Přejít na výpis diskuzí
BioShock Infinite - videorecenze PC verze
28.3.2013 | Pavel Dobrovský
265 příspěvků
-
Tak včera jsem to asi 4 hodiny hrál na PS3 a zábava je to náramná (i když ježdění po kolejnicích mi zatím činí trošku problémy, ale to se poddá :-) ). Co je pro mě ovšem nejhorší, že s mojí chabou angličtinou fakt nestíhám. Titulky přeskakují dost rychle a nahrávky, které člověk sbírá, nemají titulky vůbec. Z příběhu tak budu mít asi kulové :-( To jen takové varování pro ty, kteří uvažují nad koupí konzolové verze a jsou na tom s angličtinou podobně jako já.
-
A já ti doporučuju použít spoiler tag. Od takových blbů, jako jsi ty jsem se dozvěděl přesně to, co jsi napsal. To by člověk nesměl vůbec na net vylézt, dokud tu hru nemá dohranou.
-
http://diskuse.tiscali.cz/games/redakce/pripominky-namety-bugy-1/
-
Mně se nový infinite moc nelíbí tolik jako jednička
- nemá quicksave a autosave je alepoň pro mě docela otravný; - příběh je sice originální a výborně podaný, ale stává se z něj interaktivní film, v jedničce sám hráč psal příběh svými činy, tady má člověk iluzi volby, ale jedná se o 'konstanty', které na závěr nemají vliv; - moc soubojů a žádné dialogy, alespoň podle mě jsou souboje docela nešťastně prokládány zejména zpočátku; - žádný inventář; - mod 1999 (chybí mi ukládání hry a celkově je obtížnost spíš kolísavá než vysoká); - málo zbraní...respektive jen dvě...
+ Elizabeth; + DRM (no technicky je to mínus, ale lepší než Windows Live, které dříve nefungovalo kvůli nepodpoře našeho regionu a dnes nefunguej kvůli nepodpoře nových Windows, jaký paradox...
Neříkám, že Infinite je špatná hra, ale já mám v hrách volnost, což znamená minimálně to, že si hru uložím kdy chci a kde chci a tam se k ní vrátím. Co mi zlepšuje znovuhratelnost je možnost volby. Ať už s ovlivněním příběhu nebo jen prostým jestli se nepřátelům vyhnu, ukecám je nebo postřílím, tady mi volba hodně chyběla, kvůli konci je dobré si to zahrát ještě jednou, ale pak už tam člověka nic neláká a některé pasáže jsou při druhém průchodu hrou vyloženě otravné a zdlouhavé. V tomhle případě bych si radši zahrál jedničku.
Jen dodám, že to je taky jen můj názor a ostatním se může líbit něco jiného.
PS: Za formátování se omlouvám, moc odstavců neprošlo:( -
Pro všechny úvaháře doporučuji si pročíst:
http://i.imgur.com/uTXdy0C.jpg
http://atthebuzzershow.com/2013/03/30/bioshock-infinites-ending-explained-what-it-all-means/ -
Ac mam presne ten opacny nazor, tak jsem stastny, ze se najdou jeste lidi, kteri dokazi normalne, racionalne vyjadrovat svuj nazor a ne jen stekat, ze je nekdo idiot, protoze s nim nesouhlasim :)
-
vysvětlil jsi to tak chaoticky, že kdybych to nechápal. Tak to nechápu dál. Pro lidi kteří to chtěji pochopit víc do podrobna, než že jen vám tu někdo řekne
Comstock jste vy , tak doporučuji zapnout wikinu a přečíst si příběh. -
Jo, ta narazka s tou injekci je uplne jasna, nevim, jak sem to prehlid... a ze je Ryan Jackuv otec (i kdyz spise mozna klon) neni nijak na zavadu, jak rika Liz kdyz chodite kolem tech majaku - jsou konstanty a jsou promenny, v jinym vesmiru podle me proste Ryan = Comstock, respektive Booker = Jack, konstanta, ze jednou sou de fakto ten samej clovek a jednou tak nejak otec/syn, to uz by byla ta promenna...a vubec, ono to je fuk, ale mindfuck solidni teda, tahle hra =D. -
Comstock je Brooker ktery se nechal pokřtít v tý řece po bitvě -
No nějak tak víme, že Comstock = paralelní Booker. A podle toho, co jsem kdesi četl, tak má Booker stejnou DNA jako Andrew Ryan, protože může ovládat ty miniponorky, nebo co to mají v Rapture. Tenhle twist si už moc nepamatuju, ale údajně to tam tak bylo. -
Netuším, ale v mobilní verzi (opera 12 myslím) nefunguje spoiler tag pro změnu vůbec, takže to by se možná mohlo nahlásit taky *3* .
-
No to bych asi vyloučil, když Ryan je Jackův otec, ale spíš bych zdůraznil to, jak Elizabeth na pláži "oživý" Bookera a řekne mu, že vstal z mrtvých a během umírání mu píchá něco co vypadá dost jako Adam takže je možný, že Anna je v jiným vesmíru lil sis. To by podle mě musel být Comstock otec Bookera, aby se to takhle spojilo, ale to už jen selsky uvažuju :) -
Samo že zapadá, vždyť je to potvrzení té poslední věty. Už je jen on a jeho dcera, věčný koloběh byl přerušen :-) -
Ahojte, všiml jsem si, že se zaspoilerované (skryté) části příspěvků zobrazují neskrytě v náhledu komentářů v článku. Kam to mám nahlásit, aby to opravili?
-
Jestli jsem dobře pochopil konec, tak po utopení Comstocka se nikdy neuvede do pohybu řetězec událostí, který vede k BI, takže Elizabeth přestává existovat (a taky postupně mizí). Ale bolí mě z toho hlava, protože domyslet všechny důsledky (např. řekněme, že Booker příjme křest a stává se Comstockem, je z něj najednou rasista? Nebo je rasista všude a pořád? Kdo mu řekl, aby postavil Columbii? Kdesi jsem četl, že to měla být nějaká verze Elizabeth, ale kdyby to měla být pravda....). A úplně na začátku je Booker kde? V jeho původním dimenzi? Protože v něm Columbia neexistuje, takže tam asi ne, takže ho museli nějak dostat do Comstockovi a ... no prostě bordel. -
Toho jsem většinu i pochopil, ale stejně mi nejde do hlavy, jak mohla Elizabeth zabít Comstocka, když bez Comstocka nemohla existovat. imho je to klasický paradox, který se řešit nedá. A když se s paradooxem smířím, tak to znamená, že Elizabeth nakonec nikdy neexistovala a je/byla/bude jen Anna. Trochu smutné -
Jeste jeden pridavny mindfuck:
Kdyz se na konci primotate do Rapture, Elizabeth zmini neco jako "ale, jen jedna z mnoha moznosti." - coz se da vzit doslova, a v tom pripade by to znamenalo ze Booker/Comstock = Jack/Andrew Ryan z jednicky.
Jo a jeste, vsimli jste si, ze Elizabeth ma na sobe naprosto presne to samy, co nosily little sisters v Rapture =)? -
A zapadá do tohohle vysvětlení i ta kratičká pasáž po titulcích, nebo to byla jen klasická sekvence, která má namlsat na něco dalšího?
-
Jo, taky jsem to zapnul na na 20 minut... a najednou bylo půl čtvrtý ráno *1*
-
Vysvětlení příběhu pro hráče, kteří něco nepochopili (také jsem si musel něco přečíst)
Comstock jste Vy v jiné dimenzi (Tear), Elizabeth=Anna=Vaše dcera, ať uděláte cokoliv, Comstock si ji jako malou odnese, budto mu ji date nebo ji unese a tim se zacyklila Vaše snaha ziskat ji zpet. Pořád dokola se jí snažíte získat zpět -Panna nebo orel jak se ptají na zacatku hry ti 2 vědci [ve skutecnosti je to jen jeden vedec ale z dvou ruznych dimenzi] tak vsechny ty cary na tabuli jsou od vás, uz vice nez 100x jste se Elizabeth snazili zachranit. Tim ze prijmete baptism (nemohu si vzpomenout na ceske slovo) a prejmenujete se na Comstocka ale okamzite vas utopí zrusite veskere dimenze ve kterych Comstock a elizabeth existuje...tudiz uz existujete jen Vy a Anna.