Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mne je napr fantazy odporne a neviem sa tejto hry dockat
  • Velmi zajimave interview. Drzim jim veskere sve palce a nemuzu so dockat.
  • 2W: No nevim o originálnějšim světě než W40k a propracovanej je jakby smet. V knížkách jsou nějaký nesrovnalosti minimálně a téměř vše je perfektně provázaný.
    Ale však, to že je to fantasy, neznamená že by to nemělo vypadat alespoň v rámci možností reálně. Ano samozřejmě viděl. A proč myslíš že to prošlo mezi drápama commies.

    2Sk: No to ne, to byli šílení vrazi. Nakonec skončily tak jak si zasloužili. Husité tady byli doma, Spartakus a jeho banda hrdlořezů byla zvěř ze všech koutů známého světa a vraždila domácí Římany - to že tam byli otroci nedobrovolně na věci nic nemění.

    2X: Myslíš tu přeučenou komunistku, která si Husity nemohla vynachválit. Naopak, ta by ze mě radost neměla. Bibli jakž takž načtenou mám a defakto ti žádnej majetek nezakazuje. Nevím kdes to vzal, pokud nemáš na mysli otřepanou frázi "Dřív projde velbloud uchem jehly, než se boháč dostane do nebe." No však to nepopírám, že válečníci to byli schopní, ale proč myslíš že máme ve znaku lva se dvěma ocasy - za hrdinství, sílu a udatnost českých vojáků. Nejde ani tak o to že to byli husiti, jako spíš že to byli Češi. Kdyby chtěli, mohli dobýt celou Evropu, tak to leda tak ve snu.
  • O polozeni takto inteligentnich otazek si pissalci muzou nechat jen zdat. Dekuji za link na zajimavy rohovor.
  • Někteří lidé mají rádi fantasy.. jiní ne.. Já osobně mám rád historii a fantasy mi čím dál víc leze krkem, už se mi nelíbí, ne jen v tom fantasy smyslu nereálnosti, ale nelíbí se mi ani stylizace, nelíbí se mi trpaslíci elfové a to všechno.. jsem tím přejedený... Fantasy je dneska historie překopaná s modernem tak aby to vypadalo jako Lady Gaga.. Já myslím že když se podíváme do historie tak tam je nejlepší stylizace ze všech.. Protože je to stylizace, která opravdu fungovala a byla používána, tudíž prošla opravdovím testem, nevím zda by fantasy stylizace prošli testem použití v běžném životě, až na Lady Gagu, která se ve své stylizace hodně inspiruje moderní fantsay.. čím ujetější tím lepší.. Myslím že je tu docela velký trh lidí co si chtějí trochu od fantasy odpočinout.. lidí co hledají něco nového, ačkoliv to je vlastně něco starého... V podlední době jsme se pořád dívali do smyšlených světů a hledali tam elfi a ujeté oblečky,.. je čas se možná podívat do naší historie... To je "real deal"... Je fajn že se někdo zajímá i o tento druh hráčů, kteří chtějí trochu "utéct" od fantasy... Nabídnout širší výběr.. něco jiného než elfy a trpaslíky... Je to úctyhodné...
    • Musíš oddělit zrno od plev a pak ti fantasy nebude lézt krkem. Navíc posuzovat žánr na základě herního průmyslu je hloupost, stačí si přečíst to nejlepší ze žánru a ty knihy jsou propracovanější více než 90% současné literatury. Jako příklad uvedu absolutní top a to Malaz. Navíc např. herní Zaklínač je velice dobrá hra a není tak černobílá jako ostatní hry. Teď přišel Vávra s myšlenkou RPG bez fantasy prvků, což je chválihodné, jelikož těchto her je minimum, ale na druhou stranu? Nezačne to nudit po pár hodinách? Bude opravdu velice těžké vymýšlet questy bez fantasy prvků a vše bude záležet na scénaristovi a to on, bude hlavní devízou této hry.
      • Nemluvil jsem jen o hrách ale i o filmech, knihách, seriálech, všem.. celém "moderním fantasy"... Nejhorší je pro mě Asijské, pak takové to příliš elfo-trpaslíkovité, celkem snesu temnější fantasy jako Hra o trůny, ale nejlepší je pro mě stejně historie. Alexandr Veliký, Řím, Vikingové.. Život v našem světě nabízí hodně zajímavých scénářů a questů... Stčí mít představivost... navíc třeba takový Mount and Blade ani moc questů nepotřebuje a je zábavný, je to na mechanikách, prostředí, hratelnosti a spoustě jiných věcí.. Mount and Blade je sice fantasy ale pracuje s paralelní historiíí.. Neni potřeba mít kouzla, elfy a trpaslíky aby to byla zábava.. a ten kdo nedokáže udělat zábavnou hru, která není z fantasy světa, tak by neměl dělat hry vůbec, pač mu chybí představivost... Je spousta zajímavých her z reálného světa. GTA, Mafie, Red Dead Redeption (jedna z nejlepších her mého života a nemám na mysli ten blbej datadisk se zombíkama). Proč by to nemohlo fungovat ve středověku? Nevidím v tom žádný problém. Mě by stačilo mít Red Dead Redeption pro každé důležité historické období (Antiku, Temný středověk v Evropě a Renesanci)... Pak bych byl uplně happy.. :)
    • ja sem taky prejedenej fantasy, ale radsi bych si spravil chut na poradnem sci-fi a to poradne technologickem bez zombiku bez mutantu a hlavne v normalni NEkatastrofalni budoucnosti...
      • No ale co bys v takový budoucnosti dělal? Když by bylo vše tip top? Vem si Star Trek bez ET. Celej svět by byl sluníčkovej a ty bys jen lítal s enterprise hledat planety vhodně pro osídlení. Žádný války, žádný peníze, multikulti.
    • wenceslaus
      Tohohle fantasy už mám taky dost. Působí na mě jako atrapa neschopná života... ale low a/nebo horrorovou fantasy bych si ještě docela rád zahrál.
    • To je za trest, nemáš hrát asijskej šit. A co tě na "reálnu" z doby moru, hladu, špíny a smradu láká, válka? Bez kouzlomrsků? Nuda. Když už něco, tak W40k, nikoli bandu psychoušů v čele s Honzíkem Žižků.
      • majstro: Husitství nebylo takovou pohromou jak se dnes traduje. Už jenom protože na konci 15. století byly České země z 90% nekatolické a zdůrazňuju nikdo je k tomu nenutil.
      • wenceslaus
        W40K?! Warhammer je odpočinkové béčko, kde ti nevadí, že jde o megalomanskou slátaninu.
        U historický, autentický hry hledají lidi úplně jiný prožitek.
        Už jsi někdy slyšel o osobních preferencích? :-)
        • Odpočinkové béčko, megalomanská slátanina? Zase nějaký nový korejský MMO?
          Jiný prožitek? Takže fantasy bez kouzel a elfů? Oh jak neotřelé.
          Osobní prefernce sem snad vyjádřil dost jasně.
          • wenceslaus
            Jaký MMO? Já mluvil o W40K.
            Fantasy bez kouzel a elfů (a ano, to by bylo neotřelé) to není - není to totiž vůbec fantasy (mezi fantasy bez magie a historií je rozdíl).
            Osobní preference si ty vyjádřil, ale moje poznámka spíš poukazovala na to, jestli je uznáváš i ostatním.
            • Beruška: Je smutné, že si vylejváš srdíčko, ale přitom nemáš tucha o čem píšeš. Ale proč ne, když to neznabohy přitáhne k víře, jedině dobře. A ano husité byli náboženští fanatici, kteří doslovně brali co se píše v bibli a netolerovali jakýkoli jiný výklad. Vždycky mě zaráží, jak nevěřící mají na jedné straně plná ústa antikatolických žvástů a na druhé si nemůžou vynachválit fanatiky, smutné smutné. Jediné co husité přinesli Zemi Koruny české byl úpadek, takže asi tak.
            • Neřekl bych že zrovna Husiti byli náboženský fanatici.. Spíš naopak.. Církev byla plná náboženských fanatiků.. Husiti byli jen jedni z prvních protestantů.. Nelíbilo se jim že se majetek hromadí v rukách církvě (mě by se to taky nelíbilo) a taky se jim nelíbilo jak církev prodává křesťanství.. V té době byla církev velmi špatná.. ona je špatná pořád.. ale tehdy to byla síla.. Proto vznikali na protest podobné skupiny jako Husité... Po husitech Protestanti.. Ty majetkové záležitosti měli být hlavně aplikované na Církev.. Neni to komunistický model.. Komunistický model je proti majetku, který mají pracovití lidé.. Husité byli proti majetku, který kradla lidem Církev a zneužívala jej ačkoliv by to měli být oni, kdo by měl jít příkladem střídmosti.. Normální lidi ať si bohatnou a hromadí majetek svou pracovitostí (kapitalismus).. ale Církev ať se drží při zemi...
            • 2PseudoElf: Z tebe by tvoje ucitelka mela radost ... tys asi ty skole moc nedal, ze ? Jinak bys nemoh tvrdit podobny hovadiny. Mimochodem, precti si bibli, poucny cteni ... defakto ti zakazuje mit jakykoli osobni majetek. jj, psali to komousi.

              Apropos, husiti s prehledem zlikvidovali nekolik krizovych vyprav, a kdyby ve sve dobe chteli, mohli dobyt celou evropu.
            • podle tve teorie, byli prvni komousi Spartakus a jeho armada
            • wenceslaus
              Spíš rozmanitý, než propracocaný. Má určitě svohe kouzlo a je čímsi charakteristický - to je ale daný tím, jak je tu dlouho, ne originálním nápadem na začátku.
              Dobře, tak zapomeň na 20 let starý seriál a vezmu ten 13 let starý film... je to o něco málo lepší, ale to je právě tím, že to i vypadá reálněji.
              A viděls "Proti všem"?.Ten kolektivní najetek není všechno a oni opravdu nebojovali třídní boj. Navíc dost dobře nejde být silně věřící a komunista zároveň.
            • Však vim, ale nazvat béčkem jeden z nejpropracovanějších a nejoriginálnějších světů je nesmysl, stejnej jako Bieberovu hudbu považovat za umění.
              Očividně si za komančů do školy nechodil, hádám. Každopádně husiti byli fanatickou sektou a technicky první komouši zároveň. Pojem společný majetek ti asi nic neříká.
              Mě přišli hadry z Pána Prstenů pěkný. Argumentovat skoro 20 let starym seriálem je chucpe.
              S koncem komentu se nedá nesouhlasit. Ale radši bych si to dal za křižáka než za zfanatizovanýho komouška.
            • wenceslaus
              Ne, to je Warhammer od Games Workshop z Nottinghamu z Anglie.
              Fantasy jen s lidma a bez magie furt není středověk - a to zdaleka ne. Co prostředí? Co kulisy a kostýmy? Jako z Xeny, nebo WoWka? To opravdu ne.
              Vnímat husity jako komunisty nás učili zas jen komunisti. To už byli spíš náboženští fanatici, ale osobně bych se takovejm zjednodušením vyhejbal. Tak či tak, pro hru není důležité to, jestli to byli klaďasové, ale jestli byl kolem nich nějaký dramatický spor... a to rozhodně byl.
            • A já se znova ptám, to je nějakej další asijskej paskvil, kterej ukradl trademark?
              Fantasy pouze s lidma (sem tam nějakej ten liliput = trpaslík/hobit) a bez kouzel = středověk.
              A doba husitská - tam už je to i bez toho skoro fantasy, husiti = komouši tělem i duší. Vše je všech, sodomagomora, jeden kalich, jedno oko, atd. Však víme.
              A ty?
    • ja fantasy nejsem prejedeny protoze jsem toho moc nenahrál, nehrál jsem treba dragon age ani zaklínače ani nevím co ješte. ono tech rpg-ček zas tak moc není. ale respektuju pokud to nekdo cítí jinak.
      • Tak to já je hrál všechny... Všechny Dragon age, Všechny zaklínače, Elder Scrolls.. spousta MMORPG, každý AAA RPG titul.. I ty které nebyly AAA... K tomu filmy a všechno... Jde o celé to vgšechno okolo fantasy.. nejsou to jen hry a nejsou to jen RPG...
  • jen aby ta hra nebyla až tak realna že bude nudná. priznejme si, koho by bavilo hrát za vencu z vidlákovic (čechy), bojovat v kurzu historickýho šermu a rešit vrazdu služky. chybí tam cool veci z fantasy her
    • a proč stále fantasy já chci real hru ze středověku a zatím žádná taková na trhu není
    • Keyz
      Když si vezmu například úkoly v Zaklínači, tak to byla stejně detektivní práce jen s monstry. Něco podobného asi bude zde jen bez monster. Namísto toho by měli být chytřejší lidé.

      To mi podle popisu nevadí. Jestli řeším vraždu služky anebo elfa je mi jedno. Navíc jestli zabiji po cestě 10 monster jako prd anebo dva protivníky a budu se u toho muset snažit mi připadá dost podobné.
      • ano, ale ja narazim na chybejici magii a co se týče úkolu, technicky je to jedno ale je to jako bys rekl že je jedno jestli čteš detektivku od agathy christie nebo od nejakeho netalentovaneho blogera. duležita je zapletka a jeji podani.
        ja mam rad fantasy a ne realizmus
        • Keyz
          Tak to pak bude záležet na dovednostech lidí ve WH. Aby to bylo dobrá zápletka. Protože ve fantasy máš stejné úkoly jen jiné prostředí.
        • Máš rád fantasy a přesto marníš čas diskutováním o něčem, co naopak rád nemáš... Ta dnešní mládež opravdu neví, co s volným časem *7*
    • Proč mám takový pocit, že tyto dementní pindy sem všechny píše jeden a ten samý člověk? Už je to nuda *7*
      • Ještě bych chtěl doplnit, že příčinou paranoie mohou být raná rodičovská zavržení, zejména neschopnost matky uspokojit citové potřeby dítěte. Jakmile vyjde Kingdome Come a maminka ti dovolí si tuto specialitku od Vávry zahrát, možná se tvůj duševní stav stabilizuje.
        • Potrefená husa se ozvala a dokonce dvakrát. Epic fail. *3*
          • Děkuji za dva mínusy, kamaráde *3* Co je to prosím EPIC FAIL, není mi totiž 10 a místní žargon je pro mě španělskou vesnicí. Děkuji.
            • Ty v takové vesnici žiješ, lame :)
      • Tomu se říká paranoia, je to psychická nemoc, ale neboj, jsou na to léky. Po pár dnech léčby už takové pocity nebudeš mít.
  • Kdyby se radši oholil by udělal líp, vypadá jak bezdomáč, hnus
    • Dildo_Vagins
      Ty máš co mluvit o holení Alfe...
  • Koukám, že Dan trochu přibral. Jenom doufám, že neprožírá všechny ty peníze, co jsem mu poslali na kickstartru. Doufám, že to jde všechno do vývoje. A doufám, že zas nebude žádná megaparty, a když, tak až z peněz, který si vydělají z prodeje hry. Ne z těch dotací od nás.
    • wenceslaus
      To, že někdo dotoval mu ještě do ruky nevkládá bič :-) Ať si za to dělaj party třeba každej měsíc, když vydaj hru, co slibujou.

      P.S. Co by asi člověk musel jíst, aby projedl 1,8 milionu dolarů?
      • to mas hned treba Zillion Dollar Lobster Frittata humr s vajickem a kaviarem za 20000 tisic k tomu za stejnou sumu zakusek kosicek The Golden Phoenix Cupcake a na kaviar nesmis zapomenout Almaskaviár jedna plechovka (24karatovezlato) jen za 500.000 a to jsme se zatim nepodivali na nejake to slusne piti ktomu, jak rikam to mas hned *3*
        • A nejhorší na tom je, že budeš mít po konzumaci těch věcí furt hlad.
      • Drda by to projíst dokázal
  • Doufám, že při soubojích bude více záležet na skillu postavy, než na skillu hráče. Nejsem vyznavač rychlého klikání. Spíš by mě bavilo dělat třeba kováře. Snad to půjde.
    • TheGGG
      jen to ne, RPG, které nám vnucují představu že když má nůž +3 a né +9 tak se sním nedá nic zabít už tu byla. Hra má být realistická, tzn. doufám že nebude záležet na nějakých čísilkách a meč bude nebezpečná zbraň a né jen hračka, dokud ho třicetkrát nepřekovám
      • No tak statusy mohou být různé a zároveň reálné. Moderní RPG většinou statusy dost přehánějí, máš ocelový meč, který má nějaké pomyslné útočné číslo +3 a pak ocelový meč který má útočné čísl +1205456. To s emi osobně moc nelíbí. V reálu však existují určité statusy, které jsou mnohem víc při zemi. Například takový bronzový meč bude mít asi menší životnost (dříve se poškodí) než ocelový meč. Opotřebovaný meč může mít útočné číslo o něco menší, než naostřený meč. Meč s dlouhou a ostrou špicí bude ubírat více při bodání, meč s kulatou špicí a vahou na převedenou na čepel bude více ubírat na sekání. Kožená zbroj bude mít menší pomyslné obranné číslo než kovová zbroj, na druhou stranu kovová zbroj by mohla více ubírat nějakou pomyslnou staminu či "pohyblivost" vůči kožené zbroji. Statusy se dají najít v reálném světě, jen nejsou tak drastické jak nám předvádí fantasy RPG. Tam je to součást mechanismu postupu ve hře. Ten mechanismus se dá změnit samozřejmě a hráče může skrz hru táhnout i něco jiného.. Mount and Blade je RPG a i když ty RPG prvky jsou více fantasy, tak tam nění nějaký extrémní statusový rozdíl mezi předměty, a když je tak má aspoň nějaký smysl...
        • Protoze managori ... podivej se na libovolnou gamesku z posledni doby. Tisice naprosto bezcenych itemu, 1/2 hry postrada smysl (vsemozny vylepsovani, crafteni ...) protoze ti stejne za minutu padne neco lepsiho. Hraci pak nemaji ke svy postave ani zadnej vztah, protoze pro ne nema zadnou hodnotu. Dobre vedi, ze za dalsich 10 minut hrani budou mit na sobe stejne neco uplne jinyho ...

          A proto se to tak prehani s ucinkama (a magie je k tomu dobra zaminka vzdycky), proto nefunguje pvp - protoze nejdriv potrebujes nej equip, jinak nemas sanci.

          Pritom kazdej vi, ze sip vystrelenej pomoci tkanicky a ulomeny vetve te zabije stejne dobre, jako sip vystrelenej z prefesionalen vyrobenyho luku. Jen mas vyssi presnost/pruraznost/dostrel ... ale pokud zasahnes...

          Ja bych rad videl hru, ktera by prave takovyhle veci brala v potaz => i jedinej zasah muze byt smrtici, a je jedno jestli si prave zacal nebo hrajes rok. A samo, muzu ti pak dat abilitu "stesti", kde s nejakou pravdepodobnosti prekvapivymu uderu uhnes. Nebo "zkusenost", kde ho odrazis. Ale vse s mirou ... stejne tak se mi nikdy nelibilo, kdyz trebas v C&Q vojacci postupne usutovali tank ... lol.
        • Tak to často funguje v low fantasy, že se neplýtvá nesmyslně nabušenými předměty a má to nějaké reálné základy. Viz třeba výborný Drakensang.
      • Nepovídej. Vždycky záleží na tom, na koho s tím útočíš a jak. Máš problém s počítáním, nebo to bylo spíš tak, že zbraň byla v pořádku, jenom ty jsi byl taková lama a nic s ní nesvedl? *2*
      • Dildo_Vagins
        Ty můžeš zůstat v klidu, protože na konzolích to stejně nevyjde...
        • TheGGG
          bohužel pro tebe vyjde, to tě v té jeskyni, kde tě celý život drželi nenaučili číst?
          • Dildo_Vagins
            To je jenom spekulace, až bude hra hotová na PC, tak si Warhorse uvědomí, že to ta lame-gen konzole ani neutáhne a ve finále by to museli ořezat jako prase.
    • V tom neni taky problém, zatím to spíš nevypadá na 1st person souboje a la Hexen nebo Enclave. Vávra chápe, že těžko může mít REALISTICKÉ souboje a zároveň systém RPG, v němž nebude záležet, jakou zbraň nebo brnění má postava na sobě (resp. její staty). Zde se chce zřejmě nehodlá inspirovat Dark Souls, jenže tam nebyly souboje sice jakoby realistické, nicméně ozvláštněné kotouly a kouzly, což v Hovňousdomu být nemůže, tak jsem zvědav,,,
    • V tom je taky problém, zatím to spíš vypadá na 1st person souboje a la Hexen nebo Enclave. Vávra nechápe, že těžko může mít REALISTICKÉ souboje a zároveň systém RPG, v němž bude záležet, jakou zbraň nebo brnění má postava na sobě (resp. její staty). Zde se chce zřejmě hodlá inspirovat Dark Souls, jenže tam byly souboje sice jakoby realistické, nicméně ozvláštněné kotouly a kouzly, což v Paskvildomu být nemůže, tak jsem zvědav,,,
  • yenda1
    Vávra je srdcař. Moc, moc, moc mu přeju úspěch.
    • Mart9
      Co bereš jako úspěch?
      • yenda1
        Tak hlavně a především aby hra byla zdárně dokončena. Potom budu považovat za úspěch, že se ve hře objeví vše, co si tvůrci předsevzali. A v neposlední řadě komerční úspěch.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit