Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dotaz na lidi kteří progaramují pro chytré mobily. Když má mobil akcelerační čidlo, šlo by ho použít jako pohybový ovladač a nějako posílat data do Pc ? Třeba přez BT ? To by se to pak šermovalo ! Myslím, že zážitek ze hry by byl mnohonásobně lepší a byl by to hit *3*
    • Tilwaen
      Ta pádla, co si v dnešní době lidi kupují, by stejně šla použít pouze na simulaci obouručního boje... *2*
    • Příspěvek typického iDiota
      • Proč jsi na sebe tak tvrdý ?
  • Určitě se spletu, ale zkusím si malou předpověď.
    Ještě rok se bude psát o přidání dalšího panáčka nebo questu. Pak studiu dojdou peníze vybrané od důvěřivých lidí. Hra vyjde v ranné betě. Vysvětlením bude nedostatek peněz a neochota lidí dávat další peníze na kikstarter.
    • Jenže vývoj hry majoritně nefinancuje kickstarterová kampaň, ale investice Z. Bakaly.
      • Přesně tak. A s takovym úspěchem, to bejt Bakalou tak jim tam klidně ještě pár desítek milionů přihodím :)
        • To nevím, Kickstarter je něco jiného, než prodeje hry. Dovolím si spekulovat: na druhou stranu pokud by se Warhorse dostalo do situace, kdy bude hra skoro hotová a dojdou peníze (což by byl příklad zoufale špatného plánování), Bakala by počítám hru dofinancoval, ale vyměnil by nejspíš vedení Warhorse (nebo mu nadřadil nějaké delší vedení).
      • Ok. Doplním to. Máte přesné údaje, kolik dal pan Bakala a kolik se vybralo ?
        • wenceslaus
          Do dneška se vybralo 2 348 551$
          Snad si to pamatuju dobře ale myslím, že 300 000£ požadovaných na Kickstartru představuje asi 10% částky, kterou pan Bakala, v případě úspěchu, slíbil doplatit a která byla plánovaná na první akt hry.
          • http://byznys.lidovky.cz/bakalou-financovana-pocitacova-hra-vybrala-na-internetu-36-milionu-1ca-/firmy-trhy.aspx?c=A140221_122651_firmy-trhy_jzl
            • Ty nic. Jen jak tu tunak psal, že většinu dal Bakala
            • wenceslaus
              Co si z toho mám vzít?
  • Hura!! Bozi, genialni. Vavra je buh.
  • Prej soubojový systém s meči, u husitů možná tak soubojovej systém v moči. On hlavně husovo šupák měl běžně meč, že. *1*
    • Vida. Hus měl zřejmě osobní švýcarskou gardu... nebo jak si mám vysvětlit pojem "husovo šupák"?

      Už ti bylo vysvětleno, že se hra neodehrává během Husitských válek, odehrává se v roce 1403. Tak si seber svůj katolickej mindrák a nech českou reformaci na pokoji aspoň okolo výročí 600 let od Husovy hnusné justiční vraždy. *5*
      • Reformací máme rozumět pálení jeptišek, vraždění civilistů, orgie, atd.? Justiční vraždou máme rozumět co? Pokud vím, tak byl odsouzen dle tehdejšího práva, na příkaz světské vrchnosti, nikoli duchovenstva. Osobně nepochopim proč tolik skvělý český národ ulítavá zrovna na Husovi. Specielně to nechápu u nekřesťanů. Ničeho nedosáhl a v jeho jméně se později pouze vraždilo a loupilo.
        • Ale Milada Horáková nebo Slánský byli taky odsouzeni dle tehdejšího práva, že? *7*

          Nebyl odsouzen na příkaz světské vrchnosti, ale dle libovůle církevního koncilu, který upálil například i papeže, který koncil svolal. Kostnický koncil se snažil o defacto první protireformaci, snažil se řešit chronickou krizi církevních institucí, které nedokázaly zareagovat na společenské proměny 12. a 13. století. Hus vycházel ze stejných předpokladů jako Raymond VII., hrabě toulouský, jako František z Assisi, Dominik Guzmán, jako Dolcino, Wiklef apod. Kdokoliv z nich mohl být upálen i svatořečen. Takže politická libovůle samozřejmě hrála svojí roli, ale především církevně vnitropolitická. A církev to rozhodně nezbavuje viny za justiční vraždy osob s opačným názorem, mimochodem názorem, který se blíží učení původní i současné církve mnohem víc, než té pozdně středověké. Proto se Wojtyla za upálení Jana Husa omluvil a přirovnal ho k vězňům svědomí. Chceš se přít s Wojtylou?

          Dolož pálení jeptišek, orgie, vraždění civilistů, dolož, kde takové věci schvalují ideologové české reformace Hus, Jeroným, Petr Chelčický, Mikuláš z Pelhřimova apod. A pak své výtky porovnej s dobovým chováním katolíků.

          Proč "český národ ulítává na Husovi"? Možná proto, že to byl první protestantský národ na světě a mnohé jeho pozdější velké postavy viděly v Husovi z mnoha důvodů velký vzor; nebo se jim hodil do krámu. Můžeš se na roli národních mýtů a národních velikánů dívat, jak chceš, ale Husův mýtus je pro Čechy stejně ústřední, jako Napoleon, paradoxní hrdina revoluce pro Francouze nebo Lincoln, paradoxní hrdina "ústavnosti" pro Američany.

          Hus ničeho nedosáhl, proto hrdě stojí na Staroměstském náměstí nebo sedí po boku Luthera na pomníku hrdinů reformace ve Wormsu. Ničeho nedosáhl, jen ho celý svět považuje za jednu z ústředních postav boje proti katolickému dogmatismu, který nakonec vedl i k reformě katolické církve. (Pravda, až ve 20. století a pod tlakem okolností.) Ničeho nedosáhl, jen inspiroval do nucené pobělohorské rekatolizace většinu; po ní undergroundovou menšinu toho českého národa, o kterém mluvíš. A v jeho jméně se později nejen vraždilo a loupilo (což se mimochodem děje například ve jméně Jehošuově už téměř 2000 let nebo Buddhově už dvě a půl tisíciletí a pokud "vstoupíš do dějin", možná se bude i ve tvém), ale například i zastával morální postoj proti zvůli tyranské státní moci. Speciálně tenhle morální postoj tváří v tvář násilí Hus inspiruje a reprezentuje. Hádejproč.
          • Tak jestli vidíš vítězství v dekatolizaci a ateismu, popřípadě jiných ismech. Tak Hus naopak prohrál na celé čáře. A silně pochybuju, že kdyby věděl co po jeho popravě (nebo chceš li "justiční" vřaždě) bude následovat, že by si stál za svýma bludama, ať už tobě jako bludy přijdou nebo ne.

            Fool me once už už tu jednou bylo. Nebo lapáš dalšího ptáčka?
            A tohle je opravdu slabota, to nestojí ani za reakci. Horšíš se chlape.

            PS: Mimo téma, ale vcelku zajímavé:

            Kathmandu (AsiaNews) - More than 500 Christians are estimated to have been killed by the earthquake in Nepal and dozens of churches destroyed. On the contrary, in the Catholic community there are no victims, nor was serious damage to places of worship reported. According to the religious authorities, the majority of deaths were caused by the collapse of churches: April 25th, when the earthquake struck was a Saturday, the weekly day of rest in Nepal when protestant communities gather to pray and hold services.

            Jo, těžký život protestantův.
            • Možná křesťanská pokora.
            • Samozřejmě obé.
            • wenceslaus
              "Těžký život protestantův" - Tak nevím. Mluvila teď z tebe křesťanská láska nebo soucit k bližním?
            • Já přeci nepíšu o tvém nebo mém vítězství. Dosaď si místo vítezství - dosáhnutí svých cílů nebo cokoli, pro Kristovy rány. *1*

              Jo takhle, pán je pohan, tak to už chápu ty sympatie k husitům. *1*
            • Já v tom hlavně žádný vítězství nehledám, neutrone. Vítězství a prohry, to jsou tvoje problémy. My pohané víme, že taková linearita je těžce iluzorní.

              Zbytek si nezaslouží komentář. *7*
  • To už budou na E3? To jsem teda zvědavej, ty animace (ne jenom) pořád vypadaj příšerně..
    • to si delas prd*l? to sou asi nejlepsi animace boje co sem kdy videl
      • Jako boje vypadaj OK z toho novýho videa, ale jinak je veškerej pohyb v tý hře příšerně kostrbatej. Ale je pravda že u RPG se to moc neřeší, třeba v tomhle Witcherovi je nějaká kolize koně s prostředim... žádná. Prostě se kůň posune podél modelu plotu a je to. Lol... Ale to je právě to co by mohl Vávra změnit, a všíchni by se pos*ali :)
        • https://www.youtube.com/watch?v=VMs8TgRcs_0 myslimze tady bude kolize kone s prostredim taky... zadna :) protoze se ten kun proste bude umet vyhybat stromum, automaticky preskakovat ploty a podobne, jak vysvetluji v tom videu. O cem sem zatim nic moc neslysel je horse combat, tam se daji cekat nejake kolize konu, pochybuju ze to bude vypadat jak M&B kde se jen postavi na zadni a dal nic nebo jak rikas v tom Witchrovi. Na to sem fakt zvedavy, bylo by super kdyby takove strety vypadaly jak v panovi prstenu https://www.youtube.com/watch?v=EmTz7EAYLrs&feature=youtu.be&t=338 . V nejakem videu ukazovali animaci kone ktery se da trefit z boku, jak se povali na zem a zase se zvedne, tak snad dojde aj na celni strety:) ne ze bych rad ublizoval konum, ale vypada to kur*vsky dobre! myslim tu bitvu z PP:)

          a to ze je ten pohyb zatim kostrbaty, toho bych se fakt nebal, nekolikrat rikali ze to jsou jen docasne animace a da se to ted cekat, tam tech animaci musi byt tak milion az dva, a do pristiho leta maji jeste furu casu
          • Ano, útok jízdy z Pána prstenů, čili ideální ukázka toho, jak útok těžké jízdy nikdy vypadat nemůže. Takhle to chodí ve fantasy, nikoliv ve skutečnosti. Kůň není sebevrah.
            • Protože se bitvy zúčastnil český král. Muselo se o ní v Čechách hodně mluvit a "kresi" nebo "krisi" bylo zkomoleno na Kresčak. Proč ti to vadí? Mě se právě české zeměpisné názvy líbí, Míšeň, Mohuč, Lipsko...
              • wenceslaus

                Reakce na příspěvek:

                Ten Kresčak konkrétně... přijde mi to krkolomný.
            • wenceslaus
              Nikdy jsme nepochopil, proč tomu říkáme Kresčak (Crécy) :-)
            • Frontální útoky těžké jízdy proti sevřenému šiku nevypadaly nijak. Prostě neexistovaly. Obrana proti nim by beztak byla triviální - zkus se zamyslet nad tím, jak by dopadlo tvých 700kg masa při nárazu na o zem zapřenou jednoduše vyrobenou píku z kusu čtyřmetrového klacku.

              To samozřejmě neznamená, že by jízda byla neefektivní. Vždy měla řadu výhod, především mobilitu samozřejmě. V mnoha případech došlo k prolomení formace nepřítele ještě před střetem (nešťastná bitva u Muretu třeba) a v takovém případě frontální útoky jízdy vyhrávaly bitvy. Ale nikoliv proti sevřenému šiku.

              Prostuduj si Kresčak, Courtrai apod.
            • a jak teda vypada takovy utok tezke jizdy? O povaze koni toho moc nevim, ale nikdy sem nevidel kone zbabelce, zvlast v takovem raidu jak v te bitve, bych rekl ze musi byt dobre nahecovani, a kdyz vim ze sem kun co vazi 700kg a mam proti sobe 100kg skrety, asi bych se moc nebal:) ale nevim, treba kone zajima jenom jak zrat travu a prdet duhu:) nemyslim to ve zlem, jak teda vypadaly utoky tezke jizdy?
          • No právě, ale co vim tak s timhle se na E3 fakt nechodí. To je úplně stejný jak kdyby jim tam občas chyběly textury. Fakt nevim proč to musej dělat nakonec, to je podle mě i z části to proč je tenkrát vydavatelé, ne úplně chtěli. Je to prostě základní kámen kvality hry.

            Jinak ty kolize s koněma, to mě vůbec nenapadlo, to bude teda asi těžký jako prase :D
            • tak kdovi, treba maji jiny build, ktery chteji prezentovat na E3, kde uz animace vypadaji jinak... jo kolize konu asi budou trochu hardcore :D rek bych ze to asi bude resene podobne jako ty stromy, kterym se automaticky vyhybaji, ale stejne tam na nejake strety musi dojit, minimalne ze toho kone trefi ostep nebo sip tak lehne.
      • nightborne
        Tak tak, ještě malinko, MALINKO vyleštit návaznost jednotlivých animací na sebe a bude to naprostá paráda =).
        • Tak oni sotva dokončili motion capture, animace patří mezi zásadní nedodělky hry a animátoři se ještě vyřádí.

          Popravdě řečeno zrovna žánr "open world RPG" si na kvalitě animací nikdy moc nezakládal, jeho nejhranější etalon Skyrim má snad nejhorší animace jaké jsem kdy ve hře viděl. *1*
          • nightborne
            Ne každý se s glorifikací Skyrimu ztotožňuje =). A taktéž bych hybnou sílu a rozhodující faktor openworld RPG nekladl do polí animace, ale když už se řešila, tak co bych nereagoval, stejně nevím, co s večerem =)).
  • Morraw
    Tak na soubojový modul se těším od začátku alfy nejvíc. Pak už budu jen čekat na vydání plné hry.
    • A už se ví, jaké klávesy bude třeba mačkat ?
    • Já se těším ještě na otevřenější krajinu a jízdu na koni. *4*
  • "Asi největším přídavkem bude zakomponování šermířských soubojů s mečem." díky. Pobavilo *1*
    Ten boj vypadá dobře. Ovládání bude pomocí nějaké Wii tyčky nebo jak ?
    • http://en.wikipedia.org/wiki/Die_by_the_Sword

      Apod...
      • Asi špatný odkaz. Není tam vidět žádný ovladač.
        • Na druhou stranu soubojový systém založený na "wii tyčce" bych si představit dovedl a myslím, že by byl docela fajn. Koneckonců sedět u hraní není vůbec zdravé. *10*
          • Kdo jednou podobný ovladač zkusil, ten ví, jak veliký rozdíl v zážitku to je. Oproti mačkání čudlíků.
      • Apod... ne VSMI nebude a prosímtě nesrovnávej klenot v podobě DBTS s tímhle plebsem... (což je smutné vzhledem k datu vydání DBTS)
        • Proč ne? DBTS jsem si užil a byl tam funkční (byť totálně nerealistický) soubojový systém s mečem.
  • update ? co hra ta by nebyla?
    • wenceslaus
      Do roka a do dne!*


      *a nějaký ten měsíc navíc
    • Pán by chtěl petang? ... Velice dobrá hra ...
  • https://www.youtube.com/watch?v=nVBlJRaMqlg
  • Hmm, kopani hrobu, tak to jsem zvedav.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit