Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nejsmutnejsi na tom je to, ze ta hra je dobra a krasna. Neni pro kazdeho, ale to zadna hra. Mne osobne se treba libi. Ale holt se proti ni zvedl masovy hate a s takhle usmernenou silou nenavisti se nada nic delat, byt je to sebevetsi nesmysl. To je stejne jako s masovou nenavisti proti zidum (miliony jich museli umrit, nez se ta nenavist vybila a lidstvo se vzpamatovalo) nebo dnes muslimum.
    • Sebevětší nesmysly jsou akorát tak tvoje posty Jejdásku. NMS je možná dobrá (dobrý je za 3) a krásná hra, ale špatný a hnusný space sim. S hatem to nemá nic společné, i když nebudu ti nic vyvracet, ty máš svůj svět. *15*
    • Ale tady nejde o to, zda hra je dobrá či ne, kolik lidí baví apod.
      Tady jde o to, že trailery a mnoho informací o hře, je zavádějících, možná i lživých. A na matení zákazníka a podvod máme paragrafy i tady *3*
      Chápu propagaci a reklamu, chápu že vývojáři (a každý, kdo propaguje svůj projekt) chtějí ukázat svůj produkt ve vší kráse. Ale musí odrážet skutečnost.
      • Který trailer byl lzivy?
    • Srovnavat nenavist prit zidum za druhe svetove valky se soucasnym odporem k muslimum asi neni primo trestne, ale minimalne na prezdrzku to je. Premyslej, nez vyplodis takovou hovadinu podruhe a radeji to neventiluj v realnem zivote, snadno bys prisel k urazu.
      • Nikoliv, je to ta sama manipulace davem k masove nenavisti. Hitler alespon zneuzil znacne socialni tisne danou hospodarskou krizi, ale proc se tak snadno nechaji zblbnout evropska tlusta prasatka rochnajici se v blahobytu, to mi nejde na rozum.
      • kolik z těch stovek milionů muslimů jsou teroristi? 0,01%? Ono taky všechny házet do jednoho pytle není moc pěkné, spíše mám problém s arabskými muslimy a jejich zacházení se ženami, to se mi hnusí.
        • Meow
          Islám je rakovina planety. Hezky si můžeš hodit klidně 0,0001 %, ale to neznamená nic. Jejich schopnost se neskutečně rychle radikalizovat z toho činí stovky milionů potencionálních teroristů. A arabští muslimové? Takhle se ženskýma zachází všichni muslimové a podívej na průzkumy jejich mínění i v západních zemích.
          • Islam nie je o nič väčšia rakovina ako kresťanstvo so svojimi pomýlenými morálnymi princípmi... Rozdiel je len v tom, že to druhé má na teba vplyv už od narodenia, takže ti to nevadí.
            BTW, keď naši pobožníci šírili svoju vieru do sveta, tieklo mnohonásobne viac krvi ako teraz v prípade moslimov.
            • to: frank'n'further
              *Havlovy
            • to: frank'n'further
              Je vidět, že ty sis s nima asi pořádně popovídal, supr čupr, posíláš aspoň peníze nějaký vytipovaný rodině, se kterou si měl tu čest? S takovejma planejma kecama, který sou prázdný jak tvoje hlava, se nikam nedostaneš. A i když se vyjadřuješ ,jako bys snědl šalamounovo lejno, nemění to nic na tom, že tvůj komentář je jenom nenávist vůči skupině lidí, jelikož ty si ten lepší a "inteligentnější" *3* . Takže si to uvědom, a di laskavě slavit Havlovi narozky, možná si napiš na čelo světovej mír a bláznivě pobíhej po ulici. Možná ti někdo hodí korunu *4* .
            • @frank'n'further pěkně napsáno, ten člověk cituje Zemana, takže je trošku škoda se pro ně rozepisovat, ale tvůj pohled na svět se mi líbí, aspoň někdo s mozkem se tu občas najde .)
            • A jeje to je zas čecháčkovství z první řady ze země jako je ČR kde je dohromady tak 10 muslimů ale hospodský kecy a takový to zfotrovatělý "řešení" problémů od piva, resp od klávesnice, tipuju od potomků bejvalý dělnický třidy nebo podobný lůzy, okoukaný od svejch obhroublech tlustejch fotříků co takhke na všechno kafraj a nadávaj už věky, ale nikdy se nezvednou aby šli něco dělat, třeba těm uprchlíkům pomoct ať rychlejš zmizej nebo si s nima jen promluvit aby byli v obraze, ale ono je snažší nic nevědět a jen vést řeči, co kdybys třeba náhodou zjistil, že ta rodina uprchlíků se kterou mluvíš jsou hodný a slušný lidi jako my a ne nějaký magoři co chtěj vraždit ve jménu Allaha, už vidim jak jim do očì řikáš to co píšeš tady, myslim že v osobní konfrontaci bys byl takhle malinkej , to by se ti zbořil svět, lepší to vůbec nezkoušet hele, žit ve svý bublině iluzí a lží a představovat si jakej je svět v tvý hlavě, než zjistit jak to je doopravdy a hlavně je důležitý svést všechno na ostatní a hledat chyby v druhejch ne v sobě, za všechno co se ti v životě stane přece můžou jiný lidi, ne ty, to je jasný proto je ten svět tak krutej a nespravedlivej, proto je nejlepší jen sedět na zadku a nadávat a radši moc nepřemejšlet, nesnažit se vidět věci do hloubky, v souvislostech to by tvému primitivnímu světonázoru mohlo taky ublíźit
            • Meow
              Úplně typickej argument zastánců islámu, na kterej snad nemá ani cenu pořádně reagovat. Snad jen, že si měl ve škole dávat víc pozor. První džihád byl mnohem dřív než křížová a první křížová byla reakce na agresi muslimů.
          • *15* hezky vymleto, propaganda funguje *3*
            • nenapsal jsi ani jeden fakt, jen předpojaté nesmysly, takže není co vyvracet.
            • Meow
              Tak něco z toho, co jsem napsal, zkus vyvrátit :_)
  • A co reklamy a trailery vůbec nesledovat?

    Neviděl jsem v životě ani jeden trailer úmyslně, na nic, ani na film, leda když se někde spustí sám, než ho vypnu. Radši si o tom přečtu POTÉ co to vyjde, v případě her si pak najdu záběry přímo z hry.

    Lidi si to dělají sami, že jsou nedočkaví jak děcka naa novou hračku.
    • Klidně se na to tak můžeš dívat ale pravdou zůstává že lživá reklama je nelegální a chyba je na jejich straně ne na straně hráče, pokud ti zelinář prodá sáček na kterým je namalovanej pomeranč a říká že je v tom pomeranč a doma zjistíš že jsou v něm mandarinky tak taky nebudeš říkat ohh neměl sem tomu obalu věřit měl sem si počkat až si to někdou koupí předemnou a zjistí co tam bylo ohh hlupák já, ne budeš říkat jakej blb ten zelinář je že ti prodal mandarinky když sis řekl o pomeranče.
  • Nemůžu si pomoct a ačkoliv ta hra nesplňuje tolik, co slibovala, tak mi přijde, že se ten shitstorm mohl v klidu snést (a možná i víc oprávněně) na tolik dalších vydavatelů a vývojářů... Zvláštní, že se takovéhle věci nedějí pokaždé, když vyleze nějaký nedodělek a že se to stává poměrně dost často.
    • Souhlas, bohužel je jednodušší si vždycky posvítit "na ty menší" (i když tady v tom hapruje trochu Valve ;), ale v tomhle momentě tu není jako vývojář, ale jen jako digitální distributor). Obávám se, že jedině právník, který by stál o urychlený konec své kariéry, by si troufnul na "větší rybu".
    • Ja to moc nesledoval a hra mne nezklamala. Ale je fakt, ze sliboval, co ve hre nakonec neni. Hlavne multak. Napr slibovali tohle:
      planetary physics, ship classes with meaningful differentiation,faction reputation with meaningful,ameplay impact,homogenous resource availability,asteroid landings,space station and fleet destruction,large fleets,traveling freighters, large scale battles the player can join, in-atmosphere battles, NPCs outside trading posts and other docks, ringed planets, sand planets, flying between stars (as opposed to warping via the Galactic interface), complex creature behaviour including environmental interaction, rivers, points of interest such as large structures and crashed freighters, hacking locked doors, radio chatter, interaction with other players...
  • Meanwhie in London
    Seane, pojď ven.
    Ne, nepudu.
    Ale jo, lidi to pochopěj, tak jim aspoň něco řekni
    Ne nepochopěj, řikaj že sem prolhaná ku*da, chtěj po mě házej rajčata
    Ne nechtěj *plesk* no tak možná ne všichni
    Ale jo, chtěj, zůstanu doma, pod peřinou, nikam nejdu, ať si trhnou
    Ale no tak, nedělej Zagorku a vylez, takhle se chová chlap?
    Když já to myslel dobře *smrk* jen se to celý nějak podělalo, já jim chtěl dát vesmír, chápeš, vesmír!
    No to víš źe jo, když vylezeš ven, koupim ti zmrzlinu
  • Jack1947
    To mu pěkně propočítají teda spočítají buhehehAHA *10* *10* *10* *12* *16* *16*
  • frantisek_nejezchleba
    a co teprve nepovedené porty her.
    Myslím, že zavádějící reklama je etalonem každého businessu. Jde jen o úroveň spotřebitelova hnidopišství – kde má hranice, při kterých se do zadku ještě prcat nechá a kdy už ne.

    Každopádně o znásilnění se jedná vždy. Švankmajer kdysi napsal, že kdyby neexistovala reklama, lidé by nekupovali 90% věcí z celkového počtu veškerých svých nákupů, protože by je nepotřebovali. A zhroutila by se ekonomika.
    • Pardon ale to je blbost. Ludia ako masa su stado a aj sa tak chovaju, nemyslim to v zlom. Rozdiel by bol ze spravanie sa "stada" uz nebolo kontrolovane a hlavne ovladatelne, o co ide PR agenturam a predajcom, ale spravalo by sa navonok chaoticky. Cast by sa rozhodovala podla svojich vzorov, co nakupuju (to ostatne robia ludia aj dnes, chcu sa podobat uspsnym, slavnym), dlasia cast by dala na rady blizky a pribuznych a podobne. V zasade by sa nic velmi nezmenilo len by to rozhodovanie co nakupim nebolo uz kontrolovane. A dost zalezi aj od druhu tovaru a trhu. Na uzko specifickom trhu kde nieje silna konkurencia nieje ani potrebna silna reklama lebo proste zakaznik ked to potrebuje tak to kupi a najde si toho vyrobcu. Tam kde sa predava masovka a je silna konkurencia, no tak tam je aj silna marketnigova masaz. Skor naopak je docela mozne ze by zacalo vznikat viac lokalnych firiem ktore by mohli lepsie konkurovat velkym spolocnostiam.
      • frantisek_nejezchleba
        nevím, jestli by se zhroutila ekonomika (to psal Švankmajer), rozhodně bychom zde ale měli jiný svět. Ale o to mi nešlo. Šlo mi o to říct, že reklama je svým způsobem špatná a mění uvažování (ty sám se o ní zmiňuješ jako o nějakém nástroji totality :)). Proč potom hnát k soudu něco co je špatné jen o něco víc, než všechno ostatní?
        Nepřijde mi to fér... Fér by bylo, kdyby mohli vrátit hru bez udání důvodů, neb dnes již neexistuje fenomén demoverzí (netuším, jak to měl NMS).
        • Svet by asi bol iny ale ako som pisal zasa nejak moc radikalne by to nebolo. Ono treba si aj zadefinovat co vlastne je reklama. Je reklama ked znama osobnost, ktora je jednoznacne viditelnejsia ako ostatny ludia prave napriklad v mediach, nieco pouziva? Je to uz propagovanie daneho produktu? Alebo reklama je len nieco v presne stanovenom formate? To je ostatne aj otazka dnesnej doby a internetu. O tom je Adblock a cela hysteria ohladom blokovania reklamy. Uz tu niesu len banery a jasny reklamny blok na webe ale rovno clanky ktore sa tvaria ako sucast webu a pritom su reklamne alebo na fb vkladane story ktore zasa vyzeraju ako texty od ludi a pritom je to platena reklama. Ale to uz sme niekde inde.
          No neviem ja nikde nevidim ze by som pisal o reklame ako o nastroji totality, ta nic podobne ani nepotrebuje lebo ta si pravidla dokaze vynutit silou. Reklama je jednym z nastrojou trhu respektive firiem, tak ako kvalita, dostupnost, spolahlivost a dalsie. Mozno to tak vyznelo ale sam clovek sa v ramci svojej kapacity dokaze rozhodnut aj celkom rozumne ale akonahle sa strhne davom tak pragmaticke rozhodovanie jedinca ide mimo a nastupuje ta stadovost ktoru prave firmy cez reklamu radi ovladaju alebo by chceli ovladat.
          Ako som uz pisal nizsie, to ze si to teraz ods*al NMS je len dosledok naakumulovanej frustracie hracov/zakaznikov.
  • Meow
    No já jsem svým způsobem za tohle všechno rád. Jako oddechovku si to plánuju zahrát a díky všemu tomuhle to bude brzo tak za stovku :-D
    • Jenomže i 100 Kč je za tuhle sračku moc peněz . A jako oddechovka to nefunguje . jelikož to baví ,tak první půl hodinu hraní . Potom jen děláš jak tupá ovce to samé dokola . Jdi seber , jdi seber , jdi sebe , jdi seber , jdi seber ,jdi seber :D :D :D :D Opravdu super hra . Lituju lidí ,co si hru koupili .
      • Meow
        Tvůj názor, já 100 vidím adekvátní
  • Tak ono si za to hraci muzou sami, ze sou to takove naivni ovce... Ta hra mela od sameho pocatku naprosto nezasluzeny hype typu waaau proceduralni nekonecnej vesmir krasnejch barvickach, to bude bomba, naprosto je nezajimalo, ze vyvojari ocividne dlouho nemeli ucelenou predstavu o konecne podobe hry a ze tak malej tym ani nemuze mit prostredky na poradne propracovani, nasledne slatali velice povrchni hratelnost s trapne povrchnimi hernimi mechanikami, co proste nemuzou hrace dlouho udrzet (vyjma par exotu, kteri se v repetetivni hratelnosti vyzivaji).
    Pak uz se stacilo ve spolupraci s vydavatelem svest na vlne hypu, kym oveckam nedojde, ze to vlastne neni takovy terno, jak si vysnivali.
    Sorry ale inteligetni clovek proste musel tusit cele tydny (minimalne), ze tady neco smrdi.

    Opravdu usmevne pak bylo sledovat, jak hra nejprve lame rekordy v predprodejich a po vydani zase v refundech :D
    • Se podivej tady kolem ... kolik ofci si tu bezi koupit v predprodeji kravinu ... a za tejden si bezej koupit dalsi, protoze tentokrat, to zcela jiste bude jiny ...
      • Říkal jsem ti uź tu definici šílenství? *1*
    • Zpochybnit se da vse. O inteligenci to nic nevypovida...
    • Ty budes nejakej brutalni konspiratik, protoze to by jsi tim padem mohl napadnout skoro cokoliv. Jsou zpravy realne? Media? Polacek si jiste vsechny ty zpravy vymysli, vzdycky vyvenci Julku a pak si rekne "nooo, co se tak mohlo stat na E3"... to prece pozna kazdej inteligentni clovek. Neni mozny aby se toho ve svete her tolik delo. Prej ze britska rada pro reklamu vysetruje neco s no man's sky, no veril bys tomu? Neverim ani prd, nejsem v britske rade a no mans sky taky nemam, takze jak mam vedet, ze je vubec realna? Pozna kazdej inteligentni clovek, ze jsou to jen zvasty na zvyseni navstevnosti. A tady ovce tomu veri, ha!

      Jet fuel can't melt steel beams. Jo a mimochodem, kdyz o sobe nekdo tvrdi, ze je inteligentni, zpravidla to je presne naopak.
    • jj přesně tak vnuci nechápou jak babička může naletět šmejdům s hrncema a babička zas nechápe jak vnuk může naletět šmejdům s hrama *2*
  • od začátku tvrdili že je to počítačem generovaná hra což v reklamštině znamená počítačem generovaná nuda jestli si to někdo vyložil jinak ať zažaluje svou dětinsky naivní povahu a víru v nadpřirozeno páč každému rozumě uvažujícímu tvorovi musí být jasné, že dnešní počítače na generování zajímavého obsahu nemají a NEJMÉNĚ stovky let mít ještě nebudou!!!
    • Chmmm ... a to ty netusis ze, ze diablo (jo to prvni) bylo ... generovany. Divny co? A takovych her byly desitky uz na 8mibitech. To s tim totiz nijak nesouvisi.
    • Tohle je takove detinske dristani, proceduralita se ve hrach vyuziva od sameho pocatku, treba takove prvni diablo malo proceduralne generovane cele levely. Minecraft je generovanej komplet a komercni uspech byl obrovskej. A najdou se i lepsi priklady. Spis de o to umet to spravne pouzit, ne jen nechat vygenerovat svet, poskytnout par jalovejch hernich principu a bav se.

      I ten NMS mohl byt pecka, kdyby se do toho sveta vlozili radne propracovane herni systemy, jenomze to by chtelo jinej tym a docela jinej rozpocet...
  • doufam že jim naparej poradnou pokutu

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit