Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • uher

    Já hry hraju, protože se u nich odreaguju a taky proto, že v nich můžu dělat věci, které v reálném životě ne. Takže to, že někde virtuálně vobtáhnu nějakou couru, nebo mrtvé dítě je mi úplně ukradené. Ani bych nespočítal kolik lidí už sem zabil/popravil/umučil/znásilnil (ano, už to bylo ve hrách dřív), kolik domovů vypálil atd... byla to zábava a cítil jsem uspokojení ať už byl čin jakkoliv brutální (čím víc, tím líp).

    Naopak ve skutečnosti se mi z takových věcí dělá zle. Násilníci jsou stejný humus jako vrazi.

    Jde hlavně o to, co má člověk v hlavě. Násilníci a vrazi tu byly odjakživa, ještě na světě nebylo rádio ani televize a stejně si lidi tyhle nechutnosti prováděli ještě ve větší míře než dnes...

  • Jez3vec

    Má to dát na epic store a vypustit na steam s ročním opožděním jako jiní velicí kluci. Jinak gratuluji autorovi, krásná reklama zadarmo. Teď si to budou kupovat i ti, kdo by se o tom ani nedozvěděli (z recese).

  • iSpirit

    Jdu si to stáhnout, pustím si k tomu Michaela Jacksona a pořádně perverzně pohoním. Ne, teď vážně, tohle jsou zbytečné hry, tohle by sítem projít mělo, tohle člověku nic nedá. 

    • Jack1947

      Dá tu hrůzu a noční můry z grafiky 😀

      Dovedu si to představit jako Hexadventuru ( i když asi nedovedu).

  • jindra.veliky

    v cem to je horsi oproti tomu, kdyz jeden clen redakce ve FC vypravel jak v RDR2 sel a zabil nevinneho cloveka, ktery si v lese cetl knihi?

  • Carnage666

    Jako nevím, souhlasím s  většinou že nechápu takovej reakční článek když jiný hry jako GTA a Agony fungují bez problémů (v případě Agony teda chvíli byl problém prosadit Unrated verzi.) Ale zase R* pokud vím prohlásil někdy minulej rok že vydat takový GTA jaký bylo to poslední by jim v dnešní době v americe asi neprošlo jak se dneska u nich řeší každej prd. Ale zase nechápu jak můžete někteří z vás v diskuzi napsat "znásilnění? no a co..." jedna věc je když je to tam zobrazený nebo popsaný atd. ale trochu jinak se na to alespoň z mýho pohledu nahlíží když je to na vás se rozhodnout a říct si " jo znásilnim tuhle ženskou protože mi to ta hra nabídla" s tím se někdo opravdu ztotožňujete?  Zase jsem možná pokrytec protože takovej Postal s przněním koček do zadku, močením na lidi, zvracením a střílením lidí mi přijde trochu vtipnej ale znásilnění mi tak úplně ok nepříjde.

    • Ale v tomhle je ten problém: Proč zrovna znásilnění je tak haněno i ve hrách a normální násilí ne? Mlácení ženských na ulici kovovou tyčí a nevím co ještě? Ty sám to nechápeš, proč lidi ve hře znásilňují, zatím co by ses měl spíš ptát proč lidi ve hrách vraždí. GTA ti to taky JEN nabízí a většina lidí si prostě jde zabít svoji šlapku, umlátit ji, přejet ji autem.. jako, což o to, všichni hráči včetně mně jsou pokrytečtí že v real life násilí odsuzují a ve hrách se jím baví, ale na druhou stranu hra je od toho, aby si v ní člověk užil svůj volný čas jak uzná za vhodné a dokuď se v realitě neztotožňuji s děním na obrazovce, tak mi to příjde jako fair deal.

      • Jack1947

        Znásilnění je pro někoho možná něco více, většinou oběti smrtelných činů( nebo něco že přežili vraždění maniaka) To je asi nezajímavé, na oběti znázilsnění většinou žen se nahlíží trochu jinak...

        To máš jako ten Sex taky hned je ohen na střeše, kor v dnešní době○◘•♣♠♥☻☺ ehm...

        Hlavně v Emérice. Jenže jak již jsem psal tady to ani sotva nebude zobrazené takže to bude člověk " prožívat" jen textově a pomocí ne moc povedených obrázků to by nemělo pobouřit.

        Tak tohle byla taková fičura v roce 2001 GTA3 užil sis za prachy se šlapotou a pak ji pčejel a dostal prachy zpět. Navíc ted a tehdy to nesnese srovnání stejně jako v devadesátkách první díl GTA kde si všichni mysleli žes mohl postřílet školku 😛

  • Jack1947

    Jsem nejdříve myslel že to je překlep , Rape LAy lol... a potom si přečetl že to je za zombii apokalypsy, originální nápad jenže co čtu tak ta hra je bez grafiky a s textem ? Co to, to je opravdu taková slabota že se musí text adventura zakázat aby nepohoršovala?! ( třeba by mohla vzniknout 3D verze)

    VE 3D verzi bych to ještě "zkousl"( s grafikou)

    Active shooter mám pocit chtělů autor vůbec protlačit, do světa i bez steamu četl jsem že klidně i zadarmo ono není divu když na tom makal tak dlouho a oni mu to zakážou( to mělo horší animace a grafiku než CS1,6).

    • TheGGG

      grafiku to má, ale jen statické obrázky, žádné animace a ta grafika, obrázky a dialogy jsou otřesné a směšné...

      • Jack1947

        Jak řikám pěknerj humpl.

  • PorkStew

    Nejlepší věc na těchto "kontroverzích" je, že články jako tyto dodávají hře na popularitě a přispívají k jejím prodejům, nehledě na jejich kvalitu. Stačí si vzpomenout na Hatred. Kontroverze kterou tehdy způsobily podprůměrné hře, kterou by si člověk koupil jen v akci za pár šušňů v akci, velkou reklamu. Hra má prakticky pramálo animací, dialog je kýčovitý až vhodný cringe, modely postav vypadají jako špatné assety z Unity Asset Store...

    Nemluvě o tom že Rape Day rozhodně není první a ani poslední hra která obsahuje téma znásilnění a sexuálního násilí.  K sakru, vždyť takových her najdete spoustu a to se ani nemusíte snažit.


  • Murlock

    Odporné, strašné A POBUŘUJÍCÍ! Valve má naprostou pravdu taková hra se nesmí dostat ven. A teď mě omluvte, jdu za Trevora umlátit pár šlapek zatímco očkávám Mortal Combat 11. Props autoru článku který mimochodem kosil děti jen to fikne v longplayi Crusader Kings.

    • SalemCZ

      Mortal Kombat

  • much0J

    Nevím mno, nechci se (samozřejmě) zastávat znásilňování, ale tenhle dvojí metr nechápu - vraždy, nahota, různé úchylky atd. jsou běžným uměleckým projevem, dnes akceptovatelným, ale zrovna znásilnění je přes čáru? :D A rozhodně jsem proti cenzuře, za jakoukoliv cenu. Pokud je produkt špatný, nehledě na obsah, autorovi nic nevydělá, to je nejlepší 'autocenzura' trhu, rozhodně lepší, než aby si někdo hrál na kontrolora morálky či snad vkusu. Samozřejmě majitelé mají právo si dát na svoje služby co jen uráčí, ale mě spíš jde o to pokrytectví - já třeba považuji spoustu věcí za 'špatné', či nemorální, ale rozhodně nikomu nic nezakazuji, dokud se mě to netýká, ale nějaké médium, zcela mimo kontext reality, mi nemůžu rozhodně nijak ublížit, spíše je důležité to věkově ohodnotit a nechat na každém, jak se k dané věci postaví - velká zodpovědnost je pak na rodičích, ale to už jsme zase někde jinde :)

    • Súhlas, že je to pokrytectvo. 

      Ako či v 3D grafike, alebo úbohom poviedkovom štýle, niečo také by som nehral. To nie je že hra poskytuje možnosť, ale vyslovene je to cieľom hry a príde mi to nechutné. 

      Ale rovnako mi prídu nechutné tie videá na YouTube ako "vtipné zábery zabíjania z GTA", alebo z Hitmana, či podobných hier. A potom je tam 10 minút záberov, ako hráči zabíjajú nevinné, civilné  NPC uletenými spôsobmi. A pri tom sa rehocú ako šialení a komentujú to ako úžasnú zábavu. Ale to je asi v poriadku. Dokonca na to nepotrebujete na YouTube byť ani prihlásení ako na video, kde sa povedzme nadáva, alebo sú tam sporo odené ženy, lebo násilie je v poriadku. 

      Problém vidia len v sexe. Zarazila ma "kontroverzia" pri vydaní reštartu Tomb Raidera, keď mal darebák na začiatku sa pokúsiť Laru znásilniť. Čiže zlý nepriateľ, ktorý robí zlé veci sa to pokúsi spraviť hrdinke, nie hráč. A z toho boli ľudia hotoví a tak to z hry vyradili. Ale že sa Laru pokúšajú zastreliť, prebodnúť, odpáliť výbuchom, prejsť autom, utopiť a obetovať, to je v poriadku. Tento svet je chorý. 

      Podľa mňa by mal mať človek vlastnú morálku, z rodiny a okolia. Hry/ filmy/ knihy vychovávať nemajú. Odporné mi prišlo aj v Skyrime zabiť nevinnú ženu na jej vlastnej svadbe len preto, aby som na jej pohreb dostal cisára. Predstavte si to do reálu. Odporné. Celkovo mi Temné Bratstvo prišlo vždy odporné, lebo oni doslova stelesňujú čisté zlo a egoizmus a zvrátenosť. Ale ak ste sa proti nim postavili, tak ste napríklad nemohli zabiť Bebett, lebo to bolo dieťa. Je jedno že to bola 1000 ročná upírka, ktorá zavraždila zrejme stovky nevinných obetí. Chorá americká morálka ju proste nedovolila zabiť, hoci si to zaslúžila. 

      A aj to zabíjanie detí. Už roky sa na fórach Fallout pýtam, prečo miesto nášho hrdinu nepošlú na Nájazdníkov a zlých Super mutantov deti, keďže sú nesmrteľné. Som odchovanec starého Fallout a keď som získal perk "vrah detí" tak som si nahral uloženú pozíciu. Nechcel som ho. Ale pointa bola v tom, že ho bolo možné získať. Človek by mal mať v sebe morálku čo bude robiť a nerobiť a čo ho baví a nebaví v hrách, nie aby hry obmedzovali svoje vlastné mechaniky a možnosti hráčovej voľby. 

      Môžete ľudí zabiť, zmrzačiť, predať do otroctva, pripraviť ich o strechu nad hlavou, okradnúť o všetko čo majú, nevinných uvrhnúť do väzenia, alebo ich dokonca nechať rituálne obetovať. Ale cenzúrovať každú nadávku a odpadávať pri nahom ženskom ňadre - a to nehovorím o znásilnení, ale o normálnom vzťahu, ktorý si hráč s NPC môže budovať pár hodín hrania, aby dospel (tak ako v skutočnosti) k vzájomnému spojeniu lásky cez sex. To je proste choré a zvrátené na Americkej morálke, ktorú z nejakého dôvodu preberáme do Európy. 

      A práve zameranie sa na takéto hry, aj keď sú úchylné, ale o ktorých by 90% ľudí ani netušilo že existujú im nahráva do karát, aby mohli kritizovať všetku nahotu a sex v hrách. 

      • Jack1947

        Zbytčnéej wall of text, jinak souhlasit pokrytectví dnešní doby by mohla města a celé světadíly přenášet ale nebylo ono tomu odjakživa ? (Jen dříve to nebaylo tak brutální).

        • Myslím, že sú témy, ku ktorým nestačí jedna, či dve vety 🙂

          • Jack1947

            Jsem právě opačného názotu šak ani já nenapíši 2 maximálně 3věty 😉

  • Derp_1337

    "kontrola by v ideálním světě měla proběhnout ještě dřív, než se taková hra vůbec dostane na Steam a celému světu na oči"


    Proč by se měla hra dostat celému světu na oči??

    Ta hra se zobrazí jenom těm, kteří si ve svém profilu povolili zobrazování položek s "Přemírá násilí a krve" , "Občasná nahota nebo sexuální obsah" a "Sexuální obsah pouze pro dospělé". Anonymní návštěvníci webových stránek Steam a uživatelé, co nechcou takový obsah vidět, tu hru nikdy nenajdou.

    Když si člověk něco nastaví ve svém profilu, tak nevím, proč si pak stěžuje, když může najít, to co si přál.


    PS: Nejvíce se mi chce smát te snaze médií moralizovat. Kdyby média o té hře nepsala, tak by o ní nikdo nevěděl (je to strašná blbost)... ale takhle se určitě najdou uživatelé, co si hru koupí. Negativní reklama je také reklama.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit