Derp_1337

    Tak myslím, že tady se můžeme shodnout v tom, že nej strategií roku je vskutku TW: Warhammer 3. Ačkoliv to má nějaké chyby, tak pořád je to prostě epická strategie.

    • Marines

      Ano, také to tak vidím. Pokud Sega dokáže udělat TW:Medieval 3 na stejné nebo ještě lepší vlně Jako TW: Wh3 je o budoucím vítězi jasno....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit