Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To sou zase kecy ... kdyz neco prezentuju, tak v podobe, v jaky jsem si 100% jistej ze to bude. Kdyz bude finale vypadat lip, tim lip. Kdyz ale finale vypada radove hur ... lol. Tady provadej 3 roky PR masirku, jak to bude uzasny, jak to bude openwold a naokonec howno howno slavnej soude. Ostatne jeste pred mesice tvrdili, ze to bude vypadat presne jak na tech obrazcich co se kolem vsude valej, a nekolikrat to dokonce odkladali, aby to pry odladili ... lol

    A jesli vazeny hosany otravuje to, ze TI co to PLATEJ, to kritizujou, tak si zaslouzej jediny - krach. Pak budou moct v klidu a neznechucene premejslet nad tim, kde to psrali.

    A mimochodem, nikdo je nenutil nalejt do toho 100M, protoze na vysledku to rozhodne videt neni.
    • Ty jsi podle Tveho textu zatim prezentoval tak maximalne referat do skoly.

      Kdyz to pred dvema lety vypadalo tak, jak to vypadalo, tak to tezko mohli ukazat takove, jake to vypada ted.
      • A imbecil jako Ty s hovnama v usich netusi, ze jeste pred 3ma nedelema prezentovali puvodni podobu a dusovali se, ze to presne tak bude vypadat. A rozhodne nejde o presentace stary 2 roky, takze nemel. Dokonce tim zduvodnovali odklady. A ja tady psal, ze to bude megapruser, coz presne je.
    • Nebyl bych tak přísnej. U projektu takového rozsahu se dopředu fakt těžko odhaduje, kde všude může nastat chyba Co se může pos*at, to se pose*e. A to ce se pos*at nemůže se pose*e taky. Navíc specifikace HW se vám mění pod rukama.

      Já myslím, že největší shitstorm na sebe spustili tím, jak zarputile trvdili, že žádný downgrade nebude... (Ok, možná v Oxfordském slovníku má slovo jiný význam než osekání grafiky, ale v běžné praxi se slovem downgrade rozumí z 99 % osekání grafiky.)

      Stačilo říct, že holt to holt trochu přepískli a nemají prostředky na ladění detailů pro tři platformy, tak jsou nucení se přizpůsobit té nejslabší (zdravíme do Redmondu), možná s příslibem nějaké péče do budoucna po vydaní. Pak by se na ně určitě nikdo tolik nezlobil. Krom zástupců MS a SONY, protože by někdo oficiálně řekl, že současné konzole jsou jemně řečeno poddimenzované
      • Sorry, ale finalni podobu hry mas rok pred vydanim, pak se ladi funkcnost. Tzn minimalne rok dopredu muselo bejt jasny jak to bude vypadat a proc to tak bude vypadat. Engine rozhodne nemenis tejden pred vydanim. Takze to nejsou jen kecy, to sou uberkecy to co tvrdej a zaslouzej si to ze 150%.

        Zadnej HW se za poslednich 5 let nezmenil o vic nez 5% ... takze to, na cem zacali vyvoj, je presne totez, co maj hraci dneska doma.

        Konzole uz nikdy lepsi nebudou, jednoduse proto, ze do pidikrabky 10x10 nenarves nic lepsiho. Pro hru potrebujes GPU a ten topi, potrebujes CPU a ten topi. A i kdybys to nejakym zazrakem do ty krabice dostal, tak mainstreamova grafarna stoji 6k, lepsi 10k, a kdybys chtel PC trhat rit, tak nemas co pouzit, protoze i grafana za 100k bude mit vykonostne navic sotva par %. Takze jedine ze bys tam dal dve nebo 4 GPU a to mas +- kW jen na to x 10k. Takze 40K jen za grafickej subsystem, takze konzole cela by stala 50-80k ... naprosto neprodejny. Ale jo, muzes tech 40-60k zadotovat, a modlit se, aby si hrac koupil aspon 100 games.
  • Nechci narušovat zdejší "nečekaněvětšinověkladně" se přetlačující orgie co zadupávají do země všechny ostatní názory, ale jsem jediný, komu přijde ovládání postavy (pohyb) strašně nemotorný až (konzolově) chaotický?. např: pohyb v interiérech, kde je problém se často strefit na poprvédo dveří, to samé platí o jízdě na koni. Hra určitě netrpí nějak skvělou grafikou na dnešní dobu, obecněvšak působí velmi povedeně a příjemně, až teda na ten styl pohybu postav viz Gothic 1 pomalu.
    • Jack1947
      Třeba je zaklínač navátý tak i tak chodí, kdoví. *1* *2*
  • Je to uchvatna podivana, zasek jsem se uz v tutorialu na tom hrade, jen koukam do udoli, na mraky, stromy, hejna ptaku, vsecko jer strasne krasny a uveritelny, fakof nakej downgrade!
  • Dlabu na to jestli došlo kvůli konzolím k downgradu nebo ne. Vypadá to slušně, Je to nejlepší RPG za posledních minimálně 10 let. Sakra lepší než DA:I. Tak držte papule a hrajte. *14*
  • Je fakt, ze som cakal na PS4 namakanejsiu grafiku, ich odpoved by som bral tak pred 5 rokmi, ale nie dnes. Hratelnost a svet je super, ale tie textury na PS4 to je fakt sklamanie. Last of us vyzera lepsie ako toto. *9*
    • ...už len kvôli tebe dúfam, že iba trollíš...inak by to bolo na zamyslenie...
      • Nie netrolim, Naughty Dog dokazali vystavit PS3 na absolutne maximum, nechapem ako je to mozne ze momentalne tak ospevovany polaci nedokazu vyuzit potencial PS4 na uplne maximum. Kamenujte ma kolko chcem ale je to fakt. Blacite tu vsetci ako take ovce aka je to genialna hra, ale nie je.
    • A Last of Us je open world hra? Udělat graficky namakanej koridor je asi jednoduší.
      • Jenže Last of Us běželo na 9 let staré konzoli!!! To je jen poukazuje na to, jak zoufale nevýkoné současné konzole jsou a jak neschopní programátoři tvůrci witchera mají.
  • To je sakra dlouhá odpověď "Jo prošla, ale prachy jsou prachy"...
  • del0
    Kdyby nebylo konzolí? Spíš kdyby nebylo pirátů... ale to by se asi Mrkváčům a Soníkům moc nelíbilo.
    • tak pc nepredstavuje kupní sílu, vetšinou majitel konzole je dospelý človek co chodí do zamestnaní, ma vlastní bydlení a rodinu = kupní síla (na to jsou pruzkumy). Pc hráč je vetšinou student co ma pc od rodiču, tak logicky hry nekupuje, leda tak ve sleve.
      Ony i hry co se primarne vyvíjejí dneska pro pc si hráči musí zaplatit sami (KS) a slouží spíš jako betatest pro pozdejší vydání na primární platformu (viz treba Pillars of eternity, Divinity a další)
      • del0
        "pc nepredstavuje kupní sílu"

        Sure. A proto Diablo 3 prodalo 20 milionů kopií (z toho jen 1 milion na PS3/XBOX). Kupní síla fakt problém není.
      • snorgrind
        No ja si myslim ze pc trh je mnohem vetsi, ale zaroven je mnohem vic rozstristenej. Mame mnohem vic her a zanru vcetne zpetne kompatibility a tim padem muzem hrat i stary hry. K tomu mame MMO zanr ve kterym lidi vetsinou hrajou jen to svoje MMO a ostatni hry moc neresi, takze na klasicky AAA hry zbyde proste malo lidi. Konzole maji mnohem min her takze na kazdou hru maji vici lidi co si ji koupi.

        A muzete me vysvetlit proc se porad srovnavaji prodeje na konzole vs pc kdyz konzole neni platforma. Nemela by se vzdy brat kazda zvlast protoze na kazdou se musi delat zvlast verze. tzn. ps4 vs pc, xone vs pc atd.
      • To je prostě blbost ... konzole jsou větší trh = více odběratelů třeba v US konzole drtivě vyhrávají nad pc ... konzole je snadnější správně koupit a zprovoznit na nich hry .. uvědomujete si kolik peněz sony a microsoft narvali do toho aby se konzole prodávali za posledních pár let ...Ve většině multiplatformovích hrách je prostě cítit že tvůrci berou PC jako druhořadou platformu. neboli hrajete hru pro konzole ale na pc... pcgaming pomalu ztrácí svoji duši... a dělá mi to opravdu smutným ...
      • Lukass
        Nebudu ti brat tvou pravdu jenom napisu jak je to u me.
        PC hraci-Dospeli lidi nad dvacetpet let se zamestnanim nekteri rodinou, vestinou PC stredni a vyssi tridy. Lidi ktery zajima HW a neco o nem vi.
        Sposta decek a studentu ma taky PC ale vetsinou slaby, povetsinou pirati (ale kdo byl v jejich veku jine).

        Konzole- Spousta kamosu prilezitostni hraci kteri nevi co je rozliseni a vrcholem je pro ne Call of Duty, lidi neresici HW a lidi kteri o PC ani o tom jak funguji konzole nic nevi, ani je to nezajima. Pojmy jako FPS atd. jim nic nerikaji, proste co dostanou to hraji.
        Vekem zhruba stejny jako PCckari, kolem 30 let.

        Takze zaverem bych rekl ze o veku to vubec neni, spis o tom co koho zajima a bavi. Nekoho se bavi stourat v souborech, a nekdo to neresi a bere vsechno co mu vyvojari nabidnou.
        • walltar
          Já sem potkal i dost lidí co neuměli používat PC, kteří hráli na PC. Dvěma mým kolegům s herníma PC sem musel pořád něco vysvětlovat a opravovat.

          Jen prostě z nějakého důvodu neměli rádi konzole. *1*

          Ale víceméně bych to nějak tak viděl... věkový průměr bude na obou zařízeních podobný. Jen na konzolích je těžké pirátit hry, takže lidi, kteří chtějí hry pirátit si asi nebudou pořizovat konzoli (I když i takové jsem znal). Větší kupní síla je prostě daná spíš větším rozšířením konzolí, menším rozsahem žánrů a zaměřením na AAA hry.

          Já osobně třeba Witchera koupím za celkem dlouho, protože teď zrovna hraju KSP, a jak mě přestane bavit KSP tak se vrátím k pillars of eternity, které jsem přerušil kvůli GTA. Pokud vůbec.
  • Pracuji v jednom hernim obchode a muzu vam rici, ze PC verze vs NextGen verze se prodalo zhruba 1:10. To je proste fakt. At uz je to tim, ze lidi vedeli ze na to nemaj HW, nebo tim ze si to upirati.

    Je to stejny jako kdyz lidi nadavali, ze Bajoneta 2 nevyjde na ps3/x360 ale jen wiiu. Taky vyvojari rekli, ze proste jim vyvoj zaplatilo Nintendo. Tak je jasny na co ta hra vyjde.

    Do nedavna spousta lidi kolem PC spala na vavrinech a mysleli si ze na pleckach z Tesca zahraji vse. Potom prisla serie Unity a FC4 a najednou lidi zjistili, ze potrebuji 64bit wokna, ze potrebuji 4 jadrove cpu a zacali se hroutit do mrakot. Ted uz jsou chytrejsi a rovnou hru nekupuji.

    Sam hraji Z3 na PC (gtx760, i5 2500k)
    • Fakt je danej spis tim, ze PCckari tu maji minimalne 100 jinejch her stejnyho zanru, kdezto konzolisti nemaj nic. Hele, jen kdyz se podivam co mam na disku, tak tam mam takovych 30 ruznych RPG => vazne nemam zrovna ted duvod honem bezet a kupovat zaklinace. Navic jako kazdej clovek s mozkem kupuju to, co je odladeny otestovany a za max 1/2 puvodni ceny. Neni duvod nikam spechat.

      A ze se to vyvojarum nelibi? Mno tomu se rika konkurence a trh. A kdyby mi tu novou hru nabidli za odpovidajici smesny peniz hned, tak si ji mozna i hned koupim a mozna taky ne, ale rozhodne bych o tom premejslel o moc min. Je to stejny jako placky s filmama v trafice. Kdyz stoji jedna 3 petky, tak jich klidne 10 vemu a pulku zahodim uz cestou dom.

      Takze Z1 mam koupenycho za +- $5, Z2 sem dostal gratis, Z3 si mozna za par fufni za 1/2 roku koupim vcetne datace.
    • Tak poměr 1:10 je pochopitelný, vzhledem že to stojí v předobjednávce 32 Eur na GOGu, abys nebyl překvapen když poměr celkových poměrů nebude tak jednoznačný. Já jsem krabicovou hru na PC nekoupil dobrý 3 roky. Na Xko mam 90% krabicové verze.
    • walltar
      On dneska ještě někdo nakupuje hry v kamenných obchodech? Půlka mojich známých už ani nemá v PC optickou mechaniku. Prostě vše koupí na steamu a stáhnou.
      • Tak ona ta krabička je hezká žejo. Ale mechaniku taky nemám - ještě že se to soslo komplet po zadání čísla do gogu.
    • Tak na PC oproti konzolam frci aj vo vacsom digitalny download ze jo. To vidim u kamarata co ma PS4, stale kupuje placky, ja som fyzicku kopiu kupil naposledy snad New Vegas.
  • RazorProduction
    A odpověď je jednoznačná: „Kdyby nebyla konzolí, nebyl by ani Zaklínač 3 ,vzdit to tovhle vetov prizali ze je zatim downgrade konzole *7* de im jen o zasranej zisk. *10*
    • Že jo? Jak si to mohou ti zm*di dovolit chtít dostat svoje investovaný prachy zpět + vydělat něco navíc?
    • Tak samozřejmě ti vývojáři nepotřebují výplatu. Oni to dělají z lásky a pak po šichtě si jdou sednout za pokladnu v Tescu, aby bylo z čeho zaplatit nájem. Není nad to, když desítky lidí makají roky z lásky a nikdo nechce zasranej zisk.
      • Kazdej si chce vydelat, ale kdyz ti poslu video s ferrari, ty si objednas a ja ti poslu trabanta, s tim, ze rychhlejs stejne po silnicich legalne jezdit nemuzes a z misata A na misto B te doveze taky, tak sem zvedav, co mi reknes na to, ze to zduvodnim tim, ze indie je velkej trh a bez indu by nebyl ani trabos.

        A tohle presne udelali oni. Kdyby od zacatku prezentovali to, jak to vypada ted, a narovinu rekli, ze lepsi to nebude protoze konzole, tak se sice bude nadavat, ale je to fer.
    • A o co ine im ma ist
      • Jack1947
        Blaho jejich hráčů? *7*
        • Nebud naivny a spadni z oblakov kde lietas
          • Jack1947
            Ty si vtipný čobolík co mi hezkého povíš na dobrou noc *2*

            Ten nick je velice originální *14* *5*
            • Posriatý? *1* Vždycky mě pobaví pokusy čecháčků o slovenčinu.
            • Jack1947
              Schozofrénia, nebo vy čobci držíte při seba, ne ako mi čechy posriatý. *4*
            • Vzdy ma potesi ked niekto vytiahne hentie narodnostne splechty, to len ukaze aky je primitiv.
        • walltar
          Takové blaho hráčů se zelím a knedlíkem... nejlepší to krmě.
          • *1* thumbs-up
  • Tenhle PR průšvih se CDProjektu moc nepovedl, ale hra se mu povedla. Jedna z nejlepších her, jaké jsem za 20+ let herní kariéry hrál. *5*

    Teda soudě podle "tutoriálové" lokace White Orchard. Ale ano, hra mne opravdu nadchla už v začátku a snad jí to vydrží.

    Uvidíme, jestli se tomu vyrovná Kojima a "o kolik" Witchera trumfne Kingdom Come *1*, W3 se mi opravdu líbí.
    • Mno tak určitě trumfne grafikou, ovladatelností postavy, a pravděpodobně i hratelností s možnostmi, nehledě na propracovaný combat, crafting i velmi dobrý příběh od Vávry... každopádně čím Witcher trumfne KCD tak je asi tak akorát velikost světa. Což je faktor, který lidem u KCD vadí asi nejčastěji. Nehledě na všechny 3 akty a jejich rozšíření světa.
    • O kolik? O jednoho a půl husity.
      • Dá se spekulovat, že v jednom z dílů bude Hus, ale pochybuju, že v roce 1403 najdeš dalšího "husitu".

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit