Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Proč ne, fandím jim.

    Nicméně já si čínskou aplikaci s připojením na net opravdu instalovat nehodlám :).
    • Jack1947
      Utopie...
    • Proč si rozporuješ? Jednou jim fandíš a pak si to nehodláš instalovat. *7*

      Já jim nefandím. Mnohé čínské firmy nepodnikají čistě a rozsévají jedovaté investice po celém světě. Nechci, aby tyhle firmy byly na západních trzích. Nevěřím, že by byli čistou konkurencí Steamu.

      Já fandím Gogu a Steamu případně další konkurenci, která je ovšem čistá a nestojí za ní problematická vláda.
  • TheGGG
    až herní platformu vydá KLDR, tak si na ní něco koupím.. tales of kim ir sen nebo něco podobného...
  • Veskoslav
    1. Čínští zákazníci mají poněkud jinou mentalitu. Stačí se podívat například na mutace CoD, které je hodně oblíbené. P2W srágora a tak je tam většina her. "Zdarma" a zbytek se zaplatí. Podívejte se na prodeje klasických her. Trh je tam sice gigantický, ale zcela odlišný od evropského či amerického trhu.
    2. Nevidím důvod podporovat čínskou firmu. Bohatě stačí, že polovinu věci mám Made in China. Není to kdo ví jaký skvělý argument, ale nevidím důvod podporovat čínskou vládu, což všechny velké firmy v Číně dělají.
    3. Je mnohem pravděpodobnější, že vypne servery čínská legrace než Valve.
    4. Mám stovky her na Steamu. Není jediný důvod přecházet ještě na další. Když můžu, mám hry samozřejmě na Gogu, v případě EA her Origin. Uplay trpím někde hodně vzadu a neplánuji v dohledné době kupovat hry od nich. Takže pokud by tam nebyl rozdíl minimálně 30% ceny oproti krabicové verzi, co půjde na Steamu aktivovat, tak nevidím důvod přecházet.
    5. Bohatě stačí Rusáci na serverech, ještě číst ty čínské klikiháky a do toho slyšt pinpongštinu.

    Tohle je prostě jenom další z řady výkřiků (něco jako, když náš pan prezident tvrdil, jak tu Čína bude investovat. Ta akorát investuje v Africe a pro dobro lidí to fakt nedělá). Ale pokud nebudou uplácet a nenasadí ceny, support atd. lepší jak současná digitální distribuce. Jestliže nebude žádný "wau" efekt, tak většina lidí se na to podívá, pokrčí rameny a pojede si dál. Velikost čínského trhu nehraji v současné chvíli roli, dokud se tam nezmění preference obyvatel a nepřejdou z F2P her na klasické a nebudou "nutit" vydavatele se zaměřovat na tento trh.
  • Pro mě už je Steam (pokud dovolí) nadosmrti platforma číslo jedna, už jsem do toho investoval příliš mnoho peněz a času (recenze, kamarádi) tam mám také.
  • Já Číňanům nic platit nebudu.
  • No nevím, aby tohle natáhlo západní vývojáře musí nabídnout lepší podmínky než Steam. Asi mnohem MNOHEM lepší, když vezme v úvahu jak moc je Steam zavedený a jak konzervativní euroatlantická populace bývá. A pochybuji china weeaboo verze hráčské populace je natolik početná, aby něco nastartovala.
    • Krescz
      a čím chtějí konkurovat? budou vést cenovou válku? *15*
      • Chteji konkurovat treba tim ze maj pod palcem nejvetsi trh na svete?
        • DwaR
          a to ako ovplyvní mňa ako hráča? ak mám na výber medzi steamom a gogom, vždy vyhrá gog = DRM Free. takže aby mohli konkurovať steamu, museli by si zaistiť exkluzivitu herného obsahu, niečo ako má xbox, alebo sony. a to zas nevidím ružovo, že by vývojári odrezali celý západný trh a šli na východ s dúfaním, že hráči premigrujú s nimi. o niečo podobné sa už pokúša origin, uplay či social club a ich úspech je... nevalný.
          + treba brať do úvahy fakt, že ak by to aj spravili, otvoril by sa trh iným, ktorí driemu v ich tieni. takže konkurovať môžu jedine službami a prístupom k zákazníkom (cenou asi veľmi nepohnú). a dostávame sa k otázke, prečo mám svojich cca 250 hier premigrovať k číňanom? a bude to možné? alebo len dostanem ďalší bordel do PC, ktorý budem musieť spúšťať pri hraní?
          + čína a jej prístup k internetu a obsahu všeobecne nemá zrovna dobré meno, takže aké dostanem záruky, že sa jedného rána nezobudím a neprečítam si v novinách, že serveri vypli, lebo nejaký dedo sa zle vyspal a proste uťal kábel? áno, je to paranoja, ale aj tá sa ráta, nakoľko ovplyvní nejedného človeka pri zvažovaní možností.

          jasné, konkurencia steamu to môže byť a vďaka prakticky neobmedzenému kapitálu asi aj bude, ale vidím v tom konkurenciu typu GOG. proste len ďalší distribučný kanál. finálne na tom môžeme ako hráči viac tratiť, ako získať. ak si fakt zaplatia exkluzivity, môžeme prísť o ďalšie dobré hry, alebo sa zmieriť s tým, že nám nútia ďalšieho zbytočného klienta do PC
        • Veskoslav
          Který je zaměřený převážně na P2W tituly.
          • No ja bych rekl ze milion prodanych kopii Don't Starve tak nejak mluvi sama za sebe ale treba je to vyjimka a zrovna se Cinanum nejak zvlastne trefili do vkusu co ja vim...
            • Drasťa má pravdu předsedo.
            • Cinskej trh a Cinskej Steam bude pro vyvojare cim dal dulezitejsi a to i pro vyvojare AAA titulu. Muzes s tim nesouhlasit a muzes proti tomu i prostestovat ale to je asi jediny co s tim muzes delat....
            • Veskoslav
              Overwatch? To se přiznám, že netuším. Vím jenom, že ke hraní na čínských servrech musíš mít čínskou verzi Battlenetu. Nevím, jak čínské, ale např. korejské distribuce mají zablokované i ostatní jazyky, jednu dobu se tady dala sehnat korejská distribuce posledního Sc II za polovinu, ale pouze v korejštině. Ale WoWko? To je minimálně cenzurované. Navíc tam je myslím i rozdílný typ předplatného než v Evropě.

              https://imgur.com/a/VF3eq
            • Veskoslav
              Za 5 let mě to fakt nebude trávit. S tím, jak se vyvíjí situace ve světě, tak to, že nebude Steam dominantní platforma, je to poslední, co mě bude zajímat.
            • No nastesti si to nikdo z nas instalovat nemusi a doufam ze ani nebude muset ale co my vime. To co se dneska zda jako nepravdepodobny muze byt za 5 let uplne normalni.
            • Veskoslav
              Levnější? Jasně. A jak toho docílí? Dobrovolně si sníží marži? Podívej se na "úspěch" Windows Store. To je to samé, jenom defacto horší, tak 5 let zpátky, kdy začínal Origin a to ještě "ubližuji" Originu. A jak říkám, dobrovolně si nainstalovat čínský spyware do pc, to rovnou vypni jakoukoliv ochranu, když se ji dobrovolně zbavuješ.
            • Nikdo nerika ze to musime vsichni zitra zacit pouzivat...
              Jestli ale dokazou nabidnout stejny hry a levneji tak mozna jeste budeme koukat.
            • MalyZeli
              Prosimte... je to zbytecnost na kterou si nikdo nevzpomene behem par mesicu. Ja pouzivam Steam, Origin, Uplay a GOG, a este k tomu pridavat nakej dalsi, sikmookej... to tak. Uz je toho moc, a jen doufam ze nekdo zatoci kouzelnou hulkou a pres noc zustane jen jeden, Steam, a bude zase krasne ve Svete.
            • Tywe dik tu kazdej kupuje levny Cinsky telefony kterej o tobe rekne mnohem vic nez celej Tencent kdy vubec bude moct...

              Tak koukam ze sis uz opovedel sam...

              World of Warcraft, Overwatch?
            • Veskoslav
              Tak řekni, co může tato platforma nabídnout kromě toho, že si Čína "koupí"? Bohatě stačilo, když můj čínský telefon měl v sobě v základu šmírovací program, kdy jsem musel totálně přejet jeho systém, aby šel použít bez nějakého bezpečnostního rizika. A pravda, byl to Elephone, ale nedělám si iluze, že to Oppo a spol. nemají. Jenom to nemají tak okatě. Kdo dobrovolně dá své data Číňanům? Jenom blázen.

              Cenou nemůžou jít dolů, to jim tam hru nikdo nedá. Řekni mi jednu západní/východní AAA hru v nepozměněném formátu, co uspěla v Číně. Ani ty japonské "placené" hry netáhnou v Číně.
            • Milion kopii pro Indie vyvojare neni zadny terno? Delas si srandu?
              Navic Don't Starve na Steamu vysel nekdy v roce 2013 a na Tencent je to od Q4 2016?

              Ja chapu ze vam cinska platforma nevoni ja taky nejsem zadnej velkej fanda Tencentu a instalovat do PC si ho zatim nebudu ale delat ze se nic nedeje a ze to nemuze nikdy uspet je proste stupidni ignoranstvi.
            • Veskoslav
              Takže máme 1 milion na 200 milionu. Steam má 4 miliony kopií. K tomu dejme tomu 200-300k na Gogu. Takže ne, milion není kdo ví jaké terno:) Navíc je to levný titul a indie hra, která ani moc nepotřebuje překlad:)

              Jak říkám, doporučuji se podívat na jejich stránky. Jestli tam mají normální titul bez mikrotransakcí či "F2P" v počtu 3. kusů, tak možná jsem ten 4. přehlédl.
    • To není pravda, jestli se tam prodalo mega Don't Starve, tak je to lákavě samo o sobě. Odimplementovat Steam a dát tam nějakou alternativu zase není takový problém, viz hry na gogu atd.
  • jakubc
    No ono by to nemuselo být ani globální, kdyby se tam mohl po vzoru Steamu dostat "kdokoliv", třeba jen za cenu čínské lokalizace a integrace do jejich systému, tak by po tom sáhla většina vývojářů.
  • Ježiši, to nikdo nezná nic jinýho než "dlaždice"?
    • Alex81
      Kachličky
      • To ale není úplně totéž :). Kachličky alias obkladačky se dávají na zeď, dlaždičky na podlahu ;).

        Nicméně tadyhle strejda Lukáš mohl místo výkřiku do tmy nahodit přehršel dalších synonym pro slovo "dlaždice".

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit