Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Remake prvního dílu mi dává největší smysl před 5 a Veronicou. Navíc by tentokrát mohli pro ten první díl zvolit 1st person view pro větší imerzi a strach ze Spencerova sídla. Ideální pro virtuální realitu i všeobecně jak tu první hru uzemnit oproti dalším dílům. Udělat to pomalejší, hororovější, atd atd. Pokud chtějí někde představit Weskera a Chrise, tak zde. A 5kou bych to celé skončil a předstíral že šestka neexistuje. Člověk by pak mohl hrát celou sérii RE1, RE2, RE:CV, RE3, RE4, RE5, RE7 (ačkoliv se toho v šestce dělo hodně, dá se z hlediska návaznosti komplet vynechat mezi pětkou a sedmičkou), RE8, RE9. Hotovo. Komplet sága.

  • DeathFish

    Parádní článek, moc díky za sepsání. Plusy a mínusy jsou taky super ozvláštění 🙂

    No a třeba teď nebude žádný další RE remake a místo toho konečně udělají remake Dino Crisis 😀

    • Presne zrovna Dino Crisis by byl pecka!

  • zx_spektrum

    Udělat regulérní nový díl navazující na skutečné kvality některých minulých dílů série by holt bylo asi příliš kontroverzní. To se dneska už přece nedělá.

    • frank.horigan

      No to je všechno hezké, ale ono už tam není možná už 15let co vyprávět.  Trojkou skončila celá hlavní příběhová Racoon větev.

      Čtyřka je z hlediska příběhu už jen volné pokračování "Kenedyho kariéry". Pětka to samé s Redfieldem - s tou zásadní změnou, že dojde k definitivní ukončení linie eXtrazáporáka Weskera (který mimochodem prokazatelně zemře i v remaku jedničky z roku 2016 - tato verze evidentně ignoruje regulérní konec pátého dílu). Takže úplně extra guláš.   

      6 díl je super matlanina, ale opravdu příběhově dává trochu smysl jen Kenedyho úvodní linka, pak už jako by v Capcomu tu sérii chtěli vědomě pohřbít.

      Sedmička to "vymyslela fikaně" a sice - je to úplně jiná hra, akorát se jmenuje "ResidentEvil". 

      Paradoxně nejzajímavější s hlediska hratelnosti a i příběhu je odbočka Revelations2, tam možná.....

      Jinak na jaký díl chceš navázat, aby příběh měl co vyprávět, nepůsobil jako (100x) nastavená super béčková kaše?  

      • Taronyu

        Práve preto by bolo fajn spraviť remake/reboot 5 a 6 a posunúť ten príbeh niekde inde a optimálne to napojiť na 7.

        • frank.horigan

          No tak to není úplně mimo nápad. Nicméně 5 má zásadní konec - vlastně celé ságy, a ještě to není úplně prehistorický díl. Takže překopat děj naruby a nazvat to "díl 5" to by chtělo hodně odvahy..

          6 to je díl, který by se mohl z historického hlediska úplně vymazat respektive remakovat Kenedyho úvod a potom děj zcela posunout do jiného spektra tak, aby alespoň v nějakém divokém snu logikou navázal na 7, tak ať to můžeme zamontovat do lore.

          Má to jeden problém, díl 6 je ještě relativně nový/mladý a na takovou "orbu" již odvyprávěného to chce asi taky nějaký čas. 

          Osobně jsem zvědav, co Capcom vymyslí, protože RE4remake je ždímačka na peníze, ale na druhou stranu remaky "už pomalu došly"...  a asi by to chtěli spíše překonat než zase pohnojit.

          vidím to na plnohodnotný díl 9 co ale nebude mít opět nic společného s ničím, co zatím pod názvem RE vyšlo :)    

  • Super zhrnutie. Dakujem za clanok. Remake 4 som zatial nehral no remaky 2ky a 3ky sa mi velmi pacili. 


    Mna osobne by velmi potesil remake Code Veronica pretoze ta hra zostarla naozaj zle. Hral som ju asi pred rokom a miestami bola ovladatelnost na plac. Ako bolo vsak spomenute v clanku - samotna Veronica je sucastou vacsieho celku a samostatny remake by bol vytrhnuty z kontextu. Keby sa vydali cestou RE1 - RE:CV - RE5 tak by to bolo skvele.

    Stale tu ostavaju aj ine tituly ako napriklad Revelations. Tento titul by mohol byt skvely v temnejsej atmosfere noveho enginu. Povodne ladenie ma velmi nechytilo.

  • iSpirit

    asi mi chybí ve výčtu šestka. Nejhorší Resi by mohl dostat novou šanci, kampaň za Leona nebyla špatná, takže celkově rozšířit tuhle kampaň a ten akční výplach s Chrisem úplně vyhodit.

    • frank.horigan

      My se s kolegou donutili to koupit, BO coop, ale po Leonově  části to leťelo do koše. Byl to neskutečný paskvil.

      Záčátek mise za Chrise “bar kdesi ve Východní Evropě” … :))). To byl děs

      • iSpirit

        ano, ta kampaň za Chrise je špatná až do konce, hru jsem kdysi dohrál, když to vyšlo. Udělal jsi dobře, že jsi v tom nepokračoval. To nemá nic společného s Resi, opravdu stěží 4/10 hra. 

        Na druhou stranu, ta hra nakopla Capcom k lepším zítřkům, tu kritiku si vzali evidentně k tělu a další díly už byly více horrory než akce.

        Co koukám, tak Aleš tomu dal 8/10. 😂

        • frank.horigan

          K tomu se nedá říct nic než, že Aleše už ta práce taky nebaví :)

  • Fakt se mi to shrnutí líbí. Je to pěkné a příjemné počtení a na super téma. Hezká práce. 

  • frank.horigan

    Jo Resident sága téma samo pro sebe už víc jak dvě dekády. Pro mě osobně už od roku 1998 série, kterou nejsem schopen opustit i když je tam vše 3x obšlehnuté, tuna dílů působí jako jiné díly, vše už je 10x odvyprávěno, ale pořád to člověka baví. (U mě tedy s výjimkou 7 a 8, což mi už nepřijde ani jako ResidentEvil).

    Poslední remaky jsou famózní, a to včetně RE1 (2016), což je taková ta pocta původní hratelnosti a hru jsem si i před rokem užil dosyta. A "Pětka" vypadá furt dobře. 

     Za mě už tedy asi žádné remaky, ale o mě to není. Podle toho, jak se prodává RE4 a tu bude do roka nějaké oznámení. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit