Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "Canceling Titan is a sign of Blizzard's strenght not weakness"
  • i kdyby to vydali stejne bych to nehrál jako nebudu hrát nic od blizzardu
  • Neviděli jsme jediný obrázek oficiální snad a dělají na tom 7 let jo? tak začínám pochybovat jestli na tom někdo vůbec dělal. *1*
  • Asi im to zatrhli akcionári. Graf počtu predplatitelov wow sa podobá grafu životného cyklu výrobku - v tomto pripade hry. Teraz sa síce nachádzajú v poklese, ale aj tak môžu tento pokles umnými krokmi oddialiť o pár rokov, myslím, že v pohode môžu wow prevádzkovať ešte ďalších 5-6 rokov. Tajomstvo toho úspechu je totiž aj to, že Blizzard veľmi šikovne nerobí Wow 2.0, Wow 3.0, kedy si hráč môže povedať koniec dokončil som hru, teraz končím. Stále sú to síce ´len´ datadisky, ale de facto rozdiel napr. Mists of Pandaria vs Lich King vs The Burning Crusader, to je rozdiel celej hry. Nejde len o obsah, ale aj po grafickej stránke sa robia zmeny a raid s 25 hráčmi na full detaily dokáže riadne zamávať aj dobrým strojom.
    Druhá vec je to, že v tejto fáze životnosti produktu Blizzard nerobí veľké investície, dokonca stále znižuje počet vývojarov, ktorí na tom robia. Časový odstup od vydania posledného major patchu s novým dungeonom je teraz 12 mesiacov, keď tu bude nový datadisk, bude to už 14 mesiacov, to je brutálny časový skĺz v mmo hre v roku 2014, hovoríme o hre, kde sa každý mesiac platí 11-13€. V každom novom dungeone je každý rok menej bosov, fádnejšia výzbroj zbraní a brnenia, textúry dungeonov sú recyklované toho čo tu už raz bolo. Blizzard na tom začal neskutočne ryžovať kým ešte majú 8 mil. predplatiteľov. Začali zarábať na petoch, mountoch a pod.
    V tejto dobe nie je dôvod, aby robili na novej mmo hre, keď stará funguje bez problémov a ešte pár rokov bude fungovať. Nebudú si predsa konkurovať sami sebe.
  • Krescz
    stejne se o te hre skoro nic nevi a doba MMOcek je davno pryc....aspon bude vice casu na vyvoj Warcraftu 4 :D
    • no jestli je doba mmo davno pryc, tak doba rts je uz jen věcí legend a mýtů :)
    • Doba MMO je davno prec...a pred vydanim noveho datadisku ma WoW len skromnych 6,800,000 hracov...
      • Krescz
        ano je...ted jsou v kurzu MOBA hry
        • hrabe ti ?
          • jemu ne ale milionu mobo-debzo hracum doba se holt zrychluje pul roku levlit postavu NE dnesni hrac to chce mit vylevleny za pul hodky v moba hre a znova a znova ze je to dementni? je ale miliony to bavi *7*
  • Jack1947
    To je rozhodně zdrcující ono občas to bývá naopak že se ukončí velká hra ale tady ukončují velké MMMO (!!!!) *7* Hmm.
  • Titan byl asi podobny Destiny a z Destiny se stal velky pruser, takze to odpiskali a v soucasne dobe je v mode delat nezavisle hry pro nezavisle hrace, takze to Blizzard vyuzije i ke zmene image firmy. To je asi vse.
  • Teď upřímně - Who gives a shit?
    • apple have shit: http://i.imgur.com/7MgPn.png
  • Když někoho nezajímají hry od blizzu tak proč to řešíte ? kr3téni , fakt bez vás blizzard padne
    • dalsi 13ti lety dite...
  • Když už se tu diskutovalo obecně o MMO, souhlasím s tím, co už tu někteří naznačili. V podstatě jde jen o tohle:

    Vývojáři, dejte hráčům herní mapu (hřiště na hraní), nástroje a dál už jen spravujte, případně rozšiřujte.

    Questy jsou zbytečnost. Nechte hráče hrát hru a nenuťte je jít po jasně vymezených liniích. Jednak ty příběhové linie ne všem sednou (každý je jiný) a k tomu se dříve či později dopracujete do fáze, kdy hráč dojde na konec a nemá co dělat. Když ale necháte hráče si hrát, na konec nedojdou a vy nebudete muset narychlo vytvářet tzv. end game content, který vás stojí zbytečně velký peníze a nic z toho nakonec není, hráči to udělají a jdou dál a chtějí víc. Nechte to na pvp a pve eventech. Neopakujte stejné chyby, co tu byly už tolikrát.

    Koukněte se očkem na ArcheAge. Ta hra vypadá jako asijský humus, ale má pár zajímavých prvků a nemusí nakonec být tak špatná. Anebo bych doporučil Guild Wars 2, která sice mnoho hráčů zklamala, ale přesto je dál než řada jiných větších titulů (hm, ESO?). Pokud chcete wow like, ale nebaví vás grind a jde vám o příběh a velký herní svět, zkuste LOTRO. Jasně, je to v podstatě takový levnější WoW klon, ale podle mě má něco do sebe.
    • Archage je prostě další z řady korejských her co se na EU/NA trhu prostě neuchytí. Stejně jako Lineage 2, Aion, Tera ... etc. Ty hry nejsou stavěny na naše individualistické tendence. Spíš počítají se spoluprací stovek hráčů najednou a to v našich končinách nefunguje úplně 100% (o šíleném grindu nemluvě).

      GW2 dojel na to, že se ze hry snažil Nexon vyždímat maximum a taky podle toho ta hra dopadla. Za "living story questy" si člověk musí zaplatit nebo grindit jak magor týden atd.

      Ze všech těch novodobých MMO můžu snad doporučit jen 2. EvE (není pro každého) a FFXIV. Nicméně na Tiscali se o FFXIV nedočtete, protože na něj má redakce asi averzi ...
      • Haha , to je opravdu vtipné, že prý Lineage 2 se v NA/EU neuchytí. V období mezi Ultimou Online a World of Warcraftem to byla snad nejhranější MMO hra a já se u ní tedy bavil lépe než potom u WoWka.
      • V kooperaci stovek az tisicu hracu prave NA/EU vede koukni na EvE Online.

        Archeage je sice korejska hra ale ale v licenci pro NA/EU ji ma Trion(rift)kterej ji dost upravil pro nas trh. Je to F2P s moznosti platit mesicni poplatky + se da subscription koupit i za ingame goldy(PLEX, CREDD).
        Grind vte hre neni tak strasny jsou tam 2 lokace kde se opravdu grindi ale neni to tak hrozny jak jsem cekal. Leveluje se stylem themeparku questy, sice ty questy jsou docela nezazivne a opakuji se(celkem oldschool- zabij, prines atd.) ale da se to prezit. Archeage mi hodne pripomelo UO a SWG zatim ta hra vypada pekne jako ostane spousta MMO predtim, ukaze se casem jestli to bude mit uspech. Uz dlouhou dobu tu nebyl zadnej poradnej sadbox.
      • Archeage ,ale nemá moc konkurenci a podle mě si hráče aspoň aby zaplatili vydaje najdou. Není to ale hra pro masy. Líbí se mě na archege docela dost věcí... Přeci jenom kde si můžeš postavit třeba farmu přímo ve světě ...odvádíš daně, ale můžeš postavit i nelegalní někde schovanou ve světě kde ti jí ale můžou lidi vyplenit :-D. open world pvp¨...lodě a mnohem víc.

        Gw2....no peněz nelituju ale žádná sláva ve výsledku.

        FFXIV je moc instancované na můj vkus nemám pak dobrej pocit z toho světa. Eve je na mě moc
        složitý neříkám, že bych se do toho nedostal ale dneska už se chci spíš pobavit než se učit :-)

        Zetko: tak mrkni na info o novým DAOC tam nebude asi ani pve kontent pouze hráči ve světe 3 frakce a nazdar. Ale dlouho sem o tom projektu nic neslyšel. Everquest next taky vypadá zajímavě, ale bojím se aby to nebyl spíš minecraft než mmorpg.
        • nečetl jsem si to po sobě a je to teda výtvor koukám *5* opravovat se mi to nechce sorry
          • Mě se třeba EvE líbilo a když se na něj podíváme trochu z jiného úhlu tak je má s Archeage hodně společného. Taky tam můžeš mít vlastní "Farmy" a odvádíš "daně" :). Bohužel už nemám na to mikrovat 3 účty najednou a sedět u hry 24/7.

            Archeage se již zaplatilo. Jestli jsi si všiml, tak hodně NPC mluví čínsky. Hra měla celkem úspěch na čínském trhu. Bohužel u "nás" o tom pochybuji. Po prvním hypu a pár měsících to opadne a na hru se zapomene.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit