Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Stáhnul jsem to, potom koupil. je nás víc? jinak aspon oni maj rozum a nezasr***j mi počítač.
  • 13_11
    Reakce na uživatele: Lynch, Gimli, no jo... zase jeden..., Rob, huhi, Trol.diskuzni, Censor, hix, Palver, Tom, Dr. Zed, Creeper a další, již smýšlejí stejně.

    Obsah článku je sám o sobě dost smutným příběhem, obsah zdejší diskuse to už jenom podtrhává. Proto, prosím vás, přestaňte fantazírovat, že peníze rostou na stromech a že kravaťáci jsou zlo. Peníze na stromech skutečně nerostou – zatím jsem si takových bohužel nevšiml, a na kravaťáky se je třeba dívat jako na své vlastní zaměstnavatele; chápu, že pro většinu zdejších diskutérů je to pojem doposud mlhavý a nepochopitelný, však ono se jednoho dne rozsvítí.

    Proto kdo si dokáže život zařídit bez „kravaťáků“ (zaměstnavatelů) a je sám sobě pánem, tomu můžeme jenom zatleskat a popřát mnoho štěstí. Jinak se ale pravidla zcela logicky odvíjí od těch nahoře. Nasranost na ty, co si strkají „peníze navíc“ do svých vlastních kapes a nepodělí se o ně s „těmi dole“, je stejně absurdní jako myšlenka, že vám je dvanáct let (mnohým zde přítomným skutečně je), válíte se celý měsíc na gauči, zatímco rodiče chodí do práce a všechny své vydřené peníze vám s chutí každý měsíc dají, ať s nimi naložíte po svém.

    Takhle to skutečně nefunguje. Čím dřív to pochopíte, tím lépe pro vás. Tímto promlouvám k „oněm individuím“, jakých je tu bohužel stále dost. Také už konečně pochopte, že pojem „skutečný“ v dnešní době platí jak pro svět kolem nás, tak pro ten virtuální. Krádež tam je jako krádež tady. Virtuální neznamená, že „to vlastně neexistuje, tudíž se nic nestalo“. Pokud by to neexistovalo, pak by neexistoval ani tento web ani tato diskuse ani vy.

    I toto vnímání bohužel odráží přístup leckterých jedinců, že „když je to virtuální, tudíž to neexistuje, pak to ve výsledku nemohlo ani nic stát“. Proto vám chci vzkázat: proberte se a zamyslete se třeba nad každodenním obsahem Games. Skutečně se plní sám od sebe? A ještě jedna záludná otázka pro chápavější: to, že jste přispěli svým „názorem“ do zdejší diskuse… stálo vás to něco?
  • To se mi líbí jak furt někdo brečí jak by moh prodávat víc her kdyby si to lidi nestahovali, ale jdete třeba do kamených obchodů a podívejte se do regálů krom nejinzerovanějších her nabídka mizivá, je tolik dobrých her, ale v obchodech je nenajdete tam se vystavuje zřejmě jen ten kdo si zaplatí *11* např. hra Starcraft 2 ta dnes už v obchodech není, prostě nikde přestože stále patří do první dvacítky nejprodávanějších her a žádná lepší strategie neni.
    • smejki
      jako prodejce, majitel omezeného prostoru, jistě lgicky zaplníš tento svůj prostor pouze tituly, které jsou nejprodávanější. A proto vznikla digitální distribuce s nafukovacím prodejním prostorem.
      • Ha... digitální distribuce = piráti *15*

        V podstatě pravda.
        • smejki
          was?
          • "A proto vznikla digitální distribuce s nafukovacím prodejním prostorem."

            Digitální distribuce má dva druhy: 1. podobný Steamu a 2. podobný wareznetu *4*
            • smejki
              nope. to první je získání informačního obsahu bez potřeby fyzického média. To druhé je krádež informačního obsahu při absenci téhož.
  • tve 99% her co si stahnu hned smazu protoze je to takovej odpad, zaklinace sem smaznul po asi hodine, jsem hrozne vybiravej holt, no a takovejch muze bejt treba i dalsi mega dve :D
  • No, tak já mam originálku a přesto jsem si to taky stáhnul z netu, protože si nechci ničit DVD tim, že bych ho vytahoval z krabičky :)
    • A proc sis nekoupil originalku na gog.com, je bez ochrany a nepotrebujes na ni DVD???
      • protoze krabicka ...
    • Asharak
      Win *15*
  • Hm. Zajímavá diskuse - jsme zase u starého dobrého témata: "Piráti vs. kupci". Přestante to řešit! Kupci at se nenavažej do pirátů (navíc už jste ubohý s tím vaším neustálým přirovnáváním hry a auta... Děláte z pirátů chátru a špatný lidi, přitom o nich nic nevíte!) Jinak piráti se zas vykašlete na ty co vám tu píšou takový blbosti! Někdo at si stahuje a někdo at si kupuje! Nechodme si do cesty, stejně se nikdy nic nevyřeší! Na warezu nic špatného není! Stažení hry není krádež a uploadnutí na server taky ne! Když se někdo chce o něco podělit, tak může, bez ohledu na zákony, protože je to jeho svobodná vůle. Pokud někdo chce dát možnost lidem, kteří si nemohou hru dovolit, zahrát si ji, tak je to správné. Nikdo o nic nepřijde...
    • Ty už ty brčka radši nehul.
  • Nedavno jsem koupil.Pecková hra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Paul_cz
    Je dost smutné, že z perfektního a poměrně dlouhého interview is levis vytáhne jen ten zaručeně nejkontroverznější (=potenciálně nejčtenější) úsek, a všechno ostatní ignoruje.
  • misho8723
    Je to vážne smutné vidieť, že aj taká firma ako CD Projekt, ktorá sa stará hádam najlepšie zo všetkých herných firiem o svojich zákazníkov, sa musí babrať s takýmito problémami.. horšie je ale podľa mňa to, že aj keď je samozrejme 4,5 mil. kusov pirátskych verzií hry veľmi veľa, tak je to len zlomok z toho, koľko v skutočnosti to je.. len si zoberme, že koľko existuje programov a stránok na torrenty + viac ľudí teraz sťahuje cez warez + že koľko ľudí to dá ďalším známym cez usb, HDD, napálené DVD a pod... čiže podľa mňa osobne je číslo, koľko ľudí hrá nelegálnu verziu Zaklínača 2, vyššie ako dajme tomu 10 - 15 miliónov.. ja sám mám cez warez stiahnutú verziu, ale od mája som ju nehral, mám ju len kvôli tomu, že som chcel vedieť, že ako mi pôjde, a teraz čakám, či na budúci rok vydajú dáku Rozšírenú edíciu ako v prípade jednotky - tam sa mi vyplatilo počkať s kúpou + čakám vyše mesiaca na výplatu :D ale viem, že to nie je žiadne ospravedlnenie
  • Já jsem například byl donucen stáhnou si verzi z warez fóra, protože moje DVD bylo v krabici poškozené. Naštestí zaklinač nemá žádnou speciální ochranu, takže jsem zadal origo klíč a jel. Dokonce jsem ani nebyl nijak zvlášť naštvaný. Takže bych byl v rámci statistiky počítán jako "pirát" ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit