Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • PC verze je údajně velký pr*ser. Velmi špatná optimalizace, extrémní bugy, padání hry. Nebrat.

    Jaká škoda.
  • 1. Je treba si uvedomit ze pokud nekdo chce vytvorit hru z vesmiru kde bude cela galaxie generovani se neubrani. Neni mozne neco takoveho vytvorit rucne. Takze ano, veci se tam opakuji a vsechno vypada vicemene podobne a i pri sebevetsi snaze to bude repetetivni.
    2. Zadani konkretnich cilu pripadne pribehu ve hre ktera ma rozlohu NMS neni dost dobre mozne protoze nejde dost dobre obsahnout celou herni plochu a tudiz je nutne aby si hrac urcoval cile vlastni. Pokud by tvurci rucne obsadily hru pribehem a rucne designovanymi udalostmi bylo by to jen v male casti vesmiru a hraci by se vsichni museli koncentrovat tam a zbytek hry by byl jaksi k nicemu.
    3. Hru jako GTA 5 delalo nekolik let par set lidi, pokud si nekdo mysli ze v NMS najde takove GTA V na kazde planete je iddiot a bude zklamany jako kdyz spadne decku cerstva zmrzlina na zem.
    4. Zaplnit hru rozmeru NMS nebo Elite obsahem aby se po case neopakoval nejde, protoze pak by bylo treba aplikovat bod 3 a tvorit vsude unikatni klony GTA V a na ten nema zemekoule dostatek lidskych zdroju.
    5. Pokud by jste chteli multiplayer tak si uvedomte jak je ta hra velka a je v ni celkem malo obsahu i pro jednoho, natoz aby tam byl jeste pro vaseho kamose. A pokud by se vam libilo (jak je lidstvu vlastni) rozpoutavat konflikty tak verte tomu ze ta hra je tak velka ze i ten sebevetsi vami rozpoutany konflikt by se rovnal blesimu prdu a kazdemu by byl jedno a nikdo by o nem ani nevedel.
    6. nebudte naivni anemejte zbytecna ocekavani ktera znate z jinych her, hra tohohle typu je hlavne o vas, malokdy je chyba ve hre samotne. Je to neco jako kdyz nekdo chtel byt od mala tramvajak ale celej zivot delal kosmonauta a desne ho to stvalo. Takze pokud jste tramvajak dusi i telem, do tehle hry nelezte:)
    • Thanks captain obvious!
    • Tech tramvajaku bude asi vetsina, co jsem koukal na nejake streamy, tak to bylo porad, breceni o tom, ze lod nemuzu ukrast, tohle nejde znicit, nemuzu nikoho zabijet. Ze vlastne ta hra je nahovno, protoze oni chteji murer, death, kill a to tahle hra nema
  • http://www.metacritic.com/game/playstation-4/no-mans-sky

    Hodnoceni zatim zadna velka slava....
    • Žádný strhující zázrak, ale docela fajn gameska, pokud máte rádi sandbox.
      Ale cena je naprosto ujetá, za ty prachy to fakt nestojí. Odpovídající by byla tak třetina až polovina současné ceny.
    • Hodnocení tam se mi zdá irelevantní. Stačí si přečíst pár recenzí a nemám pochyby o slaboduchosti některých "recenzentů".

      V profesionálních recenzích očekávám rozpětí hodnocení 7 až 10/10.
  • Doufám, že na PC budou jinak řešeny achievmenty. Jejich možství na PS4 je absurdní. Pořád uprostřed obrazovky vyskakují - sebral jsi jeden kámen, potkal jsi jednoho minozemšťana, potkal jsi druhého, našel jsi checkpoint, našel jsi druhý checkpoint atd.
    Při každé prkotině +1. Zatím nejvíce otravná věc na celém videu z NMS.
    • munphf
      Nu jestli myslis ty milestony tak za ty ja doufam ze zustanou. Ony takhle "casto" vyskoci jenom ze zacatku, casem by se dosazeni dalsi urovne milestonu melo vic a vic prodluzovati.
      • Jo milestony. Vyskakuji u urcitých eventů a např. potkal jsem mimozemšťana, potkal jsem druhého ...
        Nevím jaký to má smysl. Dost jich vyskakuje, když máš event +1.
        Jestli je tam někde kvíz: Kolik jsi potkal mimozemšťanů? :-D
        Příjde mi to děsně rušivé.
        • Tak si vem prasek, nerve:)
    • Nevím, jak ostatní platformy, ale Steam má svůj systém achievementů jednotný, takže tam nebude hrozit nějaký rušivý text přes celou obrazovku.
  • Já se na pátek těším.
    Tahle hra má neskutečné množství oddaných fanoušků (a první dojmy lidí na redditu z PS verze napovídají, že někoho to prostě baví), stejně tak jako má ta hra naprosto neuvěřitelné množství haterů, kteří si přečetli jeden odstavec "o hře", viděli trailery a vědí, že to bude naprostý shit, aniž by to vůbec zkusili. A ztrácí čas neustálím hatováním. *16*
    Tak či tak, ať už je pátek! Na hru se těším, ale jsem realista. Třeba mě to bavit nebude a odložím to po pár hodinách (spíš desítkách, až se to začne opakovat), ale co, 60 euro je prd. To dá člověk za jeden prokalenej večer. A vývojáři odvedli obrovský kus práce, vytvořili monstrózní dílo, a tak jim ty peníze rád dám. *5*
    • Z toho co jsem viděl se vše opakuje již po hodině celkem solidně, ale pokud má člověk rád hry od UBI a vysbírává každou prkotinu na mapě, tak tady bude v ráji.
      • Řekni mi hry, která se neopakuje? Jedinou prosím. Když to tak vezmu, drtivá většina her, možná všechny hry, které znám, jsou opakováním nějaké činnosti. Důležité je, jestli tě ta činnost baví. Mě teda přijde létání sem a tam docela zábavné. Vždyť jsem strávil tisíce hodin v leteckých simulátorech.
        • Ono je to dost unavující, když máš vesmír, přistaneš na planetě objeviš rostlinky a krystaly, které můžeš těžit, přeletíš do jiné soustavy na jinou planetu a zase ty stejné rostlinky a krystaly, potom přeletíš do jiné soustavy na jinou planetu a zase ty stejné rostlinky a krystaly ...

          Přece jen jsem myslel, že budou mít materiály a ty přidělí generovaným rostlinám přímo pro planetu a ne pro všechny planety stejná rostlina se stejným materiálem.
          No, ale sem tam už čípek objevuje i zajimavosti.
          • ty budes dobrej pitomec a nervak, porad si jen stezujes..neco tam vyskakuje, rostlinky a krystaly..s tebou v jedny mistnosti nevydrzel ani pet minut
            • dobrej model *15*
            • no jasne ze ho ted potrebuju ja, protoze narazit na trumberu jako ty si o to vylozene rika..
            • Ano podle reakcí jde vidět, že já jsem ten co potřebuje prášek. *14*
      • Jojo, ze screenu na redditu to vypadá méně diversifikovaně, než se předpokládalo, na druhou stranu - to je prostě svět, taky na každém kroku nacházíme podobnosti a šutr tady bude vypadat stejně jako na Marsu apod.
        Každopádně soudy stranou, že. Dokud člověk nevyzkouší, tak nemá žádné právo odsuzovat *4*
  • Dnesni doba kvuli Kickstarteru a extremni hustote socialnich siti preje podobnym experimentalnim, avsak zaroven prilis megalomanskym a zcela nerealizovatelnym projektum jako je NMS, Paskvildom, Elite Dangerous nebo Star Citizen.. Vyvojari se totiz mohou pri hypovani zcela utrhnout ze retezu nebot jim de facto nehrozi zadny postih. Lide do jejich projektu "investovali" predem, takze na jidlo a ste*ky maji. Reputaci si pokazit nemuzou, protože v nejhorsim svoji novou, ucelove zalozenou firmicku rozpusti a zalozi novou (coz si velky distributor typu Ubi nebo Activision dovolit nemuze). S tim souvisi, ze tito vyvojari nad sebou nemaji zadnou vnejsi kontrolu a dohled, nekoho, kdo jim na rovinu rekne, "bud tady bude za mesic hratelná beta nebo koncis." Hraci si naivne mysleli, ze nastava usvit nove herni ery, ery nezavisle na zlych, lakomych producentech, jejichz manazeri sedi ve svych vysokych kreslech vydelanych z ptakopysci kuze, kouri kubanske doutniky vyvalene na sametove kuzi novorozenat a zpoza svych mahagonovych stolu spradaji potouchle plany na ovladnuti sveta prostrednictvim nekonecnych videohernich serii a ďábelsky se pri tom usmivaji, odhalujice tak sve zlate a diamantove zuby. Vysledkem je, ze hraci v dobré avsak naivni víře svěří peníze zcela neznalym prostackum, kteří maji velké sny avšak velmi male schopnosti vest vývojářský tým a dovést svuj olbrimi projekt ke zdárnému konci (viz Vavra viz Roberts viz Murray viz Braben,...). Herni scena urcite potrebuje pionyry, kteri ji posunou dal a obohati ji, zaroven vsak potrebuje objektivni kritiku lidi, kteri nemaji nasazene ruzove bryle a s nadsenim nezbasti vse, co jim poblazneny vývojář naserviruje na game fairu. Rovněž se mi nelibi soucasny mustr "naslibujeme hory doly, vydáme jakous takous nedodelavku a necháme hrace magory, aby ve hre nasli i co tam není a prostřednictvím socialnich sítí o svem zazitku přesvědčovali ostatni hrace, kteří se hraním nasi hry opravnene nudi". Stejne to dopadne s Vavrovym Paskvildomem, který jiz tri roky slibuje realismus, ale dosud nebyl schopen zacit vyvijet hru. O Star Citizen nemluve, to je podvod jako hrom, coz uz je dnes jasne snad kazdemu (ze to ovsem backeri nechteji priznat pote, co do neexistujicich lodi nacpali tisice dolaru, je vec jina). Ve vysledku: NMS je zatim pouze obtizne hratelnym, repetetivnim polotovarem,ktery chce byt vsim a zatim neni tim základním - zabavnou hrou. Je to zhruba stejne, jako by vam nekdo prodal drahou knihu s nepopsanymi listy s tim, ze nejkrasnejsi knihu si prece napisete sami. Nekdo tomuto rika kvalitni design, ja podvod. Vyberte si sami, do ktere skupiny chcete patřit...
    • Hovnousek prispechal s dalsi briliantni analyzou plnou dojmu a nepravd. Tak hlavne ze je legrace.
    • Ja som si v Star Citizen kúpil loď na ktorej lietam a bojujem s ňou, skúmam sice len časť vesmíru, takže nieje pravda, že si kupujeme neexistujúce lode. SC je teraz skôr o novom vývoji technológii, takže buďme radi, že aspoň niekto vylepšuje možnosti pre budúce hry *3*
    • jamar28
      Vávra ještě nezačal vyvíjet hru? Sakra, co jsem si to teda sakra před půl rokem koupil a ještě předevčírem hrál? *8*
      • walltar
        Možná tě Vávra zhypnotizoval aby sis jen myslel že si KC hrál... Stejně jak mě Roberts přinutil přispět na hru se zbraní v ruce. *3*
    • to jako ma nekdo precist takovou tapetu ? no to asi ne...
    • walltar
      Hmm... ale NMS nemělo kickstarter.
    • munphf
      Prosim prosim, pouzivej napriste odstavce

      Diky
  • Když se potkaj dva hráči na jedné planetě, tak se neuvidí, to je fakt fail

    Ve hře nejsou planety reálných velikostí, jak Murray často tvrdil, ty v NMS maj průměr stovky kilometrů proti tisícům v realném vesmíru, Sean Murray je lhář
    • Vzhledem k tomu ze v NMS diky poctu planet je skoro nulova sance ze nekoho potkas je to uplne jedno.
      • Jasne, sance je nulova *1* http://www.pcgamer.com/no-mans-sky-multiplayer/ a to ani ne jeden den po vydani! *2*
        • Jestli myslis ty dva co se domluvily mimo hru protoze jeden pristal na planete kde byl pred chvili ten druhy tak to moc nezapada do nahodneho setkani. Kdyby se nedomluvily tak se nepotkaj ani omylem.
          navic to byla asi dost velka nahoda zapadajici do te skoro nulove sance, kdyby kazdej byl na opacny strane galaxie to setkani by neprobehlo.
          • Tak kdyz sa stejne neuvidi, tak je jedno jestli sa domluvili nebo ne *1* a mosim rict ze stim vyvojari pekne vyjebali jen co je pravda!
    • Čekám na vydání PC verze, tak se nemůžu hry ani zastávat, ani ji odsuzovat, Pokud se dva lidé nevidí, je to celkem škoda. Zajímalo by mne, jestli je to záměr (zvláštní, pokud tvrdil, že to možné bude) nebo jen nějaká nedomyšlená chyba. Rozhodně bych tím nikoho hned nelynčoval a neoznačoval za lháře, jak je dnes zvykem. :) Co se velikostí týče, třeba jen nebyla jen správně pochopena myšlenka "reálných velikostí" planet. Možná bylo myšleno to, že velikost je adekvátní, aby si člověk připadal jako na skutečné planetě. A ne, že bude natolik malá, že když se rozběhne, může sám sebe nakopnout do zad.

      Osobně jsem velmi zvědavý, nepovažuji to za žádnou hardcore pařbu, spíš jen oddychovku pro relax. Navíc, musí se nechat odvaha vývojářů jít do takového projektu, obzvlášť, pokud bude následovat další podpora.

      // Ještě co se týče toho potkávání se hráčů... nemůže to být také tím, že hra nevyžaduje PS Plus, je tedy nutné přijmout nějaký kompromis? Na PC vy mohla být situace rozdílná, uvidíme.
      • Sean Murray říkal, že ve hře budou i "Earth size planet"... ne, že všechny budou gigantické. Každopádně nazývat někoho lhářem je přehnané.

        A co se týká více hráčů... v jednom rozhovoru říkal, že to jsou sice lidé na jednom "serveru", ale že třeba deset lidí spolu by se neviděli všichni. Ta hra prostě tak není dělaná. A teď po tomhle "skandálu" prý na to už síťoví programátoři koukají, že nečekali takové množství lidí a proč se neviděli ani dva...
        Což je mi ale stejně šumák, beru hru jako zážitek pro jednoho, se vším všudy, nepotřebuji, aby kolem mě poskakoval nějakej exot, kterého neznám a kazil mi dojem.
        • No hlavně, kdo chce hledat chyby, vždycky je najde :)
    • Za tohle jsem popravdě rád. Protože nevěřím, že by to zůstalo jen u *highfive*. Jak by mě bylo, když bych si objevoval, těžil suroviny, poznával nová stvoření, fotil krajinku a přišel nějaký hráč a trefil mě do zadku?
      • ED jsem si puvodne predobjednal s tim ze tam bude fullofline mod, jakoz to hrac ktery nema rad PvP, takze ted po 2 letech stale hraji ED v solo rezimu a stale bavi. Ono je to taky o tom jak casto to hrajete, pokud je nekdo nolifer a venuje jedne hre 10 hodin dene, tak ad se nedivi ze mu dojdou moznosti co delat.
        A jakoz to fanousek vezkrze vsech vesmirnych her, jsem NMS proste koupil i za tu nekrestanskou cenu, protoze ocekavam, ze minimalne 100 h zabavy mi to da, a v tom pripade je cena/hodina zabavy adekvatni
        • Nene, mluvil několikrát o "real planet sized objects" ono je z hráčského hlediska jedno, jestli má planeta průměr 150km jako v NMS nebo 12 700 km jako Země, i Pluto, které považujeme za prcka má průměr 2300 km, takže buď Sean neví, jak velká je průměrná planeta, nebo si z lidí dělá dobrej den a myslí si, že to bude kazdýmu jedno.

          "can you run into other people, other players in the game?
          Sean: Yes!"

          tohle je podle mě úplně jasná, čistá a zřejmá lež a podle mě moc dobře ví, že lže, proč by taky nelhal, když jim to zvedne prodeje a nic mu za to nehrozí, kromě toho, že spousta lidí si jejich další hru už nekoupí. On i ten přístup k zákazníkům, kdy tenhle fakt že ve hře nikoho nemůžeš potkat prostě nezjistíš z jejich materiálů a museli to objevit nějaký lidi na twitchi je velkej zdviženej prostředníček. Kdyby řekli jasně, "naše planety jsou instancovaný, nemůžete na nich nikoho potkat" tak ještě dejme tomu, ale jenom mlžej.
          • Sean Murray je lhář
      • Coop s kamarády by byl fajn, já bych si dal i PvP, proč ne, stejně v té hře po pár hodinách neni co dělat.

        Spíš jde o to, že Murray v rozhovorech lhal o tom, že můžeš potkat a vidět jiné hráče, ale planety jsou jen instance, i když dva stojíte na stejnym místě, tak ho neuvidíš. Tim se pro mě zařadil vedle Howarda, Molyneuxe a další kecálky kterym nejde věřit ani nos mezi očima, lháře moc nemusim.
        • Coop s někým, koho znám..., to by byla jiná. Spojit se s někým a udělat malý konflikt někde v nějaké hvězdokupě. Generování vesmíru je asi jedna věc a udržet stabilní mutiplayer druhá. Věřím, že ti tuhle možnost do hry ještě přidají a doufám, že se tím hra nesesype. My taky byli k vytržení, když jsme si v coopu ve Space Engineers stavěli základnu, přidali planety (a i když to týden co týden upravujou) od té doby nehratelné. Planet Nomads se rýsuje, ale to bude jen na planetě - alespoň pro začátek.
        • A nepujde udelat nejaka ,,parta,, se kterou vas to pak kopne do stejne instance ?
    • https://youtu.be/AE0nuW-mQ8A
  • Cim se to lisi od jinych her podobneho zanru? Kdyz funguje nejake to soutezeni o dosazeni stredu galaxie, funguje hra tak, ze nemate na zacatku zadnou mapu vesmiru a treba na planete musite najit napr. nejakou starou knihovnu, kde budou souradnice dalsi obyvatelne planety, kde muzete doletet a tam nacerpat palivo, abyste mohli letet dal? Nebo je ta originalita pouze v tom, ze je ve hre hodne obyvatelnych planet, kde bude ruzny zivot?
    • Ja jsem svoje dotazy myslel vazne. Nicmene podival jsem se na nejake streamy a vsude jenom hopkali po planete a sbirali "suroviny". Neboli takovy nekostickovany scifi minecraft. Nevim jestli to je tim zacatkem, ale najit ve streamu gameplay, ktery se odehrava ve vesmiru mimo planety bylo temer nadlidske usili.

      Je tedy i v realu gameplay hlavne o sbirani surovin a hledani nejaky predmetu, pomucek a ruznych veci na planete a cestovani v kosmu, boj s vesmirnymi pirat apod. tvori velice minoritni cast?
      • prirovnal bych to k Subnautice ve vesmiru, a ta me bavi, takze s tim nemam problem
        • Já bych řekl takový 3D Starbound bez multiplayeru a stavění
  • Duchodci maji sve předražené hrnce a elektrické decky, mladi hipsteri zase pripitomele a nehratelne open space "revolucni", proceduralne generované koncepty prodavane za plnou cenu, ktere si nadsene predobjednavaji (pripadne backuji na kickstarterech) a nasledne predstiraji, ze je hra nehra strasne bavi a koho nebavi, je i*iot bez fantazie. Smutne.
    • ***Duchodci maji sve předražené hrnce a elektrické decky, mladi hipsteri zase pripitomele...***

      A Hovnouskove mají svůj trolling s obratným náklikem.
    • Lidská omezenost očividně nezná mezí. Nejhorší na tom je fakt, že si zřejmě připadáš "cool". Přitom jsi blb, který to v životě dotáhne leda tak k lopatě. Přeju ti hodně štěstí, prosťáčku.
      • Co ty dislajky, vy teplouši??? Uhodil jsem hřebíček na hlavičku, co? looool
        • Na svoji hlavicku nejspis a podle tveho projevu nezustalo pouze u jedne rany. Chovas se stejne jako hovnousek *3*
          • Promiň, chlape *9*
  • Vakek
    Já už se těším na pátek
    • munphf
      Taky taky, a) bude pátek b) vydají NMS pro PC c) zacina me dovolena :D... Jenom to cekani mam lehce kracene tim ze dnes si zitra tj ctvrtek vyzvedavam novy PC aby se vse vyse uvedene mohlo spojit hezkdy dohromady :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit