Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Boti jsou nanic nic se nevyrovna tomu adrenalinu kdyz vec co chci konecne padne nebo zabiti konecne bosse s guildou, poct skoro na infarkt atd :) to je potom zazitek.
  • jo chvíli mě to bavilo číst, tak jen pro vás děcka - to že si někdo zaplatí za xp boost, koupí si item v shopu, ještě nemusí znamenat že je to nolifer, ale naopak člověk co u toho nesedí co den, ale najde si čas jednou za týden či dva - protože rodina, děti, koníčky, .... - a to že si za 1000 kterej je pro vás jmění koupí nějakej item, ani v peněžence nepozná. takže peace, nebuďte pořád tak zabedněný ;)
    • to jsi napsal pěknou blbost
      • Psychotic
        Já myslim, že to napsal zbytečně konfrontačně, ale v podstatě má recht.
        Když jsi dospělý pracující člověk, může mít hodina tvého času, který bys jinak strávil grindováním expů nebo zlata, vyšší hodnotu než těch pár stovek, za které si to můžeš koupit hned a věnovat se zábavnějším aspektům hry. Vážně, ne každý je masochista, kterého baví farmení zlata.
        • Jenze hry se hrajou jaksi proto, aby sis zahral, a ne proto, abys je dohral. Jakej myslis ze by byl problem trebas za 5k prodavat lv90 postavu do wowka ... vyslo by te to prece levnejs ... nez ji expit, klidne by ti mohli rovnou nastavit, ze mas vsechny Qsty splneny ... dat ti top vybavu ... ty by ses hodinku, mozna dve probeh po mape ... a moh bys jit "hrat" dalsi gamesky.
          • Vis ty vůbec, co je to MMO-RPG zanr ? Asi ne jelikoz bys nikdy nenapsal to co jsi tady psal.
            Dporucuji ti prestan hrat online hry a hledej to neco jinde, jelikoz MMORPG neni zanr urceny pro tebe.
        • V tom pripade jsi asi nepochopil jak funguji online hry, to ze hrac u hry sedi xy hodin denne na ukor kamaradu, real lifu, atd. Tak zakonite musi dostat herni odmenu v podobe toho nejlepsiho itemu ve hre, jako je ted heroic mod, pokud nechces u hry sedet jako zminovany nolifer, tak ti musi stacit item z LFR, vse ostatni je podvod a jako takovy by se mel banovat.

          A to jen dodam, ze stav wowka dnes a za vanily je mega rozdil ve vybave hracu, protoze fialky ma kazda lamka, kdys mel fialky jen ten nejlepsi, coz uz davno neplati.
  • A sakra, kdo tam ted bude hrat ? WoW v dnesni dobe stejne hraji uz jen boti a naprosti zavislaci, nikdo jiny.

    Hra je davno out, jen tech zavilsaku je porad plnej kotel, dobre si je blizzard vychoval
    • zdeeneek
      Ja to treba hraju. Nikdy jsem od nikoho za realny prachy nic nekupoval ani neprodaval. Hraju uz cca 6+ let. Herni cas se pochopitelne snizuje, v dobe chozeni do skoly a pri prvnim (nenarocnym) zamestnani byl treba 3-4 hodiny denne. Ted uz samozrejme prvotni okouzleni ze hry vyprchalo, navic s narocnejsi praci je casu zalostne malo - uz dloho hravam jen o vikendu cca 1-2 hodiny. Pokud se clovek nehoni jen za equipem, ale hraje na kvalitnim rp serveru, tak ma wowko porad co nabidnout (aspon mne jo).
      Predsudky o zavislacich se objevuji v kazde diskuzi o wowku, hrajou to ale i normalni lidi, kteri si k tomu sednou vecer, misto cuceni na tv kde bezi nejaka radoby vtipna estrada nebo emo serial z ruzove knihovny ...
      • Zdendo, ale takových hráčů jako jsi ty, je strašně málo, já sám jsem hrával 4-5 let s přestávkami, takže také závislák a když jsem končil (cca 9 měsíců zpět), tak na offiko serveru hrávali už jen boti a závislaci, které jsem za ty roky potkával a poznal, pořád ty samé nicky, kteří nikdy nepřestanou hrát, jelikož wowko se pro ně stalo smyslem života.
        • zdeeneek
          Ja mel asi stesti, ze jsem se dostal do pohodove guildy - bylo nas tam cca 25-30 ve veku od 25 do 50, tzn. normalni uz dospeli lidi, zadny konflikty, proste pohoda...
  • Walldstein
    Někeré píspěvky jsou opravdu výživné. Osobně si myslím, že je jedno jestli si někdo koupí xxx kusů craftícího matoše nebo mu ho nafarmi BOT..proč je mi to jedno? Protože obojí ničí požitek ze hry. Zpravedlivé je když si to musí nafarmit hráč sám, případně cestou companionů. Nicméně možnost zakoupit nějaký ten materiál je podle mě snesitelnější než nějaký BOT. Proč? No protože farmící BOT je regulérní CHEAT, tedy podvod. Obhajovači BOTů uvědomte si, že BOTi původně slouili testerům jako soupeř, později i hráčům, byly to defacto AI protivníci např. do CS nebo DoD.
  • Erien
    Když čtu zdejší názory, tak vidím že spousta lidí netuší, k čemu a proč se to používá. Lidi nebotuji, protože je nebavi farmit atd. Jednoduše na tom vydělávají. Kamoš taky botuje a když je dobrý měsíc klidně skrz bota vydělá 10 tisíc. Na to že má jen zaplej notas to jde. Má wowko zdarma, zahraje si a ještě mu to slušně vydělá. Nakolik to je morální těžko říct.
    • Jack1947
      No vidis, ja tohle ani nevedel . Ja fakt, myslel ze se jedna o "boty" nikoliv o boti ty jo celkem koukam. Vydelavani takhle lehko... Ja "zkousel" jen klikani na reklamy a to do doby nez mi to pomalicku zacalo lezt na nervy. Takhle se to dela, kdyz se pari tak se vydelava. Tedy informace pro mne a ostatni nezasvecene hodnotna. *4*
  • No ale predsa "real boti" niesu zakázný nie ? Jednoducho zo sofware najme pár ľudí čo budú na objednávku dodávať veci a je po probléme :D
    • Tusim ze v eule je napsany ze na tom danym accountu muzes hrat jenom ty. Takze i tohle je zakazany. A prodej itemu za externi menu taky, jsou majetkem poskytovatele hry a ty s nima tyhle veci delat nesmis. *3*
      • Tak povedzme že nepôjde o XP ale o itemy atď. Budú 2 postavy, 1 čo si objedná farmára a 1 farmár.

        Zaplatíš farmárovi, on Ti zoženie veci a Ty mu za to v reále zaplatíš i tak by to bol problém ? Alebo môžem založiť živnosť ? :D
        • Tilwaen
          Nevím, zda ve všech, ale v některých MMO je prodej itemů za reálné peníze zakázaný. Takže ne *15*

          A pokud by to zakázané nebylo, tak by v tom snad problém nebyl, pokud bys to sehnal sám, ať už přes aukci nebo poctivým nafarmením.
          • Ale bola by to zaujímavá forma zárobku. Napr. za jeden item toho a toho typu 250kč
            • Tilwaen
              V podstatě na podobném principu fungovala Diablo 3 aukce - tedy než ji Blizzard zrušil. Určitě by sis kupce našel. Když je poptávka...
        • Ja myslim ze pro poskytovatele hry by to problem byl, normalne by za to banoval. Samozrejme ze takovy obchody se ale bezne delaji a kdyz na to poskytovatel neprijde tak nezmuze nic.
  • XorxoxTalarius
    Mozna mne ukamenujete, ale ja bych treba bota ktery mne bude delat credity pro svoji postavu ve SWTOR uvital a nevidim to jako cheat, proste nemuzu hrat porad abych nasetril ty bambiliony kreditu
    • Tilwaen
      Obecně proto je zde ta idea cash shopů: Ti, kteří mají čas (třeba nechodí do práce), si obsah nafarmí in-game, ti, kteří do práce chodí, si postup dokoupí za peníze. Někdy to funguje, většinou ne; velice snadno se z toho totiž stane P2W. Ale tak to už je o preferencích každého: hraje tu hru pro to, aby byl nejlepší, nebo pro zábavu?

      Něco jiného je samozřejmě dohnání postupu, který kamarádi nafarmili, zatímco Tys byl v práci.
      • XorxoxTalarius
        No vzhledem k tomu ze jsem si koupil pred par dny subscribe, tak se mi moc nechcou utracet dalsi prachy :D
        A jelikoz jsem starej zgrd, tak mi holt nezbiva nez poctive farmit NPCs
      • Uz tahle myslenka je nesmysl. Nikdy jsem nemel cas a trpelivost naucit se hrat sachy, mel bych teda dostat titul mistr sveta za penize? Protoze jsem celou dobu sedel v praci ne?
        Tohle asi muze fungovat, ale z principu to nikdy nebude fer. Hra je od toho aby se hrala, ne platila, pak by se to jmenovalo jinak.
        • Tilwaen
          Mám na tohle naprosto stejný názor. Chtěla jsem k tomu ještě něco chytrého dodat, ale v podstatě jsi to úplně vystihl *1*

          Tímto právě šermují často pracující lidé ve prospěch CS na oficiálních fórech různých MMO. Kdyby to bylo jen o dohnání postupu, aby nebyli pozadu za kamarády, tak se jim to dá ještě sežrat, ale jak říkám, ta hranice mezi tímto in-game shopem a Tesco-like shopem, kde si každý koupí úplně vše, je tak tenká, že si vlastně nevybavuji jediné MMO, které jsem hrála, kde by to takto fungovalo a neplatící člověk (příp. platící jen měsíční poplatky) jako já neměl pocit, že byl nějakým způsobem citelně znevýhodněn.
    • Ano, ukamenuji te. Ti sami lidi co v diskuzi vedle budou chvalit p2w jako skvely model financovani hry. *15*
      • Kdybych byl hnidopich, tak bych te pozadal o nazev jedne hry, kde lide chvali p2w system.
        • Wot a gold ammo, wt ma expeni posadky rovnou za prachy, nespocet f2p her ma xp boost, ktery neni nic jinyho jak koupeni xp pricemz bot neni nic jinyho nez vyrobeni xp.
          APB melo p2w zbrane, planetside 2 melo taky par veci co by normalne trvaly vyexpit fest dlouho. U vsech tech her se v diskuzi nasli lidi co tvrdili ze tohle nakupovani za rl cash neni kupovani vyhody.
          • hele osvez si info. Wot urcite neni pay2win kdyz muzes amo koupit za stribnaky ty chytraku... Jedine co ma premium acc momentalne navic je 50% zkusenosti posadky a 50% kreditu navic. A to bych p2w urcite nepovazoval. Ale ty si klasicky bezmozek co si nekde precte hovadinu apak ji dal siri jako mor aniz by se pidil potom zda to tak je nebo neni.

            A ikdyby byl ammo jen za golyd, WG porada plno soutezi kde muzes goldy v pohode vyhrat kdyz nebudes okurek. Takze tak...
            • Nazdar bezmozku ... da se premiovej acc ziskat ingame? Aha, neda, a jeho uzivatel ma ingame celkem zasadni vyhody - napriklad ze uzivi T10 techniku. Jop, kdyby za prachy byly nastriky na tanky a dalsi kravoviny ... tak nereknu ani popel, ale kredity a jejich zisky se primo projevujou ve hre.
            • Je to kupovani vyhody => je to p2w. *3*
          • Ty ale neodpovidas na to, na co jsem se ptal. Ja se ptal, kde lide chvali p2w?
            Ve WoT je zlata munice "tolerovana" hlavne diky tomu, ze na pubech z ni nikdo nestrili a v ligach je to reseny pravidlama.
            APB bylo zabity diky placenym zbranim; nebylo tam neco jako 2 silene silny uzi?
  • Od dob L2 mám k botům averzi, takže "f*ck them all" . Nejde hrát normálně vklidu a užít si hru bez botů? Nebo je lepší být ubohá herní "smažka", co bez bota nestíhne uspokojovat absťák a šlápnout co nejdřív na každý nově přidaný pixel. Co se článku týče, pokuta v pořádku, bany rovněž.....
    • Jakej je rozdil mezi botem a koupenim neceho z ingame shopu za prachy? Krom toho ze jedna vec je "spatna" a druha "dobra" protoze je podle pravidel? *3*
      • Jednoduchý rozdíl:
        z ingame shopu jdou peníze zpět do kapes tvůrců a sponzorují další rozšíření hry
        od bota jdou peníze do kapes třetí osoby, navíc bot způsobuje inflaci herní měny a tudíž když farmí boti, o to víc musí farmit "normální" hráči
        ...co je pro tebe důležitější - nutnost pro všechny víc farmit a nebo rozšíření hry ponechám jen a jen na tvém uvážení.
        • Je mi lito, ale koupeni xxx goldu z ingame shopu ma na inflaci herni meny stejny vliv jak vyfarmeni xxx goldu botem.
          A tu cast o penezich snad nemyslis vazne, opravdu ma mit hra jiny pravidla pro ty co sypou prachy a jiny pravidla pro ty co ne? Mas odvahu to pak nazyvat HRA? *9*

          Tu treti osobu nechapu, penize do kapsy treti osobe muzu davat kdy chci a jak chci, nepotrebuju neci souhlas ne?
      • V ingame shopu se prodávají boti ? V jaké hře ?
        • Proc by se prodavali boti? Prodavaji se rovnou itemy. Da se skipovat expeni, kupuji se xp boosty. Ptam se jaky je rozdil mezi koupenim 150 iron ore v game shopu a pustenim mining bota co vykope 150 iron ore.
          • a ono se da někde legálně koupt 150 iron ore? NEDÁ tak co to plácáš???
            • Kdyby sis nedomyslel ze mluvim o wow, protoze ja opravdu o wow nemluvim, nezeptal by ses na tak blbou otazku. *5*
          • XorxoxTalarius
            Rozdil je ten ze za to nema vydavatel prachy a tak broji proti botum :)
          • takže podle tebe by měli být cheaty a boti ve hrách legální? omg to by byla fakt sranda
            • Tilwaen
              Cocra: Jen ke Tvé reakci na Jelena - v tomto případě není rozdíl mezi botem a "normálním" zabedněným hráčem *2*

              Jinak jo, teď už bych PWI také nemohla hrát, ale hrávala jsem jej v době, kdy ten cash shop teprve začínal. Byla celkem síla to sledovat. Pominu-li kraviny, co v CS byly doposud, tak to začalo nějakými orby, které přidávaly brnění nějaké vcelku silné vlastnosti - ale bylo to šíleně drahé a za tu cenu to nestálo. Potom to začínalo nabírat grády - oracle, za které člověk získal questy pro rychlé levelování (na vysokých levelech byl urgentní nedostatek Q, tzn. vše se muselo řešit grindem) a charmy, které automaticky doplnily HP (lahůdka pro PvP). Začaly první ragequity - kdyby ti lidé viděli, co teprve přijde, tak by si rovnou šli někam hodit mašli *15*

              Nenápadně se do CS dostaly věci, které jsi jindy musel hodiny farmit v dungeonech. Spustily se první daily questy, díky kterým sis připadal jako totální nicka, protože to, cos leveloval úmorným grindem dva měsíce, měla nějaká CS nula za dva dny. A potom, jednoho krásného dne, byl to tuším Haloween, nastrčili PWE do cash shopu takový nenápadný balíček. V podstatě nic moc neuměl - měl asi 0,00nic % šanci, že Ti z něj padne nějaký mount, drahá věc nebo jiná blbina. A tímto momentem se to všechno v p*del obrátilo. Hráči to kupovali jako diví, tak PWE oběma rukama uchopilo koryto a už jej nepustilo: další balíčky, tentokrát levněji, více - lepší, dražší, cash-shop-only věci. Balíčky ve výhodných baleních po desíti, stovce.

              V hlavním městě bylo NPC, Town crier Duke. Ten začal do world chatu tlustým, červeným fontem trousit zmínku o tom, když někomu z balíčku vypadlo něco ohromně vzácného. V moment, kdy jsem se definitivně rozhodla k tomu, že to bude můj poslední log-in, pro neustálou záplavu červených nápisů nešel číst chat *4* Šlo to sice vypnout, ale pak jsi nedostával jiná "oficiální" oznámení. Zkrátka a dobře, lavinou rare itemů se totálně zhroutila veškerá ekonomika, PvP bylo pouze o poměřování pindíků za real peníze a Tebe tam držela jen parta lidí v guildě.

              Ach jo. Promiň, trochu jsem se rozepsala. Stejně mi toho ta hra více dala než vzala, ale už bych se tam nevrátila.
            • jej sry, to L2 dojelo hlavně na boty, aby mi bylo rozuměno....
            • Jelenojed :
              Ty to pořád považuješ za nefér výhodu. Ale když máš xp boost na omezený čas, sedíš a hraješ abys ho využil. Bot ti bude zabíjet moby, nebo těžit spoty před očima a ty s tím nic neuděláš-> nezahraješ si = boter ti ku*ví hru.

              Tilwaen:
              Vždycky je nějaká vyjímka co potvrzuje pravidlo *3* Pro mě je PW otřesný už od pohledu, a jistě si díky tomu co jsi zmínil dlouho udrží spoustu hráčů. Je to jedno s druhým. L2 na to taky dojelo, poslední kvalitní mmo grindovačka a jaký septik se z toho stal.
            • Tilwaen
              @Cocra: Já ano. Třeba v Perfect World International je toho plný cash shop. PvP je bez peněz prakticky nehratelné a PvE také, protože random grupy samozřejmě raději berou lidi, kteří mají nejlepší (= cash shop, některé i CS only) vybavení. V guildě se to ještě dá. Dá se tohle nazvat brutálním znevýhodněním? Já myslím, že ano.
            • Dle posledni vety mame stejny nazor. Ale nerozumim proc je pro tebe rozdil v tom, jestli mi tu nefer vyhodu vygeneruje ingame shop nebo bot.
            • Jednoduše, pokud za tebe něco "hraje" hru, když u ní nejsi, je to vůči ostatním hráčům svinstvo. To že si koupíš něco, co tě popožene, když sedíš u PC, je jiná věc. Ještě jsem neviděl ingame featuru, co by někoho brutálně znevýhodnila. Pro mě je každý, kdo si potřebuje nějak hru utrácením peněz urychlit, nemocným člověkem. Je to prostě mánie a závislost.
            • Ne, cti poradne. (nebo snad nekde pisu ze by meli byt boti legalni?) Pisu ze me udivuje fakt, ze placeny cheaty aka p2w jsou naprosto bez komentare nebo dokonce !obhajovany! a z toho ze si nekdo pusti bota jsou lidi hotovi.
  • Podle prispevku to vypada, ze Jelenojed mel asi hodne akcii :D

    Jelenojed: Soudy trvaly 2 roky, takze mam takovej pocit, ze na otazku "Proc zazalovali vyrobce botu" by ti "lidsky" a jednoznacne neodpovedeli ani samotni pravnici, natoz lidi tady na diskuzi.

    Situace je takova jaka je a jedine co muzes udelat, je nekupovat jejich produkty; pokud k tomu premluvis dalsich X milionu lidi, mozna se o to zacne nekdo zajimat.
    • Akcie jsem nemel, jenom nechapu proc kdyz v dobe kdy je prodavani cheatu naprosto legitimni vec zvana "premium customer" si nekdo nemuze pustit cheat vlastni. Kazdopadne me nejvic zarazilo to ze vlastne zalovali vyrobce bota ale budiz, zadny zajem jsem na tom nemel takze se me to nedotkne.
      Samozrejme ze nejsem blazen abych (opakovane) cpal prachy nekomu kdo na me bude zkouset veci jako tohle muzes a tohle nemuzes. Vyzkousim, treba zaplatim, vyhovuje = hraju, nevyhovuje = fakoff. Co delaj miliony lidi je me sumak, jen si obcas klepu na celo. Ale musim ubrat, uz tam mam trochu dulek.
      • PS: Omlouvam se vsem butthurt wallet warriorum za srovnavani p2w a cheatu. *15*
        • v pohodě, stejně to co píšeš nedává moc smysl *4*
          • Kdyz nenapises co a proc, nema to smysl.
  • Pokud bys byl pořadatel závodů v USA a někdo si do auta namontoval závodního robota co by řídil za něj a jel vždycky dokonalou stopu a vyhrál by tím třeba nějaký prize money tak bys ho mohl žalovat
    • pardon to bylo na týpka podemnou
      • Jenze zavod je zavod. Udalost kde za urcitych pravidel vyplacim urcity vyhry atd. Zavod neni produkt/sluzba jako hra/auto/chleba. Se zavodem si nemuzu delat co chci. S produktem a sluzbou co jsem koupil si muzu delat co chci a byl bych hlupak kdybych se nechal dobrovolne omezovat.
        Dal plati co jsem psal niz.
        • wow neni auto je to spis ten zavod zavod o to kdo bude mit jakou vybavu/ jak daleko se ve hre dostane a ma sva pravidla
          • Pro me je wow produkt jako kazdy jiny. Tak jak si kupuju rohlik a zeru ho, tak jak si kupuju dvd s filmem a divam se na nej, tak si kupuju krabici wowka a platim cas a hraju to.
            • Tak pokud napr. EULA zakazuje tvorbu kopie a legislativa CR povoluje jednu zalozni kopii, je EULA (nebo aspon tahle cast) neplatna. Ale o to mi nejde, cela pointa je proc clovek u veci jako rohlik nebo auto uvazuje racionalne, ale vec jako sw, hru, film by si nechal donekonecna pronajimat s narokem na nic a jeste dobrovolne.
            • Tilwaen
              Pokud si vyjednáš individuální smlouvu a nepřijmeš EULA, tak by to neměl být problém.
        • nemáš pravdu, protože ty jsi si ten produkt do vlastnictví nikdy nekoupil, byl ti zapůjčen za určitych podmínek
          • Dobre, ale co to ma spolecnyho s firmou co vyrabi toho bota (v nasem pripade ty kola na auto) ta firma snad nedonutila lidi porusovat podminky... Proc je trestana? Protoze vyrabi ten sw? Je trestanej vyrobce nozu a zbrani obecne za vrazdy? Neni. Nema s tim nic spolecnyho.

            Btw, koupil by sis auto s tim ze neni tvoje a nikdy tvoje nebude? (a sme zase na zacatku) *15*
            • A ja se zeptam znova, jak to souvisi s firmou co udelala bota? Pouzivala bota ta firma, nebo klient blizzardu? Proc za vrazdu nozem nejde sedet vyrobce noze, ale vrah? Stat zakazal na svym uzemi vrazdy a firma co vyrabi noze je ve stejne pozici jak vyrobce bota ne?

              Nebo ty si myslis ze bmw bude zalovat frantu tunice z horni dolni protoze mi vytunil brzdy a ja se v aute zabil?
            • opravdu si myslis ze firma prodavajici neschvalene veci na auta, ktere by mohli poskozovat ostatni ucastniky provozu zustane bez zaloby? stejne jako staty urcuji pravidla jak a co smi na silnicich jezdit tak si blizzard urcuje pravidla jak se na JEHO serverch muze hrat!
          • Tilwaen
            Což je problém, na který se původní OP snaží upozornit.

            Také se mi nelíbí, že když si koupím hru, tak si ji vlastně nekoupím a třeba za 10 let už si ji (legálně) nezahraji.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit