Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mazani prispevku by vam slo, ale neprijemnou pravdu zastavit nemuzete. Smirte se s tim, ze pisete o mrtve hre, kulisci *1*
    • Mrtvá hra ? to těžko když má pořád nejvíce hráčů, ale já bych napsal hra, která požírá sama sebe a již nic kloudného nemůže vymyslet, sem tam něco oblšehne ale zbytek neustále dokola recykluje pořád to samé s každým dalším datadiskem nabarví kulisy přidá lvlcap a je na 2 roky vymalováno ... hlavně že jsou hráči spokojeni i když oproti Wotlk jich už je jen polovina a bude hůře.
      • Nejvic hracu uz davno nema, mozna tak nejvic predplatitelu, ale uz ani ne nejvic platicich hracu. Tak 3/4 tech predplatitelu hrajou tak 1x mesicne - tedy defakto nehrajou.
        • Ano tak to bylo myšleno nejvíce předplatitelů, nepočítám do toho f2p MMO hry, které samo mají daleko více hráčů.
  • http://www.statista.com/statistics/276601/number-of-world-of-warcraft-subscribers-by-quarter/

    Tohle proste uz nevochcijou ... Jinak je tam nadherne videt, ze na minulej datac se vracilo cca mega lidi na cca mesic. Coz mimo jine zcela zjevne vypovida o tom, ze je ten datac vyrazne zklamal, protoze tomu prevazna vetsina z nich dala jen to minimum, aby mohli otestovat. Za 2 kvartal 2k14 pak prisli o temer mega predplatitelu ...tzn da se predpokladat, ze aktualne sou tak na 6M a sesup volnym padem datac tak max lehce na mesic, mozna dva pozastavi.
    • Shania
      asi spatne vidis, MOP krasne drzelo pocet predplatitelu, dokonce tam by i mírný narust, behem prvnich tri patchu, kdy pridavali obsah kazde tri mesice. Pokles nastal az v poslednim roce, kdy nepřibyl žádný nový obsah, takže jesnad jasne, proc pocet hracu klesa.
      • Bych rek, ze spatne vidis ty...

        Pokud bys ten graf cet, tak vidis, ze naopak kazdy datac primo zpusobuje ubytek hracu. Defakto je tam nadherne videt, jak prijde datac, cast hracu obnovi sub, "odehraje" ten mesic (da se predpokladat, ze znacna cast znich spis par dnu) a konstatuje, ze to je sht. Totez nasledne konstatuje i cast hracu, kteri si pred datacem platili, a sub rusi (celkem pochopitelne, kdyz nekdo rozbiji funkcni mechaniky a degraduje hru na blbouckou klikacku na qsty). Pak to spadne do nejakyho rovnovaznyho stavu, kdy proste cast lidi jeste neni dostatnecne znechucena/... a pak to zas zacina klesat, protoze jaksi neni co hrat. Ono se to se soucasnym datacem vice mene zopakuje, ale podstatny je trend a ten je cca -0,5M/kvartal. Jenze to je trend, ktery se bude jen zrychlovat - z logiky veci, pokud hraju hru, ktera je hodne zalozena na hre s bandou kamosu, a ti odejdou (nebo apon jejich cast) motivace odejit taky je daleko vyssi, nez byt ten prvni, kdo to zabali.

        I kdybych ale predpokladal, ze ten trend bude zachovanej, tak to znamena, ze za 3 roky je wowko na 0. Tak to samozrejme nebude, vzdy se najde nejaky mnoztvi hracu, kteri budou ochoti platit, byt trebas jen z nostalgie (znam takovych par osobne, kteri plati mesicni sub, protoze je proste ty +- 3 kila nevytrhnou ale do hry se logujou 3x do roka). Otazka spis zni, kdy to prekopaj na f2p (coz by samo vedlo minimalne na par let k odkladu, protoze by si to spousta lidi slo vyzkouset) nebo jak dlouho to nechaji ve finalni fazi bezet v rezimu mrtvoly, pripadne, zda to proste nepustej v nejaky omezeny HW konfiguraci "gratis".

        Dokonce si dovedu predstavit i rezim dobrovolnych prispevku na provoz, kterej by byl nejspis schopen tu hru udrzet v provozu (samo nejspis bez nejakych dalsich datacu) prakticky navzdy. Vsechno je to jen otazka toho, jak moc chteji tu hru jeste podojit. A trebas f2p by mohlo hodit jeste peknych par mega do placu.

        Mno do max 2 let IMO uvidime, jakym smerem se vydaj. Dovolim si strelit, ze nekdekolem 1/2M sub se to dostane za stavajici situace na +-0, ale to uz bude zaroven pozde cokoli resit, protoze hraci se uz proste nevrati. Na hole provoz bez supportu pak staci doslova par tisicovek hracu, ale otazka je, jestli to takhle budou chtit provozovat.
        • Shania
          Tak narust a pak při lauchy tu byl, hlavně v asii, kde je situace uplně jiná a je tam obrovská konkurence ve FTP MMO. To co je dulezite, je , ze se jim podarilo stabilizovat pad mezi q1 13 a q1 14 a byl tu i mírný nárust, který nikdo nečekal. Propad nastal až v poslednim roce, kdy nebyla žádna aktualizace. Pokud se jim podaří držet 3 měsíční cykly v přidávání nového obsahu jako v prvním roce, tak si hráče udrží, bude to klesat, ale hodně těžko budou za tři roky na nule.

          Pocet predplatitelu je jedna vec, ale druha je jake maji zisky a Blizzardu se dari na WOW vydelavat vic nez kdyz byli na 11 milionech.
          • Hodne velky scifi ... ;D, provozni naklady MMO jsou fix. Tzn vydelek je primo umernej poctu predplatitelu. Datace nepridavaj "zadarmo" (v ramci predplatneho), takze ty se do toho vubec nemuzou zahrnovat. Defakto hraci za svuj sub nedostanou nic. Hru si musej koupit, datace si musej koupit ... coz je model naprosto neudrzitelnej. Jak sem psal, drtiva vetsina hracu kteri su sub wowka platej, tak cini z nostalgie, ale s tim jak se jim rozpadaji guildy a odchazeji kamosi se to bude zrychlovat.

            Samo, moznosti tu jsou, ale musely by prijit rychle. Kuprikladu zrusit platbu extra za datace (pro provozovatele je dycinky vyhodnejsi kdyz clovek plati dlouhodobe, nez narazova platba), samo nejaky f2p rezim, aby platici hraci meli s kym hrat ... alternativne koupis si datac za $40? OK, tu mas 3 mesice sub v cene. Zkratka moznosti co stim delat je pomerne dost, ale cim mene bude hracu, tim vice se moznosti zuzi.

            Mimochodem, hraci kterej si plati sub 10let by meli libat nohy ... a chtit od nej dalsi $$$ za datac po mesicich kdy hra jela ve stavu mrtvoly mi prijde doslova jako urazka. To bude proste jen dalsi impuls ke zruseni sub.
  • Ono WoW táhne i neWoWkaře. A to že jsem v MMO žánru vyrostl u Guild Wars...na to nemá vliv. Prostě to lidi z Blizzardu umí, to máte jak s McDonaldem. *3*
    Konkurence bude muset snažit, přijít s nějakou malou revolucí, aby nás od toho odtrhla. Jelikož dost nápadů v Draenoru je vidět i jinde a opačně, tak se tato "synergie" zřejmě projevuje.
    V konečném stavu bude spokojen koncový uživatel, tedy MY. *3*
  • Rhulad
    Nevím GGG proč tu řešíš žánr fantasy s nejnedebilnějším stádem z celé české herní scény, 99% jedinců neví, co je vkus, žánr fantasy degeneruje pouze ve hrách, za plať pán bůh, že jen ve hrách, v knižní sféře je slušný výběr. Dyť tady je to samý hráč Skyrimu, Mass Effectu, Dragon Age apod. Za vrchol knižního fantasy pak považují Ice and Fire, na který koukají v TV... *1* Takzvaně nejde vyhrát. Na jednoho, kdo má vkus, tu jsou desítky idiotů bez vkusu.
    • existuje jen jedno prave fantasy. všechno ostatní sou sra?ky. coz o to ze fantasy je od fantasie, která nemá hranic. to nikoho nezajima. protože tady musí byt rad. takze pokud ma někdo jinou fantasii nez ja je debilni ovce a ja jsem letadlo. ach sem tak rad ze takovi jedinci jsou mezi nami.
    • zavri pisk. dite. *10* ty nevis o hrani ani houno.
    • A co je vkusné o tom tady rozhoduješ ty, co? :D
    • Asharak
      Alespoň že to tu doplňují vkusné komentáře *4* *4* *4*
    • del0
      The elitism is strong with this one.
    • Jee, podivejme se na rozcileneho adolescenta *15* Ono se to durdi, ze vsichni ostatni maji spatny vkus, jen on ma ten nejlepsi. Ono se to zlobi, ze vynikajici hry jako Skyrim a Mass Effect jsou uspesne. Ono se to cervena z toho, ze lide maji radi Ice and Fire, zatimco on si cte ty trapnoucke fantasy knizecky co najde v Levnych knihach kdyz se vrati domu ze skoly, kde byl nonstop sikanovany.

      Snad jednou vyrostes, dite, do te doby si budeme uzivat tveho vzteku a vylevani slzicek na spatnem hrobecku. *15*
  • Nějak nechápu skupinové přání místních trollu, kteří čekají jak na spásný den na konec wowka :)
    • Mato1987
      Tiež to nechápem, poslednú dobu sa tu tí anonymní podmostoví obyvatelia tak rozmnožili, že to začína byť až alarmujúce. Ja napríklad som hru nikdy nehral a nemám o ňu absolútne žiadny záujem ale nebudem tu písať žvásty o tom ako by som bol natešený, keby wow už konečne skončilo...
    • WOWko zavřít nemůžou, spoustě lidí by se zhroutil svět a s tím i celý život. Jednou jsem někde v TV viděl dokument o nějakým 40-ti letém závislákovi, co už 10 let paří WoWko, má tam několik postav na maximální urovni, tráví v tom světě veškerý svůj volný čas. No teď si představ, že ho o to někdo připraví a on se octne zpět v realitě a o 10 let starší. Najednou nebude vedět co si počít.
      • Jasny, vybereme z 10 milionu jednoho hrace a na zaklade neho posoudime VSECHNY ostatni ... *7*
      • Hlavne by se zhroutil zivot lidem, ktery wowko vubec nezajima, ale stejne si musi ke kazdymu clanku o nem napsat nejaky svoje moudro ...
        • napadlo te ze jsou lidi kterejm je lito, ze jini marni svuj cas, ze je ovlada nezdrava zavislost, kterou si nedokazou priznat? ze jim chce nekdo pomoct?
      • A ted si predstav, ze nekdo marni cas psanim blabolu, ktery nikoho nezajimaj.
        • já čas nemarním, já pracuju. Spustím na počítači program, který počítá výsledek a než to dopočítá, tak napíšu blábol. Podívám se na výsledek, naprogramuju něco dalšího, spustím, napíšu blábol.
          • Ty jsi uplny borec kamo, smekam pred tebou fakt. A pred lidma, ktere tvoje zvasty musi cist a ja mezi nimi - ztrata dvou minut zivota. Dekuji
  • del0
    Proč nepodojit, dokud dává... *15*
  • at uz tuhle stacku z roku 98 vypnou. *10*
    • tahle hra nas všechny prezije, my už tu davno nebudem a tohle bude porad nejlepší rpg na svete
      • Já teda doufám, že nás přežije :) přeci jen wowko je můj plán na důchod :)
      • TheGGG
        na PC určitě, tam se spokojí s každou sračk0u, hlavně když tam nasvaleným elfům svítí oči.
        • je to v souladu s tolkienovskym lore kde jsou elfove krasni lide, navic je wowko založeno na DandD pravidlech
          • jako prohlasit ze je WoWko zalozeno na DnD pravidlech to chce mit poradny koule nebo nevedet ocem mluvim, jako tak to je hlaska min. roku neli desetileti
        • Vzrusuje te nasvaleny elf? *14*
          • Asharak
            No trpí nějakou úchylkou na svítící oči. Nebo k vůli nim spíš nemůže nikdy dobře usnout. *4*
          • TheGGG
            naštěstí ne, nejsem wowkař. Vzrušujou tě pandy?
    • Proc ? Optezuje ti to nejak zivot blbecku ? Proste to ignoruj a nepis takove blbosti...
      • je to srackooidni shitt. a tim to hasne. *10*
      • ano obtezuje, tolik rozbitych rodin, tolik znicenych vztahu, tolik chytrych lidi co zahodilo svou sanci ve skole v zivote a vse jen diky zavislosti na trapne mmo hre! Pac to neni hra jako kazda jina kde ji clovek hraje ve volnych chvilich ten kdo hraje wowko toho pohlti veskery cas mu sezere!! kdo si tohle nedokaze priznat je ubozak zavislak!!!
  • Na těchto komických omalovánkových pandách si Blizzard musel pořádně narýžovat. Vždyť už to běží 10 let nebo kolik a má to pořád plno hráčů, co měsíčně platí.
    • TheGGG
      bohužel, taky se za těch 10 let pořádně zdegeneroval žánr fantasy.
      • A to hlavne diky konzolim a koridorovym radobyhram.
        • TheGGG
          No, ty si dokonalý de*enerát. Vidím, že PCčkářům tvého formátu, stačí braková kreslená fantasy + nějaký ctrl-c + ctrl-v MOBA slátaninky. Hlavně že můžeš zaplatit 20éček za plastovou podprsenku pro elfku, to pak máš zas nad čím týden fapat. Na konzole alespoň vychází pořádný a stylový pařby pro dospělý publikum, né tydle panda šitky pro upocený obrýlený nerdíky, co na pořádnou fantasy/sci-fi nemaj k0ule a za vrchol evoluce považují dragon age a sh!t scraft. *3*
          • nekromant33
            "Na konzole alespoň vychází pořádný a stylový pařby pro dospělý publikum,..."

            http://static1.gamespot.com/uploads/original/1112/11123556/2604354-3777669238-3907593-8870966785-proxy
            • TheGGG
              Radši jeden bloodborne, nebo silent hill, než deset těchto kreslených sra*ek.
          • Já jsem teda taky PCčkář, ale proti konzolím obecně nic nemám (brácha má PS3 a nemůže si to vynachválit). Jen jsem hrál několik konzolových RPG z PS1 a PS2 na emulátorech (Xenogears, FF atd) a obecně se dá říct, že minimálně v té době dominovala konzolím jrpg (japonské rpg). Jrpg mají většinou dobrý příběh a dobrou hudbu, ale nudné boje, obrovskou linearitu a dětinskost. Wrpg mi přijdou temnější, dospělejší a nelineárnější.
            Dobrých RPG bylo vždycky málo, protože je asi těžké je udělat. Mezi mými TOP5 RPG je určitě KOTOR1, což už je konzolové RPG, resp. díky tomu že vyšlo na konzolích byla i pro PC osekaná grafika a další věci. Obecně mám ale rád staré hry mého dětství a dospívání - Albion (to bylo úžasná fantasy/sci-fi pecka), Ultima Underworld 2, Wizardry 6+7+8, Infinity Engine, Gothicy.
            Já vlastně ani nepotřebuju, aby nové hry vycházely, protože můžu klidně hrát tyto staré :-)

            Ale to tady plácám z cesty. Samozřejmě i na konzolích jsou dobré RPG, ale co nám starým PCčkářům trochu vadí je to, že v současné době se díky konzolím osekávají plné možnosti PCček a většinou i komplexita starých her. Ona tak nějak dřív ty hry byly hlubší, promyšlenější, komplexnější, obtížnější (a tím že měly horší grafiku tak víc pracovala fantasie, která si ten svět představila). Dnes jsou všechny hry dělané pro masy, jsou jednoduché, jsou všechny dost podobné a my z toho trochu viníme konzole, které jsou limitované způsobem ovládání (joystick s páčkama). Tím že jsou dělané pro masy myslím to, že jsou dělané pro všechny včetně dětí, tj. jejich komplexita a obtížnost je nízká. Ale je taky možné, že se mi jen zdá, že dřív byla tráva zelenější :-)
            • @TheGGG, vidím že psát nějakou reakci neanonymnímu třináctiletému agresivnímu děcku bylo asi fakt zbytečné. A když už jsme u toho, tvá reakce na můj původní příspěvek s ním taky nic moc společného neměla.
            • TheGGG
              asi jsem se dotkl tvé oblíbené omalovánky *14*
            • TheGGG
              sorry, ale co jsi napsal nemá absolutně co dělat s mým komentem. Sraz anonymních retrofilů je někde jinde.
            • Prosím tě divím se, že se s tím hnojem zvaným teploušek ggg vůbec zahazuješ a píšeš mu takový příspěvek, vždyť ten ret*rd je rád, že se dokáže sám bez pomoci vychcat a tím jeho svět hasne.
  • A maximální level bude nakonec po dalších a dalších datadiscích na 200? :D Však jo proč po D3 nesprasit i WOWko, Lore už jste zkurvili tak teď ještě ten zbytek.
    • Prosím, popiš kde přesně bylo lore podle Tebe zku**ené?
      • Krescz
        wow mel skoncit smrti Arthase....velky zli drak a King Chong pandy to se vubec nemelo stat *11*
        • Svět měl zase skončit v roce 2012 a taky pořád jedeme dál. :)
          • ech... ten drak byl taky ve W2 jen tak pro zajímavost...
        • Velký zlý drak tu byl spusty let před arthasem. Velký zlý drak je jedna z nevětších rolí ve světě Warcraft a bez něj by vypadal svět úplně jinak. Ale jo.... on se neměl stát =DD
          • Krescz
            nemel...ve hre NE, mel zustat v knize
            • Vždyť byl i ve Warcraftu 2 ty experte. Taky si držkoval?
      • Odpoved ani necekej. To co napsal Sky je klasickej ubulenej vykrik od nekoho, kdo wowko nevidel ani z rychliku a jen papouskuje porad dokola omylany nesmysly o znicenym lore. Podle me nema ani paru o tom, co se ve svete wowka deje.
  • hmm, titan zrušen a zavislaci potrebují častejší prisun davek tak budou častejc vydavat datadisky at to ješte vic podoji lol
    kdo by to ješte hral se divím (a to mama ve wowku neco nahrano). proste nafarmite gear a k čemu vam to bude když vydají novy datadisk a zase budete lama :(
    • a k čemu by prosimtě bylo když by si měl pořád stejný gear a byl pořád nejlepší víš jak hroznej stereotyp by to byl trochu se zamysli nad svým argumentem blbečku -_-

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit