Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ornsteina se Smoughem sem rozsekal sám i na new game++. Nechci ale ničím chlubit :D :D :D PS: Si myslím, že Dark Souls zůstane stejně obtížným, maximálně přidají výběr obtížnosti... Oni dobře ví, proč je jejich hra tak úspěšná. Určitě to nebudou chtít pokazit.
  • jinými slovy původní fanoušci si to stejně koupí a díky přístupnosti se zvýší prodeje třeba i mezi hráči netknutými předešlou hrou, asi něco na způsob Dragon Age 2

    tím si svůj "brand" vyčerpají, protože se jim na třetí díl vysere pes *1*
  • eeeee
    To je urcite kvuli pc hracum. PC kazi konzolove hry.
    • A ty, ze nie si troll? ;)
      • eeeee
        Ne, ja jsem vtipalek. Ale obracene to rada trolu mysli zatracene vazne :-).
  • Fallon
    No, ono netreba panikáriť, musíte to brať tak ,že obtiažnosť Dark Souls nevychádzala tak úplne z fér výzvy ale často aj z zlých designerských rozhodnutí.
    Napr. u takého Capra Demona som nespočetne-krát skapal ale nie je preto žeby som netušil čo robiť alebo preto žeby to bol nejaký extra boss ale preto ,že len čo som vstúpil do miestnosti tak sa na mňa vrhli dvaja psy a než som vôbec stihol uskočiť ma ten démon dal na 1 šupu. Ale len čo som sa dostal k schodom tak to bola vyslovene prechádzka ružovým sadom.
    Taktiež Smough a Ornstein zakiaľ na nich idete sami tak sú to neskutočne tuhý hajzlíci ale priveďte si Solaira a niekedy do nich vyslovene nemusíte ani udrieť.

    Teda kým nám nedajú presnejšie informácie by som nepanikáril, Dark Souls nebol úplne dokonalý a zjednodušenie nemusí byť nevyhnutne krok vedľa.
  • Však jednoduché riešenie: Hra bude mať dva módy: jeden klasický ako doteraz (btw. Dark Souls je omnoho lahsia ako Demon Souls) a druhý pre menej zdatných s nejakými kompromismi.

    To sa bude dať zvoliť iba hneď na začiatku a nebude sa môcť meniť v priebehu hry a je to....podľa mňa ideálne riešenie.
    • To zní celkem rozumně, ale vždy je tady určitý risk takových jemnějších ovlivňování těžšího módu samotnou existencí toho lehčího - klasicky se ve hrách obtížnostní úrovně líší v různých parametrech světa - hitpointy a damage protivníků, počet protivníků, hitpointy hráče atd... Obtížnost DS ale často pramení i z jiných věcí, např. z nutnosti naučit se chování nějakého bosse - když to hráč nezvládne, tak mu ani nižší damage a hitpointy nepomůžou (pokud nejdou do extrému).

      Co tím chci říct - při zahrnutí easy módu řešeného klasickým šoupáním s parametry může dojit k situaci, kdy je něco i v easy módu obtížné, tak to změní i v normal módu. Nebo k designu hned přistoupí s tím, že všechno musí být škálovatelné pro easy mód a některé zajímavé prvky se do hry nedostanou. Poctivé zpracování dvou módu by si v podstatě vyžádalo nadesignování 2 her, což nevím, jestli je reálné (jasně, mohou mít společné levely, grafiku atd, jde o game design).

      Zajímavé také je, že v DS něco jako "easy mód" už v určité podobě existuje a není udělaný tím "slepým" způsobem, co jsem popsal - coop. Možná by jej stačilo vylepšit (např. vylepšení chování bossů v přítomnosti více hráčů).
    • Malleth
      Já bych řek že je to tak nastejno. Demon's Souls má podle mě těžší samotný levely především oblast 4 a 5, ale Dark Souls má určitě tužší bosse. Obzvlášť ty v DLC.
    • To nevím jestli lehčí, Demons Souls nebylo problém protočit Xkrát zasebou, zato v Dark Soulu je třebas souboj s 4ma králema už na New Game+ brutální, nepřišel jsem na to jak je rozumně, zabít za Dexera, po tom co nerfnuly Iron Skin a Crystal Ring Shield.
      • ja som mal problém až na NG+++ s Four Kingom a najväčší som mal paradoxne s tou čo dáva Darkmoon covenantstvo.

        Tak dám ti iba pár príkladov, prečo bolo Demon Souls omnoho ťažšie:
        1. V Demone sa kludne stalo, že ak si hral ako prasa alebo vyslovene zle, prípadne si spravil nejakú hlúposť, trebárs príklad pustil si si Yurta do Nexusu, zabil si obchodníka v Nexuse alebo jediného kováča magických weapon alebo meniča kúziel, tak si kludne skončil bez ohladu nato, že si mal odohratých 100 hodín, to sa ti v Dark Souls nemôže stať, tá hra je dohrateľná za všetkých okolností.
        2. Skúšal si v Demone zabiť bossov s Pure Black World Tendency a s Pure Black Charakterom?? Máš 40% života, rastlinky ti doplnaju menej zdravia a nepriatelia robia ovela vačší damage. Ja som to skúšal, v Demone mám odohratých cez tisíc hodín a i tak som potil krv a nádaval ako pohan....oproti tomu je akýkoľvek boss v Dark Soul čajíček, ktorého si dám na raňajky.
        3. Ak zomrieš v Dark Soul ako human, nič sa nedeje, ak zomrieš tak v Demone, máš polku životnosti.
        4. Močiar v Blightowne versus poison močiar v Demone. Močiar v Demone, tma ako v riti, žiaden prsten na lepší pohyb v bačorine, žiadne kúzlo na svetlo, blúdil som tam i po 20ty krát, žiadne kúzlo na nenakazenie sa poisonom a uber ťažký kyjakový nepriatelia. Močiar v Blightowne je oproti tomu záhrada s poníkmi a kvetinkami.
        5. Akýkoľvek Black Phantom v Demone je skoro taký ťažký ako bossovia v Dark Souls, a ak si chcel platinu pobiť si ich musel, kvôli charakteru a itemom.
        6. Grind rudy na zbrane v Dark Souls? čistá pohoda. Grind v Demone? Utrpenie! Taký Pure Bladestone ma straší doteraz, keď mi jedna ruda padla po 50 hodinách a 200 speedrunoch k Double Katana Black Phantom.
        7. Zbrane si opravíš a kúzla a všetko si prehodíš v Dark Souls pri každom ohníčku, v Demon Souls sú na všetko špeciálne NPC v celej hre. Sám počas levelu nespravíš nič...zlé kúzla si si navolil, smola. Ogrcá ta centipede a zhrdzavie ti armor? Smola, možeš íst naspat do Nexusu.
        • Tak hned bod 1 podla mna nema nic spolocne s obtiazostou ale s demenciou. Ako ja nahrajem v hre 100hodin a pre jednu chybicku hoc aj mojou demenciu mozem s hrou skoncit a hrat za novu postavu? Ako nehnevaj sa ale toto fakt nema co spolocne s obtiaznostou.
          3.S ringom mas tusim 75%
          6.Co ma spolocny prachsprosty gring s obtiaznostou? Pre teba ja obtiaznost ked chodis grindit jeden item do zblbnutia? Pre mna je to skor otrava a bola to jedna z veci, ktore sa mi na demonovi nepacili.
          7.To je pravda, ale niektore vziadlenosti medzi bossmi boli velmi malicke takze viac hardcore oproti dark souls by som to nevidel.
          • V bodu 1 souhlasím s kratosem. Není to demence, ale to co dělá demon´s souls výjmečnou. Ta neustálá nejistota že to můžeš kdykoli totálně po*rat nehledě na to kolik máš nahráno. To už v dark souls nebylo a i když celkově beru dark souls jako lepší hru tak obtížněnší je pro mě rozhodně Demon´s. O tom nemůže být pochyb.
            • eeeee
              Jo jo, ja v Demonsovi jednou spadnul, lekl se a zautocil na nepritele, vedle ktereho jsem spadnul. A on to byl kovar a bylo to v prd€li.
  • Hm...přidávám se k panikařícímu davu. A mám pro to subjektivní důvody.

    Tohle už jsem totiž někde viděl. První hra, která možná neudělá díru do světa, ale je prostě "svá" (Gothic). Druhá, která herní svět a mechaniky posune kousek dál a sérii upevní v pozici "hráči oblíbená" (Gothic 2 a Gothic 2:Night of the Raven).

    A pak ta třetí, protože publisher potřebuje vydělat...
    • Ja bych tolik nepanikaril. Dark Souls je stejne druha po predeslem dark titulu a ja porad pevne verim ze Japonci nejsou blby aby nepochopili co na DS bylo tak skvely.
  • Tak nové info beru jako solidní ránu pod pas, z HC hry udělat hru pro masy je hnus . Už jen chybí aby 2/3 hry bili skripty a místo toho abych si to koupil si to akorát stáhnu a po 20 minutách smázl
  • Haha, treba zdimat znacku, hura do mainstreamu...
  • vzdy me udivujou typy lidi jako sou ty co hru zapnou sahnou na mys a rikaji zavery na ktery nikdo neni zvedavej .. pokud si vetsina zvas vsimla je to vyrvana hra na ukor Xboxu hraci na pc si ji vydupali pomoci petice a cekali ze se nekdo bude obtezovat jeste s pridelanim klavesnice a mysi ? je to koncept pro xbox takze komu dela problem si koupit obicejnej usb ovladac k pc s analogama aby se ta hra dala hrat... nerikam ze se to na pc nejde ale je to koncept z konzole tudis je logicke ze hrat na ovladaci bude asi nejlepsi a nemusi se nikdo starat o prirazovani klaves pak de jen o to co si za hrace a kolik tomu venujes casu aby si se se svoji postavou stotoznil a zacal ji ovladat v dnesni dobe me serou skloro vsechny hry co maj zasranej EASY mod a co vam ukazujou co kde jak a proč si utrit zadek toaletakem *16* *16*
    • Vrook
      Já třeba nechápu proč někoho sere, že má hra easy mod. Pokud je na nejvyšší obtížnost opravdu obtížná, tak ať si "hardcore" hráči hrajou ten a pro lidi, kteří si chtěj u hry odpočinout po práci/škole a prostě vypnout, ať nechaj easy mód.
      Pro HC hráče jsou casualové hloupý masy a pro casualy jsou HC hráči vybledlý mloci a nerdi. Takhle se nedá generalizovat a prostě se na to musíš koukat objektivně a uvědomit si, že každej preferuje jinej styl hraní a od her očekává něco jinýho. A nadávat kvuli tomu, že těch, kteří si chtěj u her odpočinout, je víc, nemá smysl.
      To že se vývojáři zaměřej na tu početnější skupinu je logický. I když bych samozřejmě HC hráčům přál další HC hru.
      • jo v poho..ale nech si urobia hru s nazvom co nebude mat v sebe SOULS alebo Dark, alebo Demon :) takto skor zradzaju svojich top fans...casual hraci DS zapnu a vzapati vypnu alebo prejdu na Skyrim, ci Dragon age :)
        takychto hier pre HC komunitu je malo(a asi uz vobec nie AA). Ak sa naplnia najciernejsie ocakavania podla tohto clanku, tak dufam, ze to neprejde. Sypat popol na hlavu si potom budu moct len majstri manazeri.. :) ale uvidime je skoro hodnotit.
  • Vrook
    No, já hry hraju pro odpočinek a sedět celej den u jedný sekvence hry a dokola umírat nehodlám (ano jistě jsem podle mnohých z vás podřadnej casual, kterej ani nemá právo nazývat se hráčem)... Nicméně! Dark Souls jsem hrál na PC asi 2minuty než sem začal omdlívat vzteky z kamery která se neustále natáčela někam do p*dele a z ovládání který bylo umístěný někam na zadní stranu klávesnice.. Vysvětlí mi někdo jestli právě v tom spočívala podstata tý hardcorovosti, nebo se port na PC prostě nepovedl?
    • InfidelBro
      Dark Souls na PC má pěkně na prd ovládání, takže si budeš muset pořídit gamepad nebo sehnat nějaké záplaty, mrkni na http://darksouls.nexusmods.com/ - tu bys měl všechno najít.
    • Drak Souls bylo hardcore v tom, že se s tebou nikdo nemazlil. Tutoriál je slabý. Ovládání je sice na PC nemotorné, ale po 10 minutách ho znáš a přejde ti do krve. To co je na Dark Souls hardcore je obtížnost. Zatraceně vysoká.
      • Souboje jsou sice obtížný (přímo super - jsou taktický to mám rád), ale stejně tam tak 70% obtížnosti je uměle zvýšený tvůrci.
      • Zas tak tezky to neni ..mozna ze zacatku. A ovladani pres joypad je uplne v pohode , hrat to mys+klavesnice je na nic..
    • To je zvlastni... Mne se kamera natacela tam kam jsem s ni koukal mysi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit